Şimdi Ara

ceedlerde panik frende abs devreye girince dikkatli olun (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
2
Favori
21.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berkcevik

bu arada bende Premium var, keşke diyorum benim araçta da şu abs problemi olaydı arka tamponu kurtarırdık, 3 ay önce şehir içinde dolmuş ani fren yapınca benim plakaya yapıştı
    araba ile ilgili çok felsefi tartışmalara girmeyin bence, binin gitsin, freni tutmayan arabayi satmazlar rahat olun

freni tutmuo diyen mi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Killer Loop

quote:

bu arada bende Premium var, keşke diyorum benim araçta da şu abs problemi olaydı arka tamponu kurtarırdık, 3 ay önce şehir içinde dolmuş ani fren yapınca benim plakaya yapıştı
    araba ile ilgili çok felsefi tartışmalara girmeyin bence, binin gitsin, freni tutmayan arabayi satmazlar rahat olun

ne diyonuz peki dostum ???

• 5008 i satıp ceed sw alacaktım, fren meselesi hevesimi kursağımda bıraktı. Çelik motor ile görüşenlerde bir gelişme var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursa inallar kia serviste yeni yazilim yuklediler sorun kalmadi abs olmasi gerektigi gibi calisiyor yazilmdan sonra bi cok kez panik fren yaptm istemsizce hatta birinde motor atladi onume cok kisa mesafede hizimda 40-50 civariydi abs hemn devreye girdi ve arac cok kisa surede durdu

• quote:

Orijinalden alıntı: gktgsyn

Bursa inallar kia serviste yeni yazilim yuklediler sorun kalmadi abs olmasi gerektigi gibi calisiyor yazilmdan sonra bi cok kez panik fren yaptm istemsizce hatta birinde motor atladi onume cok kisa mesafede hizimda 40-50 civariydi abs hemn devreye girdi ve arac cok kisa surede durdu

dostum, bursa inallar ile görüştüm bayram öçncesinde, biz ceedlere abs yazılımı yüklemiyoruz dediler, bende Premium var, benimde içime kurt düşürdünüz, arabanın iflağı kesildi test edeyim diye fren yapa yapa, çelik motorda herhangi bir yazılım falan söz konusu değil diyor, ben anlamıyorumki, seçme 3-5 kişidemi var bu problem, sürekli önünüze bir inek atlyor, araba atlıyor, birileri atlıyor frene basıyorsunuz bir türlü duramıyorsunuz ya, hayret bişe

• quote:

Orijinalden alıntı: drsnrky

5008 i satıp ceed sw alacaktım, fren meselesi hevesimi kursağımda bıraktı. Çelik motor ile görüşenlerde bir gelişme var mı?

kardeşim, bak ben bu başlıkta yazanlar gibi avukat, mihendis falan değilim...sanayide yedek parça işi yapıyoruz...9 yaşından beri sanyideyim anlıyacağın, buradakilerin çoğu abs nin ne olduğunu bile bilmiyor atıp tutuyor, öndeki arabanın kıçında gidersen, öndeki araç aniden durduğunda abs denilen sitem yere zamk döküp tekerleri ona yapıştırmıyor, aracın kızaklamasını engelliyor bunu idrak edemiyeneler var, abs nin açılımı zaten blokajı önleyici sitem, 20 km ilede freni köklersen araç kayar, abs bu kaymayı önlemek için derhal devreye girer...sözün özü dostum, bu siteye bir iki soru sormak için üye olmuştum, ama buradaki tipleri görünce dayanamadım yazdım, çoğunun bir arabası bile yoktur, hatta ehliyeti bile yoktur...ciddiye alınacak tipler değil ama can sıkıyorlar işte....ben premiuma 60 küsür para verdim, benim aracımın freni marazlı olacak ta, bu forumda çan çan çene yarıştıracağıma gider arabayı çelik motorun eline veririm, olmadı benzin döker yakarım, buradakilerin % 70 ini ciddiye alma

• quote:

quote:

Bursa inallar kia serviste yeni yazilim yuklediler sorun kalmadi abs olmasi gerektigi gibi calisiyor yazilmdan sonra bi cok kez panik fren yaptm istemsizce hatta birinde motor atladi onume cok kisa mesafede hizimda 40-50 civariydi abs hemn devreye girdi ve arac cok kisa surede durdu

dostum, bursa inallar ile görüştüm bayram öçncesinde, biz ceedlere abs yazılımı yüklemiyoruz dediler, bende Premium var, benimde içime kurt düşürdünüz, arabanın iflağı kesildi test edeyim diye fren yapa yapa, çelik motorda herhangi bir yazılım falan söz konusu değil diyor, ben anlamıyorumki, seçme 3-5 kişidemi var bu problem, sürekli önünüze bir inek atlyor, araba atlıyor, birileri atlıyor frene basıyorsunuz bir türlü duramıyorsunuz ya, hayret bişe

boşuna frenleri bitirmeyin bu test edilerek anlaşılacak bir hadise değil
    başına gelmeyen anlayamaz hep söylüyorum gecenin bir vakti çıkıp gerçekten bendede böyle bir sorun varmı diye fren testi ile bu abs erken devreye girme sorunu anlaşılamaz ve her ceed de var bu sorun eski ve yeni ceed lerin tamamında....bende yok frenlerim iyi tutuyor diyenin bir gün başına böyle bir hadise geldiği zaman
    tüh ya bendede bu sorun varmış diyor veya bunu diyecek bir canlı örnek olamıyor Allah korusun..

• quote:

quote:

Kardesim ben buraya hayal urunu yazilar yazmam inan yada inanma beni baglamaz

• quote:

quote:

quote:

Kardesim ben buraya hayal urunu yazilar yazmam inan yada inanma beni baglamaz

haklısın kardeşim seni bağlamaması lazım

• bir örnek alıntı daha

4 gün önce Bodrum' dan dönerken nasıl bir kaza atlattığımıda anlatabilirim Viraj arkasında bir baktım trafik durmuş. Işıklar 100 metre kuyruk yapmış. Hızım 50-60 km. Frene asıldım tabi. ABS devreye girdi ve araba istenilen seviyede yavaşlamadı. Öndeki araca vuracağımı anlayınca ve sağımdaki tırın arkada kaldığını görünce hemen sağa kaçarak kurtardım. Sağ sıradaki araçlar 3-4 metre önde durmuştu Allahtan. O üç dörtmetre arabayı kurtardı ve sağa kaçmakla beraber frenden ayağımı çekip yavaşça tekrar bastım. O sırada hızım tahmini 25-30 km ye kadar düşmüştür. Zınk diye çakıldı durdu araba bu sefer. Düşünüyorumda 20 yıldır araba kullanıyorum. 15 yıl önce bunu yaşasaydım direksiyon tecrübem yetmez, belki tekrar freni pompalayacak kadar soğukkanlı davranamaz ve kaza yapardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banabunno

bir örnek alıntı daha

4 gün önce Bodrum' dan dönerken nasıl bir kaza atlattığımıda anlatabilirim Viraj arkasında bir baktım trafik durmuş. Işıklar 100 metre kuyruk yapmış. Hızım 50-60 km. Frene asıldım tabi. ABS devreye girdi ve araba istenilen seviyede yavaşlamadı. Öndeki araca vuracağımı anlayınca ve sağımdaki tırın arkada kaldığını görünce hemen sağa kaçarak kurtardım. Sağ sıradaki araçlar 3-4 metre önde durmuştu Allahtan. O üç dörtmetre arabayı kurtardı ve sağa kaçmakla beraber frenden ayağımı çekip yavaşça tekrar bastım. O sırada hızım tahmini 25-30 km ye kadar düşmüştür. Zınk diye çakıldı durdu araba bu sefer. Düşünüyorumda 20 yıldır araba kullanıyorum. 15 yıl önce bunu yaşasaydım direksiyon tecrübem yetmez, belki tekrar freni pompalayacak kadar soğukkanlı davranamaz ve kaza yapardım.

dostum, sen önceki sayfalarda bu fren meselesi yüzünden kia mı sattım artık bidaha kia almayabilirim demedin mi....dejavu mu yaşıyorsun, zaman kavramınımı yitirdin yoksa...arabanı sattığınımı zannediyorsun, yaksa sattın da yeni araba aldın, ama hala kia kullandığını mı sanıyorsun evlere şenliksin kardeşim

