Arkadaşlar CCFL Neon Vu metre nerde bulurum?Fiyatları nedir ben birde bilgisayrda kullanmıcam ama odada süs olarak duracak bunun beslemesi nasıl olacak yardım edebilirmisiniz acaba videodaki gibi olmasını istiyorum
Ebay'dan alan olmuş, bu forumda ama şuanda stoklarda yok bulamadım.
bunlardan hazır olarak satılmıyor elle yapmak mümkün anca.. ebayden ise yapan biri satmıştır.. aslında çok da zor olduğunu sanmıyorum ama benim elimde hiç neon yok elinde neon olan biri var mı ufak bi test yapalım ve aklımdaki fikrin işe yarayıp yaramayacağını test edelim? eğer sonuç olumlu olursa bunun için devre çıkartabilirim sanırım..
neon bulmak çok zor değildir ya
hayır bulmak dert değil. istesem hemen şimdi gider alırım ama ihtiyacım yok sadece olan kişiden ufak birşey denemesini, 12v yerine 5v vermesini isteyecem ve olur ya da olmaz diyecem..
slm arkadaşlar askerlik nedeni ile forumda pek bulunamuyodum : neon işine gelince ben bi test yaptım resimlerini eklerim eloktronik plasta ne kadar güç verilirse neon üzerindeki ışık miktarı okadar oluyo burdaki esas güzel taraf alttan üste dogru doluyor voltaj attıkça
ben de aynısını anlatmaya çalıştım ama onaylamak için deneyen çıkmadı..
quote:
Orijinalden alıntı: NIGHT
slm arkadaşlar askerlik nedeni ile forumda pek bulunamuyodum : neon işine gelince ben bi test yaptım resimlerini eklerim eloktronik plasta ne kadar güç verilirse neon üzerindeki ışık miktarı okadar oluyo burdaki esas güzel taraf alttan üste dogru doluyor voltaj attıkça
o zaman bu normaldeki vu metre devresini bi şekilde ccfl neonlarımıza uydurabilirim.. finallerden sonra(bu haftadan sonra) bunun için vaktim olacak.. bir de pwm ile denemek lazım..
quote:
Orijinalden alıntı: necoinside
o zaman bu normaldeki vu metre devresini bi şekilde ccfl neonlarımıza uydurabilirim.. finallerden sonra(bu haftadan sonra) bunun için vaktim olacak.. bir de pwm ile denemek lazım..
süpermiş bu bayıldım doğrusu yapan arkadaşlar ayrı bi konu başlığı altında paylaşırlarsa çok makbule geçer
elimde tek bir kırmızı neon var sese duyarlı değil ama normal yanıyor +12 voltta çalışıyor bilgisayarda sorun yok az biraz elektronik işinden anlayan bir arkadaşım da var bu neonu sese duyarlı yapmaya çalışırız ama sanırım videodaki gibi bişey için yani CCFL neon için basit bir devre kurulması şart diye düşünüyorum ötekiler içinse yani basa duyarlı olanlar onu yapmak daha basit ama denemedik doğrusu 20liraya sıfırını satıyorlar çünkü forumda satan arkadaşımız var.
quote:
Orijinalden alıntı: mrlaz
süpermiş bu bayıldım doğrusu yapan arkadaşlar ayrı bi konu başlığı altında paylaşırlarsa çok makbule geçer
sanırım rgb şerit led kullaılmıs benım elımdede mevcut. pic devresi ile hazırlanır genelde bu tip çalışmalar. bendekinin mesela yanış tarzı bu akdar seri değil ama benzer seviyede, bana maliyetide yaklaşık 45 lira tuttu 1 metre şerit led ve devreyle beraber. buradaki tek sorun pic devresini kodlamak eğer bilen bir arkadas varsa kolaylıkla bunu yapabilir.