Şimdi Ara

CBW-700v Kablo Modem Ip Adresi Değiştirme * Çözüldü * (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
4
Favori
71.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanbabax

quote:

Orijinalden alıntı: ozanyenlic

sakurt2012 vermiş olduğun bilgiler gerçekten müthiş. çok ciddi bir emek paylaşmışsın. bilgin olduğunu düşünerek sana bir soru sormak istiyorum.

uydunet furyasına yaklaşık bir hafta önce falan katıldım. sorun şu ki indirme işlemini yaparken indirme hızı 25Kb/sn den başlayarak 130Kb/sn ye kadar çok seri halde (3 saniyede) yükseliyor. 130Kb/sn ye gelince 2sn hiç bişey yapmadan sabit bekliyor ve tekrar 25Kb/sn den başlayarak 130 lara çıkarak aynı şekilde devam ediyor.

bu nekadar saçma bişeydir böyle. bunca yıllık internet kullanıcısıyım ilk defa karşılaşıyorum.

bu kablonete özel bir problem mi? aşılması mümkün mü? ya da bu bir problem mi?

saygılar.....

Selamlar,

download manager programı kullanıyormusunuz? idm, flashget benzeri, bir çok sitede aynı problem mi var, download yaparken arka planda firewall özellikli bir antivirüs programı olabilir mi yada arka planda çalışan farklı bir uygulama kısıtlama yapıyor olabilir tavsiyem kontrol ettikten sonra farklı sitelerden farklı managerlar ile orbit, idm gibi programlarla download yapmayı denemeniz aslında olması gereken ya çok yüksek hızda indirme başlayıp stabil olması ya da düşük başlayıp hızın stabil olmasıdır, olmadı network monitör programları ile network trağinizi kontrol etmenizdir yada aşağıdaki resimdeki gibi gereksiz uygulamaları kapatıp denemenizi tavsiye ederim

Selamlar,

download manager programı kullanıyormusunuz? idm, flashget benzeri, bir çok sitede aynı problem mi var, download yaparken arka planda firewall özellikli bir antivirüs programı olabilir mi yada arka planda çalışan farklı bir uygulama kısıtlama yapıyor olabilir tavsiyem kontrol ettikten sonra farklı sitelerden farklı managerlar ile orbit, idm gibi programlarla download yapmayı denemeniz aslında olması gereken ya çok yüksek hızda indirme başlayıp stabil olması ya da düşük başlayıp hızın stabil olmasıdır, olmadı network monitör programları ile network trağinizi kontrol etmenizdir yada aşağıdaki resimdeki gibi gereksiz uygulamaları kapatıp denemenizi tavsiye ederim

CBW-700v Kablo Modem Ip Adresi Değiştirme * Çözüldü *

çok teşekkür ederim, en kısa zamanda deneyerek sonuca bakacağım. sayılar....

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanyenlic

sakurt2012 vermiş olduğun bilgiler gerçekten müthiş. çok ciddi bir emek paylaşmışsın. bilgin olduğunu düşünerek sana bir soru sormak istiyorum.

uydunet furyasına yaklaşık bir hafta önce falan katıldım. sorun şu ki indirme işlemini yaparken indirme hızı 25Kb/sn den başlayarak 130Kb/sn ye kadar çok seri halde (3 saniyede) yükseliyor. 130Kb/sn ye gelince 2sn hiç bişey yapmadan sabit bekliyor ve tekrar 25Kb/sn den başlayarak 130 lara çıkarak aynı şekilde devam ediyor.

bu nekadar saçma bişeydir böyle. bunca yıllık internet kullanıcısıyım ilk defa karşılaşıyorum.

bu kablonete özel bir problem mi? aşılması mümkün mü? ya da bu bir problem mi?

saygılar.....

