Şimdi Ara

Çatıdaki güvercin problemi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 Katlı bir binanın en üst katında oturuyorum bir üst katımızda çatı var. Çatı içerisinde yaklaşık 5-6 senedir güvercinler var ve artık lanet ediyorum kapı önü her gün kuş pisliği, koku deseniz cabası bu ikili olunca böcekler de eksik olmuyor. Bir yöntem öğrendim eğer o sürüden bir kuşu alıp hepsinin gözü önünde kafasını keserseniz diğer kuşlar o bölgeye bir daha uğramazmış. Konuyu canilik v.s algılamayın 5-6 senedir her pazar çatıyı ve kapı önünü temizlemekten bıktım usandım. Sizce bu yöntem işe yarar mı ?

• Dostlar kedi, köpek gibi hayvanlardan huylanırım ancak gecenin yarısında ciyak ciyak miyavlayan yavru kediye yemek vermeye indiğim zamanları da bilirim. Burada mevzu hayvan düşmanlığı falan değil. Bu dünyada bizim ne kadar yaşamaya hakkımız varsa onların da var ancak artık bezdim, Kuşlar yüzünden çatıyı böcek sardı. İlaçlama firmasını arıyorum kuşlar varken ilaçlama yapamayız diyorlar burada zor durumda olan benim. Sürekli çatıya torpil atıp ses yapıyorum alışıyorlar, cd koyup her tarafı aydınlatıyorum alışıyorlar o yüzden yapacak bir şey kalmadı. Değerleri yorumlarınız için teşekkürler.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Çatıdaki Güvercin Problemi ve Çözümleri

Çatıdaki güvercinler, ev sahipleri için sıkıntılı bir sorun olabilir. Dışkılarının asitli yapısı çatınıza zarar verebilirken, yaydıkları gürültü ve kirlilik rahatsız edici olabilir. Neyse ki, güvercinleri çatılarınızdan uzak tutmak için uygulayabileceğiniz adımlar vardır.

Güvercinlerin Çatıya Konmasını Önleyebilecek Önlemler:

• Fiziksel Engeller: Güvercinlerin çatıya konmasını önlemek için dikenli teller veya kuş ağları gibi fiziksel engeller kullanın.

• Sesli Kovucular: Güvercinleri korkutan ultrasonik sesler yayan sesli kovucuların kullanılması etkilidir.

• Avcı Hayvanlar: Kediler veya köpekler gibi avcı hayvanlar, güvercinleri korkutabilir ve uzak tutabilir.

Güvercinleri Çatıdan Kovma Yöntemleri:

Güvercinler zaten çatıya konmuşsa, onları uzak tutmak için şu yöntemleri uygulayın:

• Güvercin Kovucu Spreyler: Güvercinlerin tüylerine veya yuvalarına püskürtülen güvercin kovucu spreyler rahatsızlık yaratabilir ve güvercinleri uzak tutabilir.

• Yapay Baykuşlar veya Şahinler: Güvercinlerin doğal yırtıcılarını taklit eden yapay baykuşlar veya şahinler, etkili bir caydırıcı olabilir.

• Güvercin Tuzakları: Canlı güvercinleri yakalamak ve onları başka bir yere taşımak için güvercin tuzakları kullanılabilir.

Önemli Not: Güvercinleri çatıdan uzaklaştırırken, hayvanlara zarar verme veya öldürme yöntemlerinden kaçının. Merhametli ve yasal çözümlere odaklanın.

Güvercin Sorununun Uzun Vadeli Çözümü:

Çatıdaki güvercin sorununu uzun vadede çözmek için kapsamlı bir yaklaşım benimsemek önemlidir:

• Yuvalama Alanlarının Kaldırılması: Güvercinlerin çatıya yuva yapmasını önlemek için tüm çatlakları ve delikleri onarın.

• Temizlik ve Bakım: Çatıdaki güvercin dışkılarını düzenli olarak temizleyin ve çatının temiz ve bakımlı olduğundan emin olun.

