Şimdi Ara

*CD-DVD Kartonet Baskısı İçin Lazer mi(Samsung CLP-325), Mürekkep Beslemeli mi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, elimde 200-300 tane kadar cd-dvd var, bunların coverlarını internetten topladım. Bastırmak istiyorum ama tane başı 30-50 kr arası fiyat aldım Beşiktaş ve Kadıköy'deki ozalit dükkanlarından.Çoğu yerde beni satıcı sandı başından savdı.
    Ben de milletle uğraşacağıma evde basarım dedim, sonuçta yine lazım olacak. 2 adet 100 sayfalık HP Everyday kuşe kağıt aldım.
    Evde 3 tane HP Photosmart yazıcım var. Neden 3 tane derseniz; 2 tanesini açılıştan bi tane kartuş parası gibi komik bi paraya aldım(sadece yazıcı 6 kartuş)...Fakat mürekkep 20-25 sayfada bitiyor.
    Ben de hazır fiyatlar çok uygunken lazer yazıcı almaya karar verdim. SAMSUNG CLP-325 (veya 315) hoşuma gitti. Hem fiyatı uygun, hem dolumu kolay, hem sessiz, hem de kullanan herkes çok memnun (1 ay sonra bozulan, memnun kalmayanlarda var tabii)

Şimdi sormak istediğim;
    1- Lazer yazıcı + dolum seti mi, yoksa şu yandan mürekkep beslemeli sistemler mi cd-dvd cover için daha uygun ve karlı olur?
    2- Lazer yazıcı ile(Samsung CLP-315/325) HP Photosmart kalitesinde fotoğraf kağıdına normal fotoğraf baskısı alabilir miyim?
    3- Mürekkep beslemeli daha iyisi ise tavsiyeniz hangi modeldir? / Lazer daha iyi ise Samsung CLP-315/325'den daha ucuz ve de daha iyi bi model tavsiyeniz var mı?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rex1 -- 15 Ocak 2011; 4:46:27 >

• Anlayan yok sanırım...
  • epson px660-710-810 gibi modelleri alip dolan kartuş setinide taktın mı işini en iyi görücek makinalar olur cıkarlar ;)
  • Dolan kartuş yöntemi pahalı ve zahmetli bi iş.
    Başka önerisi olan veya Samsung CLP-325 kullanan yok mu ?
  • Lazer yazıcıdan alıcagın fotograf kalitesi rezalet olur kalite istiyorsan mürekkebi tercih etmelisin ki tank takiliyor bildigim kadariyla px800lere rahatlikla ucuza getirebilirsin.
  • Projesyonel Cd/dvd cover baskı için samsung clp 315 kullanıyorum , kağıdınıda kaliteli kullanırs an orjinalden ayırt edemezsin çıktıları, yan taraftaki vidasını açarak tonerleri de kendin doldurabilirsin, ki ben öle yaptım sorunsuz kullanıyorum 1 senedir. Ürünün tek kusuru kağıt alma problemi var deli ediyor adamı, bir kağıdı alacak bir sayfa çıktı verecek 20 dakikamı aldığı zamanlar oldu. Ben kullanıyorum ama hiç tavsiye etmem clp-315 modelini. Bende arayış içindeyim şu an clp-325 modeli var şu an piyasada vatanda 280 tl civarı ama tereddütlerim var. Ama sana diyeceğim mürekkepliye hiç bulaşma, bu kağıt alma problemi olan clp-315 bile mürepliden iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halukkilic

Projesyonel Cd/dvd cover baskı için samsung clp 315 kullanıyorum , kağıdınıda kaliteli kullanırs an orjinalden ayırt edemezsin çıktıları, yan taraftaki vidasını açarak tonerleri de kendin doldurabilirsin, ki ben öle yaptım sorunsuz kullanıyorum 1 senedir. Ürünün tek kusuru kağıt alma problemi var deli ediyor adamı, bir kağıdı alacak bir sayfa çıktı verecek 20 dakikamı aldığı zamanlar oldu. Ben kullanıyorum ama hiç tavsiye etmem clp-315 modelini. Bende arayış içindeyim şu an clp-325 modeli var şu an piyasada vatanda 280 tl civarı ama tereddütlerim var. Ama sana diyeceğim mürekkepliye hiç bulaşma, bu kağıt alma problemi olan clp-315 bile mürepliden iyidir.

Teşkkürler. Tam da HP Photosmat D7160 için dolan kartuş siparişi verecektim vazgeçtim şimdi
    Zaten forumdaki dolan kartuş kullananları görünce pek içime sinmedi. Çünkü renkler alakasız, siyahlar herkesde mavi
    CLP-315 ile dvd cover basanların hepsi orjinalinden ayırt edilemez diyor. Samsungların çözünürlüğü diğer lazerlere göre çok yüksek çünkü. Bir de normalde çözünürlük mürekkeplilerde daha iyi gibi görünsede baskı tekniğinden dolayı lazerler hem yazıda, hem de resimde dağılma olmadığı için çok daha iyi sonuç veriyor.
    Bütün lazer yazıcılarda genelde kağıt sorunu yaşanıyor diye duydum ama CLP-315'de sürekli 20 dakka uğraşacak kadar kronik bi sorunla karşılaşan pek görmedim. Bence senin yazıcıda bi ayarsızlık falan olabilir...
    Şimdi hocam sence Samsung CLP-325 mi alsam? Malum yeni olduğu için dolum seti pek yok her yerde, bi de 315'e göre daha pahalı dolum seti. Bi de çipleri henüz yok galiba. CLP-315 zaten piyasada pek yok şu an. Ama bizim burdaki Real'de 2-3 tane var. 360 TL fiyatı Acaba bunu alsam kartuş maliyeti olarak daha mı iyi olur? Yoksa CLP-325 mi? Ya da başka bi marka mı alayım diyeceğim ama Samsung'dan başka dvd cover için uygun bi lazer bulamadım ben. Malum S/B kadar fazla seçenek yok renkli lazerde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsan01 -- 1 Şubat 2011; 2:07:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 20 dakka derken bi keresindeydi zaten :)
    clp-315 in çip olayı var ama ben çip felan taktırmadım, gerek yok çünkü.
    70 liraya 4 renk toner tozu aldım, yan taraftaki küçük kapağını çıkardım, delikten boşalttım toneri içine doldu, sonuç ne oldu : tüm renklerin yazıcı üzerinde kırmızı ışığı yanıyor bitti diye ama bu çıktıya bi engel olmuyor. diğer clp-320 , 325 serilerinde de bu böle. Kendin doldurabilirsin yani.
    Fiyat/performans olarak en uygunu bu modeller ama 360 lira pahalıymış clp-315 için. clp-325 ler Ortalama 300-340 arasında satılıyor internette. Başka model bakayım diyorsan xerox tan şaşma ama onlarda en az 100 lira fark olur.
  • bende clp325 var daha dolum yapmadım daha, yazıcıdan memnunum baksı kalitesi iyi ancak şunu da bil öyle süper ötesi grafik kalitesinde basmıyor, cam gibi bir baskı kalitesi bekleme, mürekepli yazıcıdanmı lazer yazıcıdanmı daha net görüntü alırsın kısmına gelince benim elimdeki mürekkepli yazıcılar clp 325 ten daha iyi bamıyor, ne mi var elimde canon IP 1800 ve HP deskjet 2050 clp 325 bunlardan daha kaliteli baskı veriyor o bir gerçek, kuşe kağıda baskı beyaz kağıda baskıdan daha iyi başkada denebiilecek çok şey yok
  • Renkli lazer konusu açılmışken bende sorayım. Ofise renkli lazer alacağız yaptığımız işleri göstermek için fln aşağı yukarı fotoğraf kalitesinde olması lazım. Benim düşündüğüm samsung CLP 620ND modeli var.

Toner dolumu çip bulunması gibi sorunlar yaşar mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Renkli lazer konusu açılmışken bende sorayım. Ofise renkli lazer alacağız yaptığımız işleri göstermek için fln aşağı yukarı fotoğraf kalitesinde olması lazım. Benim düşündüğüm samsung CLP 620ND modeli var.

Toner dolumu çip bulunması gibi sorunlar yaşar mıyım?

fotoğraf kalitesinde baskı için epson p50 yada px serisinden herhangi makine (px660-700-710-720-730-800-810-820-830) sizin için çok daha uygun maliyette ve daha kaliteli baskı seçeneği olabilir.
  • Mürekkep püskürtmeli düşünmüyorum. Onun mürekkepi ıvırı zıvırı ile uğraşacak vaktim olmaz. O yüzden lazer düşünüyorum. HP'nin lazerini kullandım ama renkler baskılar çok kötüydü o yüzden samsung bakıyorum.
  • anladım tercih sizin tabi. Ancak bahsettiğim yazıcıların kalitesinde baskıyı lazerlerden beklemeyin renkli neysede fotoğraf baskısı inkjetlerin işi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.