Şimdi Ara

Çavirmede Karşılaştığım Polisin İnsan Muamelesi Yapmaması ve Yediğim Ceza (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
4
Favori
16.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da E5 te emniyet şeridinde giderken polisi kimse dinlemiyor . Polis te bişey yapmıyor . Emniyet şeridini açıyor millet arkasına takılıyor polis te hiçbir şey yapmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Warknife_ -- 25 Ekim 2017; 23:19:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,5 sene önce hiçbir gerekçe olmadan sırf kendisine yol vermedim diye ( ki onu da görmemiştim) kemersiz araç kullanma ve telefonla konuşma cezası yedim. Maalesef ki böyle mesleklerde bir şerefsizin yaptığını tüm meslek grubuna yorumluyor beyin, kendi düşüncelerimi değiştirmeye çalışsam da artık polislik benim kafamda da antipati oluşturdu. O yüzden sizi anlayabiliyorum. Geçmiş olsun allahından bulsun diyip haram edip geçin ;)

• Woozie kullanıcısına yanıt
    Adam tüm insanlığa mal etmemiş zaten.

Demek ki mesajı tamamen okumak gerekiyormuş. Değil mi?
  • Bu ülkenin polislerinin genel görüntüsü bu...Kendilerini ayrıcalıklı zannediyorlar...Halbuki iktidar partisinin ayak adamı olmaktan öteye gidemiyorlar...Böylelerine ters gideceksin ki sınırlarını bilsinler...Bunun yolu da kanunları bilmekten geçiyor...
    Beklesinler iki sene...Avukat olunca karşıma polis çıkmasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Polisleri kötülemek için açılmış bir konu

Unutmayın polislerin ne şartlar altında nasıl çalıştığını bilmiyoruz.Bu ülkenin insanları olarak bu ülkeye hizmet etmek için çalışan kendi ülkemizin polislerini karalamak hiç hoş değil özellikle konu açarak bunu duyurmak facia

Yaptığınızdan utanın

Her harfine katılıyorum. Forum yakında terörist dolar. ABD de polisler insanlara ateş edip öldürüyor. Git bi polise birşey yap hepsi sahip çıkar linç ederler seni. Bizimkiler de az birseyde hemen polisleri terörist ilan etme peşinde

• Sana kötü polis denk gelmiş genelleme yapmaya gerek yok.Ben 2 senedir muayenesiz sigortasız araç ile geziyorum bir kaç ay evvel polis çevirdi ehliyet ruhsatı aldı bir bana baktı bir ruhsata sonra utanıp sıkıldığımı görünce verdi evrakları devam et hadi dedi bende eyvallah sağol dedim gittim.İstese o an dünya kadar ceza yazıp arabayı da bağlatabilirdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin içinde "motorcu" olunca karşı tarafıda dinlemek kesinlikle gerekli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Malesef durum böyle.

Şahsen ben çevirmelerde insanca muamele eden, görevini olması gerektiği gibi yapana hatalıysam ceza yazdıklarında bile "kolay gelsin, iyi çalışmalar, vs" deyip üstelemeden giderim.

Ama umursamaz, üstten bakan tip görünce hiç yüz-göz olmam. Çoğunda konuşmam bile, ruhsatı verir bişey dediğinde de yüzüne bakmadan cevaplarım. İşim bitince camı kapatır tek kelime etmeden devam ederim.

Böyleyiz. İnşallah hep beraber (bizler de dahil) daha medeni bir topluma doğru ilerleriz.

Bu toplumda medeniyet beklentüsi yanlış

• insan olsanız insan muamelesi görürsünüz
  • beyler benim baba emekli trafik polisi. polislerin ne zorlu şartlarda çalıştığını bilirim ama şunu da bilirim ki bazıları inanılmaz kendini beğenmiş ve bana kimse dokunamaz havalarındadır. polisin görevi bu olmamalı ve böyle kendini bilmezler yüzünden camia büyük yara alıyor insanlar polis düşmanı oluyor, en çok trafik ve çevik kuvvette geçerli bu durum.

yaptığı işi meslek olarak görmeli ekmek yediğini bilmeli. kimse seni oraya egonu tatmin et diye göndermedi. sizden ricam bir olayı tüm camiaya yıkmayın, haksızlık yapandan hakkınızı şahsi olarak arayın direk tüm polisler şöyle böyle veya bu konu polisleri kötülemeye amaçlı diyerek yine genelleme yapmayın. hadi sağlıcakla kalın.

Allah "işini düzgün yapan" vatan evladı polislerimizi korusun.
  • Ortadoğu toplumlarında karşındakini insan yerine koymak hata ama işte insan içinde kalan son insanlığı ortaya koymak istiyor yine de. Bireysel çaba toplumu değiştirmeye yetmiyorsa (ki yetmiyor) herkese hakettiği gibi davranacaksın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Budurum ne polislikle ne müdürle nede başka bir pozisyonda olan yetki sahibi insanların kişisel karaktersizliği toplumda bu tiplerle iç içe yaşıyoruz malesef ve bu tipler yarın bir gün önünde araba yavaş gitse durup adamı dövücek tipte insanlarda bu insanların içine giriyor Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi sevdiklerimizi inşallah..
  • Bu iş ne yazık ki şans işi haline geldi. Sizin olay özelinde konuşmuyorum. Beklediğimden de iyi davranan polislerle de muhatap oldum, yolunacak kaz görenle de.

