Şimdi Ara

çatı Katı klima btu seçimi mitsubishi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar klima takacagim oda 23 m2, normalde soylenen 12 btu nun secim yapılırken yeteceği şeklinde ancak dün mitsubishi den keşif için geldiler 18 btu dan aşağısınin yetmeyebilecegini 18 btu klima nın daha verimli olacağını söyledi. ortalama 33-34 derece oluyor odanın sıcaklığı bu arada izmirde yaşıyorum. mit. Sf42(a++) fiyatı 3750 ve mit. Hj50(a+) fiyatı 3650 arasinda kaldim hj50 18000 lik bir makina ama daha fazla enerji tüketimi var sf42 ise 15000 btu civarı daha az tuketimi var ama buda benim odaya yetermi acaba. zaten evde bebek var evi buz gibi yapmasını istemiyorum zaten 5-6 derece düşerse yeterli. Gelen eleman sf50 en idaili dedi, iyi güzelde fiyatı 4.600 falan bunlari alırken bile bütçeyi zorluyorum zaten. bu arada sadece sogutmada kullanacagim klimayi. yardımlarınız için simdiden Teşekkürler. Ayrıca az enerji tüketimi olan daha uygun markalarada acigim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ist. çatı katında 2 oda arasındaki holde takılı (toplamda 20m2) 9 btu sharp (inventer değil) canavar gibi soğutuyor. bu aralar 35 dereceleri görüyoruz. yarım saate içerisini tam kapasite çalışarak güzel yapıyor.
    gece yatarken odaların kapısını bir karış kadar aralık bırakıp 26-27 dereceye getirerek çalıştırıyorum. üstüme pike almazsam üşüyorum o derece iyi yani. kışın soğuk havalarda ısıtma için yeterli gelmedi.

tecrübelerime dayanarak söylüyorum sana 12btu soğutma için fazlasıyla yeter
  • O zaman bu adamlar neden beni illaki 18 btu almaya zorluyorlar hiç anlamadım, 12 btu yetecekse neden 2 katı para vereyim ki boşuna. şöyle bişeyde var eğer inverter klima odayı sogutamaz sürekli soğutmak için çalışır ve inverter özelliği pek devreye girmezse, elektrik sarfiyatim yüksek olur mu? yeter diyormusunuz gerçekten yanlis anlamayin yanlış bi seçim yapmak istemiyorum. O zaman sf35 bile yeterli olur mu benim için.

• valla bana 9btu soğutma için yetiyor . gündüz güneş varken iki oda için yarım saat full çalıştıktan sonra anca etkisini gösteriyor. güneşten sonra zaten ok.
    he 12 lik alsaydım daha iyi olurmuydu? olurdu ama 9 da yetiyor soğutma için. zaten max. 3 ay kullanıyorum sonra gerek kalmıyor.

bence sen başka bir servis daha çağır bakalım ne diyecekler?
  • htopdas H kullanıcısına yanıt
    Sa ustam burada arkadaş 22 metrekareye 9binlik kullanıyormuş incele istersen

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=105647863

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco1912 -- 6 Ağustos 2015; 17:19:41 >
  • Sağ olun arkadaşlar, karar verdim 12000 yada 14000 btu civarı bir klima alacağım bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Isıtma için klima
    6 yıl önce açıldı
    Gerçek Mitsubishi klima hangisi
    18 yıl önce açıldı
    İstanbul Çatı Katı Klima
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.