Bildirim
SNR Margin Tam Olarak Ne Oluyor?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
SNR margin Değeri nedir nasıl arttırılır.
İnternet bağlantı kesintisinin bir nedenide SNR Margin değeri yani hattınızın desibel cinsinden verdiği bir değerdir. Ne kadar yüksek olursa okadar iyidir. Bu problem genellikle internet hızını arttırınca ortaya çıkar. Hattın kaldırmıyor dedikleri şeyde budur. Hangi değer aralıklarının uygun olduğuna bakalım.
0-6 arası : hattınız muhtemelen hiç gelmeyecek ve internete bağlanamayacaksınız.
7-12 arası: arasıra kopmalar yaşayacaksınız ve netinizide son hızında kullanamayacaksınız.
13-18 arası: kopma sıkıntınız çok az olmakla beraber netinizi son hızında kullanmanız zorlaşabilir.
19- + : bu değerlerden sonrası sizi için bulunmaz nimet hiçbir kopma yaşamadan son sürat interneti kullanabilirsiniz(internet paketiniz dahilinde).
Not: değerler 1-2 aşağı yukarı oynayabilir.
SNR Margin değerini Arttırmak
SNR Margin değerini arttırmanız için en önemli etken hattınızdaki ekleri ortadan kaldırmak. Ne kadar ek olursa kopma problemi okadar çok olur. Ayrıca bu değer hattınızın santrale uzaklığından da az olabilir. Hava şartları, yeraltı kablolarının eskiliğide bu değeri etkiler.
kaynaksnrmarginkacolmali.blogspot.comSNR margin Değeri nedir nasıl arttırılır.http://snrmarginkacolmali.blogspot.com/2013/07/snr-margin-degerleri.html
-
Peki hocam 100mb desteklemesi için SNR kaç olmalıdır -
Snr yanında Hat zayıflama değerleride çok düşük olmalı. Sadece Snr ye bakılmıyor. -
şuan evde internet varsa hat değerleriini atın bakalım -
Böyle bir limit yok. Sağlıklı bağlantı için SNR en az 7 ve üzeri olmalıdır. Buna paralel olarak hat zayıflaması değeri düşük olmalıdır. SNR desibel ile ölçülür. Veri-gürültü oranını gösterir. -
-
100 MBps alır -
Umarım doğrudur hocam. Çünki alt yapı çok yeni daha geçen yıl geld. Ancak bana gelen bakır kablolar 30 yıllık ondan kaynaklı sıkıntı olmaz heralde ? Şimdi kesin 100mb gelirmiquote:
Orijinalden alıntı: smart0201
100 MBps alır -
SNR = signal-to-noise ratio (sinyalin hattaki gürültüye oranı)
ünide radar sistemleri dersinde anlatmışlardı -
Evet 100 MBps destekliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
inceler misiniz hocam.https://paste.ubuntu.com/p/ncCqPtnFB5/quote:
şuan evde internet varsa hat değerleriini atın bakalım
Benim modem arayüzde gözükmüyor. Uygun Telnet komutu varsa listede ona göre atayım yeniden
> xdslctl
Usage: xdslctl start [--up] <configure command options>
xdslctl stop
xdslctl connection [--up] [--down] [--loopback] [--reverb]
[--medley] [--noretrain] [--L3] [--diagmode] [--L0]
[--tones] [--normal] [--freezeReverb] [--freezeMedley]
xdslctl configure/configure1 [--mod <a|d|l|t|2|p|e|m|M3|M5>] [--lpair <(i)nner|(o)uter>]
[--trellis <on|off>] [--snr <snrQ4>] [--bitswap <on|off>] [--sesdrop <on|off>]
[--sra <on|off>] [--CoMinMgn <on|off>] [--i24k <on|off>] [--phyReXmt <0xBitMap-UsDs>]
[--Ginp <0xBitMap-UsDs>] [--TpsTc <0xBitMap-AvPvAaPa>] [--monitorTone <on|off>]
[--forceJ43 <on|off>] [--toggleJ43B43 <on|off>]
xdslctl bert [--start <#seconds>] [--stop] [--show]
