Şimdi Ara

Çay Demliyoruz ama nasıl demliyoruz.? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Çay Demliyoruz ama nasıl demliyoruz.?

(En Son Oy Tarihi: 28.11.2017)
Giriş
  • Ankette orta seviyeli bişeylerde olmalı ya çok seviyor ya da sevmiyor olmak gerekiyor bu şıklarda ben olduğu zaman hayır demem ama oturup kendim pek demlemem.
  • çayı her zaman farklı demlerim zaten önemli olan demlenmesi değil harmanıdır kaçak oba ve biraz da lipon kattın mı harika oluyo ben bazen ingiliz çayı da atıyorum harmana
    içmesi çok kolay evdeki dev çay kupası koleksiyonumdan bi tane seçer ve doldururum zaten yarım demlik falan alır benim kupalar sonrada 1 çorba kaşığı toz yada yarım avuç kesme şeker
    ince bellide içenlere hayret ediyorum ne o öyle doldur boşalt doldur boşalt hiç işim olmaz bi defa doldurup keyfimce içerim çayımı

• quote:

Orjinalden alıntı: sanchalf666

çayı her zaman farklı demlerim zaten önemli olan demlenmesi değil harmanıdır kaçak oba ve biraz da lipon kattın mı harika oluyo ben bazen ingiliz çayı da atıyorum harmana
    içmesi çok kolay evdeki dev çay kupası koleksiyonumdan bi tane seçer ve doldururum zaten yarım demlik falan alır benim kupalar sonrada 1 çorba kaşığı toz yada yarım avuç kesme şeker
    ince bellide içenlere hayret ediyorum ne o öyle doldur boşalt doldur boşalt hiç işim olmaz bi defa doldurup keyfimce içerim çayımı

gerçek çay tiryakisi ince belli de içer çayını, onun zevki orda sıcak sıcak, adamın ağzını yaka yaka, ooohhh diye diye;
    sen doldur yarım litrelik kupaya hatta içinede bir buz at istersen tabi o senin zevkine kalmışafiyet olsun

• çayı dmelerken 2 3 bardaklık demliyorum kendime..

ufak bir demliğe 2 tatlı kaşığı Rize , 2 tatlı kaşığı da Seylan ekliyorum.
    Üstüne de 3 - 4 tne karanfil (veya ardıç tohumu)
    ve ince belliye iki şeker..

Ya da bulabilirsem kokulu çay..

Kahvaltı için olacaksa pek bu kadar külfete girmiyorum. Reçele zeytin peynir ve nutellaya ayıp oluyor sonra
  • quote:

Orjinalden alıntı: enginer804

quote:

Orjinalden alıntı: sanchalf666

çayı her zaman farklı demlerim zaten önemli olan demlenmesi değil harmanıdır kaçak oba ve biraz da lipon kattın mı harika oluyo ben bazen ingiliz çayı da atıyorum harmana

gerçek çay tiryakisi ince belli de içer çayını, onun zevki orda sıcak sıcak, adamın ağzını yaka yaka, ooohhh diye diye;
    sen doldur yarım litrelik kupaya hatta içinede bir buz at istersen tabi o senin zevkine kalmışafiyet olsun

yok hocam soğutmam fazla
    ama ağzımı dilimi yakmayı da sevmem hani

• valla ben demlemiyorum
    saolsun anneme: anne bana çay getirir misin? diyorum
    allah razı olsun annem de getiriyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.