Şimdi Ara

CBW-700v Kablo Modem Ip Adresi Değiştirme * Çözüldü * (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
4
Favori
71.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili sakurt2012 nickli arkadaşım çok güzel bir çalışma olmuş ancak bir yerde bir eksik var sanırım. wan MAC Adresi: pc ye yazdığımız zaman pc internete giriş yapmıyor! bunu defalarca denedim ancak olmuyor. Acaba bir yerde bir eksikmi var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylove

Sevgili sakurt2012 nickli arkadaşım çok güzel bir çalışma olmuş ancak bir yerde bir eksik var sanırım. wan MAC Adresi: pc ye yazdığımız zaman pc internete giriş yapmıyor! bunu defalarca denedim ancak olmuyor. Acaba bir yerde bir eksikmi var ?

sevgili arkadaşım açıklamalarımı sabırla okuduğun için tşk. ederim. yakınlarım dahil çok uzun ve gereksiz bir çalışma yaptığımı düşündü ancak ben ve bu sorunu yaşayanlar çözümün nekadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz.

yazdığım açıklamada bir eksik kesilikle yoktur hatta konuyla ilgili netmaster ve turksat teknik destekten zamanında bu bilgiyi vermedikleri için şikayetçi oldum ve şikayetimi takiben resmi özür yazısı istedim ve bu hafta turksat bölge müdürlüğüne gidip bizat görüşücem çünkü konuyu çözebilmek için çok tel. görüşmesi yaptım ve faura olarakta ödedim.

senin uygulamanda sorun çıkmasının nedeni öyle sanıyorumki ya modemin wan mac adresi sanarak modemin mac adresini giriyorsun pc ye, veya daha önce 2 mac adresi hakkını doldurdun, yani senin abonelik sisteminde 2 ayrı mac adresi zaten giriş yapmış durumda, 1 defalığına müşteri merkezini ara ve resetleme işlemi yaptır, bu işlem sırasında modemin kapalı olsun, sonrasında bridge olarak ve ethernet aygıtına modemin wan mac adresini girerek internete bağlan. modemde 2 mac adresi vardır modemin mac adresiyle modemin wan mac adresi farklı adreslerdir, bizim hedefimiz wan mac adresidir.

sıralamayı doğru yapmak için önceki açıklamamı tekrar okursan eminimki sorun çıkmayacaktır.

bir olasılık modemin ne marka ve model bilmiyorum ama Bridge olarak çalışmıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakurt2012 -- 1 Mayıs 2011; 15:19:23 >

• Sıralamayı doğru yaptım Arkadaşım olmuyor. Zaten bridge yi seçince internet baya bir zaman bağlanmıyor bunu 4 kez denedim. En doğrusu Mümkünse bana ya uzaktan yardım ediver, yada bu işlemi yaparken hata olmaması için bu konuyu resimlerle anlat lütfen ?

quote:

Orijinalden alıntı: sakurt2012

quote:

Orijinalden alıntı: mylove

Sevgili sakurt2012 nickli arkadaşım çok güzel bir çalışma olmuş ancak bir yerde bir eksik var sanırım. wan MAC Adresi: pc ye yazdığımız zaman pc internete giriş yapmıyor! bunu defalarca denedim ancak olmuyor. Acaba bir yerde bir eksikmi var ?

sevgili arkadaşım açıklamalarımı sabırla okuduğun için tşk. ederim. yakınlarım dahil çok uzun ve gereksiz bir çalışma yaptığımı düşündü ancak ben ve bu sorunu yaşayanlar çözümün nekadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz.

yazdığım açıklamada bir eksik kesilikle yoktur hatta konuyla ilgili netmaster ve turksat teknik destekten zamanında bu bilgiyi vermedikleri için şikayetçi oldum ve şikayetimi takiben resmi özür yazısı istedim ve bu hafta turksat bölge müdürlüğüne gidip bizat görüşücem çünkü konuyu çözebilmek için çok tel. görüşmesi yaptım ve faura olarakta ödedim.