Temmuz ayında "çorba da içemedik" deyip, benden olumsuz tepki alınca hususi araçta çekme halatı ve kış lastiği soran da oldu, babam ameliyat olduğu dönemde, yol kenarında gözümden yaşlar akarken yanıma gelip çay ikram eden de oldu. Keşke bu işin bir standardı olsa. Polislik zor iş. Son 5 sene içinde insanların polisten nefret ettiği dönem de oldu, polise karşı asker çağırdığı dönem de oldu, askere karşı polisle omuz omuza çatıştığı da oldu.

Toplumun ruh sağlığı ile oynandığı gibi, polislerin de ruh sağlığıyla oynuyorlar. Bakmayın, çelik gibi sinirleri olan adama bile çok zor bu dönemlerden geçmek. Silah arkadaşına, ortağına güvenemeyen, eşinden ve çocuklarından fazla gördüğü adamın bir anda terörist diye tutuklanmasını yaşamak kolay değil. Bunları bilerek mesleğe girmek de kolay değil.

Bu nedenle şahsen elimden geldiğince, karşımda olan insan mantık çerçevesinde oldukça yardımcı olmaya çalışıyorum polislere. Zaten bu yaklaşımıma rağmen ters cevap verene de rastlamadım. Zaten ters giren oluyor dediğim gibi. O konu da vatandaşın çözeceği iş değil.

• Yanlış anlaşılacak bir şey yok . Polislerin çoğunluğunun ne mal olduğunu biliyoruz. Bunu bilmeyen mi var? Benim okuduğum lisede ne kadar it, kopuk, serseri tayfası varsa polis oldu. Neyi saklıyoruz ? Kibarlık olsun diye kıvırmaya gerek yok. 40 yaş altı polislerin çoğunluğu bir boka yaramaz yolsuz heriflerden oluşuyor. Aralarında efendi, işini doğru yapan vatandaşa saygılı olanları vardır elbet ama çok az bir kısmı.
  • Beni de çevirdi itin biri. Muayene tarihiniz 1 ay geçmiş işlem yapacaz dedi. (1 ay)Ben de : Düğünüm var 3 gün sonra düğün için memlekete gidiyorum, araç lazım umarım arabayı çekmeyeceksiniz demi, dedim. Ukala herifin dediği: Yok yok size çeyrek mahiyetinde ufak bir düğün hediyemiz olacak dedi. Ben de sinirlenip ukalalaık yapmanıza gerek yok , cezanızı yazınız dedim. Buz gibi bir hava esti o an . Bir bok diyemedi cezayı yazdı ve ben de çekip gittim. Ha ben bu lafı o polisle tek başımıza olsak diyebilir miydim, deseydim ne olurdu bilemem. Etrafımız kalabalık olduğu için dedim. Yoksa o ukala dümbelek beni dağın başında döver bir de polise mukavemetten, devlet memurunun görevini yapmasına engel olmak gibi abuk sabuk bahanelerle mahkemeye verirdi. Sözün özü benim gördüklerimin çoğunluğu böyle ukala kendini bir bok sanan yavşaklardan ibaretti. O yüzden bu mesleği yapanlara karşım bir ön yargım var. Eskiden eşim dostum değilse bulundukları ortamlarda bulunmam bile. Eski dostlarım ise ben onlarla dost olduğumda polis değillerdi.

• Bu iyi polis mi oluyor ?

Sen bir şeyi baya bir yanlış anlamışsın. İnsan utanır bu örneği verirken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 26 Ekim 2017; 11:15:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslantürk60

Malesef polis içerisinde epey sayıda fetöcü var ve bunlar temizlenmedi şimdi bu kesim abilerinden emir aldılar kurallara uyan masum vatandaşın dalına binip suçluyu iti kopuğu koruyup kollayarak onları zanlarınca vatandaşı devlete hükümete küstürecekler. Bu arkadaşın uğradığı haksız muamelenin bizzat şahidi olarak arttığını malesef gözlemlemekteyim devletimiz buna acil çözüm bulmalı bu yazdıklarım hayal ürünü değildir .

Teşkilatın tamamını zan altında bırakmıyorum bu terör örgütüyle bağlantılı olmayan vatan evlatlarına var lakin 2000 yılı öncesi emniyete epey bir yapılanmış olan fetö 2000 sonrası ise vatan evlatlarına hiçbir hak tanımadan tamamen ele geçirdiler emniyetten ihraç edilenler malesef devede kulak yeniçeri ocağı misali lağvetmeden sorun çözülmeyecek yada hükümet fetö tehlikesini bitirdim deyip işi hafife almaya devam ederse yakında bunlar bu uygulamalarıyla hükümete tepkileri artırıp seçimde kendi adamları kazanınca yine aynı konumlarına geleceklerdir.