selam, bende bahsetiğin sorun hiç olmadı, modem sinyal durumunu hem kendin hemde müşteri hizmetlerinden kontrol ettir, arasıra bölgesel aırza nedeniyle dalgalanma tabiriyle ani hız sorunları yaşanabiliyor ama benim tahminim teledünya aboneliğin varsa çekilen kablo hattı üzerinde sinyal kaybı yaratacak bir temas sorunu olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhuntus81

arkadaşlar bendede netmaster cbw 700 var. ben de denedim hem bridge mod hemde router modda defalarca açıp kapattım ip değişmiyor. sadece bridge moddan routera ya da router dan bridge e geçiş yapınca değişiyor. bridge modda ip yine sabit kalıyor. defalarca kapatıp açtım modemi bridge modda ama yine de aynı ip alıyor

selam, işlemi tam uygulamadığın için ip değişmiyor, önceki açıklamamı dikatli okur ve uygularsan ip değişecek, eksik yaptığın şey bridge mod dayken .bat haline getirdiğimiz dos komutunu uygulamıyorsun.
  • IP değiştirmek için artık bu kadar zahmete gerek yok. MAC Spoofing bölümüne gireceğiniz farklı aygıtların MAC adresleri ile anında IP değişiyor. Uygulayı tıklatınca modem kendisini kapatıp açıyor. Aynen yeni IP karşınızda. Ben yaklaşık 2 aydır aynı şekilde kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

IP değiştirmek için artık bu kadar zahmete gerek yok. MAC Spoofing bölümüne gireceğiniz farklı aygıtların MAC adresleri ile anında IP değişiyor. Uygulayı tıklatınca modem kendisini kapatıp açıyor. Aynen yeni IP karşınızda. Ben yaklaşık 2 aydır aynı şekilde kullanıyorum.

arkadaşım lütfen konu içeriğini yada istenilen yardımı tam olarak anlamadan ve uyguladığın yöntemin herkez tarafından kullanılabilinir olduğundan emin olmadan yorumda bulunmayın, bilgi kirliliği oluşturup akıl karıştırmayalım.

MAC Spoofing yani mac clone ile sadece 2 farklı ip adresi arasında döngü yaparak kullanırsın, amaç ip adresini istediğimiz anda değiştirebilmek.
  • Orijinalden alıntı: sakurt2012

üstad dediğiniz tüm işlmeleri yaptım ancak ethernet mac adresine modem wan mac kısmında yazan adresi girdiğimde sınırlı bağlantı uyarısı verıp sarı üçgen içinde ünlem çıkıp bağlantı gerçeklerşmiyor
    bu sorunu aşamadım
    acaba bu konuda yardımcı olabilecekmisiniz ?
  • Orijinalden alıntı: sumeha

Orijinalden alıntı: sakurt2012

üstad dediğiniz tüm işlmeleri yaptım ancak ethernet mac adresine modem wan mac kısmında yazan adresi girdiğimde sınırlı bağlantı uyarısı verıp sarı üçgen içinde ünlem çıkıp bağlantı gerçeklerşmiyor
    bu sorunu aşamadım
    acaba bu konuda yardımcı olabilecekmisiniz ?

sanırım sıralamada bir hata yapıyorsun, modem router mod da olduğu için zaten kullanmakta olduğu mac adresi ile aynı mac adresi giriş yapmak isteyince çakışıyordur veya başka bir biriim o adresi kullanıyordur, modemden Bridge mod a geçtiğinden emin ol ve tekrar dene ve daha önce yazdığım açıklamayı sırasıyla uyguladığından emin ol.
  • quote:

uydu net NetMASTER CBW-700W VoIP Cable Modem Router mood ip değiştirme sorununu çözdüm !

tekrar selamlar, bir önceki yazımda konuyu tüm detaylarıyla açıklamıştım bunlara ilave olarak yeni tespit ettiğim modemi Router seçeneğinde kullanırken nasıl ip değiştirebilineceğini anlatacağım.

