Şimdi Ara

Cebe İnen Akbank Kart’tan 600TL’ye Varan Chip-para! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
40
Favori
50.207
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chipparacıabi

Burada çok bilmiş arkadaşlar var burada paylaşım yapılınca kampanyaların biteceğini söyleyen. Zaten bankalar kendi kartından kendi posundan ne işlem yapıldığını takip edemeyecek kadar avanak ve kimin nerede ne harcadığını forumdan bakarak bulacaklar. Yahu insan biraz düşünür de yazar. Bankaların bilakis işine gelir burada kampanya paylaşımı. Çünkü bankaların kartlarından ne kadar işlem yapılırsa o kadar işine gelir. Size verdiği kredi kartı limitinin yüzde 20 sini kasasında tutması yeterli oluyor. Cebinde 1 lira vark n 5 liralık işlem hacmi yaratıyor.

Sayın çok bilmiş arkadaşım, bu formu çok takip etmediğin belli, gelip geçerken uğramakla bilgi sahibi olunmuyor.

Bankalar tabi ki ki daha çok müşteri kitlesine ulaşmak, kazançlarını daha çok artırmak isterler. Ancak bankaların kazançları kampanyadan para dağıtıp müşteri artırmakla artmaz, kampanyayı reklam amacıyla kullanıp kampanyadan yararlanamayacak/ yararlanmayan müşteri kitlesinden kazanç elde etmekle artar. Tıpkı ilk kez girdiğiniz mağazanın size zararına günün kampanya ürününü veya herhangi bir ürünü hediye etmesi gibi. Buradaki amaç; müşterinin ayağını alıştırarak farklı ürünler satmak, bazılarını da arada yüksek fiyattan bindirerek zararına satılan ürünün fiyat farkını geri almaktır. Ama siz her gün mağazaya gidip o zararına satılan ürünü alırsanız ve bütün giden müşteriler aynı şeyi yaparlarsa mağaza bir süre sonra o zararına sattığı reklam ürününü satıştan çeker, sonra da bakarsınız fiyatlarda yukarı yönlü hareketler başlar.

Yukarıdaki örneği bu foruma uygularsanız; burada herkes hiç para harcamadan ( bazıları trendyol cüzdana para yükleyip, puan kazandığı zaman parayı cüzdandan geri çekme davranışına giriyorlar. ) puan kazanma derdinde. Adam ürünü alıyor, puan kazanınca iade ediyor, sonra banka verdiği puanı alınca bankayı BDDK ya şikayet edecekmiş. Neymiş iade hakkı varmış, iade hakkını elinden alamazlarmış. E kardeşim banka sana iade etme demiyor, banka ben alışveriş yapana puan veririm, sen alışverişi yapmadığın için ( iptal ettiğin) için puanı geri alıyorum diyor.

Bankalar kampanya yaptıkları zaman , kampanya eğer amacına ulaşıyor ise, arada para çevirerek puan kazananların oranı çok düşük oranlarda ve kampanyanın olumlu gidişi etkilenmiyor ise durumu bildikleri halde görmezden gelebilirler. Ama burada alışveriş yapmayıp, para çevirerek puan kazananlar bir de başka mecralarda koşun para dağıtıyorlar ey ahali dercesine reklam yapılmaya başlandığı zaman, bankaların kampanyadan beklemedikleri durum gerçekleşiyor ve kampanyadan beklediklerini bulamıyorlar. Sonuç ; kampanya bitiriliyor. Geçmişteki çoğu kampanyalar sırf bu yüzden bitirildi. Bu gün puanı kapayım diye gelecek kampanyayı düşünmeden aç gözlülük yapanlar yüzünden çoğu kampanyalar bitirildi.

Yukarıda yazdıklarıma çok örnekler bulmak mümkün. Burada her şeyi yazmayın diyenler de bu foruma yeni gelmiş kişiler değil. Ben internetten 20 yıldan fazladır alışveriş yaparım eskiden böyle bir şey yoktu. Son zamanlar da nerdeyse bir furya haline geldi aylık kampanyalar. Özellikle ödeme kuruluşları üzerinden yapılan gösterme harcamalar. Merak etmeyin bu günlerde geçecek, şimdiki kampanyalar da eski birer anı olarak kalacak.

Son olarak burada; sektör kombinasyonları ile kampanya kombinasyonlarını bir araya getirip, bir kaç kampanyayı birleştirip bir taşla 3-5 kuşu vuranlar; bankaların kendi poslarından çekilen paranın şekilde harcandığını bilmediğini sanacak kadar cahil değiller. Asıl cehalet o ustalardan taktikler alıp sonra da onları bilgisizlikle suçlamaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet0691 -- 21 Nisan 2021; 2:48:30 >

• Verdiğiniz örnekte dahi bencilce davranış var. Mağazanın zararına ya da hediye ettiği ürünü neden hep aynı kişiler alsın? Çok bilmişlik (ukalalik) ile cahilliği ayırt edemeyip cafcaflı cümleler ile haklı çıkmaya çalışmak da ustalıkla bağdaşmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 bin TL tek seferde işlem yapmamıza izin veriyor mu yoksa kartı kapatıyor mu deneyen oldu mu?

• hocam bende 2 tane akbank kart vardı aynı hesaba tanımlı. ondan olmuyordu. birini kapatınca oldu. belki sizin durumda aynıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: uguraci

hocam bende 2 tane akbank kart vardı aynı hesaba tanımlı. ondan olmuyordu. birini kapatınca oldu. belki sizin durumda aynıdır.

kartın birini nasıl kapattınız hocam.

