Şimdi Ara

CEBIT - Bilişim Eurasia Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÖNCEKİ CEBIT FUARLARINDAN ESER KALMAMIŞ. GİTMEYİ DÜŞÜNENLERE BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMELERİNİ TAVSİYE EDERİM. AKLIMDA KALANLAR KADARIYLA BİRAZ AÇIKLAMA YAPTIM, YİNE AKLIMA GELEN KONULAR OLURSA YAZARIM...

Fuara ilk girişte bilet okuma işleminden sonra İş Dünyası teknolojisini gezebilmek için boyun kartı çıkarttırıyoruz. Uzun bir işlem değil Ad-Soyad, Firma ve Ünvan... Bu işlemden sonra her salona girerken güvenlik görevlileri tarafından boynunuzdaki bu ziyaretçi kartı post cihazı ile okutulup öyle gezintiye devam ediyorsunuz...

Fuara girer girmez tam 2 dk ile ASUS cep telefonu kazanma fırsatını kaçırdım en çok üzüldüğüm nokta o oldu sanırım... Hayal kırıklığıydı...

Bu sene dağıtılan eşantiyon ürünlerde pek fazla hoşuma gitmedi. Yine en güzel kariyer.net stand'ının verdikleriydi diyebilirim. Birde Gigabyte'ın kartondan torba olarak kullanılan kutusu çok güzeldi. Sürekli elinize bir broşür tutuşturulduğundan dolayı bunları bir yerde toplamak gerekiyor. Ve çoğuda gereksiz yığın oluşturup kollarınıza ağrı yapıyor. Ama onunda çözümü standların misafirhanelerinde biraz kurabiye biraz meşrubat eşliğinde ayıklama yapabilmektesiniz...

Fuarda tanıdık simaları görmekte mümkün. Şimdilik ilk aklıma gelen Rıdvan DİLMEN ve Ceyhun YILMAZ. Onun dışında haber spikeri ya da muhabirleri söylememe gerek yok zaten her yerdeler...

Yemek konusunda dikkat etmek lazım aparatif bir yere kadar fazlası bayabiliyor. Bir gün önceden güzel bir uyku sonrasında sabah güzel bir kahvaltı ondan sonra fuara gidebilirsiniz. Saat 3'e kadar aparatiflerle idare edebiliyorsunuz. Sonrasında fuarın içinde ki Cafe-Restaurantlar biraz pahalı diyebilirim. Aklımda kalan döner 12, portakal soslu tavuk 15 diye rakamlar var kafamda. Ben tercihimi McDonalds'tan yana kullandım. Doyurucu bir menüyle...

CEBIT'in teknoloji farklılığına gelecek olursak umduğumu bulamadım diyebilirim. Daha çok küçük-büyük firmaların müşteri kapma telaşı mevcuttu. Hani bazı standlar müşteri değilseniz yani para bayılmayacaksanız yüzünü buruşturabiliyor. Birde çok ucuz pazarlama teknikleri kullanılmakta o da gözümden kaçmadı.

Birde etrafta sizi bezdiren Dil Kursu tanıtımcıları. Englis Time ve British Time o kadar çok eleman getirmişler ki fuarın her yerindeler. Bu arada British Time temsilcisi ile de 15 dk görüştüm. Fuara özel %50 indirimleri var. Normalde 5 kurs 6000 TL iken Fuar üzerinden 3000 TL. Güzel bir indirim diye düşünüyorum. Tabi bu kurs sayısı düştükçe fiyatta düşüyor. 5 en fazlası. Ve 5 kurs alınca örneğin başarısız olduğun takdirde ücretsiz tekrardan sınava alınıyorsunuz....

Bunun dışında Dünya Göz Hastanesi'nin tırında göz muayenesi olma imkanıda buldum. Birşeyin yok gözlüğe devam teşhisi koydu doktor bey...

Fuarın çeşitli yerlerinde küçük büyük oturumlarda oluyor. Gigabyte, Sandisk, Turkcell, ESET, Uydu-Net, Apple ve aklıma gelmeyen bazı oturumlara katıldık. Burada hem geliştirdikleri yeni teknolojileri sunum halinde tanıtıyorlar. Sunum sonunda ise kullanıcıdan soru alıp onu değerlendiriyorlar...

