Şimdi Ara

Güvercinlerin içinden çıkan böcekler...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
30.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, bu sene evime küçük siyah böceklerden dadandı. Aynı sineğe benziyor böcekler. Balkona gelen güvercinlerin içinden çıkıyor.

Ne yaptıysam böceklerden kurtulamadım. Kapıların pencerelerin aralıklarından eve giriyor. Az önce biri saçıma girdi, zor çıkarttım. 5-10 defa vurunca zor öldü.

Bu böceklerden kurtulmanın yolu varmıdır. Son çare olarak elime tüfeği alıp şehirdeki bütün güvercinleri telef etmeyi sonrada ev ve çevresini ilaçlatmayı düşünüyorum, çok fena bu böcekler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Güvercinlerin İçinden Çıkan Böcekler

Güvercinler, çeşitli böceklerin konakçıları olabilir. Bu böcekler, güvercinlerin tüyleri arasında, derilerinin altında veya sindirim sistemlerinde yaşayabilirler.

Güvercinlerin tüylerinde en sık görülen böcekler, güvercin biti ve güvercin sineğidir. Güvercin bitleri, kan emici parazitlerdir ve yoğun istilalar güvercinlerde anemi ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Güvercin sinekleri ise kan emmeyen sineklerdir ve güvercinlerin tüylerini yumurta bırakmak için kullanırlar.

Deri altı böcekleri arasında güvercin uyuz böceği bulunur. Bu böcekler, güvercinlerin derilerinde kaşıntılı, pullu lezyonlara neden olur.

Sindirim sistemi böcekleri arasında güvercin solucanı bulunur. Bu solucanlar, güvercinlerin bağırsaklarında yaşar ve beslenme sorunlarına, kilo kaybına ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.

Güvercin böceklerini kontrol etmek için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunlar arasında böcek ilaçları, akarisitler ve düzenli temizlik yer alır. Güvercinleri düzenli olarak veteriner hekime götürmek ve böcek istilası belirtilerini kontrol etmek, güvercinlerin sağlığı ve refahı için çok önemlidir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Anahtar Kelime 1: Güvercin böceği
    • Anahtar Kelime 2: Güvercinin üstündeki böcekler
    • Anahtar Kelime 3: Güvercinlerden gelen böcekler
    • Anahtar Kelime 4: Güvercinden gelen böcekler
    • Anahtar Kelime 5: Güvercin üstündeki böcekler
    • Anahtar Kelime 6: Güvercin üzerinde böcek
    • Anahtar Kelime 7: Güvercin böcekleri
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • balkona yuva yapan güvercin yavrusunun bacağına ip dolaşmış baya da büyümüş uçamıyordu.ipi keseyim de serbest kalsın diye hayvana yaklaştığımda o dediğin böcekten gördüm.tüylerim tiken tiken oldu.iğrenç gerçekten.çok hızlı hareket ediyorlar.çok pis ve insan için tehlikeli(hastalık açısından) bir canlı olduğunu düşünüyorum.
  • Güvercinleri tek tek yakala g.tlerine lastik don bağla
  • böceğin ismini öğrenirseniz mesajımı alıntılar mısınız?
  • Bu bahsettiğiniz böceğin adı sanı yok mu?
  • @double minded Hah, işte o böceklerden bizim güvercinlerde bolca var. Girmedikleri birtek benim saçlar kalmıştı, oraya da girdiler...

@Razor_332 Şayet ki bir çözüm bulamassam lastik dona gerek kalmayacak.

@Cüleybib Adını bilmiyorum. SS atayım diycem ama böcekleri öldürmek için ya parçalamak yada feci şekilde ezmek gerekiyor. Çok hızlı olduklarından dolayı da SS atamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klonoa -- 30 Ekim 2013; 2:24:59 >
  • Bocek ilaci sık belki bocegin turunu ogrenmene gerek bile kalmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Güvercinlerin içinden çıkan böcekler...

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Kanatları vardı böceğin, bu değil.

