Şimdi Ara

SNR Margin Değerim Nasıl Sizce?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İnternet bağlantımda sürekli kopma oluyor. İç tesisattan şüpheleniyorum. DSL istatistiklerine baktığımda SNR margin değerinin düşük olduğunu gördüm.

Sizce iç tesisatı yenilersem kopma sorunu düzelir mi? Ayrıca nasıl yenilemem gerekiyor? Türk Telekom ekipleriyle mi yoksa bir elektrikçi ile mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoalf -- 10 Haziran 2020; 15:8:4 >

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:23:54 >
  • Türk Telekom ekipleri ilgilenmezler mi?
  • teknoalf T kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:23:54 >
  • Aşağı yönde 8.2 SNR ile 2 sene Turknet kullandım aynı 35 mbps tarife, yani ucu ucuna alıyodum 35mbpsyi tarife 36 mbps olsa alamazdım SNR'a müdahale etmeden buna rağmen saha dolabı resetlenmesi-bakım veya elektrik kesintisi dışında hiç internetim kopmadı(pandemi başlayana kadar, şimdi küstük Türk Telekoma geçtim). Zayıflama değerlerim de sizden yüksekti. Başka bir sıkıntı var sizde önce ankastreden deneyin modemi ev içini iptal edip, yine kopma varsa dolap tarafı kontrol edilmeli.

edit: Şimdi dikkat ettim 8.6 SNR ile 35mbps alırken Max. Hız o kadar yüksek olmamalı SNR doğru ise alabileceğin hız 36-37 mbps civarı olmalı yada gerçek SNR'ın 15-16 civarlarında SNR'ı yanlış gösteriyor, tesisatında kısa devre olabilir veya tesisatın herhangi bir noktasında kablonun kaplamasının bir yeri soyulup oksitlenmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 10 Haziran 2020; 18:44:38 >

• Teşekkürler, tesisattaki kabloyu CAT6 olarak değiştirmeyi deneyeceğim.
    Çift renk kullanın hat değerleriniz daha yüksek olur %10-%20 civarı. Yani saha dolabından ankastreye gelen kablo atıyorum yeşil-beyaz diyelim, CAT6'dan onun yeşiline 2 renk, beyazına başka 2 renk bağlayın. Ankastreden modeme 4 renk(2 çift) olarak gelsin kablo. Modemin DSL girişine giren RJ-11 jak'a 4 renk çakmak zor olabilir her elektrikçi beceremez, jak'a son 5 cm kala normal 2 renge düşürebilirsiniz olumsuz etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 10 Haziran 2020; 23:38:31 >
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Kablonun siparişini az önce verdim. 1-2 güne elimde olur. Söylediklerinizi tesisatımla ilgilenen kişiye ileteceğim. Sonuç için geri dönüşte bulunacağım. Teşekkürler.
  • Silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 11 Haziran 2020; 16:31:44 >
  • Yeni konu açmanızı tavsiye ederim. Böylece başlıkta konunun özetini gören ilgili kişiler cevap yazmak için geleceklerdir.
    Teşekkür ederim öyle yapacağım.
  • Merhaba, iç tesisat kaynaklı bir sorun yaşıyorsanız bir elektrikçiden yardım alabilirsiniz.
  • Teşekkürler.
  • SNR Margin Değerim Nasıl Sizce?

benim degerlerim nasıl 35te 30 iken kabloda ekler varmış dün telekomcuya ankastreden modeme kadar cat6 çektirdim 35mb böyle 100e çıkarsa koparmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozserdar2834 -- 12 Haziran 2020; 0:17:26 >
  • Benim 2 gün önceki hat değerlerimin neredeyse aynısı Karşı komşu internet bağlattığı için mi bilemem şimdi değerlerim baya düştü

Senin soruna gelirsek Sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum 100mbps tanımlattır Zaten sistem otomatik hızı düşürüyor kesintiler olduğunda ki bence kopma durumu olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 12 Haziran 2020; 4:56:27 >
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    Merhaba, teknik uzmanlarımızın ve saha ekiplerinin kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan modem buluşması gereken hızda buluşmuyor kaydı oluşturabilir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Vdsl pakete geçiş başvurum 04.06.2020 tarihinden beri beklemede herhangi bir bilgide verilmiyor yardım istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, teknik uzmanlarımızın ve saha ekiplerinin kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan modem buluşması gereken hızda buluşmuyor kaydı oluşturabilir misiniz?
    Daha önce internet arıza kısmından kayıt açmıştım Bu sebeple yenisini açamıyorum şuan
  • Merhaba, cat6 yı siz mi aldınız yoksa telekomcu kendisi mi getirip taktı, ben de yaptırmak istiyorum ancak piyasadaki kaliteli kabloların metresi biraz pahalı mesela izole cat8 kablodan 40-50 metre kadar alırsam (düz cat6'ya göre ne kadar farkeder onu da bilmiyorum binada ciddi sinyal gürültüsü yok gibi duruyor) ve o kalınlıktaki kablo 4.kata kadar sorunsuz çekilir mi hiç bir şeyden emin olamıyorum. Çok arada kaldım değer mi değmez mi diye ancak yaptırırsam mutlaka elektrikçi çağırırım.
    Şu an 35Mbit için bir sorunum yok ancak kablo değiştirip 100Mbit için başvuru yapmak istiyorum. Evdeki kablolar ekli (toplam 3 tane rj-11 faal priz var) Aşağıdaki oturma odasının değerleri, antre ana sokete takarsam 97 Down 35 Up görüyor. Oturma odası ise hemen yanda olmasına rağmen ekten dolayı kayıp meydana geliyor. Zyxel modemde ise bu değerler 70 Down 21 Up'a kadar düşüyor.

Cevaplarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 14 Haziran 2020; 17:14:41 >

• Hattınız 100'ü kaldırmaz hatta 80'leri bile zor görür.En sağlıklısı 50 olur sizin için..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.