Şimdi Ara

CCFL Inverter çıkışı için hangi kablo kullanılmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 12v girişle çalışan bir inverter ve ccfl(uv) katotları var. Ben bu katotları daha iyi konumlandırabilmek için kablosuna
    ek yapmak istiyorum fakat inverter çıkışına ne gibi bir özelliğe sahip kablo takılması gerektiğini bulamadım. Standart kalın 220v AC kablolar
    malesef işe yaramıyor, katot yeterince ışık vermiyor. Sanırım inverter çıkışı çok daha fazla voltaj içerdiği için farklı türde bir kablo kullanımı gerekecek.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Selamlar.
    Kablonun o kadar çok farkedeceğini sanmıyorum arkadaşım. Yeterince ışığı orjinal kablosu ile de alamamanız gerek , ek yaptığınızda alamıyorsanız. Ya invertörünüz yeterli gelmiyordur ( akım olarak / güç olarak ! ) ya da kullandığının ek kablosunda bir sorun olmalı ( yüksek voltaj sızıntısı , yüksek kapasitif değer vs. gibi ). Normalde hiç bir özelliği olmayan silikonlu kablolat kullanılıyor CCFL bağlantılarında. Laptop fluoresantlarında çok ek yaptım ama dediğiniz gibi bir probleme hiç rastlamadım. Ek yaptığım yerin üzerine de ısı ile daralan makaron geçiriyordum. Şayet elimde mevcutta var ise bu makaronu silikon karışımlı olanlardan kullanıyordum. Ama her tür makaron kullandım ve sorun yaşamadım. Şayet kullandığınız CCFL nin bir adı , kodu veya tanımlama bilgisi mevcut ise elinizde , bir de invertörünüzün marka modeli belli ise , uyumlulukları araştırılabilir.
    Saygılar.

Not : Herhangi bir laptop veya LCD monitör/tv tamircisi var ise civarınızda , eski , arızalı CCFL kablosu temin edip tekrar deneyebilirsiniz. Ancak öncelikli önerim , ek olmaksızın , orjinal kablosu ile bir deneyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 21 Eylül 2012; 11:54:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Selamlar.
    Kablonun o kadar çok farkedeceğini sanmıyorum arkadaşım. Yeterince ışığı orjinal kablosu ile de alamamanız gerek , ek yaptığınızda alamıyorsanız. Ya invertörünüz yeterli gelmiyordur ( akım olarak / güç olarak ! ) ya da kullandığının ek kablosunda bir sorun olmalı ( yüksek voltaj sızıntısı , yüksek kapasitif değer vs. gibi ). Normalde hiç bir özelliği olmayan silikonlu kablolat kullanılıyor CCFL bağlantılarında. Laptop fluoresantlarında çok ek yaptım ama dediğiniz gibi bir probleme hiç rastlamadım. Ek yaptığım yerin üzerine de ısı ile daralan makaron geçiriyordum. Şayet elimde mevcutta var ise bu makaronu silikon karışımlı olanlardan kullanıyordum. Ama her tür makaron kullandım ve sorun yaşamadım. Şayet kullandığınız CCFL nin bir adı , kodu veya tanımlama bilgisi mevcut ise elinizde , bir de invertörünüzün marka modeli belli ise , uyumlulukları araştırılabilir.
    Saygılar.

Not : Herhangi bir laptop veya LCD monitör/tv tamircisi var ise civarınızda , eski , arızalı CCFL kablosu temin edip tekrar deneyebilirsiniz. Ancak öncelikli önerim , ek olmaksızın , orjinal kablosu ile bir deneyiniz.

Dostum bence problem ek yapılmasından ziyade ek yaptığım kablonun tipinden kaynaklanıyor çünkü kestikten sonra tekrardan lehimledim ama yine sorunsuz çalıştı. Kendi kablosu gri/beyaz tellere sahip, ama ek yaptığım kablo standart
    bakır tellere sahip 220V AC güç kablosu. Kendi kablosu da öyle aman aman birşey değil, ek yaptığım bakır kablodan daha ince ama her nasılsa daha iyi iletiyor gibi. Bu arada ben de makaron kullanıyorum mutlaka.
    Inverter çıkışına baktığımda anlık 400-500volt gibi değerler de üretiyor. Acaba bu değerlere yetersiz mi geliyor diye düşündüm. Bu arada kullandığım ccfl'ler pc aydınlatma için hazır satılan 12 voltluk molexe bağlananlardan.
    Ben sadece kablosu yetersiz geldiği için araya ek yapıp uzatmak istedim ama bu şekilde bir sıkıntıyla karşılaştım. Merak ettiğim şey ise bu kablonun adı/tipi vs. ne diye geçiyor oydu.

Kablolarım alttaki inverter fotosundaki beyaz renkli ve soketli kabloların birebir aynısıdır. Bu kablo ne özelliğe sahip de sorunsuz çalışıyor onu merak ediyorum.

Kitin içindeki ürünler :

CCFL :

Inverteri ise bu, çift ccfl için çıkış veriyor :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 30 Eylül 2012; 15:17:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.