Şimdi Ara

CD Projekt Red nasıl bu kadar başarılı oldu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
3.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana çok ilginç geliyor.Sadece 3 oyunla pek çok insan tarafından gelmiş geçmiş en iyi oyun serisi yakıştırmalarını alan bir oyun serisi yapmayı nasıl başardı bu herifler?Mazisi daha eskilere dayanan,bünyesinde pek çok yetenekli oyun yapımcısını barındıran Ubisoft,EA,Activision falan gibi şirketler bile yüzlerce oyun yapmalarına rağmen aynı başarının kenarından bile geçemiyorlar gerçekten çok ilginç.Bu adamların sihri nedir ? Aynı başarıyı piyasada sadece Playdead (Limbo,Inside) isimli bir firma gösterebildi ancak onlarda AAA title oyun geliştirmiyorlar.AAA title oyun yapan ve bu kadar işlere imza atan bir tek Blizzard var sanırım ancak onlarda zamanında sağlam sermaye kazanarak bu seviyelere geldiler.Yani işin özü bu adamların oyunları neden bu kadar büyülü ? Nasıl bu kadar başarılı bu firma ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 2 Ağustos 2018; 20:19:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet kardeşim sırf modları milyonlar satan(CS,DOD,Portal,Team Fotress),HL 3 çıkmayacak dense Gabe Newell'ı evinde ölü bulacağımız,iki oyunu da 96 Metacritic puanı alıp 2. oyunu bizzat Metacritic tarafından GOTY seçilen,modlarla "Ulan Gold Source ve Source nelere kâdirmiş" diye ohaaaaaa dediğimiz,hikayesi efsane ötesi olan,G-Man gibi bir düşmanın olduğu Half-Life serisi her türlü Witcher serisini gömer üsüne toprak atar mezarında GOW,Hitman,TLOU,Max Payne ile ağlar.

Witcher serisi 2015'e damga vurdu ama o kadar. Piyasa çöplerle dolu ve sadece iyi bir hikaye ile GOTY kapabilirsin ki Witcher 3 aynen de bunu yaptı. Araya sex sahneleri de kondu ki abaza tayfa alsın (Sex sahnesi konusunda tartışmayacağım bile, forumda içinde sex sahnesi olmayan dizilerin ana konularda bile "ufff bu karıya bak" tarzı yorumlar var ve bu yorumlar çoğunlukta,gören de How I Met Your Mother konusuna geldik sanır)

Altı üstü iyi hikayeli RPG oyununu bize gelmiş geçmiş en iyi oyun diye yutturacaksınız ya helal olsun.

Çok sevilme konusuna gelince: Adolf Hitler'i de sevenler var, Justin Bieber'i de belirteyim dedim.
    Nereden tutsan elinde kalıyor anasını satayım. Ben de seni ciddiye alamıyorum hojam kusura bakma. Ama cevap yazmazsam siz haklıymışsınınız gibi gözükecek o yüzden yazıyorum.

Metacritic: HL 1 çıktığında doğru düzgün Valve kimdir bilen yoktu ve Gabe Newell hatırı sayılır bir servete sahip değildi o yüzden rüşvet veremezdi doğal olarak. O yüzden bu argümanınız elinide kalıyor. Ağlamanın lüzmu yok hojam. Valve'ı rüşvetçi şirketlerden sanıyorsanız Blue Shift'in puanına bakın der susarım. Yada Episode 2. Ana oyunlarının yanından bile geçmiyor puanları ki Blue Shift o puanı dibine kadar hakediyor çöpten hallice olduğu için.

Casual konusu: Adamların saatlarce emek verdiği,oyundaki fiziğin şuandaki "ÇÇÇ" (Çöpün Çöpünün Çöpü) oyunlardan daha iyi olduğu,hikayesi hayvani bir şekilde detaylandırılmış,en bebesinden en hardcoresine kadar sevdiği (siz sevmiyor olabilirsiniz ama bu oyunu her kitlenin sevdiği gerçeğini değiştiremiyor hojam), bizi apayrı maceralara götürdüğü,hiç bir şeyi tekdüze olmayan, bazı modlarının AAA kalitesine sahip olmasına rağmen bu oyuna casual demeniz sizin cehaletiniz hojam. Ben Witcher 3'e casual bebe oyunu dedim mi demedim,çünkü oyun HL gibi buram buram emek kokuyor. Ki HL'nin 90'lı yıllarda çıktığını ve Witcher 3'e göre çok çok çok çok daha az eleman ve bütçe ile yapıldığını unutuyorsunuz.