öncelikle kesilikle anlamanız gereken uydu net alt yapısı gereği asıl önemli olan kullanılan ethernet Mac adresidir. (modem mac adresini kasdetmiyorum)

Bilindiği gibi 4 port kablo modemlerde Router ve Bridge olarak 2 seçenek vardır modem Bridge çalıştığında modemin WAN MAC ADRESİ'ni değil bilgisayarınızın ethernet mac adresini kullanır, bizde böylelikle release ve renew dos komutlarıyla ip değiştiriyoruz. tek portlu kablo modemler direk Bridge olarak çalıştığı için işimiz daha kolay oluyor.

koblo modemi Bridge seçeneğine alıp ip değiştirip Router seçeneğine döndüğümüzde hala bir önceki ip adresinin kaldığını görüyoruz çünkü daha öncede açıkladığım gibi uydunet MAC adreslerini kayıt ediyor ve sadece iki MAC adresi hakkımız var.

uydu net kampanya dahilinde verilen NetMASTER CBW-700W VoIP Cable Modem in arayüz programında TEMEL sayfasında bulunan KURULUM içeriğinde Ağ Yapılandırması altında yer alan LAN MAC ADRESİ ve WAN MAC ADRESİ bu iki adresi not edin ve aynı sayfanın en alt kısmında YALAN (Spoofed) MAC ADRESİ yazısının yanındaki boş kutucuklara dikkat edelim. (bu modemde numaraları birbirinden ayırmak için - işareti yerine : işareti kullanılmış az sonra uygulayacağımız işlemlerde : işareti yazmayın)

1 - kablo modemi Bridge seçeneğine alın.

2 - daha öce not aldığımız Modem WAN Mac adresini bilgsayarınızın ethernet kartının mac adresiyle değiştirin.
    (bilmeyenler için: Denetim Masasından Sistem i açın donanıma oradan aygıt yöneticisine girin. Ağ Bağdaştırıcılarının içindeki kullanmakta olduğunuz Ağ aygıtının özeliklerine girin oradan gelişmiş sekmesini açın, özellik penceresinde bulunan Ağ Adresi (Network Address) seçeneğine girin. burada Değer: yazan boş kutucuk göreceksiniz onu aktifleştirin ve az önce not aldığınız WAN Mac adresini aralarda - işareti olmadan bitişik olarak yazıp işlemi onaylayın)

Not: Ağ Adresi (Network Address) seçeneği bulunmayan ethernet aygıtı için orjinal driveri kurulmalıdır.

3 - bu işlem sonrası internete bağlanıp ip adresinizi görün, göreceksiniz ki Router seçeneğinde kullandığınız ip adresi karşınızdadır. release ve renew dos komutlarıyla ip değiştirin. .bat haline getirilen komutlar şu şekilde:

ipconfig /release
    sleep 10
    netsh interface ip set address name="Yerel" static 10.0.0.1 255.255.255.0 10.0.0.1 1
    sleep 7
    ipconfig /renew
    netsh interface ip set address "Yerel" dhcp
    sleep 7"

4 - ip adresinizin değiştiğini görün ve ethernet Mac adresinizi orjinal konumuna geri alıp modem den de tekrar Router seçeneğine geri dönün, ip adresiiniz değişmiştir.

Not: Modem ara yüzüne giriş için kullanılan adres örneğin: 192.168.0.1 iken Modem Bridge seçeneğinde kullanılıyorsa bu adres açılmaz. Bridge girişi için örneğin: 192.168.100.1 adresi gibi farklı adresten giriş yapılır.

5 - Bu işlemleri uygulamayı öğrendiğimize göre NetMASTER CBW-700W VoIP Cable Modem in arayüz programında TEMEL sayfasında bulunan KURULUM içeriğinde Ağ Yapılandırması altında yer alan sayfanın en alt kısmında YALAN (Spoofed) MAC ADRESİ yazısının yanındaki boş kutucuklara ister bilgisayarın ethernet Mac adresini girerek istersekte önce müşteri hizmetlerini arayıp (1 defalığına) modem resetleme işlemi yaptırdıktan sonra YALAN (Spoofed) MAC ADRESİ yazısının yanındaki boş kutucuklara Modemin WAN MAC adresinin son 2 rakamını farklı yazarak ayarları kayıt ve yeniden başlastma sonrasında ikinci ip adresini alabilir ve belirlediğimiz bu 2 WAN MAC adresini dönüşümlü olarak kullanabiliriz.