xdslctl afelb [--time <sec>] [--tones] [--signal <1/2/8>]
xdslctl qlnmntr [--time <sec>] [--freq <msec>]
xdslctl inm [--start <BB_THRESH 10*dB> <INMIATO> <INMIATS>] [--stop] [--show]
xdslctl snrclamp [--shape <shapeId>] [--bpshape [bpIndex-bpLevel,]]
xdslctl nlnm [--show ] [--setThld <Thld_Num_Tones>]
xdslctl diag [--logstart <nBytes>] [--logpause] [--logstop] [--loguntilbufferfull <nBytes>] [--loguntilretrain <nBytes>]
xdslctl info [--state] [--show] [--stats] [--SNR] [--QLN] [--Hlog] [--Hlin] [--HlinS] [--Bits]
[--linediag] [--reset] [--vendor] [--cfg]
xdslctl profile [--show] [--save] [--restore]
xdslctl --version
xdslctl --help
>
-
İdeali 12 ve üzeri. 10 ve altı sıkıntılı. -
vdsl de 24 MBps veya 16 MBps olan paketlerden alırsınız -
100 MBps geçtiniz mi ? -
Uygun bir ISP arıyorum yakında geçeceğim -
-
hocam şu video güzel idi ttnet fiber 100 MBps
https://www.youtube.com/watch?v=hD4Dwr2w9_4 -
Eyvallahquote:
https://www.youtube.com/watch?v=hD4Dwr2w9_4
-
şimdi yanlış hatırlamıyorsam sol fiber var gibi ?
o video izleyip kendim torrent indirme yapardım benim hız 4MBps'yi geçmez idi gine aynı geçmiyor kırsal alanda kalıyorum Superbox aldım Turkcell 4.5G ile fark atıyor
turkiye de ilk kez bu video 100 MBps gördüm
Snr yanında Hat zayıflama değerleride çok düşük olmalı. Sadece Snr ye bakılmıyor.
|
şuan evde internet varsa hat değerleriini atın bakalım
|
Böyle bir limit yok. Sağlıklı bağlantı için SNR en az 7 ve üzeri olmalıdır. Buna paralel olarak hat zayıflaması değeri düşük olmalıdır. SNR desibel ile ölçülür. Veri-gürültü oranını gösterir.
|
Umarım doğrudur hocam. Çünki alt yapı çok yeni daha geçen yıl geld. Ancak bana gelen bakır kablolar 30 yıllık ondan kaynaklı sıkıntı olmaz heralde ? Şimdi kesin 100mb gelirmi
|
SNR margin Değeri nedir nasıl arttırılır.
İnternet bağlantı kesintisinin bir nedenide SNR Margin değeri yani hattınızın desibel cinsinden verdiği bir değerdir. Ne kadar yüksek olursa okadar iyidir. Bu problem genellikle internet hızını arttırınca ortaya çıkar. Hattın kaldırmıyor dedikleri şeyde budur. Hangi değer aralıklarının uygun olduğuna bakalım. 0-6 arası : hattınız muhtemelen hiç gelmeyecek ve internete bağlanamayacaksınız. 7-12 arası: arasıra kopmalar yaşayacaksınız ve netinizide son hızında kullanamayacaksınız. 13-18 arası: kopma sıkıntınız çok az olmakla beraber netinizi son hızında kullanmanız zorlaşabilir. 19- + : bu değerlerden sonrası sizi için bulunmaz nimet hiçbir kopma yaşamadan son sürat interneti kullanabilirsiniz(internet paketiniz dahilinde). Not: değerler 1-2 aşağı yukarı oynayabilir. SNR Margin değerini Arttırmak SNR Margin değerini arttırmanız için en önemli etken hattınızdaki ekleri ortadan kaldırmak. Ne kadar ek olursa kopma problemi okadar çok olur. Ayrıca bu değer hattınızın santrale uzaklığından da az olabilir. Hava şartları, yeraltı kablolarının eskiliğide bu değeri etkiler. kaynak http://snrmarginkacolmali.blogspot.com/2013/07/snr-margin-degerleri.html |
Evet 100 MBps destekliyor
|
İdeali 12 ve üzeri. 10 ve altı sıkıntılı.
|
https://www.youtube.com/watch?v=hD4Dwr2w9_4 |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X