G-Man: Siz 15-20 dakikada kolayca yok edebildiğiniz bebeleri düşman bellemişseniz o sizin sorununuz hojam. Düşman dediğin seninle oyuncak gibi oynar,öyleki oyunun sonlarına kadar adama çizik bile atamazsın ama o adam sana öyle şeyler yapar ki şaftın kayar. Hele "Hojam G-Man düşman mıydı ya ? G-Man'i ben Gordon Freeman'ın paralel evrendeki bir tezahürü olduğunu sanıyordum ilginç." demeniz kimin casual oyuncu olduğunu ve HL'yi hikayesinden bihaber "sıradan bir fps yea" kafasında değerlendirdiğinizi gösterir. Witcher 3 senaristleri G-Man teorisyenlerinden özel ders alsın da sonarki Witcher oyunlarında adam akıllı düşman görün. Ha mümkünse HL senaristlerinden 2-3 tavsiye alsın da belki sonraki oyun 96 puana erişebilir.

15 saat vs 200 saat kıyaslaması: Hojam Witcher 3'te hiç dövüş,görev yapma,alışveriş yapma filan yok bir tane adam size Geralt'ın hikayesini 200 saat boyunca anlatıyor değil mi? RPG oyununun FPS oyunundan daha uzun sürmesi kadar doğal bir şey var mı acaba?

Oyun önerisi gelsin hojam

Ne istemişsiniz

İyi hikayeli: Uncharted,God Of War,Mass Effect,klon işlerine ilginiz varsa Hitman. Half-Life,Portal,The Last Of Us,Kingdoms Of The Old Republic.

Mükenmel müziklere sahip. Crysis 2,Jesper Kyd'nin bulunduğu tüm Hitman oyunları.

200+ saat oynannş süresi: Herhangi bir RPG

Efsane atmosfer: Httman (2016). Her bölümü en ince detayına kadar tasarlanmış,gittiğiniz mekanlarda eğer ağır Witcher fanboyu değilseniz kesinlikle Witcher'i aramayacaksınız. Yada HL'nin xen tasarımı

Seçimler: Life is Strange,tüm Telltale oyunları,RPG oyunları.

Yan görevlerin her birinden yeni oyun çıksın: Saya saya bitiremeyiz bunu o da flood korumasına takılır. "Git şunu al,şuna para öde" tarzı yan görevi olmayan herhangi bir oyun.

Call Of Duty: COD 1'deki rusların almanlara daldığı sahnedeki atmosferi tüm Witcher ekibi tüm zekasını sadece bu iş için kullansa veremez. 2. Dünya savaşı kadar etkileyici bir atmosfer yok dünyada çünkü.

Adolf İtler: Nazileri tek yahudi politikası için severim onun dışında nefret ettiğim bir oluşumdur.

Size de iyi günler
  • Çalışanlarını köle gibi gece gündüz çalıştırarak.
  • Kendini tekrar eden saçma sapan şeyler eklemeyerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 2 Ağustos 2018; 21:13:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pissacore

Çalışanlarını köle gibi gece gündüz çalıştırarak.
    Diğer firmalarda pek farklı değil. Bahsettiğiniz artık standart bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 2 Ağustos 2018; 21:16:5 >
  • EA ne zaman kaliteli oyun yaptı ki ?

Activision CoD dışında tras bir firma. CoD kalmadı zaten artık. Ubisoft ise kopyala yapıştır yapıyor.

Başarılı olmaların formülü özgün olmaları hikaye anlamında dünya yaratmada karakterlerin hepsi basarili. İlk oyun bu kadar konuşulmuyordu. Ne olduysa herkes 3. Oyun itibaren insanlar şirketin hastası oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2C5CD639E

EA ne zaman kaliteli oyun yaptı ki ?

Activision CoD dışında tras bir firma. CoD kalmadı zaten artık. Ubisoft ise kopyala yapıştır yapıyor.

Başarılı olmaların formülü özgün olmaları hikaye anlamında dünya yaratmada karakterlerin hepsi basarili. İlk oyun bu kadar konuşulmuyordu. Ne olduysa herkes 3. Oyun itibaren insanlar şirketin hastası oldu
    Hojam onlar sadece örnek.Fazla takılmayın yani.EA oyun yapmıyor zaten bünyesindeki firmalara oyun yaptırıyor.Bu firmaların BioWare,Dice falan gibi firmalar olduğunu düşunürsek söylediklerinize pekte katılamayacağım.Biz burada seri oyunlardan bahsediyoruz.Hilkat garibesi bir Andromeda var ancak Mass Effect 2 gibi de güzel bir engelimiz var.Yani EA o kadar da başarısız değil.Activision'un altında da Bungie falan var yane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 2 Ağustos 2018; 21:23:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-386561231