Bu yöntem farklı marka ve model kablo modemlerde farklı opsiyon ve sıfatlarla kesinlikle işe yarayacaktır çünkü kullandıkları alt yapı sistemi bu. NETMASTER istanbul teknik yetkilisi muhamet adında biriyle telefonla 2 defa çok uzun süre görüşüp kendilerinden üretici olarak Router seçiminde de ip değiştirmenin bir formulunu bulmalarını yardımcı olmalarını istemiştim, şimdi haklı olarak soruyorum üretiğiniz cihazın (üretiyor sandıkları) detaylarını bilmiyorsanız orada ne halt işiniz var ? !!!

sa Salih hocam
    bu mesajdakı herseyı sırası ıle uyguluyorum .
    modem Bridge seçeneginde emin oldum
    önceden kopyaladığım wan mac adresini wireles ağ adresi kısmından dediğiniz şekilde yazıyorum (kablo ıle bağlanarakda denedim )
    tamama tıklar tıklamaz ağ kopuyor tekrar bağlanmaya çalışıyr bır sure sonrada bağlantı sınırlı yada yok dıye sarı üçgen ve içinde ünlemle uyarı verıyor
    ethernet ve wirelees kart atheros
    ıp ve dns otomatikte modem bridge de ama bağlantı kuramıyorum
    mac adresi kısmını tekrar eskı halıne alınca ( kablo ve kablosuz da ) anında nete bağlanıyor makına
    bır bılgısayar ve baska bağlı cıhaz yok
    modem reset işlemide yaptırdım sıfırdan başladım yıne başarılı olamadım
    not : modem router seçeneğindeyken mac değişikliğini kabul edıyor ve ağa bağlanıyor ama ıp değişmiyor sonrasında bridge ye gecersem aynı şekılde bırdaha ağa bağlanamıyor sınırlı bağlantı uyarısı verıyor
    hala çozum bulmadım yardımınız rıca edıyorum ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sumeha -- 4 Ocak 2012; 12:02:00 >

• kullandığın modemin marka ve modelini yazarmısın, modemde mac filitreleme gibi bir opsiyon açık konumda olabilirmi diye düşünüyorum, işlemleri sırasıyla uygulayan ve başarılı olan çok kişi oldu bende halen bu formulu kullanıyorum bir sorun olmadı, kablosuz ağ aygıtının mac adresi bazı notbooklarda değişmiyor kablolu ile tekrar denemeni tavsiye ederim ve ilk olarak sahte mac adresi oluştur yani modemin wan mac adresinin sonu diyelimki a1-11 sen bunu a2-22 olarak mac clone alanına yazıp mac clone özeliğini aktiv yapıp modemi kayıt edip ayardan çık, bu durumdayken müşteri hizmetlerini arayıp modem resetleme işlemi yaptır, oluşturduğun sahte mac adresi sisteme kayıt olup ip adresi alcaktır, sonra modemi bridge mod a alıp, bilgisayarının ethernet kartının mac adresine o sahte mac adresini gir, umarım sorunun çözülür bende merak ettiim nasıl olmaz...
  • quote:

kullandığın modemin marka ve modelini yazarmısın, modemde mac filitreleme gibi bir opsiyon açık konumda olabilirmi diye düşünüyorum, işlemleri sırasıyla uygulayan ve başarılı olan çok kişi oldu bende halen bu formulu kullanıyorum bir sorun olmadı, kablosuz ağ aygıtının mac adresi bazı notbooklarda değişmiyor kablolu ile tekrar denemeni tavsiye ederim ve ilk olarak sahte mac adresi oluştur yani modemin wan mac adresinin sonu diyelimki a1-11 sen bunu a2-22 olarak mac clone alanına yazıp mac clone özeliğini aktiv yapıp modemi kayıt edip ayardan çık, bu durumdayken müşteri hizmetlerini arayıp modem resetleme işlemi yaptır, oluşturduğun sahte mac adresi sisteme kayıt olup ip adresi alcaktır, sonra modemi bridge mod a alıp, bilgisayarının ethernet kartının mac adresine o sahte mac adresini gir, umarım sorunun çözülür bende merak ettiim nasıl olmaz...

