Şimdi Ara

cbv-700v ve wds-840 arasında kurulum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    öncelikle su linkte yazan herşeyi dikkatlice okuduğumu belirteyim. http://forum.donanimhaber.com/m_57118842/tm.htm
    ayrıca bu forumdan ve internetten de araştırdım. ayrıca netmaster servisiyle de defalarca mailleştim ve konuştum.

sorunum şöyle. modemim evin en ücra köşesinde. masaüstü bilgisayarıma kablo ile bağlanıyorum. diğer odalarda da kablosuz kullanıyorum. fakat salonda iyi çekmediği için yaklaşık 2 sene önce wds-840 aldım. teknik servisle uzun görüşmeler sonucu tam ümidimi kaybetmek üzereydim ki, teknik servisteki arkadaş AP mi güncellememi ve bi kaç ayar ile çok kolay hallolcağını söyledi. dediklerini yaptım. sorun çözülmüştü. universal repeater olarak çalıştırdık APyi. salonda internet ara ara gitse de biraz yavaşlasa da artık kullanabiliyodum.

ta ki digiturkplay alana kadar. digiturkplayi telefonumdan tv ye bağlayıp öyle seyrediyorum. fakat internetim stabil olmadığı için yayın devamlı kesiliyor. tam modemi salona alıp APyi arka odaya alıp, bilgisayara da modemden kablo çekmeyi düşünüyorken, yukarda verdiğim linki okudum. repeater mod hiç stabil değilmiş. tekrar köprü bağlantısı yapmaya çalıştım. çoğunlukla olmadı. olduğu zamanlarda da AP'ye kablo ile bağlantımı kaybettim. yani 192.168.5.1 yazınca bağlanamıyorum. fakat kablosuz olarak internet var gözüküyor. telefondan da girebiliyorum. APyi kapatıp açınca bağlantı kesiliyor.

şu aşağıdaki adımları harfiyen uyguluyorum fakat sonuç dediğim gibi. AP ile modem yanyana duruyor şu an, yani çekmeme gibi bi durum da yok.

WDS- 840 router ürününüzde WDS yapılandırmasını tanımlamak için bu yönergeleri izleyiniz;

1- WDS 840 router ile Ethernet kablosunu, router ‘ın arkasında bulunan “Lan portlarından “ biri ile bağlantıyı sağlayınız.
    2- Router web ara yüzüne ulaşmak için, bir “ İnternet Explorer “ sayfası açıp adres çubuğuna “ 192.168.5.1 “ IP adresini yazıp “ enter “ tuşuna tıklamalısınız.
    3- Açılan kullanıcı adı bölümüne “ netmaster “ şifreye ise “ netmaster “ yazmalısınız.
    4- Açılan Web ara yüzünde sol tarafta menüde “ Wireless ana menüsünde alt menü olarak bulunan “ BASIC settings “ sekmesine tıklamalısınız.
    5- Açılan sayfada mod seçeneğini “ AP + WDS “ seçeneği olarak değiştirmelisiniz, SSID bölümüne bilgisayarınızla daha önce Wireless olarak bağlantı sağlamadığınız bir isim ile değiştirmelisiniz ( Oluşturulan isimde Türkçe karakter, noktalama işareti olmamasına dikkat etmelisiniz. ). ( Wireless kanalı aynı olmasına dikkat ediniz. ). İşlemlerden sonra altta “ Apply changes “seçeneğine tıklayıp açılan bölümde “ reboot leater “ seçeneğine tıklamalısınız.
    6- Sol tarafta bulunan Wireless menüsü alt seçeneklerinden “ Security “ seçeneğine tıklamalısınız.
    7- Açılan sayfada Encryption seçeneğini WPA seçmelisiniz. ( WPA şifreleme türünü teknik servis olarak tavsiye ediyoruz. ) diğer ayarlara dokunmadan “ Pre shared key “ seçeneğine 10 tane rakam yazarak web şifresini oluşturuyoruz. ( işlemlerden sonra altta “ Apply changes “seçeneğine tıklayıp açılan bölümde “ reboot now “ seçeneğine tıklamalısınız. Ara yüz 25 sn. kadar sonra ana sayfaya yönlendirecek sizi. )
    8- Wireless sekmesi alt seçeneği olan “ wds settings “ seçeneğine tıklıyoruz. Açılan sayfada “ WDS enable “ kutusunu işaretleyip aktif hale getiriyoruz.
    9- Sayfada bulunan “ set Security “ seçeneğine tıklıyoruz. Açılan sayfada Enqraption seçeneğini WEP seçmelisiniz. Açılan bölümde “ Key lenght 64 bit ve key format “ Hex. ( 10 characters ) “ seçeneği seçili olmalıdır. Encryption key seçeneğine Security seçeneğinde bulunan 10 karakterli şifreyi aynen yazıyorsunuz. ( işlemlerden sonra altta “ Apply changes “seçeneğine tıklayıp açılan bölümde “ reboot now “ seçeneğine tıklamalısınız. Ara yüz 25 sn. kadar sonra ana sayfaya yönlendirecek sizi. )
    10- Wireless sekmesi içinde bulunan wds settings seçeneği içine tekrar giriniz. Burada bulunan Mac adres bölümüne Karşıdaki ürünün Wireless Mac adresini giriniz. Comend bölümüne karşıda ürüne ait simge bir kelime giriniz. ( Ör. : router1 veya modem1 gibi. ) ( işlemlerden sonra altta “ Apply changes “seçeneğine tıklayıp açılan bölümde “ reboot now “ seçeneğine tıklamalısınız. Ara yüz 25 sn. kadar sonra ana sayfaya yönlendirecek sizi. ) WDS ayarlarını sonlandırmış olursunuz.

