Şimdi Ara

CAT6 Kablo Sonrası SNR Margin Değerim Düştü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Henüz denemedim, bilmiyorum. Ama deneme yanılma yöntemiyle test edilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemeye değer aslında ama bağlantıları kendim yapamadığım için değişiklik yapmam gerektiğinde sürekli bir tesisatçı çağırmam gerekiyor. Mesajınız için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoalf T kullanıcısına yanıt
    Benimde denemek istediğim başka bir yöntem var kabloyu telefon kutusuna çakmadan direkt binaya gelen kabloya bağlantı yapmayı düşünüyorum yarın elektrikçi çağırıcam bakalım telefon kutusunda illa kayıp oluyordur. Şuan ki hızım düşük olduğu için her türlü yöntemi merak ediyorum artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teknoalf T kullanıcısına yanıt
    Zamaninda denemisligim var hat degerlerini dengesixlestirmekten baska bi ise yaradigini gormedim sinyal ve elktrik fatkli seylerdir.

• Çift baglamak ve dogru sarmali kullanmak kablonun direncini ikiye böler yani azaltır.
    Sarmalda gürültü parazit almayı azaltir.

6 ohm ile SNR düşüyorsa.
    3 ohm da yukselecektir.

Telekom sektörü yazılan gibi yapiyorsa niye alt yapi kan ağlıyor belli.

Uzak mesafede kesit artar.
    Bu yuzden DC akım sebekede kullanılmaz.

Diger olasılık kablo kalitesi.
    Demir Katkılı ucuz bakir olmayan veya oranı düşük kablolar.

• Ben amatör olarak uğraşıyorum bu işlerle. Çoğu arkadaş kablo da direnç nedir düşük olmasını iyi yüksek olması mı iyi bilmiyorlardır. Kablo direnç yüksekse kablo iletimede direnç gösteriyordur. Siz veri istiyorsunuz veri dar yoldamı daha sıkıntısız gelir geniş yoldamı. Google'da bir araştırın. Piyasada satılan çoğu Cat 5 6 7 kablo bakır bile değil. HES ecolan gibi markalar. Önce bu markaları kullanın sonra hat değerleriyle ilgili yorumda bulunursunuz.

• ensatech kullanıcısına yanıt
    Yani hocam çift sarmal kullanırsak direnç düşer snr artar dolayısı ile hat değerleri iyileşir mi demek istiyorsunuz

• Evet,
    hardwind söylediği gibi. Daha çok iletken daha iyi iletkenlik sağlar. Özellikle maliyeti düşürmek için bakırdan başka bir çok alaşım içeren kablolarda iletim zayıflıyor.

Mesela Ekran kartı 6 pin Molex lerin ısınıp yandığı görülmüştür bu yüzden. Mıknatıs bile çekiyor kabloyu o derece.
  • Bende cat6 kablo ile değiştirdim iç hattı. öncesi ve sonrasında bir tek hat zayıflama yukarı yönünde bariz bir artış var ama upload'a etki etmedi.

sadece ankastre kablosu eve kadar geliyor oradan cat6 çektim direkt modeme.. birşey farketmedi anlayacağınız..

BU ÖNCESİ

CAT6 Kablo Sonrası SNR Margin Değerim Düştü

BUDA CAT6 Takılmış hali sonrası

CAT6 Kablo Sonrası SNR Margin Değerim Düştü

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.