Gigafiber internetim var. Bugün durup dururken, ben hiçbir şey yapmadan internet gitti, baktığımda cihazda PON ışığı yeşil yanıp sönüyor. Sanırım sinyal alamıyormuş. Desteğe başvurduğumda fiziksel hata olabileceğini söyledi ama internetten baktığımda PON ışığının yeşil yanıp sönmesine pek fiziksel bir hata dememişler. Destek henüz sonuçlanmadı Klasik DSL internette kaynak çok ancak bu konuda başka kullanıcıların da Google'da arama yaptığında yararlanabilmesi adına, bu problemin kaynağı ne olabilir? Bilgilerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Güncelleme: fiber hat kablosunu çıkarıp taktıktan sonra PON ışığı sabitlendi, ama modem internet ışığı hala kırmızı Güncelleme 2: akşam saatlerinde ONT cihazını bir kez daha resetlememle sorun çözülmüştür. Ne yol açtı, bir daha olur mu bilemiyorum ancak bunları aktarabildim Güncelleme 3: Yine birkaç kez gitti geldi, özellikle modem ve ONT'yi kapatıp açtığımda bazen gelmeyebiliyor, gelmesi de saatler alıyor. Ancak başka bir sorun keşfettim o da upload hızım eskisinin %10'u kadar. Eskiden 800 civarı olan upload hızı şimdi 20-90 arasında. Güncelleme 4: TurkNet saha ekipleri gelip, sanırım apartman kutusundan kaynaklanan sinyal azlığı problemi olduğunu söyleyip sorunumu düzeltti. Upload hızım eski haline döndü. Teşekkür ediyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamroamer -- 27 Temmuz 2023; 15:47:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İnternet Kesintisi: PON Işığı Yanıp Sönüyor
İnternet erişiminde sorun yaşıyorsanız ve modemdeki PON ışığının yanıp söndüğünü fark ettiyseniz, bunun birkaç olası nedeni olabilir.
PON Işığı Yanıp Sönüyor
PON (Pasif Optik Ağ), fiber optik kablolar üzerinden internet erişimi sağlayan bir teknolojidir. PON ışığı, modemin fiber optik ağa bağlı olduğunu ve sinyal aldığını gösterir. Eğer PON ışığı yanıp sönüyorsa, bu genellikle ağda bir sorun olduğunu gösterir.
Superonline PON Işığı Yanıp Sönüyor
Superonline aboneleri, PON ışığı yanıp söndüğünde internet kesintileri yaşayabilirler. Bunun nedeni, Superonline'ın internet hizmetinin PON teknolojisi üzerine kurulu olmasıdır.
Fiber İnternet Işığı Yanıp Sönüyor
Fiber internet kullanan kişiler de PON ışığı yanıp sönmesi sorunuyla karşılaşabilirler. Bunun nedeni, fiber optik ağların PON teknolojisini kullanmasıdır.
Modem PON Işığı Yanıp Sönüyor
Modemdeki PON ışığının yanıp sönmesi, modemin fiber optik ağa düzgün şekilde bağlanmadığını veya ağda bir sorun olduğunu gösterir. Modemi kontrol edin ve kabloların düzgün bir şekilde takıldığından emin olun.
PON Işığı Yeşil Yanıp Sönüyor
Bazı modem modellerinde, PON ışığının yeşil renkte yanıp sönmesi ağda bir sorun olduğunu gösterirken, diğer modellerde bu durum normal olabilir. Modem kılavuzunu kontrol ederek PON ışığının yeşil renkte yanıp sönmesi durumunda ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
İnternet kesintisine ve PON ışığının yanıp sönmesine neden olan sorunları çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Modemi yeniden başlatın.
- Kabloları kontrol edin ve düzgün bir şekilde takıldıklarından emin olun.
- İnternet servis sağlayıcınızla iletişime geçin.
Çoğu durumda, bu adımları izlemek interneti yeniden bağlamanıza ve PON ışığının yanıp sönmesini durdurmanıza yardımcı olacaktır.