Not: WDS ayarlarında, karşıdaki ürünle Wireless kanalları, Wireless şifre ve şifre türü aynı olmak zorundadır ( Wep şifre ve aynı 10 karakterlik şifre. ) ayrıca bu ürününün IP üretmesini istemiyorsanız, Web ara yüzünde Network settings menüsünde alt seçenek olan “ Lan interface “ bölümüne girmelisiniz. Açılan sayfada “ DHCP: Server “ olarak yazan “ server “ seçeneğini “ disabled ” seçip bu işlemlerden sonra altta “ Apply changes “seçeneğine tıklayıp açılan bölümde “ reboot now “ seçeneğine tıklamalısınız. Ara yüz 25 sn. kadar sonra ana sayfaya yönlendirecek sizi ve işlemi tamamlamış olacaksınız. ( WDS 300N Router Mac adresi, ürünün web ara yüzüne ulaştığınızda açılan sayfada görülen tablonun ( Sayfanın ortasında ) Wireless durumu yazısı altında bulunan “ BSSID “ karşısında yazan 0013 ile başlayan bölümdür. )

CBW 700V model ürününüzde WDS yapılandırmasını tanımlamak için bu yönergeleri izleyiniz;

1- Bir Ethernet kablosu alıp bir ucunu bilgisayarınıza boşta kalan diğer ucunu modemin arkasında bulunan 4 Ethernet portundan birine takınız.
    2- Bağlantı sağlandıktan sonra bilgisayarınızdan bir internet sayfası açınız, adres çubuğuna “ 192.168.0.1 “ IP adresini yazıp klavyenizdeki “ enter “ tuşuna tıklayınız.
    3- Açılan kullanıcı adı bölümüne “ Admin “ şifre bölümüne ise “ password “ yazıp Web ara yüzüne ulaşınız.
    4- Açılan sayfada üst tarafta bulunan ana menüde Kablosuz ( Wireless ) bölümüne tıklayınız.
    5- Açılan sayfada Ağ adı ( Network name ( SSID )) bölümüne bilgisayarınızla daha önce hiç bağlanmamış olduğunuz bir kelime yazınız. ( ÖR: modem1) diğer seçenekler sırası ile şu şekilde olmalıdır.
    Ağ türü ( Network tape ) : Açık ( open )
    Ülke ( country ) : ABD ( USA )
    Kanal ( Canal ) : ( Router ürün ile aynı kanal olması gerekmektedir. )
    Ara yüz: Etkin ( enabled )
    6- En altta bulunan uygula ( Apply ) seçeneğine tıkladığınızda, sayfa bir kere gidip gelecek oluşturulan bilgiler olduğu gibi kalıyorsa işlem başarıyla tamamlanmış demektir.
    7- Sayfanın sol tarafında bulunan menüde “güvenlik “ menüsüne tıklayınız. Açılan sayfada altta bulunan “ Wep şifreleme “ bölümünde devre dışı seçeneğini “ 64 bit “ seçip “ ağ anahtarı 1 “ Seçeneğine WDS 300n veya WDS 300N router üründe oluşturduğunuz şifreleme ile aynı şifreyi buraya da oluşturunuz. En altta bulunan uygula butonuna tıklayınız.
