Şimdi Ara

cd boot edilebilir bir işletim sistemi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar gittigidiyor.com da gezerken dikkatimi çekti

http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=542561

bu işletim sisteminin ismi nedir internetten indirebileceğimiz adres varmı ???

• CD ye win 95 veya 98 kurulabiliyor. Fazla aramana gerek yok.
  • Pardon bu cd'ye kendimiz mi işletim sistemini kuruyoruz, anlamadım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalpakci

CD ye win 95 veya 98 kurulabiliyor. Fazla aramana gerek yok.

adamın dediğine göre xp benzeri bi işletim sistemiymişşş
    ve bunu nasıl yapıcaz önemli soru burada ???
  • sanırım işletim sistemi kurmuyor cd ye zaten nasıl olurki bu
    sanırım ya yedeklemeyle ilgili yada image alıyor
  • Güzel bir siste aslında, bazı linux sürümleri gibi CD'den çalışıyor ve çökmüş sistemdeki bilgilerini CD'ye, DVD'ye yazıp yedekleyebiliyorsun. Bunun bir ismi olmalı mutlaka, kesin vardır yabancı kaynaklı cd'den çalışan grafik arayüzlü işletim sistemleri...
  • evet linuxler mesela turkix bu işi yapıyomuş eve yeni geldim şimdi bitmiş durumda denicem sonucu buraya yazarım
  • Aslında evet, bu şekilde çalışan linux dağıtımları var, ama acaba cd ye veya dvd ye veri yazmak için özel linux drivlerları falan yüklemek gerekiyor mu onu bilmiyorum.
  • Önce subst benzeri bir programla sanal bir sürücü belirliyoruz. ;Daha sonra dosta belirlenen bu sürücüye 98 veya 95 kuruyoruz. Daha sonra config.sys ve autoexec.bat ile oynayarak win98'in bazı reg ve ayar dosyalarının belleğe alınmasını sağlıyoruz. Daha sonra windows açılıyor ve deep freeze liymiş gibi durum oluyor yani yaptığımız değişiklikler sadece bellekteki windows ayarlarını değiştiriyor hdd deki sisteme bir şey olmuyor. Bizde bu hdd deki dosyaları cd ye yazıyoruz ve Cd den boot olabilen bir win98 ve 95 oluyor.
  • ya o denilen cd linux knoppix. sadece cd üzerinden çalışan bi işletim sistemi.hatta chip dergiside vermişti onu paralı değil bedavadır.
  • arkadaslar bu satılan ürün turkix ekran görüntüsünden anladım tr.turkix.org

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ileri -- 17 Şubat 2005, 21:38:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.