NetMASTER CBW-700W VoIP Cable Modem Router MODEM in markası bu

ustad değiniz işlemi yaptım
    modemıde resetlettım mac clone ile uyguladım modemı bırıdge ye alırken teek defalık ıp değişti sınırlı bağlantı sorunu biiti ama ıp sabıt hala bat dosyası işe yaramıyor
    hala sabıt ıp deyım
    sizi birazdaha yoracagım galıba
    siz aslında keni işleyişinizin bı vıdeosunu çeksenız
    otomatık ıp değiştirme hakkında cok makbule gececek
    ben jdownloder kullanıyorum bu otomatık ıp değiştirme işi olmassa hıcbır seyın anlamı kalmıyor cunku devamlı download yapan bırıyım
    yardım lutfen ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sumeha -- 5 Ocak 2012; 21:43:38 >

• arkadaşım modem bridge mod da ve modemin wan mac adresini ethernet mac adresine girince sınırlı bağlantı hatası aldığını söylemiştin gördüğün gibi mac clone ile sahte mac ve modem resetleme işlemleriyle sorun çözüldü bu aşamadan sonra 2 seçeneyin var ya 2 sahte mac adresiyle 2 farklı ip adresi arasında döngü yaparak kullanıcaksın yada .bat haline getirdiğimiz komutları uygulayarak modem bridge mod dayken ip değiştireceksin .bat yerine .cmd olarakda deneyebilirsin, bu sayfada win7 64bit kullanarak işlemi başarıyla uyguladığını yazan birini okumuştum, lütfen aynı şeyleri sormayın açıklama yazımda hiçbir eksik hata yoktur sadece sırasını ve işin mantığını kavrayarak uygulamak gerekiyor, jdownloader gibi uygulamalar bildiğim kadarıyla uydunet modemlerde sonuç vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nels

Selam

cbw-700 ü olanlar bridge moduna geçiniz.

ipconfig /release
    netsh interface ip set address name="internet" static 10.0.0.1 255.255.255.0 10.0.0.1 1

netsh interface ip set address "internet" dhcp
    sleep 5

Bunu değiştir.bat olarak notepad e yazıp kaydediniz.

önemli not: yukarıda nets.......address yazan yerde "internet" ler (2 Tane) görüyorsunuz, Bunlar benim ayarımdı. Siz buraya yerel ağ bağlantınızı ya da adı her neyse onu kopyalayın ondan sonra notepad i değiştir.bat olarak kaydedin.

tolga ayvali bu bat dosyasını jdownloader da ayarlar-tekrar bağlan-harici kısmında göster. Tekrar bağlanı etkinleştir. seri indirme yapabilirsin

Bu değiştir.bat dosyasını kısayol olarak hızlı başlata alınız. İp değiştirmek gerektiğinde tıklayınız. ip değişir.

birde sorum olacak olacak SWORD Kardeşe.

Anladık bridge modunda tek bilgisayarla girilebiliyo iyide niye kablosuz ayarlar görülüyor. Hadi bu da tamam kablosuz ayarlar içinde niye kablosuz mac filtreleme var. Girişten mi korkuluyo. Sanki müdahalede edilebilir gibi duruyo. Ben cevaplayamadım henüz belki bir bilen çıkar.

saygılar

Ağa laptoptan bağlandım erişim ve ağda değişimle ilgili problem verdi müsait bir vakitte ana pcden deneyeceğim teşekkürler, birde son olarak

ipconfig /release

Dedikten sonra gelen yazıların arasından

netsh interface ip set address name="internet" static 10.0.0.1 255.255.255.0 10.0.0.1 1

sleep 5

gibi yazılar arayıp kopyalamamı yapıcaz biraz açar mısınız acaba?