Hojam onlar sadece örnek.Fazla takılmayın yani.EA oyun yapmıyor zaten bünyesindeki firmalara oyun yaptırıyor.Bu firmaların BioWare,Dice falan gibi firmalar olduğunu düşunürsek söylediklerinize pekte katılamayacağım.Biz burada seri oyunlardan bahsediyoruz.Hilkat garibesi bir Andromeda var ancak Mass Effect 2 gibi de güzel bir engelimiz var.Yani EA o kadar da başarısız değil.Activision'un altında da Bungie falan var yane

Alıntıları Göster
    Ya kardeşim Bungie nedir ya Allah aşkına. Bioware hadi neyse de Mass Effect felan var adamların eskiden KOTOR vardı. Bungie de traş firma.

Bioware'ın Anthem oyunu patlarsa bir daha ayağa kalkamaz aha buraya yazayım. Andromeda başarılı değildi fiyatıda çok çabuk düştü zaten.

CD Projekt 1 oyun yaptı ama ben bu adamların yeni çıkıcak olan Cyberpunk 2077 de kaliteli olacağını düşünüyorum. Oyunu oynayanlar GTA dan daha büyük evreni ve daha canlı olduğunu söylemişlerdi.

Ubisoft'un oyunları birbirine benziyor, dünyası çok boş hele FC5 oynarken o kadar sıkıldım ki anlatamam karakterlerin hepsi birbirine benziyor ve yapay zeka çok tırt. AC Origins oynuyorum şu aralar sanırım Ubisoft'un tek sevdiğim serisi bu.

19 yıldır oyun oynuyorum artık oyun oynarken çok seçiciyim illa iyi bir şey bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Witcher ı yapan adamlar da senin benim gibi yıllarını oyuna adamış yıllarca oyun oynamış tipler. Can alıcı noktaları çok iyi biliyor ve geçmiş tüm iyi oyunların en iyi yanlarını özgün bir şekilde analiz ediyorlar. Cyberpunkın da çok iyi olacağından asla şüphem yok ki çok çok nadir pre order veririm çıktığı gün direkt alacağım.

Bir de adamlarda meslek aşkı denen bir şey var günümüzde çok az firmada var. Çoğu firma maddi kaygıyla oyun yapıyor microtransaction denilen saçma sapan şeylerle oyunu öldürüyor. CDPR artık kaliteyle anılan bir firma. Bünyesinde en iyi mühendisleri elemanları da topladı hükümetten de destek alıyor. Eşeklik yapıp maddi kaygıyı ön plana çıkartıp kaliteyi düşüreceğini sanmıyorum.
  • O bir şey mi,Valve tek oyunla oyun sektöründe kral oldu. Ki HL 1 Witcher ile kıyaslanamayacak kadak komik bir bütçe ve ekip ile yapıldı.

Söyle bana CD Projekt RED'in ceosuna "Lord" diyorlar mı? Valve'nin kine diyorlar.

Half Life çıkmamış olsa hikaye odaklı oyunlar bugünkü yerini almazdı.

Sence Witcher 4 çıkacak dense HL 3 kadar beklenir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMD En Eyisi Moruq

O bir şey mi,Valve tek oyunla oyun sektöründe kral oldu. Ki HL 1 Witcher ile kıyaslanamayacak kadak komik bir bütçe ve ekip ile yapıldı.

Söyle bana CD Projekt RED'in ceosuna "Lord" diyorlar mı? Valve'nin kine diyorlar.

Half Life çıkmamış olsa hikaye odaklı oyunlar bugünkü yerini almazdı.

Sence Witcher 4 çıkacak dense HL 3 kadar beklenir mi?
    Çıktığı senenin bile en iyisi olmayan bir oyunu,çıktığı senenin açık ara en iyi oyunu olan ve ayrıca gelmiş geçmiş en fazla ödüle sahip oyun olan oyunla mı karşılaştırdın az önce sen ?

• Evet?