• quote:

quote:

bir örnek alıntı daha

dostum, sen önceki sayfalarda bu fren meselesi yüzünden kia mı sattım artık bidaha kia almayabilirim demedin mi....dejavu mu yaşıyorsun, zaman kavramınımı yitirdin yoksa...arabanı sattığınımı zannediyorsun, yaksa sattın da yeni araba aldın, ama hala kia kullandığını mı sanıyorsun evlere şenliksin kardeşim

bir üye alıntısı.... örnek alıntı diye belirtilmiş yukarıda dikkatli bakınca...

• quote:

quote:

quote:

ne diyonuz peki dostum ???

frene yükleniyorsun, yaradana sığınıp, duracak gibi yapıyor, abs devreye girince bi türlü çımıyor, araçta 1-2 mt ilerde duruyor..

abanmadan basarsan yapışıyor yere, ama sistematik ve yumuşak basıcan.. öle yüklenmicen.. o zaman sorun yok..
    ama panik fren işte.. aniden karşına biri çıkınca adanıyorsun gayri ihtiyari.. temkinli basarsan durabilirsin..

• quote:

5008 i satıp ceed sw alacaktım, fren meselesi hevesimi kursağımda bıraktı. Çelik motor ile görüşenlerde bir gelişme var mı?

bence hala alabilirsin.. yüksek hızlarda bişi yok.. basıosun lastik ötüyor bile.. daha dün denedim.. 120 ile abandım çakıldı yere..
    ama daha yavaş giderken panik fren yaparsan abs devreye giriyor, giriyorda giriyor..
    kore den iki kişi gelmiş, 2 aracı incelemeye almışlar.. incelesinler bakalım..
  • quote:

quote:

kardeşim, bak ben bu başlıkta yazanlar gibi avukat, mihendis falan değilim...sanayide yedek parça işi yapıyoruz...9 yaşından beri sanyideyim anlıyacağın, buradakilerin çoğu abs nin ne olduğunu bile bilmiyor atıp tutuyor, öndeki arabanın kıçında gidersen, öndeki araç aniden durduğunda abs denilen sitem yere zamk döküp tekerleri ona yapıştırmıyor, aracın kızaklamasını engelliyor bunu idrak edemiyeneler var, abs nin açılımı zaten blokajı önleyici sitem, 20 km ilede freni köklersen araç kayar, abs bu kaymayı önlemek için derhal devreye girer...sözün özü dostum, bu siteye bir iki soru sormak için üye olmuştum, ama buradaki tipleri görünce dayanamadım yazdım, çoğunun bir arabası bile yoktur, hatta ehliyeti bile yoktur...ciddiye alınacak tipler değil ama can sıkıyorlar işte....ben premiuma 60 küsür para verdim, benim aracımın freni marazlı olacak ta, bu forumda çan çan çene yarıştıracağıma gider arabayı çelik motorun eline veririm, olmadı benzin döker yakarım, buradakilerin % 70 ini ciddiye alma

dostm bu çok sert olmuş..
    seni de kırmamak için % 30 luk kesimdeyim diyeyim.. malum eminim ki sen 9 undan beri sanayidesin, benim ailemde ilk fort taunus 20 m varken sen dünyada bile değildin eminim ki.. yedek parçacı olmak arabadan anladığın manasına gelmez.. çoğu zaman tamir eden bile anlamıyor..
    ya biraz daha kibar olmayı dene, ya da lütfen insanaların yazdığı gerçekleri küçükseyip görmezden gelme.. bigün başına gelmesin alimallla..

burdaki sorun şu, freni köklediğinde, abs nin devreye girmesini gerektirmicek bir durumda girmesidir.. bu durumda girdiğinde duruş mesafesinin uzamasıdır..
    halbuki devreye girmese araç duracak.. daha bunu bile anlamamışın, abs devreye girince tabi durmaz diye ahkam kesiyosun..

kaldıki daha dün 30 km ile giderken tümseğe denk geldim, bastım, ne güzel abs devrede olmadan tam tümseğin başındayken patadanak abs girdi devreye, lönk die sert girdim tümseğe.. halbuki abanma mesafesinde bile deildim.. yani mesele, mevcut yazılım abs nin ne zaman devreye gireceğini bilmemesi..

