Selamlar. Yaklaşık 1 ay önce 24mbps VDSL bağlattık. Direkten yeni kablo çektik, modem sıfır, her şey güzel. İlk kurulum yapılırken bilgisayarda wifi listesini kontrol ettiğimde 2.4GHz ve 5G ağlarıyla beraber bir de bir gizli ağ görüyordum. Dikkatimi çekmedi, başka ağdır falan dedim geçtim. Ethernet kullandığım için ilk bir hafta falan fark etmedim, sonra ethernetten çıkardım laptopu salona geçtim 5ghz wifidayım landan dosya çekmeye başladım, 10-15dk sonra bağlantı koptu. başka 5ghz cihazlar da bağlanamıyor. 2.4ghz'den bağlanıp 5ghz'yi kapatıp açınca düzeldi. bir süre sonra yine aynısını yaptı. sürekli böyle yapıyor, en sonunda ben de 5ghz'yi tamamen kapattım. Bu sorunu daha sonrasında araştırırken bahsettiğim gizli ağı fark ettim. Arayüzü biraz kurcaladım ve arayüzde bazı yerlerde SSID8'den bahsedildiğini fakat wifi ayarlarında SSID8'in olmadığını fark ettim Hayır, gizli ağ 12 saat sonra kaybolmuyor. 12 saat sonra zaten 5GHz tamamen ölmüş oluyor kullanmamış olsam da bağlanamıyorum. Kopma sorunu ve bu gizlenmiş 5GHz ağı sorunu birbiriyle ilişkili mi emin değilim fakat abilerim ablalarım ben bu modemlerden fazla bir halt anlamam. Ne yapmalıyım?(modem değiştirmek haricinde) |
ZTE ZXHN H168A V2.0: 5 GHz Bağlantı Kopmaları ve Gizli SSID8 Sorunu
ZTE ZXHN H168A V2.0 modem kullanıcıları, 5 GHz bağlantı kopmaları ve değiştirilemeyen SSID8 adlı gizli bir ağla ilgili sorunlar bildirmiştir.
5 GHz Bağlantı Kopmaları
- Bazı kullanıcılar, 5 GHz ağlarına bağlandıklarında kesintiler ve zayıf sinyal gücü yaşadıklarını belirtmektedir.
- Bu sorun, özellikle ttn.22t1_220304 ürün yazılımı sürümüne sahip modemlerde görülmektedir.
Gizli SSID8 Ağı
- Modeminizde değiştirilemeyen SSID8 adlı gizli bir ağın varlığını fark edebilirsiniz.
- Bu ağ, modem ayarlarınızda görüntülenmez ve buna bağlanılamaz.
Çözüm Önerileri
- Modem Yazılımını Güncelleyin: ZTE, bağlantı kopmalarını çözmeyi amaçlayan ttn.22t1_220304 ürün yazılımı sürümü için bir güncelleme yayınlamıştır. Modeminizi en son sürümle güncellemeyi deneyebilirsiniz.
- Firmware'i Geri Yükleyin: Sorun devam ederse, modemin firmware'ini fabrika ayarlarına geri yüklemeniz önerilir.
- Modeni Yeniden Başlatın: Bazı durumlarda, modemi yeniden başlatmak bağlantı sorunlarını çözebilir.
- Teknik Destek Alın: Bu çözümler sorunu çözmezse, ZTE teknik destek ekibiyle iletişime geçmeniz önerilir.
Yukarıdaki önerileri uygulayarak ZTE ZXHN H168A V2.0 modemınızdaki 5 GHz bağlantı kopmaları ve gizli SSID8 sorununu çözebilirsiniz.