HL ile Witcher'i kıyaslıyorsan HL her türlü gömer söyleyeyim

• Bazı şeyleri abartmamak lazım. EA dediğiniz firma zaman zaman büyük işlere imza atmış bir firma. Her firma gibi aşırı büyüyünce işin içine oyunlara tutkulu, seven insanlar değil beki bir kere oyun oynamamış borsa değerini düşünen kişiler girmeye başlıyor. Böyle olunca oyuncuları düşünmek yerine doğal olarak ne en çok tutuyor neyden en az emek ile en yüksek kazancı alabiliriz diye düşünmeye başlıyorlar. Bu film, müzik her sektörde günümüzde böyle. EA şu an iyi olmayabilir ama zamanında ilk Sim City'ler çok iyi oyunlardı. İlk Medal of Honor, Steven Spielberg ile birlikte yapılmıştı ve şu an askeri FPS dediğiniz türün bu hale gelmesinde en büyük etkisi olan oyun. İlk Dead Space oyunu iyi bir korku oyunuydu aksiyona kaymadan ya da eski Burnout'lar NFS'ler çok iyi oyunlardı.

Konuda gördüm diye yazıyorum Bungie'de zamanında Halo: Combat Evolved ile konsollardan çok iyi bir şekilde FPS oynanabileceğini gösteren bir oyunu yaptı. İlk Halo oyununa bakarsanız da şu an bile çoğu FPS oyununda görmediğiniz detayları görürsünüz. Fakat Activision ile anlaştıktan sonra ki firmadan ayrılanların açıklamalarını bulabilirsiniz çok rahat bir şekilde. Koymak istedikleri içerikleri 'gerek yok koymayın', sorunları 'boşverin çıkarın zaman kaybetmeyin' gibi yaptırımlara maruz kalmışlar. Ee bir kere de anlaşma yapınca Activision gibi bir firmaya karşı gelmek zor.

EA, Activision bunlar devasa firmalar bizde böyle diyoruz ama firmanın başına geçsek başımızda bir sürü yatırımcı varken en çok para getiren modeli uygulamak zorunda kalır ya da uygularız.

Film sektörü olsun, müzik sektörü olsun popüler kültür ürünlerinin basit kolay tüketilebilir ürünlere dönüşmesi normal ne yazık ki. Bizde buna alışıyoruz hep önümüze bu sunulduğu için. Küçük çocukken oynadığım bitirdiğim oyunları şu an şöyle bir eski günleri hatırlayayım diye kurduğumda oynayamıyorum, bildiğin geçmekte zorlanıyorum. Çünkü alıştık görevi okla göster, her şey basit direk pat pat olmasına.

CD Projekt'e gelirsek detaylara çok önem veren işlerini tutkuyla yapan kişiler olduğu belli oluyor. İşçilerine çok kötü davrandıkları, çalışmak için çok kötü bir yer olduğuna dahil haberler, açıklamalar var fakat tabi oyun oynayan kişiler olarak sonuçta önümüze sunulana bakıyoruz. Zaten herkesin öldüğü Rockstar çalışanları aylarca ailelerini göremediğine dahil haberler vardı, yani herkes yapıyor ne yazık ki.

CD Projekt firması ve Witcher, Polonyanın ülke olarak gurur duyduğu ve arkasında olduğu markalar. Polonya Başkanı ziyarete geldiğinde Obama'ya Witcher 2 hediye etmişti. Witcher 3 çıkışında ülkenin başkanı firmaya gelip tebrik etmişti. Böyle olunca vergiler ona göre ayarlanıyor ve devletin maddi desteğini de firma arkasına alıyor. Çılgınlar gibi reklam yapmadıkları ve Amerikalı firmalar gibi maaş dağılımı yapmadıkları için de az para harcıyorlar. Örnek vermek gerekirse Activison CEO'su petrol şirketlerinin CEO'su ile aynı ücreti alıyor.

Bildiğim kadarıyla Witcher 3 toplam 80 milyona yapılmış. Bu bizim için çok büyük para olsa bile oyun sektörüne bakınca az bir miktar. EA'in 500 milyon dolar harcadığı oyunları var ama oyuna bakıyoruz ortada öyle bir sonuç yok. Bunun sebebi Amerikalı firmaların işleyişinde bir sıkıntı olmasından kaynaklanıyor.

Diğer firmaların kesinlikle oyun fiyatına satacağı içerikleri çok uygun fiyatlara sundurlar ve oynarken de gerçekten tam bir oyun gibi hissettiriyordu. Böyle bakınca firmanın iyi bir ürün koyma amacını daha fazla para kazanmak önüne koyduğu ortada. Fakat en iyi seri olduğuna pek katılmıyorum, özellikle ilk oyun neyse fakat ikinci oyun iyi bir RPG fakat o kadar. Witcher 2 için efsane, inanılmaz laflarını kullanmazdım.

