Şimdi Ara

cd-rw...ACİL YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya ben yaklaşık 15 gün önce asus 52-24-52 cdrw aldım..ancak en kaliteli bööle cillop gibi cdler kullansamda 15-20 dakkadan aşşaa hiç cd yazamadım...nedir bu olay lütfen bi yardım ediverin..şimdiden teşekkürler..byes..

• merhaba adi cdlerde ve orjinal cd'lerde fark etmiyor. cd-rw upgrate etmen gerekiyor. (Yanlız cd-rw markasını belirtmemişsin). Ettikten sonra 3-5.30 sn arasında hızlı şekilde kayıt yapabilirsin. kolay gelsin
  • pardon tam görmedim asus kullanıyorsun cd-rw lerde asuslar beş para etmiyor kusura bakma yinede upgrate et.
  • bravo doğrusu mitsuineo, bu kadar yardımcı olunur bir insana!

amorphis, dma modunu kontrol et, açık mı değil mi ona bak.

ben de ilk cd-rw kullanırken yavaş gerçekleşiyordu yazma işlemi(gerçi bu kadar yavaş değildi dma modu açıktı çünkü), pio modda çalışıyordu cd-rw. ondan kaynaklanıyor olabilir.
  • Abi bir de anakartın msi fln sa live update ile update yap... Driverları güncelle yani..
  • az önce asus.com dan driver aldm dma yı da açtım bu sefer 10dk ya indi...ama hala yavaş değil mi..bu arada anakartım gigabite..
  • master slave ayarlarını değiştir,cdrw yi mastera al.
  • aslında böyle yapmaması lazım çünkü asus bende kullandım böyle bir şeyle karşılaşmadım bence aldığın yerde denettir derim... çok yardımcı olamadım ama :))
  • arkadaşlar bu pio mod nedir
    bilgisayar açılırken dos ortamında harddisk lba cdrom ve cdrw pio olarak gözüküyor pio olmaması gerekiyorsa ne yapabilirim
  • CD'yi yavaş yazanlar önce bir durumlarını raporlasınlar:

- BIOS'tan IDE ayarlarında her kanal için UDMA mı aktif, PIO mu? Normalde hepsinin Auto olması yeterli. Windows onları gereken en yüksek kapasitede kullanmak için gerekli araçlara sahip.

- Windows'tan IDE ayarlarında (CD-RW ayarları değil) her iki kanal için de iletim performansı "UDMA, if available" konumunda olmalı. Makine yeniden başlatıldığında hangi modda olduğunu görebilirsiniz.

- Olmazsa, CD-RW sürücü için en son firmware yüklemek gerekebilir. Bu görece çok yeni cihazlar için gerekli bir çözüm olabilir. Çok yeniden kastım, bir iki aylık teknoloji olması, ondan öncekilerin sürücüleri genelde oturmuş oluyor.

- Kullandığın boş CD medyayı değiştir. Farklı markalarda farklı hızlar alındığına hayretler içinde şahit olabilirsiniz.

- CD yazma programında hangi hızda yazma yaptığınızı bir kez daha kontrol ediniz :)

.oO°Oo.

• Windows ayarları konusunda detay istenmiş: (Win XP)

- Control Panel
    - System
    - Hardware
    - Device Manager
    - IDE ATA/ATAPI Controllers
    - Primary (sonra da secondary) IDE Channel
    - Advanced Settings
    - Transfer Mode
    - DMA if available (Her iki device için)
    - Current Transfer Mode seçeneğinde ne durumda olduklarını görebilirsin.
    - Makinenin yeniden başlatılması istenebilir.

İngilterelicesini ben yazdım, siz Türkiyelicesini çözersiniz artık...

.oO°Oo.
  • hard diskinle cd writerini ayrı kablolarla anakarta baglamayı denesen bı de? benım antıka aynı kabloda oldumu yakıyo da :))
  • Sonuçları yazarsanız...
  • bios u update ettim şimdi 48x de 5dk falan yazıo ii mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.