Şimdi Ara

CD-RW yakma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar.LG GCE-8525B IDE CD writerım var.Ve cd yazarken sürekli yazma hatası veriyor.Burda önemli olan yazma hatası değil dosyanın bir kısımını yazması.Bu hata zamanı sürekli değişiyor.Bazen yarısında bazen tam biticekken.Arada birde olsa tam olarak yazabiliyor.Bunun sebebi ne olabilir?

• Cd leriniz kalitesiz olabilir.Değişik markalı bir CD ile deneyiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeWeLoNe -- 4 Aralık 2010; 21:24:58 >
  • firmware güncelleyip deneseniz
  • CD lerim princo.Princolar bu tür sorunlar çıkarır mı?
    Firmware güncellemesini 1.04 yaptım gene yüzde 60 larda hata verdi.
  • Kaç X le yazıyosunuz acaba
  • En düşük hızda yazıyorum yani 8x.Ps1 için oyun çekmeye çalışıyorum.
  • Değişik marka cd ile deneme fırsatınız oldu mu
  • Bir kaç tane adi markayla denemiştim onlardada sonuç aynıydı.Ama philips marka 2 cd ile daha önce veri kaydetmiştim onlarda sorun olmamıştı.Genelde aynı sorun bir yere kadar kayıt edip hata veriyor.
  • Elinize bir adet selpak yada yumuşak bir bez parçası alıyorsunuz, daha sonra üzerine biraz kolonya döküp cd gözünüzü güzelce siliyorsunuz. Tabi bu işlemi Normal bir cd-rom a nasıl yaparsınız bilemem ama bir nevi işinizi görecektir bu işlem tabi yapabilirseniz. Bunun dışında şurayı bir deneyiniz;

http://support.microsoft.com/mats/cd_dvd_drive_problems/en-us

Run Now deyiniz sonrasında sizi adım adım ilerletecektir.
  • Gözü kolonya ile silmek zarar verir mi?
  • zarar vereceğini sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pay_back

Gözü kolonya ile silmek zarar verir mi?

Hayır vermez. En azından ben şuana kadar verdiğini görmedim
  • Gözü sildim.Fakat sonuç gene aynı sanırım makina kayıt işlemini tamamladım sanıp herhangi bir yerinde hata veriyor.Anakarta dvd writer ve cd writer bağlı , cd writer kablonun slave ucunda bundan dolayı bu tür sorunlar çıkar mı?
  • normalde çıkmaz ama kablo değistirirseniz belki düzelebilir. (bir de oyle deneyin)
  • Gözü sildim.IDE kabloyu değiştirdim.Philips cd ile denedim.Sonuç gene aynı

Konu kilit ümidi kestim makinadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pay_back -- 12 Aralık 2010; 2:50:18 >
  • merhabalar.

öncelikle şunu söyleyeyim: lensi kolonyayla silmek pek de iyi bir yöntem değildir. belki tek seferden bir şey olmaz ama birkaç kez daha tekrarlarsanız sonu iyi olmayabilir. vakt-i zamanında mikroskopumun lenslerini bu yöntemle mahvettiğimi dün gibi hatırlıyorum. :) size tavsiyem, hafifçe nemlendirilmiş, toz bırakmayan pamuklu bir kumaşla bu işi yapın.

ikinci olarak ise yapabileceğiniz bir şey daha var aslında. lensin üzerinde hareket ettiği iki, bazı modellerde üç adet kızak bulunur. zaman geçtikçe bu kızaklar kayganlığını kaybediyor ve özellikle cd yazma işlemi sırasında lens rahatça hareket edemediği için işlem tıkanıp kalıyor. o kızakları bulup, devrelere damlamayacak şekilde birer damla yağ sürersen, faydası dokunabilir. bu yöntemle birkaç cd sürücüyü kurtarmışlığım vardır. :)

ve son olarak;
    eğer garantisi dolmuşsa, aç cd sürücünün içini bir güzel temizle. emin ol pek çok sürücü, sırf içindeki tozlanma çalışmasına engel olduğu için çöp tenekesini boyluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.