Witcher 3 beni ilk oynarken büyülümişti fakat bunun sebebi günümüz teknolojisi ile eski RPG oyunlarının detayını bir arada sunmasıydı. Özellikle Witcher 3'e kadar artık yan görev yaparken dandik olmasına alışmıştım. 'Sonuçta yan görev' diyordum fakat Witcher 3 bunu da kırmayı başarmıştı. Yine de en iyi RPG oyunu en iyi oyun diyenleri anlasamda pek katılmıyorum. Tarz olarak farklı olsa da Divinity, Pillars of Eternity belki RPG olarak bakarsak Witcher'dan daha detaylı oyunlar. Zaten firma olarak da Obsidian Entertainment bu işi yıllardan beri hakkıyla yapıyor. Fakat gerek seslendirme gerek kullandıkları motor yüzünden bu kadar ses çıkarmıyor oyunları.

Son olarak yine de CD Projekt böyle iyi, ne yapsa alırım, inanılmaz firma demek direk atlamak, abartmak gibi geliyor. Evet şu an çok iyiler fakat ama bir durun daha 3 oyun çıkardılar sadece. Zamanında Bioware neydi neler yaptı şimdi ne hale dönüştüğü ortada ya da dağılan Black Isle neler yaptı ama kayboldu gitti.

• quote:

Evet?

HL ile Witcher'i kıyaslıyorsan HL her türlü gömer söyleyeyim
    Nasıl gömer anlatta bilelim be kuzum

• Spesifik şeyler istemiyorum.Bana objektif şekilde cevap vermeni istiyorum.Half-Life mükemmel bir oyun ancak 1998 yılında o senenin en iyi oyunu The Legend Of Zelda Ocarina Of Time idi.Yani çıktığı senenin en iyi oyunu bile değil Half-Life.2015 yılı son yılların oyunlar açısından en mükemmel yılıydı ve bu yılda The Witcher 3 Wild Hunt açık ara en iyi oyundu.Sadece ben değil kişisel ve kurumsal bazda birçok otorite bunu söylüyor.

Bu siteden tum yılları inceleyebilirsiniz.Witcher 3 tüm zamanlarda en çok ödül alan oyun.Metacriticin kullanıcı skoru bölümünde en yüksek puana sahip olan oyun.Steam'de en yüksek olumlu inceleme yüzdesine sahip oyun.Yani şunu demek istiyorum dünyanın çoooook büyük bir çoğunluğu bu oyunu mükemmel buluyor.Bu durumda sizin yorumlarınızın pek bir önemi kalmıyor.Witcher 3 'ün DLClerinin seviyesinde hatta tek bir yan görevinin seviyesinde bile olmayan diğer oyunları pohpohlamanız komik gözüküyor gerçekten.

Şunuda şuraya bırakayım ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 8 Ağustos 2018; 0:4:3 >

• Evet kardeşim sırf modları milyonlar satan(CS,DOD,Portal,Team Fotress),HL 3 çıkmayacak dense Gabe Newell'ı evinde ölü bulacağımız,iki oyunu da 96 Metacritic puanı alıp 2. oyunu bizzat Metacritic tarafından GOTY seçilen,modlarla "Ulan Gold Source ve Source nelere kâdirmiş" diye ohaaaaaa dediğimiz,hikayesi efsane ötesi olan,G-Man gibi bir düşmanın olduğu Half-Life serisi her türlü Witcher serisini gömer üsüne toprak atar mezarında GOW,Hitman,TLOU,Max Payne ile ağlar.

Witcher serisi 2015'e damga vurdu ama o kadar. Piyasa çöplerle dolu ve sadece iyi bir hikaye ile GOTY kapabilirsin ki Witcher 3 aynen de bunu yaptı. Araya sex sahneleri de kondu ki abaza tayfa alsın (Sex sahnesi konusunda tartışmayacağım bile, forumda içinde sex sahnesi olmayan dizilerin ana konularda bile "ufff bu karıya bak" tarzı yorumlar var ve bu yorumlar çoğunlukta,gören de How I Met Your Mother konusuna geldik sanır)

Altı üstü iyi hikayeli RPG oyununu bize gelmiş geçmiş en iyi oyun diye yutturacaksınız ya helal olsun.

Çok sevilme konusuna gelince: Adolf Hitler'i de sevenler var, Justin Bieber'i de belirteyim dedim.

• Warcraft 3 oynamamış ve blizzard ı bilmeyen bi oyuncu olsaydım belki witcher 3 e en iyisi deyip sirketede hayran olabilirdim ama ne yazıkkı warcraft gibi bi yapımın yerini henüz başka bişey dolduramadı.

Witcher kitaplarıda güzel, okumayana öneririm.

