Arkadaslar ilginc bi problemim var tecrübesi olanlarin acil cevabini bekliyorum.
Bir bilgisayar agina zoom x4 ve 2 adet hub ile interneti paylastirdim. Yalniz katlardan birinde prizler birlestirilerek hubun oldugu bölüme bir kablo cekilmis. Yani prizler paralel. Katta tek pc kulalnilacak mantikende hangisine takrsan o calisir olmali ama olmuyo. Sondaki priz calisiyo öncekiler calismiyo. Son prizi devreden cikarinca bi öndeki bu kez calisiyo. Olaydan anladigim bu sekil gecis olmuyo ama bi cözümü varmi bilemiyorum. Duvarlardan tekrar kablo cekme sansimiz yok. Wireless yapip masraf etmek istemiyorum. Yardim ltf :)
çok açık değil, prizler birleştirilmiş bağlantı paralel ne demek, biraz açar mısın?yani aynı uca 2 priz mi bağlanmış?
Aslında borayz ın dediği gibi biraz daha açarmısın konuyu...İki yıl önce kurduğum bi sistem vardı ona benzettim yarım yamalak anladığıma göre...
benim anladığım her prizden swich ya da hub a ayrı ayrı kablo çekilmemiş. üst kat a bir tek kablo çekilmiş ve birden fazla priz e bağlanmış. Aynı priz i birden fazla bilgisayar kullanmadığı sürece hiç bir sorun çıkmaz. ancak kablomada ya da prizlerin uçlarının çakılması esnasında sanırm bir sorun var. en sondaki priz görüyor sa kablo oraya kadar sağlam ve düzgün demektir. diğer osrunlu kabloların çakılmasını ve renk sırasını kontrol et.
CAT5 kabloda iki çift kullanılır 100Tbase için ,yani teorik olarak aynı kablo üzerinde paralelde olsa aynı anda 2 bilgisayar kullanabilirsiniz. kabloların uçlarının uçları kısa devremi yanii birbirleri ile tamesları varsa sorun yaratabilir..Bunları tektek kontorl edin varsa ölçü aleti ile kontorl edin.Kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: Grave
CAT5 kabloda iki çift kullanılır 100Tbase için ,yani teorik olarak aynı kablo üzerinde paralelde olsa aynı anda 2 bilgisayar kullanabilirsiniz. kabloların uçlarının uçları kısa devremi yanii birbirleri ile tamesları varsa sorun yaratabilir..Bunları tektek kontorl edin varsa ölçü aleti ile kontorl edin.Kolay gelsin
8 tel in asıl 4 tanesi kullanılıyor diğer leri manyetik alan v.s. için dolanmıştır. aynı anda 2 pc çalışmaz. En azından ben denemiş be bu konuda başarız olmuştum bence normal çalışan priz lerin haricinde bir kısa devre ya da kopukluk var. benim kullandığım bir kaç yer var hiç sorun yaşamadım. Hangi priz e gidip laptop u bağlasam sorunsuz çalışıyor.
Arkadaslar aklinizda bulunsun bende yeni ögrendim. Cat5 kablo paralel yapilip birden fazla prize dagitilmaz :) Prizler birbirine paralel. Yani birine turuncu giriyo ordan cikiyo 2. prize ordan 3. öle dolasiyo :)
Bu sistemde her zaman en sondaki priz calisiyo cünkü sonlandirilma nokatasi son nokta oluyo. Buldugum gecici ama bizi büyük dertten kurtaran cözüm ise su :
Prizler ikili RJ45 girisli prizle degistirildi. İlk prize switch ten gelen cat5 kablo baglandi. İlk prizdeki 2. girise ise diger kablo baglanarak ikinci prize gönderildi. Ayni sekilde 4-5 prizi dolasti. Yani prizler seri oldu. Prizler disaridan 10-15 cm lik iki ucu RJ45 oaln birer ara kablo ile birlestirildi. Ve en sona kadar baglanti gitti. İlk prize pc yi baglamak istediginizde aradaki köprüyü kaldiryosunuz ve pc nin cat5 kablosunu takiyosunuz. 2. yi kullanmak icin bu köprüyü geri takip ordaki köprüyü cikartiyosunuz :)
Not: 4 kablo ilede calistirdim ancak 5 prize oda kafi gelmiyodu :)
Yanlis bir tesisat anca bu kadar düzeltilir bana göre.( wireless veya 220 agi gibi yöntemler maliyet nedeni ile uygulanmadi)
Ben ne dedim Soytarı 2 çift dedim oda 4 telli Cat5 denk geliyor.Çalışması gerekiyor aslında ben direk diğerlerini kısa devre yapıp yani diğer uçlarıda birbirileri ile ters şase yapıp çalıştırmıştım.kolay gele.
bi cat5 e ek yapip 2. pcyi calistiran gelsin benden ona bi ziyafet :)
Ekten kasit birlestirip kabloyu uzatmak degil kabloyu bi noktadan sonra 2 ye coklamak.
quote:
Orjinalden alıntı: KC
bi cat5 e ek yapip 2. pcyi calistiran gelsin benden ona bi ziyafet :)
Ekten kasit birlestirip kabloyu uzatmak degil kabloyu bi noktadan sonra 2 ye coklamak.
4 ana uçu direk Tx ve Rx olarak bağla diğer ucuda Tx-RX olarak ayarları sonra diğer Tx -Rx ucu biribirlerini şase ile göster.Ben öyle yapmıştım ama cross içindi sanırım..Yanlış izaat etmek gibi olmasın ben dener tekrar söylerim...
ben bir zamanlar 100 bx full dublex 20 metrede ve bu kablo içinden boşta kalan 4 uçun 2 sini telefon hattı geçirdimm makina canavar gibi çalışıyoo kopmada yokk sadece devamlı ping attığımA TUM PAKETLER SORUNSUZ GERİ DONERKEN BİTEK TELEFON ÇALdığında süreler uzuyodu ama sorun yok buna bağlı olarak bi kablodan iki pc terikte olanaklı diye düşünüyorum
KC
valla ben senin dediğin gibi dallanıp budaklanmadan her priz e seri yaptım sorun yok :) yeterki aynı anda iki priz e birden Pc bağlı olmasın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme