Şimdi Ara

CAT6 Kablo Sonrası SNR Margin Değerim Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, SNR Margin değerlerim 8-9 dB arası değişiyordu. Türk Telekom'un direğinden eve kadar gelen telefon kablosunu bugün CAT6 kablo ile değiştirdik. SNR Margin değerlerim 7-8 arası değerler almaya başladı. Kablonun içerisindeki kırmızı ve mavi rengi ankastreye bağladık. Acaba kabloları çift şeklinde (mavi-beyaz bir girişe, turuncu-beyaz diğer girişe olacak şekilde) bağlasaydık SNR Margin değerim daha yüksek çıkar mıydı?

• eski kablonuz bakır mıydı? yeni kablonuz bakır mı? cat6-7 falan önemli değil. Önemli olan iki şey var

1. Kablonun bakır olması çok önemlidir.
    2. Birbirlerine sarılı olan çift kabloyu kullanmanız önemlidir.

ayrıca hattı ankastreye bağlayan arkadaş güzel takamamış da olabilir.
  • Bağlantı güzel yapıldı, eski kablo bağırdı, yenisi de bakır. Kabloları çift çift bağlatsam mı acaba?
  • çift bağlayın.
  • Deneyeceğim, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoalf

Bağlantı güzel yapıldı, eski kablo bağırdı, yenisi de bakır. Kabloları çift çift bağlatsam mı acaba?
    çift yapmanın daha iyi olacağını sanmıyorum
  • Veri hızını kaldıramayan kablolar kopma yapmaz mı tekli bağlanınca?
  • QUINRY kullanıcısına yanıt
    Mantığa aykırı.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Duvarı açın bakın duvara gelen cat 6 kablo çifttir...
  • QUINRY kullanıcısına yanıt
    iki renk bağlanacak mavi - mavi beyaz isterse turuncu - turuncu beyaz işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

iki renk bağlanacak mavi - mavi beyaz isterse turuncu - turuncu beyaz işte.
    Mavi-beyaz çiftinin uçları birleştirilip tek kabloymuş gibi ankastre kutusundaki bir girişe, turuncu-beyaz çiftin uçları da aynı şekilde birleştirilip tek kabloymuş gibi ankastre kutusundaki diğer girişe takılacak. Kablonun diğer ucundada aynı birleştirmeler yapılarak RJ-11 jak (ADSL/VDSL modemler için hat giriş jakı) takılacak. Ben böyle biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoalf -- 15 Haziran 2020; 2:12:22 >
  • teknoalf T kullanıcısına yanıt
    Yanlış mantık dışı hemde
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz?
    Telekom sektöründe calısıyorum yapılan sadece kablonun direnci arttırmak buda zayıflama olarak yansır.
  • Kablo çapı artarsa direnç azalır diye öğretiyorlar bize üniversitede.... :)
    Bu yöntem işe yarar mı denemeye değer midir
  • Kablo değişimi sonrası bakılması gereken değer SNR den önce hat zayıflamasıdır. Hat zayıflaması düşmüş ise yeni kablo işe yaramıştır, aynı kaldıysa veya arttıysa işe yaramamıştır. SNR zaten sürekli değişkenlik gösterir, mesela yoğun saatlerde SNR değerinin düşmesi gayet doğaldır.

Bu arada çok teknik detaya hakim değilim ama yukarıda bahsedilen çift kabloyu birleştirip tek kablo gibi kullanma olayı bana pek mantıklı gelmedi. Sonuç olarak verinin aktarılacağı kablo sayısı artıyor, bu hat zayıflamasının artmasına neden olmaz mı? Ama merak etmediğim değil, bir ara deneyeceğim.
  • Hocam bende geçem hafta değiştirdim kabloyu kablonun yönünü değiştirince sorun çözüldü yani mavi beyaz türk telekomdan gelen diyelim turuncu beyaz da bizim kablomuz ilk önce mavi=turunucu beyaz=beyaz olarak bağladım hat değerlerim düştü sonra mavi=beyaz turunucu= beyaz olarak bağladım yani kabloların yönünü değiştirdim sorun çözüldü şöyle düşünebiliriz faz=nötür faz=nötür olarak bağlanmışıtı ilk yaptığım faz=faz =nötür= nötür olarak değişitirdim umarım anlatabilmişimdir sorununuzu çözmenize yardımcı olur.
    Bu dediğiniz yanlıştır tam tersi kablo incelirse hat değerleri daha çok artar mesela ben 50 metre kablo kullanıyorum özellikle bakır kablo ve ince olacak şekide kablo seçimin yaptım hat değerlerim gayet iyi şuanda
    CAT6 Kablo Sonrası SNR Margin Değerim Düştü
  • Kabloları çift bağlamak hat zayıflamasını düşürür mü hıza olumlu etkisi olurmu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.