• quote:

Evet kardeşim sırf modları milyonlar satan(CS,DOD,Portal,Team Fotress),HL 3 çıkmayacak dense Gabe Newell'ı evinde ölü bulacağımız,iki oyunu da 96 Metacritic puanı alıp 2. oyunu bizzat Metacritic tarafından GOTY seçilen,modlarla "Ulan Gold Source ve Source nelere kâdirmiş" diye ohaaaaaa dediğimiz,hikayesi efsane ötesi olan,G-Man gibi bir düşmanın olduğu Half-Life serisi her türlü Witcher serisini gömer üsüne toprak atar mezarında GOW,Hitman,TLOU,Max Payne ile ağlar.

Çok satan oyun iyi oyun oluyorsa o zaman Persona 5,Dark Souls falan dünyanın en kötü oyunları oluyorlar sizin mantığınıza göre.Sıradan,casual oyuncularin şişirdiği bir oyundan fazlası değil HL.Piyasanın bu tiplerin hegomanyasında olduğu da bilinen bir gerçek.Çok satması normal.Call Of Duty'de çok satıyor ama hiçbir oyunu vasatın üstünde değil.(Evet,Modern Warfare 1 dahil)İnternet kafelerdeki crossfirecı tiplerin oyunlardan ne kadar anladığıda kabul edersiniz ki aşikar.Bu konuyu hallettiysek sıradakine geçelim.Yukardaki mesajımda size keyfimden "kullanıcı skorlarlarından" bahsetmedim.Critic skorlarını hayatımın hiçbir döneminde ciddiye alamadım.Çünkü bu skorları verenler para kaygısı güden şirketler ve birçoğu 200 saatlik oyunun incelemesini 1 haftada yayınlayacak kadar insanüstü(?) becerileri sahip kişileri bünyelerinde çalıştırıyorlar.Ne kadar tuhaf değil mi ? IGN'i bilir misiniz ? Alien Isolation gibi yapay zekanın doruklarındaki bir oyuna yapay zekanın öngörülemez olmasından dolayı düşük puan şirket hah onu diyorum.59 puan verdi bu herifler Alien Isolation'a.Komik değil mi ? Evet,sadete gelirsek Metacritic baz alınan şeylerde critic skoruna değil kullanıcı skoruna bakmak daha sağlıklı sonuçlar verir dersek doğru yolu bulmuş olabiliriz diye düşünüyorum sizin adınıza.Hikayesi efsane olan bir oyun demişsiniz bunda haklısınız ancak Witcher 3'ün hikayesinin bir edebiyat uyarlamasi olduğunu düşünürsek hangisinin daha önde olabileceğinin sonucuna varabilirsiniz bence.15 saatlik oyunda hikaye namına anlatabilecekleriniz ile 200 saat süren bir oyun ile anlatabilecekleriniz arasında uçurumlar kadar fark olduğunuda umarım fark edebiliyorsunuzdur.Hikayeye etki edebilmeninde nasıl tatlı bir his olduğunu anlayabileceğinizi umuyorum.Evet sıradakine geçelim.Hojam G-Man düşman mıydı ya ? G-Man'i ben Gordon Freeman'ın paralel evrendeki bir tezahürü olduğunu sanıyordum ilginç.Neyse uzatmayalım Half Life'daki hiçbir düşman(Evet Nihilant reyiz dahil )benim gözümde bir Dettlaff etmeyecek spesifik algılayın lütfen.Bu arada GOW hariç yazdığınız diğer oyunları gördüğüm gibi bir gülme tuttu beni ay bunuda naçizane eklemek isterim efendim.

Bende sizin gibi şöyle tatlı bir paragraf başı bırakayım.

Evet,Witcher 3 2015'e damga vurdu ama sadece 2015 değil işte sıkıntı orada.2019'un arefesini yaşadığımız şu günlerde halen daha bu oyundan bahsedildiğini görmek sadece 2015'ten bahsetmek için biraz abest kaçıyor bence.Witcherlike gibi bir türün çıkmasına neden oldu bu oyun be hojam lütfen ama.

GoW ile hangi oyun karşılaştırılıyor bir bakın bakalım.Tüm bunların yanısıra 2015'te çıkmış oyunları şöyle objektif bir şekilde tüm benliğinizle bir incelemenizi tavsiye ederim.2015 boru bir sene değildi. Sıradakine geçiyorum omon tonrum o da ne ? Demek seks sahneleri bu oyunun alınmasında etki eden etkenlerden ha ? O zaman saf bir şekilde seks sahnelerinden oluşan hentai tarzı oyunlarının 10 milyonlarca falan satması gerekiyordu değil mi ? Ama böyle bir dünya yok.5 tane seks sahnesi görecem diye bizim yurdun abazanları oyuna para vermez hojam emin olabilirsin.