8 senedir absli araçlar kullanıyorum, hiç biri böle yapmazdı..

• quote:

bir örnek alıntı daha

aynen benim yaşadıklarım

• quote:

quote:

bir örnek alıntı daha

aynen benim yaşadıklarım

ceed kullanıcısı olmayışıma rağmen cerato ile benzer fren sistemi ve özellikleri taşıdığı için sorunu artık çözdüğümü sanıyorum.

çünkü yaptığım testte 5 kere denememe rağmen fren pedalını pompalamaya gerek kalmadan ceratom zınk diye durmaya başladı ve hiç abs devreye girmedi.

şimdi konuyu açayım biraz.

bir kaç gündür forumda belki okuyanlarınız vardır kendi ceratomda son 1,5 yıldır düşük süratli hızlarda 30-40 km/h gibi hızlarda yol ve hava şartlarından bağımsız olarak ani yaptığım frenlemerde araç sanki hiç fren yokmuş gibi direkt ABS devreye giriyor ve geç durmasına sebeb oluyordu.

ben bu konuyu forum donanım haberde yaklaşık 2 yıl önce yazdığımda beni hiç kimse ciddiye alıpta cevap bile yazmamışken yaklaşık 6 ay önce bu konu önce ceed forumlarında araç sahiplerinde ciddi ciddi yakınmalara sebep olmuş daha sonrada hyundai i30 larda kazalara sebep olmaya başlayınca önemi anlaşılmıştı.

ancak işin çözümüni bir çok kullanıcı yazılımsal olarak düzeltileceğini düşünüyordu.
    yazılımla abs nin dah geç devreye girmesi planlanıyor muhtemelen.
    belki faydasıda olur onu bilemiyorum.çünkü yazılım filan henüz hala gelmedi ceed ler için.

ancak ceratolarda da benzer durum vardı.zaten bir çok sistemi motorda ortak araçlar.

nisan 2013 te amerika birleşik devletilerinde 2007-2009 arası üretilen tüm kia marka araçlar fren sistemleri ve fardaki hatalar nedeniyle geri çağrıldı ancak türkiyede hiç bir ses çıkmadı.
    ben çelik motora fren sistemindeki problemler ile ilgili mayıs 2013 te mail attığımda bana ceratolar ile ilgili yapacak birşey olmadığını benim aracımdaki problemin şahsi bir problem olduğunu söyleyip konuyu kapatmaya çalıştılarsada gerçek kısa bir süre önce anlaşıldı.

cerato ve ceedlerin fren mekanizmasında bilinmeyen bir problem var ve bu sorun aracın geç durmasına sebep oluyordu.

3 gün önce kianın uluslararası bir forum sitesinde malta adasında oturan bir cerato sahibiyle tanıştım.internette yazışırken aynı sorunun kendi cerato 2007 model aracında olduğunuda söyledi.tek fark o araç benzinliydi.
    kendisi amerikadaki kia yetkilileriyle yazıştığında kendisine şöyle bir cevap vermişler.

"evet aracınızda böyle bir fren sorunu olabilir ancak malta adasının yollarının çakıllı ve engebeli oluşundan dolayı sizin yaptığınız her ani frende araç zeminin bozuk olmasından dolayı duramyacağını anladığı için abs yi devreye sokuyor denmiş"

kullanıcıda bu cevaba pek tatmin olmamış ama aklınada bir şey gelmemiş ve bizler gibi aracı bu şekilde kullanmaya devam ediyormuş hala.

taki bu sabah Bursa Kia Şentürkler servisindeki canavar ceratocu ustamın aklında bir ampul yanana kadar.

bu sabah kendisiyle bu fren konusundan canımın çok sıkıldığını olayın lastikteki dişlerin azalmasından kaynaklanmadığını sorunun aracın bir yerinde olduğunu konuşurken bana şunu sordu.
    -hocam senin aracın biz fren hidrolik sistemindeki yağları elledikmi biz dedi!!!!

-hayır dedim.zaten normalde kolay kolay değişmeyen bir şeydir.