• vcente70 kullanıcısına yanıt

müşteri hizmetlerini arayarak kapattırdım. o zaman dijitale geçme sayfası çıktı mobil uygulamadan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chipparacıabi

Verdiğiniz örnekte dahi bencilce davranış var. Mağazanın zararına ya da hediye ettiği ürünü neden hep aynı kişiler alsın? Çok bilmişlik (ukalalik) ile cahilliği ayırt edemeyip cafcaflı cümleler ile haklı çıkmaya çalışmak da ustalıkla bağdaşmıyor.

Bence bu işleri zerrece bilmiyorsunuz. Gelip burayı baltalıyorsunuz. Zaten trol bir hesap olduğunuzu da düşünüyorum. Gerçek hesabınızla yazın görelim kimin ne derdi var.

Saygılar ve sevgilerle...

• quote:

Orijinalden alıntı: uguraci

müşteri hizmetlerini arayarak kapattırdım. o zaman dijitale geçme sayfası çıktı mobil uygulamadan.

ilginiz için teşekkür ederim

• Bilmediği/hakim olmadığı konularda ahkam kesenlere de çok bilmiş denir. Cahilliğin anlamı geniştir. Neyse buna girmiyorum.

** Birisi gidiyor ödeme kuruluşu üzerinden para dolaştırıp kampanyayı tamamlayıp puan kazanıyor, hiç alışveriş yapmıyor. Diğeri aynısını yapıp bir de yaptığını ballandıra ballandıra anlatıyor. ( burada kampanya şartlarına göre değil kampanyanın açığından yaralanarak kampanyayı kötüye kullanıyor. Bunu her yerde yazınca alışveriş yapacakların aksine yapmayacaklar egemen oluyor ve verilen puanlar yük oluşturmaya başlıyor. Bankanın hedeflediği ise bu değil.

İllegal yöntemi anlatıp yığınla saldırmak ne zamandan beri paylaşmak oldu. Adam Bonus Piu kart için 10 tane kart oluşturmuş ve bunları geri silmiş. Şimdi banka bana kart oluşturmuyor, hakkımı kullanmışım diye dert yanıyor. Acaba kısa sürede niçin 10 tane kart oluşturdu, oluşturduğu kartları neden sildi. Bonus PİU yeni kart alanlara hoşgeldin kampanyası ile 10 TL. veriyordu, bunu kullanmak için olabilir mi acaba? Peki kartları niçin geri sildi. Yeniden 10 TL. almak için olabilir mi acaba? Banka müşteri artırmak için her şeye puan vermek istemiştir belki ama, müşterim önemli durumlarda kartı kapatıp yeni kart alsın diye 10 tane kart hakkı tanımış ve müşteri bunu kötüye kullanıyor. Bu örnekleri artırmak mümkün daha da fazlası var.... Şimdi bu cümleler cafcaflı cümleler mi? Kampanyaları kötüye kullananlar yüzünden bazı bankalar yeni sert önlemler geliştirdiler. O kötüye kullanalar yüzünden bizlere yeni kampanyalar da gelmiyor. Yazdıklarımı tekrar oku ondan sonra da bir daha cevap yazma.

• ahmet0691 A kullanıcısına yanıt

Sanırım sizinle farklı konuları tartışıyoruz. Ben burada kampanyaların duyurulmasını savunurken siz bana kampanyayı kötüye kullananlardan bahsediyorsunuz. Kötüye kullanıma ben de karşıyım. Ben kampanyaların duyurulmasını ve herkesin nasiplenmesini savunuyorum.

• Tamam.

• Bu forumda bilgi paylaşımı deyince bir kaç ödeme kuruluşundan yapılan işlemlerin geçerli olup olmadığı ve geçerli olanların açık yazılıp yazılmaması tartışılır hep. Hangi ödeme kuruluşunda yapılan işlemlerin geçerli olduğunu yazmayanları günah keçisi ilan edenler var.

Yoksa kimse burada kampanya paylaşımı yaptın diye paylaşan kişiyi suçlamadı. Bu konuda yazılmış mesaj bulamazsın. İstersen konuları bir karıştır bak. Ama kampanya konusu içinde ABC siteleri ne demek, O sitesinde yaptım oldu / olmadı / neden paylaşılmadı gibi tartışmalar olmuştur hep.

Sizin paylaştığınız mesaj da tıpkı o tartışmaları başlatanların mesajıyla aynı ve öyle bir algı oluşturuyor.

Sanırım konu anlaşıldı. Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: circassianman

Şapşik bu akbank ya sayesinde insan banka kurumuna sempati duyuyor.
    İnanamıyorum, ben de öyle hissettiğim için kendimden şüphe eder oldum. Uygulamalardaki simalar da çok sempatik pozlar veriyorlar kampanyalar için

Zaten Tosla'ya, Paycell'e hatta ödemeler ve ücretsiz EFT'ler için fastPay'e aktarım yapıyordum, biraz fazla gönderip kampanyayı tamamlarım, arada Gratis veya başka online harcamalar girince ayıp olmaz galiba, zaten kartı çok aktif kullanmaktayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk işlemde bloke koydular, karttaki puanları da silmişler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Predatorre kullanıcısına yanıt
    sebep?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.