• hocam bizim kapının önünede yapmışlardı yumurta falanda bıraktılar yumurtalar çürüdü bu üstteki fotoda olan böceklerden çıktı. kolumda falan kırmızı kaşınan noktalar oluştu sonra o yuvayı dağıttık yuvanın olduğu yere ve çevresinede raid sıktı 1-2 haftaya kesildi. bit gibi bişeyler vurunca ölmüyo iki tırnak arasına sıkıştırmak daha iyi o kıt sesini duyunca bi rahatlıyosun :D
  • Yazın arkadaşın evinde senin dediğine benzer ufak böcekler dadandı. Nereden geldiğini çözemedik evin her yerindeydiler. Sonra öğrendik ki apartman boşluğundaki balkonda güvercin yumurtlamış yumurtalarda çürümüş böcekler üremeye başlamış. Orayı temizleyince böcek falan kalmadı. Belki yuvada yumurta falan olabilir.
    Resimde ki dokununca top olan neredeyse 1 cm lik böcek, nemli yerlerde yaşıyorlar. Diğeri hamam böceğine benziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @*No Fear*

hocam bizim kapının önünede yapmışlardı yumurta falanda bıraktılar yumurtalar çürüdü bu üstteki fotoda olan böceklerden çıktı. kolumda falan kırmızı kaşınan noktalar oluştu sonra o yuvayı dağıttık yuvanın olduğu yere ve çevresinede raid sıktı 1-2 haftaya kesildi. bit gibi bişeyler vurunca ölmüyo iki tırnak arasına sıkıştırmak daha iyi o kıt sesini duyunca bi rahatlıyosun :D

O kıt sesini hiçbirşeye değişmem

quote:

Orijinalden alıntı: @FILIGRANE

Yazın arkadaşın evinde senin dediğine benzer ufak böcekler dadandı. Nereden geldiğini çözemedik evin her yerindeydiler. Sonra öğrendik ki apartman boşluğundaki balkonda güvercin yumurtlamış yumurtalarda çürümüş böcekler üremeye başlamış. Orayı temizleyince böcek falan kalmadı. Belki yuvada yumurta falan olabilir.
    Resimde ki dokununca top olan neredeyse 1 cm lik böcek, nemli yerlerde yaşıyorlar. Diğeri hamam böceğine benziyor.

Resimdeki böcekten değil, bizim balkona da yumurtlamışlardı ama böcekler gelmeye başlayınca dağıttım. Balkoda böcek yok. Farkettiğim kadarıyla kuşların içine giriyor bu böcekler ve öyle yayılıyor. Bunların kaynaklarının nereden geldiğini bilmiyorum tek çözüm güvercinlerden kurtulmak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klonoa -- 30 Ekim 2013; 16:01:35 >

• Biliyorum resimdeki böceklerin olmadığını senin dediğin böcekler nokta kadarlar, benim gördüklerim öyleydi. Balkona güvercinleri kokutacak hareketli bişeyler as; cd, kurdele gibi belki korkup gelmezler.
  • beyler o böcekler pire oluyor ve tüm tüylü hayvanlarda bolca vardır kümes hayvanlarında da olduğundan belli periyodlarla kümesler ilaçlanır. bu mahluklardan kurtulmak için balkona DDT dökün

hayvanda budur.

• adı güvercin biti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atını Seven Kovboy

beyler o böcekler pire oluyor ve tüm tüylü hayvanlarda bolca vardır kümes hayvanlarında da olduğundan belli periyodlarla kümesler ilaçlanır. bu mahluklardan kurtulmak için balkona DDT dökün

hayvanda budur.

ddt çok tehlikeli bi ilaç deyil mi-insanlar için de-? ayrıca yasaklanmış?yanlış mı biliyorum yoksa

• kıt sesi ...................
  • Şekilleri biraz karıncayla at sineği karışımı değil mi?

Çok sert oluyorlar 2-3 vuruşla ölmüyorlar ve çok hızlı hareket ediyorlar yakalamak zor.

İsimini çok merak ediyorum doğrusu. Genellikle yazın çıkıyorlar ısırdıklarını hiç görmedim ama değişik bir varlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.