    8- Sol tarafta bulunan alt menüden Köprüleme bölümüne tıklayınız. Açılan sayfada ” Köprüleme etkin “ kutusunu tıklayınız. “ Mac Adresi “ Yazan bölümün 1. kutusuna WDS 300n veya WDS 300N router ürününüzün Wireless mac adresini yazınız. En altta bulunan uygula butonuna tıklayarak işlemi tamamlamış olursunuz ( CBW 700V Model Modem Ürününüzde Mac adresi Web ara yüzünde ana menüde “ Kablosuz ( Wireless ) “ sekmesine tıkladığınız da açılan sayfada Mac Adres yazan bölümde bulunmaktadır. ( Sayfanın en başında. )

şimdi yapmak istediğim şu. masaüstü bilgisayarıma kablo ile bağlanayım, salonda hızlı ve stabil kablosuz bi internet olsun. mümkün olan en az kabloyu kullanayım. mesela forumda şöyle bi şi diyodu. AP'ye kablosuz bağlananların hızı düşer ama kablo ile bağlananların ki modeme bağlananlarla aynı olur. eğer bunu doğru anladıysam modemi salona koyup, AP'yi masaüstünün yanına koyup kablo ile bağlayabilirim. hem salonda direk modemden internet olur, hem de masaüstü kayıpsız kablo ile bağlanır.

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baywhoeal -- 20 Ağustos 2013; 23:40:18 >

• Eviniz kaç m2 acaba ve binanız kaç yaşında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev 140 m civari. yaklasik 60 yasindadir diye tahmin ediyorum. fakat modem ve salon evin iki ayri ucunda su an. aralari 25 m. APyi tam ortaya koydum. sinyalde sıkıntı yok ama dedigim gibi hic stabil olmuyo repeater modda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baywhoeal B kullanıcısına yanıt
    evet sorunumu netmaster teknik destek sayesinde çözdüm. bakalım artık maçları seyredebilecek kadar stabil bir internete kavuşacak mıyım? görücez.
    Wds Yapılandırması sağlanmadan önce bazı bilgilerin somutlaştırılması gerekmektedir;
    1. Bir biri ile bağlantı sağlatılacak ürünlerin wireless mac adresleri;

a) ( CBW 700V Model Modem Ürününüzde Mac adresi Web ara yüzünde ana menüde “ Kablosuz ( Wireless ) “ sekmesine tıkladığınız da açılan sayfada Mac Adres yazan bölümde bulunmaktadır. ( Sayfanın en başında. )
    b) WDS 300N Router Mac adresi, ürünün web ara yüzüne ulaştığınızda açılan sayfada görülen tablonun ( Sayfanın ortasında ) Wireless durumu yazısı altında bulunan “ BSSID “ karşısında yazan 0013 ile başlayan bölümdür. )

2. Oluşturulmak istenen 10 karakterli şifre ( WDS yapılandırmasında şifreleme WEB türünde ( Hex. ve 64 bit ) ve 10 karakter olmak zorundadır. ( rakamlar ve abcdef harfleri şifrede kullanılabilir. Örnek : 1a2b3c4d5e veya 1234554321 gibi…)
    3. Ürün wireless kanalları aynı olmak zorunda olduğunu unutmayınız.