Cinevizyon'da Formula1 heyecanı ise fuarın bir köşesinde güzel bir ahenk oluşturuyor.

Dipnot olarakta belirteyim navigasyon teknolojisininde hâla yerinde saydığını da söyleyebilirim. En revaçta ise dokunmatik ekran teknolojisi diyebiliriz bir hayli fazla stand vardı bu konuda. Birde beklediğim düzeyde robotlarla tanışamadık ne yazık ki.

Birde bahsettiğim ucuz pazarlama teknikleri standlara konulan (mini etekli) kızlar ile müşteri yada rağbet oluşturma havası vardı. O biraz dışarıdan bakınca gerek var mı dedirtiyor insana. Ortama teknoloji fuarından başka bir hava katıyor. Özellikle japon firmalar kelli-felli beyleri koymuş standlara ve dikkatimi çekti o standlar bomboş (: Birde adamların suratları çok asık hani bizim gibi sıcak kanlı değiller.

Fuarda yabancılardan en çok Almanlar da dikkatimi çekti. Türk temsilciler avı yakalıyor direkt yabancı ortağa paslıyor güzel bir strateji vardı orada. Birebir pazarlık diyaloglarına stand misafirhanelerinde oturup kulak misafiri olmak ise ayrı bir tecrübe katıyor. Bizim Türk firmaların kendi Türk halkına olan tutumu ile yabancılara karşı tutumları çok farklı onu keşfettim.

Birde eğer bir yerde fiilen çalışmıyor iseniz yada kartvizitiniz yoksa yanınızda kartvizit bulundurmanızı tavsiye ederim. Bazı promosyon ürünlerden faydalanmak için yada herhangi bir şey için kartvizitinizi istiyorlar.

Fuarda Akşam - Posta - Referans gibi gazetelerin o günkü sayıları ücretsiz. Sınırsız gazete alabiliyorsunuz. Bazı dergilerde yine aynı şekilde. Photoshop ve Chip dergileri ise eski sayılarını verip sizi abone yapabilmek için peşinizde koşturuyor. Chip'te hediyeli abonelik 65 TL. Bu tür peşinizde koşturanlardan kurtulabilmek için pratik zekanız size çok yardımcı olacak.

Bazı eğitim kurumlarının ise çekilişle ücretsiz eğitim verdiklerini görebiliyorsunuz. Örneğin 3D Görüntü ve Grafik dallarında bir çekilişe katıldık. Yani 4 tane kavanoz var içerisine bir form koyuyorsunuz ad-soyad ve iletişim bilginiz. Bu 4 kavanozda eğitimini almak istediğiniz branşlar mevcut ona göre kavanoza bırakıyorsunuz. İşte şans olayları burada da ortaya çıkıyor.

•  CEBIT - Bilişim Eurasia Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı

şu kaçıncı salonda?yarın sabah 10.00 da orada olucam.ilk ben binmeliyim buna
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

şu kaçıncı salonda?yarın sabah 10.00 da orada olucam.ilk ben binmeliyim buna

benimde tek ilgimi çeken ksıssım..Dediğim gibi ceBIT öldü

• Yarın gideceğim.. Kırmızı kartım var heryere giriş yapabileceğim. Hadi bakalım görelim bu seneninkinide.. Pek birşey çıkmayacak gibi kimse beğenmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bc_ -- 9 Ekim 2009; 21:38:45 >
  • Salonunu hatırlayamayacağım üstad kusura bakma... Salonlara girip çıkmaktan başım döndü zaten...
  • bol bol şeker çikolata kuru pasta yiyelim
  • Sakın gitmeyin arkadaşlar. Ben bugün gittim ve gitmeye deymediğini gördüm. Hiç bir yeni ürün yok.

Gördüklerim neler derseniz,

1. Dokunmaik ekranlı duvara monte büyük yazım ve çizim taktaları (Gecen seneki fuarlarda da vardı. Gecen yıllardaki Televizyonlardaki cebit programlarında görmüştüm)

2. Parmak izi okuyan kapı kilit sistemleri. (Kaç yıldır olan şeyler)

3. Turkcelle ve Telekom yoktu

4. Nokia stantı var yok arasında bir şeydi. Nokia stantı yazan yerde alakasız bir firmaya ait garip şekilli cep telefonları vardı

5. Samsun, Panasonic gibi firmaların kendi stantı hiç yoktu

6. Toshiba vardı ama oda zaten pisayada olan ürünlerini koymuş

7. Gördüğünüz ürünlerin yüzde 95 için zaten ben bunu biliyorum diyeceksiniz

Kısaca gittinizde sizi şaşırtacak veya şok edecek tek bir yenilik bile yok.