Kimse polisin bu muamelesini çalışma şartlarına bağlayıp kapatmasın işini hakkıyla yapan masum vatandaşı kırmadan zalimin üzerine giden vatan evlatları dediğim gibi kurumda hala azınlıkta hükümetin gidişi bu fetöcü polislerden olacak bunu yazın bir kenara.

Herşey fetöden zaten. Yakında yağmurlarda su altında kalan metroları, yolları da fetönün altyapı çalışmalarını sabote etmesine bağlayacaksınız. Doğal afetleri falan da bağlarsınız fetöye.
    Nerde karışıklık, yanlış birşey varsa fetöye bağlamayı bırakın artık. Biraz sorumluluk üstlenilsin arkadaş. İnsanların keyfi egolarından veya ruhsal bunalımlarından yaptığı eylemleri de başka başka şeylere bağlamayın artık. Var böyle insanlar. Evinde huzursuz, işinde huzursuz, ülkesinde huzursuz. Buna çözüm bulun, psikolojik destek gereken personellere destek imkanı oluşturun, bu psikolojik destekleri alması gereken personelleri de iş yapamaz, dengesiz gibi göstermeden rehberlik gibi bir sistemle yapın.
    Halkın maddi durumu sıkıntılı. Kazandığı yetmiyor büyük bir bölümünün. Haliyle dengesi de kaçıyor bu insanların maddi sıkıntılardan dolayı.
    Ülkenin başındaki sıkıntıların suçunu başkasına atmakla düzeltemezsiniz. Yapıcı olup çözüm bulmak lazım birşeyleri düzeltebilmek için. Ama amaç düzeltmek değil "kurtarıcı" gibi görünmek olunca hiçbirşey düzelmiyor, üretilen sorunlardan birileri suçlanıp "biz temizleyeceğiz bu işi" diye ortaya atlanıyor. Bu kafayla da iki adım ileri gidemeyiz. hep 2 geri 1 ileri 1 geri 1 ileri modundayız, geri geri gitiğimizi, kan kaybettiğimizi bile farkedemiyoruz.

• çok haklısınız polislere soru sorulmuyor,
    hemen tersleme bi küfür etme çabası.
    nedir yani ? FBI mısın havan kime kardeş ?
  • Iclerinde o kadar hain karaktersizler var ki ayni sizin karsilastiginiz gibi bi olay yasadim 412 tl ceza yedim.

Trafik isiklarinin programlasini resmi ibb arabasiyla yapmaya haciosman kavsagina gittim. Trafik isiklarinsa sorun oldugunda trafik polisi istiyoruz veya onlar gorurse mudahle edip biz gelene kadar bekliyolar. Bende isiklara gittigimde polisi gorup hemen saga cektim

Burda duramazsin dedi.

Sizin icin geldim isiklari duzeltip ayrilacagim 2 dakika surmez dedim.

Ben varken sana is dusmez devam et dedi.

Sonucta ben isimi yapmak icin geldim isiklari duzeltmek icin gorevliyken bana boyle ters konusmasi otomatikmen ortaligi gerdi. 2 dakika 2 dakika ondan sonra istedigin gibi durdur gecir ben gorevimi yapip ayrilicam dedim yine devam et dedi . Bende yanimdaki arkadasimi indirip sen mudahale et bende ilerden donup geliyorum dedim. Donene kadar baktim diger isiklarda da polisler var cumhurbaskani gececekmis. Ilerden donup gelirken cumhurbaskani gecti gitti. Arkadasimi almaya gittigimde ehliyetimi ruhsatimi istedi . Polisin uyarisina uymamak ve duraklama yapilmayacak yerde duraklama yapmaktan 206 206 toplam 412 tl yazdi.

Dedim cumhurbaskani gecicek durma diye duzgun sekilde anlatsan zaten durmazdim kul hakki yiyosun eksik bilgi verip dik konusuyosun ve ceza yaziyosun.

Ben ne diyosam onu o an yapicaksin sorgulamayacaksin kul hakki filanda beni ilgilendirmez dedi ve yazdi .

Orda otobus duraklarindaki vatandaslar bile hakli oldugumu soylediler siz karismayin diyip yazdi.

Hayatimda boyle su katilmamis ham bi cocugu gormemistim. Senin Allah korkunda mi yok dedim o seni ilgilendirmez dedi. Iste boyleleri yuzunden trafik polislerinin adi kotuye cikiyo.

Kendi sahsi aracimla cuzdanimi arkadasimda unutup geri dnerken cevirmeye yakalandim. Durumu izah ettim. Kardesim ortalik karisik lutfen kimliksiz gezme dedi tc numaramdan kontrol edip gonderdi. Allah razi olsun boyle duzgun polislerden ama bunlarin sayisi cok az malesef.

• Hitlerin Bıyığı kullanıcısına yanıt
    Şunları yazan birinin Hitlerin profil resmini kullanmasıda ayrı bir ironi tabi.Madem çok milliyetçisin koysana Atamın fotografını
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.