senin uygulamanda sorun çıkmasının nedeni öyle sanıyorumki ya modemin wan mac adresi sanarak modemin mac adresini giriyorsun pc ye, veya daha önce 2 mac adresi hakkını doldurdun, yani senin abonelik sisteminde 2 ayrı mac adresi zaten giriş yapmış durumda, 1 defalığına müşteri merkezini ara ve resetleme işlemi yaptır, bu işlem sırasında modemin kapalı olsun, sonrasında bridge olarak ve ethernet aygıtına modemin wan mac adresini girerek internete bağlan. modemde 2 mac adresi vardır modemin mac adresiyle modemin wan mac adresi farklı adreslerdir, bizim hedefimiz wan mac adresidir.

sıralamayı doğru yapmak için önceki açıklamamı tekrar okursan eminimki sorun çıkmayacaktır.

bir olasılık modemin ne marka ve model bilmiyorum ama Bridge olarak çalışmıyor olabilir.

• mylove sanırım başka bir sorun yaşıyorsun. modemin marka ve modelini yazarsan incelerim. msn adresini göderirsen daha detaylı görüşüp yardımcı olurum. ben açıkladığım şekilde kullanıyorum ve sorunum yok.
  • Kullandığım Modem CBW-700v msn mi pm attım Arkadaşım..
  • ip değiştirince ne oluyor? aforoz etmeyin bilmediğim bi konu
  • arkadaşlar yaptığım açıklamayı takiben işlemler sırasında modeme erişimi olan pc veya net kullanan birim varsa, modemi Bridge aldığımızda modem router niteliğinden çıkarak, portları swich (hup) olarak çalıştığından modeme ilk erişim sağlayan birimin mac adresi ikinci real ip yi alır ve bu durumda işler akıl karıştırıcı hale gelir.

ip değişimi için belirleyeceğimiz 2 ayrı mac adresini abonelik sisteminize girmeden yani internete bağlanmadan önce belirleyerek sıralamayı şaşırmamaya özen gösterelim.

Bridge durumunda internete bağlanamıyorsanız 1 defalığına müşteri merkezini arayıp modem mac resetleme işlemini yaptırarak abonelik sistemindeki mac adreslerini yeniletin ve sırasıyla işlemleri uygulayın.

modem mac resetleme işleminden kasıt ettiğim, modemin mac adresinin sistemden çıkartılması değil, modeme bağlı bilgisayarların mac adreslerinin yenilenmesidir.

modem Bridge durumundayken, pc ye modemin wan mac adresini girmenize rağmen internet bağlantı hatası yaşıyorsanız, bu durum ancak modemin programıyla versiyon uyumsuzluğu ile açıklanabilir. bu durumda tek çare mac clone { YALAN (Spoofed) MAC ADRESİ } opsiyonunu kullanıp, ikinci ip yi alarak dönüşümlü olarak elde edeceğimiz 2 ip yi kullanmaktır.

modem Bridge durumundayken, pc ye modemin wan mac adresini girmenize rağmen internet bağlantı hatası yaşıyorsanız, mac clone { YALAN (Spoofed) MAC ADRESİ } opsiyonununa yazdığınız mac adresini pc deki ethernet kartının mak adresi olarak yazıp Bridge durumunda dos komutlarıyla ip yi değiştirip tekrar Router moduna değşmiş ip ile dönebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakurt2012 -- 9 Mayıs 2011; 23:08:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ruhöküzü

ip değiştirince ne oluyor? aforoz etmeyin bilmediğim bi konu

okursan anlarsın. !
  • Benim problemim online oyunda lag olması bu sorunu ip değiştirerek düzelte bilirmiyim?.
  • abi benim modemin arayüzü ingilizce ya.

türkçeye nası çeviririz diye sordum adamlara, modem şirketini ara dediler, onlar da adam gibi cevap vermiyolar. ne yapcam ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3L3KTRON

Benim problemim online oyunda lag olması bu sorunu ip değiştirerek düzelte bilirmiyim?.

