Şimdi Ara

Windows 10 da SSD disk için yapılması gerekli ayarlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10 da SSD disk için yapılması gerekli ayarlar

Eğer Diskiniz SSD ise ve bu diske Windows 10 kurduysanız SSD nizin ömrünü uzatmak için yapmanız gereken bazı ayarlar mevcuttur. işte bunlardan önemlileri

sordum.netyoutube
    Windows 10 da SSD için hangi ayarlar yapılmalıdır
    https://www.youtube.com/watch?v=uAKaxvRhQUg&feature=youtu.be

Anlatım
    https://www.sordum.net/54803/windows-10-da-ssd-icin-hangi-ayarlar-yapilmalidir/

NOT: Windows Disk Birleştirici Windows 10'da SSD takınca Makanik HDD ler için Uygulanan Klasik DEFRAG işlemini UYGULAMAZ bunun yerine trim yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 16 Aralık 2019; 20:48:52 >

• Tamamen gereksiz bir işlem. Yok indexleme kapat yok hazırda beklemeyi kapat saçmalık. Sadece disk birleştirme ve kullanmıyorsanız sistem geri yüklemeyi kapatın gerisine gerek yok. Hızlı getirme işlemi kapatılmamalı sistemde performans düşüşü yaratır. Hazırda beklet özelliği kapatılmamalı boş yere sistem yavaşlıyor. Windows search kapatılmamalı gereksiz yere arama hızını düşürüyor.
    Bunları kapatarak güya diske yazma oranını düşürüyormuşuzda bilmem ne. SSD diskler harrdisklerden bin kat daha dayanıklı disklerdir. Öyle 3 5 gb yazmayı kapatıyım diyerek ssd ye fazladan yük bindirerek daha çok yoruluyor disk. Corsair Diski aldım alalı sadece disk birleştirmeyi kapattım başkada bir şeyi kapatmadım. Sağlığı %100 hız testinde ise hala ilk aldığımdaki hız sonuçlarını veriyor.
    Eğer ki bir video ya da yazı 'ince ayar' 'daha hizli' 'daha uzun ömürlü' vb türevlerle başlıyorsa geri kalan hepsi de boştur. Ta Xp zamanindan beri ne programlar ne kodlar uğraştık ama hepsi boşa. Hızınız donanımının ve is in sana sunduğu kadardır nokta.

Diğer türlü tüm optjmize yapacağını iddia eden şeyler daha çok sistemi yorup yavaşlamasına neden oluyor.
  • Tamamen gereksiz bir işlem. Yok indexleme kapat yok hazırda beklemeyi kapat saçmalık. Sadece disk birleştirme ve kullanmıyorsanız sistem geri yüklemeyi kapatın gerisine gerek yok. Hızlı getirme işlemi kapatılmamalı sistemde performans düşüşü yaratır. Hazırda beklet özelliği kapatılmamalı boş yere sistem yavaşlıyor. Windows search kapatılmamalı gereksiz yere arama hızını düşürüyor.
    Bunları kapatarak güya diske yazma oranını düşürüyormuşuzda bilmem ne. SSD diskler harrdisklerden bin kat daha dayanıklı disklerdir. Öyle 3 5 gb yazmayı kapatıyım diyerek ssd ye fazladan yük bindirerek daha çok yoruluyor disk. Corsair Diski aldım alalı sadece disk birleştirmeyi kapattım başkada bir şeyi kapatmadım. Sağlığı %100 hız testinde ise hala ilk aldığımdaki hız sonuçlarını veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

Tamamen gereksiz bir işlem. Yok indexleme kapat yok hazırda beklemeyi kapat saçmalık. Sadece disk birleştirme ve kullanmıyorsanız sistem geri yüklemeyi kapatın gerisine gerek yok. Hızlı getirme işlemi kapatılmamalı sistemde performans düşüşü yaratır. Hazırda beklet özelliği kapatılmamalı boş yere sistem yavaşlıyor. Windows search kapatılmamalı gereksiz yere arama hızını düşürüyor.