• Sabır ve Süreklilik: Güvercinleri çatıdan uzak tutmak zaman ve çaba gerektirir. Sabırlı olun ve uyguladığınız yöntemlerle tutarlı olun.

Çatıdaki güvercin sorunu, etkili önlemler ve stratejiler uygulayarak çözülebilir. "Güvercin nasıl kovulur" sorusunun cevabını vererek sunduğumuz bilgiler ışığında, evinizi bu istenmeyen misafirlerden koruyabilir ve çatılarınızı güvende ve hasarsız tutabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İnce tahta plakaya bolca çivileri çakıyosun kondukları demir v. S nereyse ora koy çivilerin sivri tarafı yukarı gelsin konamaz kuşlar. Knun dışında bilmiyom

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer o sürüden bir kuşu alıp hepsinin gözü önünde kafasını keserseniz diğer kuşlar o bölgeye bir daha uğramaz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çatıya kedi yerleştir..
  • Kuşlara bir şey yapma bozuşuruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrkabaca

5 Katlı bir binanın en üst katında oturuyorum bir üst katımızda çatı var. Çatı içerisinde yaklaşık 5-6 senedir güvercinler var ve artık lanet ediyorum kapı önü her gün kuş pisliği, koku deseniz cabası bu ikili olunca böcekler de eksik olmuyor. Bir yöntem öğrendim eğer o sürüden bir kuşu alıp hepsinin gözü önünde kafasını keserseniz diğer kuşlar o bölgeye bir daha uğramazmış. Konuyu canilik v.s algılamayın 5-6 senedir her pazar çatıyı ve kapı önünü temizlemekten bıktım usandım. Sizce bu yöntem işe yarar mı ?

O kuşların sıcak bir yerde yaşamaya hakkı yok mu? Ne kadar da bencilsin. Annen baban sana hayvan sevgisi aşılamadı mı?

• Toplanmış sevgi böcekleri. Neyse ilaç falan bak başka çözümler ara en son kuşu öldür. Hak veriyorum yani sana. 6 sene dayanmış olman bile ne kadar hayvan sever birisi olduğunu gösteriyor. Sakın ola konu sahibini yargılamayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim binaninda ustu boyleydi. Catidan girdikleri yerleri kapattik kovalayip. Fakat o pislik nasil temizlenecek bilmem bazen kokudan kusacak kadar bulaniyorum.

Bence kafa kesme isine girmeyin hem canice hemde iki gun sonra oda kokar curur.
    Parlayan seyler gozu andiran seyler kaciriyormus.

• Burdan birisi seni trolledi herhalde

• Dostlar kedi, köpek gibi hayvanlardan huylanırım ancak gecenin yarısında ciyak ciyak miyavlayan yavru kediye yemek vermeye indiğim zamanları da bilirim. Burada mevzu hayvan düşmanlığı falan değil. Bu dünyada bizim ne kadar yaşamaya hakkımız varsa onların da var ancak artık bezdim, Kuşlar yüzünden çatıyı böcek sardı. İlaçlama firmasını arıyorum kuşlar varken ilaçlama yapamayız diyorlar burada zor durumda olan benim. Sürekli çatıya torpil atıp ses yapıyorum alışıyorlar, cd koyup her tarafı aydınlatıyorum alışıyorlar o yüzden yapacak bir şey kalmadı. Değerleri yorumlarınız için teşekkürler.
  • Yapacağın şey hepsini kovup delikleri kapatmak

• Usta çatıda kuşların girebileceği her deliği köpük ile kapattım, tavan aralarına tel örgü çektim ancak nasıl oluyorsa tel örgüleri bile kopartıyorlar

• Bozuk veya çizik cd varsa elinizde takın oralara
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsignAce

Bozuk veya çizik cd varsa elinizde takın oralara

Bozuğu yada çiziği geçtim sıfır boş cd alıp koyduk hocam kuşların sevmediği bir koku v.s bişey bulamazsam infazı gerçekleştirmek zorunda kalacağım.
  • Silahla kuşları tara

• quote:

Orijinalden alıntı: bobsantino

Silahla kuşları tara

Hayvan severleri buraya alalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.