online oyun oynamadığım için bu konda bilgim yok ancak ip değiştirme bence oyunlardada lazım olur, sonuçta site ip ile iletişim kuruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poker in the Face

abi benim modemin arayüzü ingilizce ya.

türkçeye nası çeviririz diye sordum adamlara, modem şirketini ara dediler, onlar da adam gibi cevap vermiyolar. ne yapcam ben

arkadaşım modemin garanti süresince modemin üreticisinin teknik hizmet verme mecburiyeti var. ancak senin modeminin firmware güncelemesi olmayabilir veya türkçe dil desteği olmayabilir. modemin markasının resmi sitesinden modelini ve yeni versiyon firmware olup olmadığıı kontrol edebilirsin. var ise modemde firmware güncelleme diye opsiyon vardır ordan yaparsın. bence ingilizce olması daha iyi zira türkçeye çeviriyoz diye anlamsız kelimeler koyup kafa karıştırıyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakurt2012 -- 9 Mayıs 2011; 22:56:20 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Poker in the Face

abi benim modemin arayüzü ingilizce ya.

arkadaşım modemin garanti süresince modemin üreticisinin teknik hizmet verme mecburiyeti var. ancak senin modeminin firmware güncelemesi olmayabilir veya türkçe dil desteği olmayabilir. modemin markasının resmi sitesinden modelini ve yeni versiyon firmware olup olmadığıı kontrol edebilirsin. var ise modemde firmware güncelleme diye opsiyon vardır ordan yaparsın. bence ingilizce olması daha iyi zira türkçeye çeviriyoz diye anlamsız kelimeler koyup kafa karıştırıyorlar...

türkçe desteği var ve ingilizce olması daha iyi tabii ki ama bu sefer netmasterın sitesinde türkçe arayüze göre anlatıyor bütün açıklamaları,

sorun olduğunda çözene kadar tüm ayarları elden geçirmek zorunda kalıyorum.

• mevcut ayarlarını korumak için ayarları save kayıt dosyası oluşturabilir gerektiğinde geri yükleyebilirsin ancak bunu önerebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakurt2012 -- 9 Mayıs 2011; 23:46:39 >
  • Sayın Salih KURTULDU,

Yapmış olduğunuz yardımlar için ve daha önce yaşanan diyaloglardan dolayı kendim ve Muhammed bey adına hem de şirketimiz adına sizden özür dileriz.
    Saygılarımızla…

Mesut KAYA
    Teknik Servis Sorumlusu
    Teknotel Bilişim Ürünleri
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar bu maili yayınlama nedenim ip değiştirme sorunu konusunda netmater teknik birimi yani teknotel yetkilileriyle yaptığım telefon görüşmelerinde bana modemde bulunan özelikleri açıklamak yerine yanlış üslupla konuşmalarından dolayı kendilerinden şikayetçi olmuştum. şikayetimin sonucunuda sizlerle paylaşmak istedim.
  • Uydunet IP değişiklikleri ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Hattımıza tanımlı A ve B IPlerinden;
    - A olanı aktif ve değişiklik yaptığımızda B'yi alıyoruz. Kısa bir süre içinde (yaklaşık 2 saat) değişiklik işlemini yaptığımızda tekrar A'yı alıyoruz. Kısa süre sonra değişiklik yaptığımızda tekrar B'yi alıyoruz. Kısa süreli değişikliklerde A ve B arasında bir A bir B şeklinde değişiklik yapabiliyoruz. 2 - 3 gün içinde tanımlı IPler C ve D olarak değişiyor ve kısa süreli değişikliklerde C ve D arasında bir C bir D şeklinde değişiklik yapabiliyoruz.

Sistem üstteki gibi midir? Yoksa;
    - A olanı aktif ve kısa bir süre içinde (yaklaşık 2 saat) değişiklik işlemini yaptığımızda H - M - Y - E ... gibi havuzdan rastgele IP alabiliyoruz. Tekrar kısa süre içinde bir değişiklik yaptığımızda J - R - I - S ... gibi havuzdan rastgele IP alabiliyoruz.

