Şimdi Ara

CBU. Gıda Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Manisa celal bayar üni. Gıda Müh. İ.Ö hakkında ne düşünürsünüz
    Sıralamam 115 bin
    yoksa erciyes makina müh. İ.Ö mi dersiniz ?
    Son olarakta Zonguldak inşaat weya elektrik elektronik 2. öğretim, Karabük makina ing i.ö veya e.e ing. i.ö

kararsızım babam makina müh. makina okuma geleceği yok diyor e.e yönlendiriyor bende inşaat istiyordum. Dün deserthawk abimizin yazdığı şeyler beni cbü üniversitesine çekti kılavuza baktığımda gıda geliyor ...
    ne yapmalıyım yarın veya salı tercihleri yapacağım...

• Böyle konular gördükçe gerçekten üzülüyorum ya. Burada senin hayatın söz konusu gerçekten hiç bir hayalin yok mu geleceğin hakkında? Yani bu kadar çok meslek seçeneği düşünemez bir insan. Cbüde gıda mühendisliği okudun diyelim mezun olunca nerede çalışmayı düşünüyorsun? Daha doğrusu iş bulabileceğine inanıyor musun gerçekten. Ayrıca herkes kendi gittiği üniversiteyi över o yüzden kimsenin yorumlarına kesin bir şekilde güvenme. Kimse diğer insanlara kötü bir üniversitede okuduğunu söylemek istemez.
  • inanın bakın şuan aklım o kadar karışık ki gıda mühendisliği ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum. Ama saçma sapan üniversitelerde küçümsediğimden değil yanlış anlaşılmasın lise bozması yerlerde mühendislik okumak istemiyorum.En azından Zonguldak gibi köklü sayılabilecek olsun istiyorum.Karabük'e o yönden güvenemiyorum 2007 de kurulmuş çünkü.
  • Üniversite önemli ama inan üniversite bittikten sonra senin kendini geliştirmen daha da önemli. İstediğin bölümü okursan ve staj v.b fırsatları iyi değerlendirirsen okul bittikten sonra iş bulma sıkıntısı çekmezsin. Ama kesinlikle istediğin bölümü yazmalısın yoksa mesleğinde asla çok başarılı biri olamazsın.
  • Peki Zonguldak inşaat mı dersiniz Manisa Gıda mı ? Ben inşaat istiyorum açıkçası ama zonguldak gözüm yemiyor orda yaşayabilir miyim sosyal açıdan kestiremiyorum. Manisa daha sıcak geliyor en azından ege olması ve sahil benim için çok önemli..Kapalı bulutlu günleri sevmem bu yüzden istemiyorum karadenizi ve celal bayarın daha köklü olması etken.Manisanın denize kıysı olmasada en azından sosyal hayatını daha parlak görüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brata -- 31 Temmuz 2011; 22:34:49 >
  • Hocam sen hala üniversite seçiyorsun. Üniversite bu kadar önemliyse senin için sana önerim bir yıl daha hazırlanman. Eğer bir yıl daha hazırlanamam diyorsan istediğin meslek inşaat olduğu için inşaat mühendisliğini tercih etmeni öneririm. Cbüde 4 yıl güle oynuya zaman geçirirsin, İzmire yakın atlarsınız arkadaşlarınla Alsancak ve ya Küçük Park gibi öğrencilerin yoğun olduğu yerlerde takılırsın gerçekten eğlenirsin ama o 4 yıl bittiğinde önünde onlarca yıl olacak. O yüzden seçimini iyi yap. Hemen 4 yıl eğlenip geri kalan hayatında istemediğin ve çok düşük maaşla çalışacağın bir işte çalışmak mı yoksa 4 yıl kendini zorlayıp geri kalan hayatında istediğin bir iş yapmak mı? Seçim sana kalmış ama ben bir kez daha söylüyorum, imkanın varsa bir sene daha çalış istediğin üniversitede istediğin bölümü oku. O zaman hem 4 yılın güzel geçer hem de geri kalan hayatın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.