Eski fuarlar gibi değil. Ben en son Bluray tanıtıldığında gitmiştim o sene az gezmeme rağmen o fuar süperdi.

Sizlere şunu söyleyim bu seneki fuar sırf parası olupta iş için ürün alacak insalara hitap ediyor sadece.

Fuarda 500 çeşit ürün varsa para veripte alayım evimde yada sağda solda dursun diyebileceğin ürün çeşit sayısı 4-5 geçmez.

Yaş olarak genelde 35 ve üstüne hitap ediyordu çoğu bölüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Belkide fuarda tek teselli kısa sürede olsa FB oyuncuları görmek oldu

• gitmeyin hiç bişey yok aynı yani birde ingilizceciler poşet dağıtıyorlar o kadar yaRAMAZ ÖLÜ Bİ FUAR .
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

gitmeyin hiç bişey yok aynı yani birde ingilizceciler poşet dağıtıyorlar o kadar yaRAMAZ ÖLÜ Bİ FUAR .

Sorma yav o ingilizce kursları deli etti zaten (: British Time özellikle 15 dk rehin aldı :::
  • Avira'nın standı varmıydı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhande

quote:

gitmeyin hiç bişey yok aynı yani birde ingilizceciler poşet dağıtıyorlar o kadar yaRAMAZ ÖLÜ Bİ FUAR .

Sorma yav o ingilizce kursları deli etti zaten (: British Time özellikle 15 dk rehin aldı :::

uyuz oldum her köşe başı sarılılar var zorla poşet veriyorlar gına geldi ya .sevmedim hiç mediamarketti gezsem daha çok mutlu olurdum ..

• quote:

Orijinalden alıntı: ouzzz

Avira'nın standı varmıydı acaba?

Avira'nın standı var evet (: anahtarlığı şu an masamda ...

quote:

uyuz oldum her köşe başı sarılılar var zorla poşet veriyorlar gına geldi ya .sevmedim hiç mediamarketti gezsem daha çok mutlu olurdum ..

Evet, poşetin içindekiler de birşeye benzese gam yemeyeceğim... Bence firmalar mousepad verebilirlerdi o saçma broşürlerin yerine... AKP'nin standı haricinde mousepad verene rastlamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhande -- 10 Ekim 2009; 1:39:10 >
  • Ya bu ne saçmalıktır adam evindeki pcleri parçalıyıp kartları çipleri heykel yapıyo , koskoca fuarda bunu gösteriyorlar.. Yazık, ayıptır yahu..
  • Ntvmsnbc'nin standında ise bir notebook internet-cafe'yi andıran durum var. İnternetten haberlere girebiliyorsunuz fakat oturduğunuz anda hemen görevli başınızda dikiliyor. Acaba ne yapıyor yanlış birşeyler yapmasın diye mi... Onu çözemedim Ntv'nin sayfasında gezindik herhangi birşey söylemedi, acaba başka sitelere girmek yasak mı bilmiyorum. Herhalde değildir...
  • gitmeyi düşünüyordum vazmı geçsem geçensene iyi gibiydi çekilişler eşantiyon nod 32 çakmak orjinal müzik cd si avea dan antivirüs mouse pad dolma kalem...bide 20 lira bilet parası gitmesemmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengaver029

gitmeyi düşünüyordum vazmı geçsem geçensene iyi gibiydi çekilişler eşantiyon nod 32 çakmak orjinal müzik cd si avea dan antivirüs mouse pad dolma kalem...bide 20 lira bilet parası gitmesemmi

Olsun sen git yine de...
  • Gidenlerin cogu da esantiyon icin gidince , fuarin ne anlami kaliyor ki. Oraya gidip yeni bir teknoloji veya ürün göreyim diye gidenlerin yaninda bu belescilerde azinsanmayacak derecede fazla. Hal böyle olunca, fuarin kalitesi düsüyor. Tabi gitmedim sadece disaridan gördügüm kadariyla durum böyle olsa gerek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.