Bu şekilde midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wayofway -- 12 Haziran 2011; 11:36:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wayofway

Uydunet IP değişiklikleri ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Hattımıza tanımlı A ve B IPlerinden;
    - A olanı aktif ve değişiklik yaptığımızda B'yi alıyoruz. Kısa bir süre içinde (yaklaşık 2 saat) değişiklik işlemini yaptığımızda tekrar A'yı alıyoruz. Kısa süre sonra değişiklik yaptığımızda tekrar B'yi alıyoruz. Kısa süreli değişikliklerde A ve B arasında bir A bir B şeklinde değişiklik yapabiliyoruz. 2 - 3 gün içinde tanımlı IPler C ve D olarak değişiyor ve kısa süreli değişikliklerde C ve D arasında bir C bir D şeklinde değişiklik yapabiliyoruz.

Sistem üstteki gibi midir? Yoksa;
    - A olanı aktif ve kısa bir süre içinde (yaklaşık 2 saat) değişiklik işlemini yaptığımızda H - M - Y - E ... gibi havuzdan rastgele IP alabiliyoruz. Tekrar kısa süre içinde bir değişiklik yaptığımızda J - R - I - S ... gibi havuzdan rastgele IP alabiliyoruz.

Bu şekilde midir?

öncelikle Hattımıza tanımlı A ve B IPler kullanımda olsun yada olmasın serverden kiralama süresi dolduğunda otomatik olarak yenilenir yani değişir.

bu süre 1 günden 1 haftaya kadar değişebiliyor bende şuaralar hangi şehirdeki server nekadar sürede yenileme yapıyor onu takip etmeye çalışıyorum.

Hattımıza tanımlı A ve B IPler değiştiğinde C ve D olduğundada bu durum aynı şekildedir.

ip yenilendiğinde veya dos komutlarıyla ip değiştirdiğinde ancak tesadufen geçmişte kullandığın ip tekrar denk gelebilir. 2 saat lik kısa bir süre ancak o serverin yenilenme zamanına 2 saat kalmışsa tesadüfen kısa sure olmuş oluyor.

• Tam olarak sormak istediğim dos komutları ile IP değiştirme işlemiydi. Değişen IPlerin tanımlanışı hakkında bir önceki mesajımı göz önünde bulundurarak cevap verebilir misiniz?
  • quote:

Tam olarak sormak istediğim dos komutları ile IP değiştirme işlemiydi. Değişen IPlerin tanımlanışı hakkında bir önceki mesajımı göz önünde bulundurarak cevap verebilir misiniz?

bu sayfa içinde ip değiştirme ile ilgili bildiğim herşeyi yazdım. önceki açıklamalarımı dikkatle okumanı rica ederim. anlayamadığın bir şey varsa pm den msn ver daha detaylı görüşelim yardımcı olurum.
  • quote:

quote:

Tam olarak sormak istediğim dos komutları ile IP değiştirme işlemiydi. Değişen IPlerin tanımlanışı hakkında bir önceki mesajımı göz önünde bulundurarak cevap verebilir misiniz?

bu sayfa içinde ip değiştirme ile ilgili bildiğim herşeyi yazdım. önceki açıklamalarımı dikkatle okumanı rica ederim. anlayamadığın bir şey varsa pm den msn ver daha detaylı görüşelim yardımcı olurum.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.

Tanımlı olan "A" IP adresimizi dos komutları ile değiştirmeye karar verdik ve çok kısa bir zaman dilimi içinde üst üste 4 defa IP değiştirdik.
    1. değişim işleminden sonra alınan IP - ?
    2. değişim işleminden sonra alınan IP - ?
    3. değişim işleminden sonra alınan IP - ?
    4. değişim işleminden sonra alınan IP - ?

Kısacası, dos komuları ile aynı gün içinde üst üste 4 defa IP değiştirdiğimizde, sistem 1. ve 3. değişimde aynı, 2. ve 4. değişimde aynı IPleri mi atıyor yoksa alacağımız bu 4 IP de birbirinden farklı mı oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wayofway -- 17 Haziran 2011; 2:28:52 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.