• quote:

arkadaşım modem bridge mod da ve modemin wan mac adresini ethernet mac adresine girince sınırlı bağlantı hatası aldığını söylemiştin gördüğün gibi mac clone ile sahte mac ve modem resetleme işlemleriyle sorun çözüldü bu aşamadan sonra 2 seçeneyin var ya 2 sahte mac adresiyle 2 farklı ip adresi arasında döngü yaparak kullanıcaksın yada .bat haline getirdiğimiz komutları uygulayarak modem bridge mod dayken ip değiştireceksin .bat yerine .cmd olarakda deneyebilirsin, bu sayfada win7 64bit kullanarak işlemi başarıyla uyguladığını yazan birini okumuştum, lütfen aynı şeyleri sormayın açıklama yazımda hiçbir eksik hata yoktur sadece sırasını ve işin mantığını kavrayarak uygulamak gerekiyor, jdownloader gibi uygulamalar bildiğim kadarıyla uydunet modemlerde sonuç vermiyor.

Bende netmaster uydunet modem kullanıyorum ama bir video olsaydı gerçekten sizi bu kadar yormazdık en azından

• Peki arkadaşlar bu uydu netin modemi haricinde diğer modemleri nasıl kullanıcağız? Outdoor mu bağlıyacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :SworD:

Merhaba Arkadaşlar , ben dahil bir çok CBW-700v kablo modem kullan arkadaşlar ıp adresini değiştiremediğinden dolayı sıkıntı yaşamaktaydı, yapmış olduğum araştırmalar neticesinde sorunu çözebildim ve adım adım anlatacağım

1-) İlk önce modemin arayüzüne giriyoruz değiştirilmemiş ise 192.168.0.1

kullanici adı: admin
    şifre : password

2-)Admin paneline girdikten sonra "Durum" Sekmesinden "Güvenlik" Menüsüne girerek Mod Kısmından " Bridge" yi seçip uygula diyoruz. Sistem otomatik olarak modeme reset atıyor

3-) Aradan 1-2 dakika geçtikten sonra Denetim Masası -> Ağ Bağlantıları Menüsünden Modemimizin bağlı olduğu ağ bağlantısına çift tıklıyoruz açılan pencereden "Destek" Sekmesine gidiyoruz " Onar " Tuşuna tıklıyoruz ve Ip adresimiz değişiyor.

Not: Tekrardan Router i açtığımızda Eski Ip adresimiz geri geliyor, sanırım rauter in mac adresine atanmış bir sabit ip adresimiz var

Saygılarımla
    :SworD:

Windows 7 de denedim bu anlattığını sorun gider yerine tanıla diyorum olmuyor ip aynı, yardımcı olurmusunuz?

• Hocam çok teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar,

Peki modemin bootloader'ını nasıl güncelleyebiliriz?

Bendeki bootloader sürüm 2.3.0 olarak görünüyor.http://www.netmaster.com.tr/urunler/cbw-700v adresinde Dosyalar bölümünde Firmware, yani yeni sürüm bootloader "CBW700N_81.447.39219mp1.729.016_dload.bin" olarak indirmeye açık.

Normalde tarayıcımıza 192.168.0.1 yazıp kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra Yazılım bölümünde, bu iş için bir yazılım yükseltme butonu olması gerekiyor idi. Fakat böyle bir kapı görünmüyor.

Eğer bu işin nasıl yapılabileceğini bilen var ise açıklama yapmasını rica ediyorum.

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Blacksapparow

Arkadaşlar,

Peki modemin bootloader'ını nasıl güncelleyebiliriz?