Bu bilgiler oluşturulduktan sonra altta bölümler halinde oluşturulmuş ürün yapılandırma bölümlerini adım adım sağlayınız ( İlk olarak WDS 300N Router ürününüz için gerekli bilgiler adım adım yazmakta, sonrasında CBW 700V model modem için gerekli yapılandırma yazmaktadır;

WDS- 300N veya WDS 840 router ürününüzde WDS yapılandırmasını tanımlamak için bu yönergeleri izleyiniz;

1- WDS 300n veya WDS 840 router ile Ethernet kablosunu, router ‘ın arkasında bulunan “Lan portlarından “ biri ile bağlantıyı sağlayınız. Aynı kablosunun diğer ucunu bilgisayarınıza takınız.
    2- Router web ara yüzüne ulaşmak için, bir “ İnternet Explorer “ sayfası açıp adres çubuğuna “ 192.168.5.1 “ IP adresini yazıp “ enter “ tuşuna tıklamalısınız.
    3- Açılan kullanıcı adı bölümüne “ netmaster “ şifreye ise “ netmaster “ yazmalısınız.
    4- Açılan Web ara yüzünde sol tarafta menüde “ Wireless “ ana menüsünde alt menü olarak bulunan “ BASIC settings “ sekmesine tıklamalısınız.
    5- Açılan sayfada mod seçeneğini “ AP + WDS “ seçeneği olarak değiştirmelisiniz, SSID bölümüne bilgisayarınızla daha önce Wireless olarak bağlantı sağlamadığınız bir isim ile değiştirmelisiniz ( Oluşturulan isimde Türkçe karakter, noktalama işareti olmamasına dikkat etmelisiniz. ). ( Wireless kanalı aynı olmasına dikkat ediniz. ). İşlemlerden sonra altta “ Apply changes “seçeneğine tıklayıp açılan bölümde “ reboot leater “ seçeneğine tıklamalısınız.
    6- Sol tarafta bulunan Wireless menüsü alt seçeneklerinden “ Security “ seçeneğine tıklamalısınız.
    7- Açılan sayfada Encryption seçeneğini WPA seçmelisiniz. ( WPA şifreleme türünü teknik servis olarak tavsiye ediyoruz. ) diğer ayarlara dokunmadan “ Pre shared key “ seçeneğine 10 tane rakam yazarak web şifresini oluşturuyoruz. ( işlemlerden sonra altta “ Apply changes “seçeneğine tıklayıp açılan bölümde “ reboot now “ seçeneğine tıklamalısınız. Ara yüz 25 sn. kadar sonra ana sayfaya yönlendirecek sizi. )
    8- Wireless sekmesi alt seçeneği olan “ wds settings “ seçeneğine tıklıyoruz. Açılan sayfada “ WDS enable “ kutusunu işaretleyip aktif hale getiriyoruz.
    9- Sayfada bulunan “ Set Security “ seçeneğine tıklıyoruz. Açılan sayfada Enqraption seçeneğini WEP seçmelisiniz. Açılan bölümde “ Key lenght 64 bit ve key format “ Hex. ( 10 characters ) “ seçeneği seçili olmalıdır. Encryption key seçeneğine Security seçeneğinde bulunan 10 karakterli şifreyi aynen yazıyorsunuz. ( işlemlerden sonra altta “ Apply changes “seçeneğine tıklayıp açılan bölümde “ reboot now “ seçeneğine tıklamalısınız. Ara yüz 25 sn. kadar sonra ana sayfaya yönlendirecek sizi. )
    10- Wireless sekmesi içinde bulunan wds settings seçeneği içine tekrar giriniz. Burada bulunan Mac adres bölümüne Karşıdaki ürünün Wireless Mac adresini giriniz. Comend bölümüne karşıda ürüne ait simge bir kelime giriniz. ( Ör. : router1 veya modem1 gibi. ) ( işlemlerden sonra altta “ Apply changes “seçeneğine tıklayıp açılan bölümde “ reboot now “ seçeneğine tıklamalısınız. Ara yüz 25 sn. kadar sonra ana sayfaya yönlendirecek sizi. )
    11- Ana sayfaya yönlendirildikten sonra Sol menüde bulunmakta olan “Network settings “ sekmesine tıkladıktan sonra açılan alt seçeneklerden “ Lan interface “ bölümüne girmelisiniz. Açılan sayfada “ DHCP: Server “ olarak yazan “ server “ seçeneğini “ disabled ” seçip bu işlemlerden sonra altta “ Apply changes “seçeneğine tıklayıp açılan bölümde “ reboot now “ seçeneğine tıklamalısınız. Ara yüz 25 sn. kadar sonra ana sayfaya yönlendirecek sizi ve işlemi tamamlamış olacaksınız.WDS ayarlarını sonlandırmış olursunuz.