Bana altı üstü iyi hikayeli,mükemmel müziklere sahip,200 saatin üzerinde oynanış süresine sahip,her bulunduğun yerin kendine has ve benzersiz bir atmosfere sahip olduğu,oyunun başındaki yapılmış seçimlerin bile oyun sonunda yüzünüze vurulduğu,yan görevlerin her birinden yeni bir oyun çıkarabilecek kalitede 2 tane oyun önerin onu baş tacı yapalım.Adolf Hitler dedinizde aklıma geldi Nazi misiniz siz yav Ne bu Polonya düşmanlığı ha ? Evet,aşağı geçelim ve mesajı tamamlayalım.

Sizi pek ciddiye alamıyorum ancak yinede sırf işsizliğimden dolayı size cevap veriyorum bunu da tatlı bir anekdot olarak şuraya,aha hemen şuraya bırakmak istedim.İyi günler dilerim size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 8 Ağustos 2018; 14:33:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stormfang

Warcraft 3 oynamamış ve blizzard ı bilmeyen bi oyuncu olsaydım belki witcher 3 e en iyisi deyip sirketede hayran olabilirdim ama ne yazıkkı warcraft gibi bi yapımın yerini henüz başka bişey dolduramadı.

Witcher kitaplarıda güzel, okumayana öneririm.
    Ah o güzel nostalji.Benim içinde The Legend Of Zelda Ocarina Of Time aynı durumdaydı ama işte 2015'te bir güneş doğdu.

• Nereden tutsan elinde kalıyor anasını satayım. Ben de seni ciddiye alamıyorum hojam kusura bakma. Ama cevap yazmazsam siz haklıymışsınınız gibi gözükecek o yüzden yazıyorum.

Metacritic: HL 1 çıktığında doğru düzgün Valve kimdir bilen yoktu ve Gabe Newell hatırı sayılır bir servete sahip değildi o yüzden rüşvet veremezdi doğal olarak. O yüzden bu argümanınız elinide kalıyor. Ağlamanın lüzmu yok hojam. Valve'ı rüşvetçi şirketlerden sanıyorsanız Blue Shift'in puanına bakın der susarım. Yada Episode 2. Ana oyunlarının yanından bile geçmiyor puanları ki Blue Shift o puanı dibine kadar hakediyor çöpten hallice olduğu için.

Casual konusu: Adamların saatlarce emek verdiği,oyundaki fiziğin şuandaki "ÇÇÇ" (Çöpün Çöpünün Çöpü) oyunlardan daha iyi olduğu,hikayesi hayvani bir şekilde detaylandırılmış,en bebesinden en hardcoresine kadar sevdiği (siz sevmiyor olabilirsiniz ama bu oyunu her kitlenin sevdiği gerçeğini değiştiremiyor hojam), bizi apayrı maceralara götürdüğü,hiç bir şeyi tekdüze olmayan, bazı modlarının AAA kalitesine sahip olmasına rağmen bu oyuna casual demeniz sizin cehaletiniz hojam. Ben Witcher 3'e casual bebe oyunu dedim mi demedim,çünkü oyun HL gibi buram buram emek kokuyor. Ki HL'nin 90'lı yıllarda çıktığını ve Witcher 3'e göre çok çok çok çok daha az eleman ve bütçe ile yapıldığını unutuyorsunuz.

G-Man: Siz 15-20 dakikada kolayca yok edebildiğiniz bebeleri düşman bellemişseniz o sizin sorununuz hojam. Düşman dediğin seninle oyuncak gibi oynar,öyleki oyunun sonlarına kadar adama çizik bile atamazsın ama o adam sana öyle şeyler yapar ki şaftın kayar. Hele "Hojam G-Man düşman mıydı ya ? G-Man'i ben Gordon Freeman'ın paralel evrendeki bir tezahürü olduğunu sanıyordum ilginç." demeniz kimin casual oyuncu olduğunu ve HL'yi hikayesinden bihaber "sıradan bir fps yea" kafasında değerlendirdiğinizi gösterir. Witcher 3 senaristleri G-Man teorisyenlerinden özel ders alsın da sonarki Witcher oyunlarında adam akıllı düşman görün. Ha mümkünse HL senaristlerinden 2-3 tavsiye alsın da belki sonraki oyun 96 puana erişebilir.