Bendeki bootloader sürüm 2.3.0 olarak görünüyor.http://www.netmaster.com.tr/urunler/cbw-700v adresinde Dosyalar bölümünde Firmware, yani yeni sürüm bootloader "CBW700N_81.447.39219mp1.729.016_dload.bin" olarak indirmeye açık.

Normalde tarayıcımıza 192.168.0.1 yazıp kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra Yazılım bölümünde, bu iş için bir yazılım yükseltme butonu olması gerekiyor idi. Fakat böyle bir kapı görünmüyor.

Eğer bu işin nasıl yapılabileceğini bilen var ise açıklama yapmasını rica ediyorum.

Teşekkürler...

CBW-700V modelinin 2 tane revize edilmiş sürümü var. Birisinde reset düğmesi cihazın önünde. Sitedeki firmware dosyası o sürüm için. Diğerlerinde güncelleme yokmuş.

• Netmaster CBW-700V "ROUTER" modu için kendi bulduğum IP adresi değiştirme metodunu anlatıyorum. Uzun uğraşlar sonucu tesadüfen ayarları kurcalarken keşfettim. Test ettim 2-3 kere işe yaradı. Ama her zaman için garantisini veremeyeceğim.

1.Adım: 192.168.100.1 adresinden Kullandıcı adı: admin Şifre: password olarak giriş yapın ve yukarıdaki "Temel" sekmesine girin.
    2.Adım: "Ağ Yapılandırması" altındaki "WAN Kiralamasını Serbest Bırak" butonuna tıklayın. IP adresinizin düştüğünü ve internet çıkışının kesildiğini göreceksiniz. Bu sayede DHCP tarafından atanan IP adresimizin kiralamasını sora erdiriyoruz.
    3.Adım: Modeminizi pirizden çekin ve 1-2 dakika kadar bekleyin.
    4.Adım: Modemin adaptörünü tekrar piriza takın ve cihazın arkasındaki reset düğmesine basın. Uzun basmayın, basın ve çekin. uzun basıldığı taktirde ayarlar sıfırlanıyor. Kısa basıldığında ise reboot falan ediliyor. Aslında bu adıma gerek olmayabilir garanti olsun diye uyguladım.

İşlemler sonucunda IP adresinizin değiştiğini göreceksiniz. Sanırım en kısa ve zahmetsiz yöntem bu. Tekrar söylüyorum kesin garantisini veremiyorum belki tesadüfen denk gelmiş de olabilir. Fakat 2-3 seferdir deniyorum çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugzy -- 13 Mayıs 2012; 16:12:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nels

Selam

cbw-700 ü olanlar bridge moduna geçiniz.

ipconfig /release

sleep 5

Bunu değiştir.bat olarak notepad e yazıp kaydediniz.

önemli not: yukarıda nets.......address yazan yerde "internet" ler (2 Tane) görüyorsunuz, Bunlar benim ayarımdı. Siz buraya yerel ağ bağlantınızı ya da adı her neyse onu kopyalayın ondan sonra notepad i değiştir.bat olarak kaydedin.

tolga ayvali bu bat dosyasını jdownloader da ayarlar-tekrar bağlan-harici kısmında göster. Tekrar bağlanı etkinleştir. seri indirme yapabilirsin

Bu değiştir.bat dosyasını kısayol olarak hızlı başlata alınız. İp değiştirmek gerektiğinde tıklayınız. ip değişir.

birde sorum olacak olacak SWORD Kardeşe.

Anladık bridge modunda tek bilgisayarla girilebiliyo iyide niye kablosuz ayarlar görülüyor. Hadi bu da tamam kablosuz ayarlar içinde niye kablosuz mac filtreleme var. Girişten mi korkuluyo. Sanki müdahalede edilebilir gibi duruyo. Ben cevaplayamadım henüz belki bir bilen çıkar.

saygılar

Allah senden razı olsun kardeşim ben neyaptıysam ıp yi değiştirememiştim uydu netin teknik servisini tam 4 kere aradım 4kerede değiştiremediler sayende zamunda felen girebiliyorum çok sağol

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.