CBW 700V model ürününüzde WDS yapılandırmasını tanımlamak için bu yönergeleri izleyiniz;

1- Bir Ethernet kablosu alıp bir ucunu bilgisayarınıza boşta kalan diğer ucunu modemin arkasında bulunan 4 Ethernet portundan birine takınız.
    2- Bağlantı sağlandıktan sonra bilgisayarınızdan bir internet sayfası açınız, adres çubuğuna “ 192.168.0.1 “ IP adresini yazıp klavyenizdeki “ enter “ tuşuna tıklayınız.
    3- Açılan kullanıcı adı bölümüne “ Admin “ şifre bölümüne ise “ password “ yazıp Web ara yüzüne ulaşınız.
    4- Açılan sayfada üst tarafta bulunan ana menüde Kablosuz ( Wireless ) bölümüne tıklayınız. Açılan sayfada bulunan ayarlar altta sıralandığı gibi olmalıdır ;

ÜLKE : ALL CHANNELS
    802.11 n-modu : Kapalı
    Kontrol Kanalı : ( WDS 300N router ürünün Wireless kanalı ile aynı kanal olmak zorundadır.)
    Kablosuz Sinyal Tarama ve Şebeke içi kablosuz sinyal tarama seçeneğini 60 ‘dan 99’a çıkarın. Altta bulunan uygula butonuna tıklayınız.
    5- En altta bulunan uygula ( Apply ) seçeneğine tıkladığınızda, sayfa bir kere gidip gelecek oluşturulan bilgiler olduğu gibi kalıyorsa işlem başarıyla tamamlanmış demektir.
    6- Sayfanın sol tarafında bulunan menüde “güvenlik “ menüsüne tıklayınız. Açılan sayfada Ağ adı ( Network name ( SSID )) bölümüne bilgisayarınızla daha önce hiç bağlanmamış olduğunuz bir kelime yazınız. ( ÖR: modem1) diğer seçenekler sırası ile şu şekilde olmalıdır.
    7- Açılan sayfada altta bulunan “ Wep şifreleme “ bölümünde devre dışı seçeneğini “ 64 bit “ seçip “ ağ anahtarı 1 “ Seçeneğine WDS 840 veya WDS 300N router üründe oluşturduğunuz şifreleme ile aynı şifreyi buraya da oluşturunuz. En altta bulunan uygula butonuna tıklayınız.
    Sol tarafta bulunan alt menüden Köprüleme bölümüne tıklayınız. Açılan sayfada ” Köprüleme etkin “ kutusunu tıklayınız. “ Mac Adresi “ Yazan bölümün 1. kutusuna WDS 840 veya WDS 300N router ürününüzün Wireless mac adresini yazınız. En altta bulunan uygula butonuna tıklayarak işlemi tamamlamış olursunuz

yukarda yazılanları uyguladım. yalnız yanıldığım bi nokta şuymuş. AP'nin DHCP özelliğini kapattığım için artık AP'nin arayüzüne erişemiyorum. ya da erişmek için bilgisayarın IPsini elle girmem gerekiyormuş. ben giremeyince bunu bi sorun olarak algılamıştım. netmaster servisten sn.ersin araz'a teşekkürler tekrar.

• baywhoeal B kullanıcısına yanıt
    başka ap koysan daha çok wifi sinyal ve rahatsızlık olacak. ne kadar yayın okadar sıkıntı.range extender veya reapeter için üretilmiş güçlü bir cihazın olması gerek. ben sana tplink 830re yi öneririm. sinyalin azaldığı yerde elektriğe bağla ara yüzene gir. range exteder modunu seç yayını seç şifresini gir ve okadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.