Şimdi Ara

cd/dvd rw kopyalama yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir Asus dvd rw aldım. Ama kopyalama yapmıyor. Bir çok forumda dolaştım ama tam anlamıyla bu sorunu ifade eden bir mesaj bulamadım. Bios'u güncellemem söylendi, yaptım. İde kabloları söylendi, kontrol ettim.(Aynı zamanda Lg kullanıyorum, onun kablolarını Asus'a takaraktan denedim). Format attım, yine olmadı. sorun nedir nerededir anlamadım bir türlü. Sorun donanım mı yazılım mı bu ne ya arkadaşlar?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler........

• Eminmisin dvd-rw olduğundan? Eminsen tam adını yaz.
  • Eminim. Asus drw-1608p3s
  • Dvd okuyormu?
  • Evet dvd okuyor. Okumada bir problem yok. Hatta biraz daha ayrıntılı bahsedeyim. Cd yazarken takılıp kalıyor, örneğin %5 %10 gibi. Ama dvd yazmaya gelince yazma hızı ikonu bile işlev görmüyor.
  • Bu durumda lens ömrü bitmiş diyebiliriz. Garantisi varsa yollaman yararına olacaktır. Yoksa ben olsam parçalar, temizler, takardım olmazsa dvd okur niyetinde kullanırsın. Geçmiş olsun.
  • Ya daha dün aldığımı söyleyebilirim. Hatta bundan önce Samsung aldım ve yine aynı hatayı yaptı, Gittim götürdüm bu bozuk diye, eleman taktı kendi bilgisayarına normal kopyalama yapıyor. Neyse ben tekrar eve getirdim, denedim olmadı. Aldığım yer tanıdık olduğu için sahibini aradım, abi dedim bu bende olmuyor bana başka bir model ver diyerekten değiştirdim olur ümidiyle. Buda aynısını yapıyor. Birkaç kişiye sordum yazılımda sorun vardır dediler ama ne yapmam gerekiyor artık bilmiyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD ROM CALISMIYOR
    14 yıl önce açıldı
    DVD Writer yazım yapmıyor.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Son sürüm nero denedinmi? Anlattığın doğruysa kablo bozuk olsa dvd filan okumaz aygıtı görmezdi bile.
  • Adamın bilgisayarında sorunsuz yazıyorsa, sende yazmıyorsa belki yazdırma programında virus vardır. Ya da kurulumu eksiktir.

Ne yazdırıyorsun bilmiyorum ama, ukalalık edip birşey daha söyliyim. Eğer DVD film kopyalıyorsan NERO orijinal film kopyalamaz. Bilgin olsun.
  • Kutusunda verdikleri Neroyu kullanıyorum. Şimdi baktım sürümüne 6.6.0.14 yazıyor. Vüris taramasından geçirdim virüs bulamadı. Zaten orjinal Nero cd'si. Kopyalama yapmıyor derken aynı zamanda her hangi bir dosyayıda dvd'ye yazmıyor. Kopyalama yaparken önce dvd'yi kopyalıyor(orjinal dvd değil) daha sonra yazma işlemine geçince yazmıyor, %1 değip kalıyor
  • Arkadaşlar başka fikri olan var mı
  • Kullandığın sistem nasıl bişi ayrıca windows kaç kullanıyorsun harddiskinde önemli.
  • Intel P4 3.0 ve XP PRO kullanıyorum. Harddisk olarakta 80GB SAMSUNG HD080HJ kullanıyorum. Ya aklıma gelen anakartımın sata diskli olduğu için bu bir problem çıkartıyor olabilir mi?
  • Clone cd programını indirip kur ve birde bununla dene bakalım.
  • sata2 ve 80 gb. Problemi burdan tespit etmek güç olacaktır. Biostan sata ayarlarını ide olarak yaparmısın. Ayrıca windowsun ne derece sağlıklı çalıştığı önemlidir. Yapabilirsen yedekleyip formatla yeniden kur. Son olarak dvd primary master olmalı biostan otomatik tanımalı.
  • alcohol %120 programını da dene
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Dediklerinizi yapmaya çalışayım.İnşallah sorun hallolur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.