Şimdi Ara

Ceed mi?Sportage mi? Ev mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum kesınlıkle ama kesınlıkle ev al
    daha sonra elın bollasırsa bakarsın sonra kafana gore ceed sportage ucak canın ne ısterse
    sen ılk once evı al borcunu hafıflet arabasız kal ne olacak ama ev oyle degıl kıra ver ver ver ver ver ... yazmakla bıtmıyor hep verıyorsun ev sahıbıne de vermeden once ben yemedım bu ay buyur sen ye dıyosun
  • Kesinlikle ev almanı tavsiye ederim, araba aldığında tekrar ev için para birktirmen zor olur. Çünkü hem araba taksidi ödeyip hemde kira vereceksin, ayrıca her sene dünya kadar yakıt, kasko, vergi , bakım masrafın olacak.
  • Hiç düşünecek bir şey yok ev al kardeş. Şu ev sahiplerine para ödeme. Araba artık oyuncak gibi. Çocukken oyuncak arabayla, büyüyünce de gerçeğiyle oynuyoruz.
  • Bu forumda bu kadar mutabık kalınan bir konu daha olmamıştır heralde.. Bravo..
  • EV ALMA KOMŞU AL. ''Komşunun masrafıda yok hem''...
    Şaka bir yada Ev Olmadan Araba Alınması çokta mantıklı değil.

Yaptığım hesaplara göre;
    Eğer Yaşatyacağınız bir yerde minimum 5 yıl kalacaksanız mutlak suret ile ev almakta fayda var diye düşünüyorum.
    Orta Halli Bir Ailenin oturabileceği bir ev(Kaloriferli-orta sınıf-Merkezi sayılabilecek)Yer ve İl ilçe farkı olmakla birlikte,350-700 lira arasında.
    5 yılda Yapılan ödeme 25-45 milyar arasına tekabül eder ortalama.
    ve Buda demek ki bir -iki arabaya ev alma kararı ile kavuşmuş oluruz.
    Vede Kiracı pisikolojisi Eşyaların Taşındıkça dağılması-Kira Artışı stresi-kendi evin ve kiracı evinde Evimiz olunca ALIRIZ mantığı bitmiş olacak.

Bir de '' En azından Evim var''. düşüncesi gelişir diye düşünüyorum insanda.
    Maddi sıkıntılarda bile Az yiyip-az elektrik tüketim-arabayı satabilir-kılık kıyafetten ödün verebilir-bazı şeylerden kısabilirsiniz-TTnet kullanmayıp-faturalı hattan kontör lü hatta geçebilirsiniz-
    Bunlarla birlikte Aldığınız Maaş yada Elinizdeki tutarı düzenli olarak Ev sahibine bağışlama Bütçeyi Belli bir kuvvetle her ay sarsacak.tır.

ve her ay borç hesaplaması yaparken.
    listenin en başına;
    EV Kirası yazılacaktır.

Ev daha çok fayda sağlıyacaktır.Nasıl olsa alırım gencim denebilir.
    Yaşı ilerlemiş insanlardan duyduğum kadarı ile.ne Arabalara bindik yedik içtik bitti gitti.ama ev arsa alnalar şimdi farklı yerdeler.

ev almak daha uzun süreç ve daha üklü miktar istiyor buda bir gerçek

• 2005 yılında 0 aldığım aracı 2006 yılında 14 binde ev almak için acil sattım. ilk zamanlar çok zor geldi arabasız kalmak. ama şimdi ev borcum mayıs ayında bitiyor, şimdiden heyecan sardı. ev almasaydım hem 5 yıllık bir arabam olacak hemde 5 yıl kirada oturmuş olacaktım. bencede ev alın.
  • Bu konuda bir öğretmen arkadaşımın yaşadığı olay var. İki öğretmen okuldan aynı arabayı almak için bayi ile anlaşıyor sanırım yıl 2005-2006, arabada Ford Fusion olsa gerek. Birisi vaz geçip Kurtköy'de bir ev alıyor aynı paraya. Tabi araba alan "Kurtköy'den ev alınır mı?" diye dalga geçiyor. Sonuç ne mi? Araba alanın 5 yıllık bir Fusion'u var; ev alanın şu an ki değeri 100000tl den fazla olan bir evi var. Artık öğretmenler odasında her fırsatta dalga geçiyormuş araba alanla.
  • Ayrıca elbette hepimiz en lüks en gösterişli en konforlu en sağlam otomobile binmek isteriz. Yalnız otomobil neticede A dan B ye götürmeye yarıyan bir araç. 5 bin TL ye almış olduğunuz bakımlı bir Şahin bile işinizi görecektir. Ama sürekli Kirada oturmak hayatınızın sonuna kadar belinizde bir kambur olacaktır.
  • Kirada oturuyosun, ve sportage almak bile aklından geçiyo, gerçekten komik...

Git evini al, sonra araba alırsın.

3-4 sene sonra arabanın değeri yarıya düşücek, ve sen hala tam fiyatından kredi ödemeye devam ediceksin enayi gibi.

Barınma en temel ihtiyaçlardan biridir, gösteriş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 30 Kasım 2010; 19:49:47 >
  • ....Yeni Bir Konu Geliyor gibi.....

[DHTUBE=EV Mİ ? ARABA MI ? NEDEN ??]
  • Milletin elli liraya alıp yüz liraya sattığı evi almak için on sene uğraşacaksın, o adamda gidecek sefasını sürecek. Git sen araba al, sefanı sür.
    Kazıkmı çakacan dünyaya :)
  • ben bari biraz şeytanın avukatlığını yapayım

1 Kardeşim yarına çıkacağımızın garantisimi var napcan evi al bi sportagee bir hayalin gerçekleşsin biraz yüreğin serinlesin dert bir değilki bu gün ev olur onu öde yarın çocukların okul masrafları düğün masrafları derken sportage anca başkasının altında görürsün şimdi fırsatını bulmuşken al

2 şu an elindeki peşinat az şimdi sportage binersin 2 sene sonra borcunu bitirip satarsın onu peşinat yapar eve ozaman girersin ya daha az borçlanırsın yada yine aynı borçlanır en azından şimdi sattığın gibi bir araca binersin

3 ev de araba gibi şimdin nispeten daha küçük bir ev alırsın onun borcu bitince hanım daha büyük yada daha merkezi bir ev ister spotage yine başka bahara kalır

sadece fikir cimnastiği olsun diye yazdım ...
  • Arkadaşın ayranı yok , at almak istiyo , şimdi anladın ?
  • 5 yıl sonra evin değer kazancak

ama araba yarı fiyatına düşücek..
  • Kesinlikle 3. seçenek
    Ev almalı.
  • ev derim bende birde Allah korusun arabayı çarpınca ya da durduk yere biri vurunca inanılmaz soğuyabiliyor insan
  • Otomobil bölümünde ev tavsiyesi vermek paha biçilemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: KINGHUNAL

Otomobil bölümünde ev tavsiyesi vermek paha biçilemez

bence de eve yönelin ama ucuz bir arabayıda araya sıkıştırmaya çalışın derim
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysaglam

Bu forumda bu kadar mutabık kalınan bir konu daha olmamıştır heralde.. Bravo..

Tavsiyeler için saolun. En mantıklısı ev almakmış.. Bu kadar tavsiye ve destekten sonra araba alınmaz zaten
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.