• quote:

Tamamen gereksiz bir işlem. Yok indexleme kapat yok hazırda beklemeyi kapat saçmalık. Sadece disk birleştirme ve kullanmıyorsanız sistem geri yüklemeyi kapatın gerisine gerek yok. Hızlı getirme işlemi kapatılmamalı sistemde performans düşüşü yaratır. Hazırda beklet özelliği kapatılmamalı boş yere sistem yavaşlıyor. Windows search kapatılmamalı gereksiz yere arama hızını düşürüyor.
    Samsung (Şu SSD üreten firma) un Magician yazılımını Defrag ı açtırtıyor o yazılmla,(Sol menüde Performance Optimizaton altında)
    Arkadaşlar Lütfen Bir konuyu araştırmdan, Denemden yazmayın,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 17 Aralık 2019; 1:17:32 >

• Eğer ki bir video ya da yazı 'ince ayar' 'daha hizli' 'daha uzun ömürlü' vb türevlerle başlıyorsa geri kalan hepsi de boştur. Ta Xp zamanindan beri ne programlar ne kodlar uğraştık ama hepsi boşa. Hızınız donanımının ve is in sana sunduğu kadardır nokta.

Diğer türlü tüm optjmize yapacağını iddia eden şeyler daha çok sistemi yorup yavaşlamasına neden oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    SSD üreticisi samsung a aynen iletin Sizin sunduğunuz SSD için Firmware güncellemesi ve performans yazılımı olan Magician programında SSD ler için açtırdığınız Defrag yanlıştır deyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 17 Aralık 2019; 0:12:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wtarkan

SSD üreticisi samsung a aynen iletin Sizin sunduğunuz SSD için Firmware güncellemesi ve performans yazılımı olan Magician programında SSD ler için açtırdığınız Defrag yanlıştır deyin.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:20:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı şeylerden bahsediyoruz,arkadaş videoyu izlemiş olsa zaten orada Aynen Şu ifade geçiyor buradaki Defrag işlemi mekanik HDD lerden farklı olduğu için optimizasyon işleminin ayda bir uyglanmasında bir sakınca yok. Arkadaşın tavrı en başından beri yanlış. Videoyu bile izlemediğini düşünmüyorum.Ayrıca Trim konusuda işlendi orada

Ya Allaha aşkına burada cevap yazanların hiçbirtanesi bile videoyu izlemezmi yaa , Hayret cidden hayret , memleketin suyuna ekmeğine ne katıyorlar anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 16 Aralık 2019; 19:12:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wtarkan

Aynı şeylerden bahsediyoruz,arkadaş videoyu izlemiş olsa zaten orada Aynen Şu ifade geçiyor buradaki Defrag işlemi mekanik HDD lerden farklı olduğu için optimizasyon işleminin ayda bir uyglanmasında bir sakınca yok. Arkadaşın tavrı en başından beri yanlış. Videoyu bile izlemediğini düşünmüyorum.Ayrıca Trim konusuda işlendi orada

Ya Allaha aşkına burada cevap yazanların hiçbirtanesi bile videoyu izlemezmi yaa , Hayret cidden hayret , memleketin suyuna ekmeğine ne katıyorlar anlamıyorum.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:1:20 >
  • Videoyu sende izlememişsin belli , neyse boşuna çaba, sizlere zorla birşeyler anlatmaya çalışmak yorucu , videoda ona da açıklık getirmiştim halbuki. Tamam anlaşılan soruyu başka türlü sormam gerekiyor , Olay tamamen laf salatası olarak devam ediyor çünkü

VİDEODAKİ HANGİ BİLGİYE HANGİ GEREKÇEYLE KARŞISINIZ

Acaba videoları başka dildemi çeksek te anlaşılsa ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 16 Aralık 2019; 19:36:53 >
  • wtarkan W kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:1:23 >
  • Tamam yine farklı bir soru , Üstte yazdıklarımdan neresi yanlış anlamaya müsait ? , Konunun açılma amacı Video , zaten Konuda anlatım olsa izlemeden yorum yazın. Ozaman burada boşa yazıyoruz
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:1:26 >
  • SSD kullanan biri çalıştıra "dfrgui" yazdığında neresi açılır ? deneyip bir ekran görüntüsü atarsan neden yanlış anlaşılmaya müsait olmadığı ortaya çıkar.Birde Samsung SSD yazılımı ile aynı yer mi açılıyor kontrol edin göreceksiniz ki EVET aynı yer açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 16 Aralık 2019; 20:3:11 >
  • Condusiv Technologies firmasının SSD'ler için geliştirdiği özel Defrag programı var.
    https://www.condusiv.com/products/ssdkeeper/
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:1:29 >
  • Keşke bir ekran görüntüsü atsaydın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 16 Aralık 2019; 20:9:28 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:1:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.