15 saat vs 200 saat kıyaslaması: Hojam Witcher 3'te hiç dövüş,görev yapma,alışveriş yapma filan yok bir tane adam size Geralt'ın hikayesini 200 saat boyunca anlatıyor değil mi? RPG oyununun FPS oyunundan daha uzun sürmesi kadar doğal bir şey var mı acaba?

Ne istemişsiniz

İyi hikayeli: Uncharted,God Of War,Mass Effect,klon işlerine ilginiz varsa Hitman. Half-Life,Portal,The Last Of Us,Kingdoms Of The Old Republic.

Mükenmel müziklere sahip. Crysis 2,Jesper Kyd'nin bulunduğu tüm Hitman oyunları.

Efsane atmosfer: Httman (2016). Her bölümü en ince detayına kadar tasarlanmış,gittiğiniz mekanlarda eğer ağır Witcher fanboyu değilseniz kesinlikle Witcher'i aramayacaksınız. Yada HL'nin xen tasarımı

Yan görevlerin her birinden yeni oyun çıksın: Saya saya bitiremeyiz bunu o da flood korumasına takılır. "Git şunu al,şuna para öde" tarzı yan görevi olmayan herhangi bir oyun.

Call Of Duty: COD 1'deki rusların almanlara daldığı sahnedeki atmosferi tüm Witcher ekibi tüm zekasını sadece bu iş için kullansa veremez. 2. Dünya savaşı kadar etkileyici bir atmosfer yok dünyada çünkü.

Adolf İtler: Nazileri tek yahudi politikası için severim onun dışında nefret ettiğim bir oluşumdur.

Size de iyi günler

• quote:

Nereden tutsan elinde kalıyor anasını satayım. Ben de seni ciddiye alamıyorum hojam kusura bakma. Ama cevap yazmazsam siz haklıymışsınınız gibi gözükecek o yüzden yazıyorum.

Ne istemişsiniz

Size de iyi günler
    Kısa kısa cevaplayacağım daha fazla zaman kaybedemeyeceğim sizinle.

Metacritic : 1998 yılında oyun doygunluğu vs 2015 yılındaki oyun doygunluğu,ayrıca o zamanlar 99,98 gibi puanlar alan oyunların varolması yani puan verenler o zamanlar bol keseden veriyorlarmış diyebiliriz.

Casual konusu : Half-Life'ı sevmediğimi nereden çıkardınız ?Ayrıca hardcore kitle o zamanlar HL değil Baldurs Gate,Warcraft falan tarzı oyunlar oynuyordu yani fikirlerim hala geçerli HL casual kitlenin göklere çıkardığı bir oyun tıpkı COD gibi.90'lı yıllarda çıkan oyunlarla şuan çıkan oyunları karşılaştırmayın mümkünse.Komik oluyorsunuz.O yıllarda oyun yapmak mı zordu yoksa şimdi mi ?

G-Man : G-Man ile ilgili kesin sonuçlar olmadığını biliyorum ama tabi siz daha çok biliyorsunuz.Teoriler üretildiğini falan sanıyordum ben G-Man ile ilgili ama hayırlısı bakalım.Hala 96 puandan bahsediyorsun bir de neyse yazık diyelim.

15 saat vs 200 saat kıyaslaması : Elma ile armutu kıyasladığımız doğrudur.Ancak HL,Hitman falan gibi örnekleri veren sizsiniz.HL dediğiniz oyunun senaryosunu Witcher 3'teki tek bir kitaba sığdırabilirsiniz hani verilen emekleri falan karşılaştırırsak diye diyorum.

Oyun önerisi konusuna gelirsek ben size tüm bunların hepsine sahip oyunlardan bahsetmenizi istemiştim.Bana tüm saydığım özelliklere sahip bir oyun örneği verin lütfen

Call Of Duty : Puahahahahah...

Adolf Hitler : Yazık gerçekten çok yazık.Buradaki ifadeleriniz beni gerçekten çok üzdü.Size göre yahudiler insan değildi sanırım.Onların da tıpkı sizin gibi umutları,mutlulukları,üzüntüleri kısacası bir hayatları yoktu sanırım size göre. Onlar sırf seçemedikleri bir dogma yüzünden ölmeyi hakediyorlardı değil mi ? Nasıl bir vicdanınız var ? Siz islami kendiniz mi seçtiniz ? Hayır,onlarda yahudiliği kendileri seçmedi.Hiçbir insan kendi seçimi olmayan bir dogma yüzünden ölmeyi haketmiyor.Neyse cahilliğinize veriyorum ve sizden,The Pianist,Schindler 's List,Life Is Beatiful gibi filmleri izlemenizi ve biraz da insan olmanızı rica ediyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.