Şimdi Ara

Windows 10 da SSD disk için yapılması gerekli ayarlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hatamı?. Yazdığımı yineleyeyim , Samsung Optimizasyon yazılımında aşağıdaki resimdeki yeri açtırtıyor buna sizde ne deniyor bilmiyorum ?

Windows 10 da SSD disk için yapılması gerekli ayarlar

Sonrada en iyi duruma getir butonuna basın diyor , Bende arkadaşa git kardeşim Samsung a deki yanlış biliyorsun diye yazdım , HATA hangi hata , Bunu videoda gösteriyorum , TRIM olayı ayrıca açıklanıyor videoda diye de belirttim. Defrag olayı ve TRIM farklı kavramlar.

Sorum şu Sence mekain HDD ile SSD için Bu butona bastığında aynı işlemi mi yapıyor ??

No, Windows is not foolishly or blindly running a defrag on your SSD every night, and no, Windows defrag isn't shortening the life of your SSD unnecessarily. Modern SSDs don't work the same way that we are used to with traditional hard drives.

Yes, your SSD's file system sometimes needs a kind of defragmentation and that's handled by Windows, monthly by default, when appropriate. The intent is to maximize performance and a long life. If you disable defragmentation completely, you are taking a risk that your filesystem metadata could reach maximum fragmentation and get you potentially in trouble.

Kaynak:
    www.hanselman.com
    The real and complete story - Does Windows defragment your SSD?
    https://www.hanselman.com/blog/TheRealAndCompleteStoryDoesWindowsDefragmentYourSSD.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 16 Aralık 2019; 20:39:3 >

• Bütün HDD'lerim 2-3 yıl içinde öldü, aldığım giriş seviyesi çırıl çıplak board tipi SSD'ler 6 yıl oldu hala tık demediler.

Kağıt üstünde ölmeleri durumu mevcut ama pratikte SSD'ler çok çok çok daha güvenliler. 2 tb verimi bir baş atarak yok eden HDD'dem den selamlar. Konuya gelince çok çok az etkileyecek ayarlar bunlar. Akla karayı belirlemez. Ayrıca kapatılmalarının yada ayar çekilmesinin çok büyük yan etkileri de var.

SSD 2 ay daha uzun yaşayacak diye, 5 yıl makineyi yavaş kullanmak ister misiniz mesela...
  • Elbette terch meselesidir , Konunun uzmanları bile kendi arasında çelişiyor, Samsung SSD ler için Defrag zararlıdır demiş Nezaman hangi yazısında ve hangi defrag için bunu demiş bilmiyorum , kendi SSD optimizasyon yazılımında (Magician) adamlar git defrag ı aç ve optimize et diyor ? Eğer samsung bile ikilemdeyse biz sabaha kadar tartışsak sonuç çıkmaz.Vardır samsung SSD si olan yazdığımı teyid edebilir. çok kolay Magician yazılımda optimizasyon kısmına tıklasın yeterli.

Adam direkt bu yanlıştır diye salladı , dene önce yazılım ismi marka SSD ... hepsini veriyorum, sallama iş yapmam. denersin aa dersin samsung yanlış bilyor, Ama yok ben samsungun önerdiğini anlatınca, ben YANLIŞ biliyorum oluyor. Allah akıl fikir versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 16 Aralık 2019; 20:35:36 >
  • wtarkan W kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:1:35 >
  • Aynen bunu anlatmaya çalışmıştım . Yok ben sana kızmadım , o arkadaşa kızdım sana yansıdı kusura bakma , yazımda belirli kısımları editledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 17 Aralık 2019; 0:15:8 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:1:39 >
  • Tamamdır ilk başlığa edit şeklide ilave edeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 16 Aralık 2019; 20:47:24 >
    Sen kusura bakma tamam mı dostum ben mesajımı editledim düzenledim açıp bakabilirsin gereksiz yere tartışmanın manası yok sen kendin nasıl istiyorsan öyle kullan bende öyle kullanırım. İstersen şimdi test yapar sana ekran görüntüsü atabilirim 3 yıllık ssd corsair marka inanmıyorsan atabilirim test sonuçlarını?
  • Yazılanları yaptım ve sistem yavaşladı mekanik disk hızlarına geri döndüm. Performans için BMW aldık bizim pc yine eşşek oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

Sen kusura bakma tamam mı dostum ben mesajımı editledim düzenledim açıp bakabilirsin gereksiz yere tartışmanın manası yok sen kendin nasıl istiyorsan öyle kullan bende öyle kullanırım. İstersen şimdi test yapar sana ekran görüntüsü atabilirim 3 yıllık ssd corsair marka inanmıyorsan atabilirim test sonuçlarını?
    Ok bende mesajlarımı editliyorum , sorun yok ,elbette isteyen istediği gibi kullansın , herkesin maksadı diğer arkadaşlara faydalı olmak neticede
    Ben sizi şu trol tiplerden sanmıştım ondan biraz öyle sert çıkış yaptım. Sizin sitenizi her zaman takip ediyorum paylaşımlarınızdan zamanında faydalandığım da oldu. Sonradan fark ettim sordum.net sitesinden olduğunuzu. Fakat yinede o disk birleştirme işine hala katılmıyorum bilmenizi isterim İyi forumlar
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Bunun en temel sebebi hızlı getir yanı superfetch hizmetinin kapatılması ve hazırda bekletme özelliğinin kapatılması. Hazırda bekletme sistemi sistem açılış ve kapanış hızlarını büyük oranda etkiliyor tabi bu sistemden sisteme değişiyor. Mesela ben o özelliği kapattığımda hem açılış hem kapanışların süresi 2 kat artıyor fakat açtığımda bilgisayar taş çatlasın 5 10 saniyede açılıyor kapatmada ise 1 saniye anca sürüyor. Hızlı getir hizmeti kapatılması ssd yazma ömrüne taş çatlasın %1 etki eder. Sonuçta bu SSD'yi sistem hızlansın diye takıyoruz. %1 kayıp için mekanik kıvamında sistemi kullanmak tamamen saçmalık.
  • Şöyleki diski Makanik HDD deki gibi normal defrag etmiyor zaten,işlem 2-3 sn sürüyor elbette katılmayabilirsiniz ,Bu arada ben o ayarların hepsini yaptım MSI cx 61 bir laptopum var ve SSD disk ile açılış 3-5 sn civarı sürüyor.Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 17 Aralık 2019; 0:18:10 >
    İşte o sistem farkı dediğimde bu işte sizin laptopta 3 5 saniyede o özellikler kapalıyken oluyor bende ise açıkken 3 5 saniye sürüyor. Sistem farklılıkları işlemci ram ssd değerleri falan yüklü yazılımlar dosya boyutları hepsi dahil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.