-hocam o zaman aracı getir bugün ben şununla bi uğraşayım dedi.

-yaklaşık 2 saatimizi aldı.

-fren hidrolik yağının orjinali mutfakta kullandığımız ayçiçek yağına benzer.ancak benim araçtaki fren hidroliği deposundan çıkan yağın rengi hiçte alakası yoktu bu renkle.hepsini aspiratör hortum ile çıkarttılar.

-sonra aracı lifte kaldırıp tekerleri komple sağ ve sol yöne çevirerek fren disklerine giden hortumları söküp ordaki yağıda boşaltılar.

-sonra debriyajın hidrolik sistemindeki yağın hepsi boşaltıldı.

-en sonda arka fren disklerine giden hidrolik hortumları söküldü ve yağı boşaltıldı.

-yani anlayacağınız aracın sadece direksiyon hidroliği yağı değişmedi.onuda tatil dönüşü halledicem

-çıkan yağ katran gibi olmasada hani kızartma yaptığımız yağı mutfakta 3-4 gün bekleyince rengi koyulaşır ya aynen o şekilde yağ çıktı hidrolik sistemlerinden.

-yaklaşık 2 kutu özel fren hidroliği yağı tekrar dolduruldu.
    -sistemde oluşan hava debriyajı yaklaşık 40-50 kere pompalama yapılarak boşaltıldı.
    -sonra ise abs beyninde oluşan (motorun sağ ön tarafındaki beyin) hava ise araç bilgisyara bağlanarak yaklaşık 2 dk da boşaltıldı.bunu laptop ile yapmaları son derece ilginçti.ama gerçekten oluşan hava bu şekilde boşaltıldı.
    -en son ise arka telerler sökülerek arka fren balatalarının (en son 60 bin bakımında değişmişti şu anda aracım 100 bin km de)erimiş olduğu tespit edildi ve yenisiyle değişildi.

yani arkadaşlar uzun lafın kısası anladığımız kadarıyla FRENAJ SORUNU
    ARAÇLARA FABRİKADA KONAN VE DÜŞÜK KALİTELİ FREN HİDROLOLİĞİ YAĞINDAN KAYNAKLANIYOR.BU YAĞ HİDROLİK SİSTEMİNİ TAM ANLAMIYLA BESLEYEMİYOR YADA YETERLİ GELMİYORDU.
    YANİ ÇOK KISA SÜREDE YAĞ,SİSTEMİ BESLEME ÖZELLİĞİNİ KAYBEDİYOR VE BİZLERDE BUNU ABS ZIRT PIRT DEVREYE GİRİYOR YADA FRENLER
    ZAYIF DİYE YORUMLUYORUZ.
    YANİ BU SORUN ABS BEYNİNDEN YADA FREN DİSKLERİ VE BALATALARDAN,YADA SİZLERİN FRENE BASIŞ ŞEKLİNDEN KAYNAKLANMIYOR.

ŞİMDİ BU KADAR YAZDIMDA SONUÇ NEMİ OLDU?

aracımın üzerindeki 5 yıllık goodyear ile devamlı ani frende abs devreye girmesi ve aracın kızaklamasından sonra kendim bizzat fenleri test ettim.

sıkı durun.
    ceratonun frenleri resmen karakter değiştirdi.aracımla tam 5 kere farklı farklı yerlerde bugün düşük hızlarda asılmama ramen frene bir kere bile devreye girmedi.
    ve aracın freni o kadar sertleştiki en ufak dokunmamda bile duyarlılığı mükemmel diyebleceğim şekilde arttı.

bugün saat 17 de işim serviste bitip mutlu bir şekilde testlerimi sonlandırdım ve evime dönerken Continental bayisinden aradılar.

1 haftadır beklediğim lastikler Romanyadan gelen tır az önc ulaştı sizin lastikleride indirdik abi gelin takalım dediler.

5 yıllık goodyearlarda elvada diyerek Continental Premium Contact 5 serisini 205/55/16 91H olarak akktık.toplam 700 tl.hemde lastikler 2013 29.hafta üretimi yani ağustosun ilk haftası.üretim yeri romanya.

esas şimdi sıkı durun.
    yıllardır benim kulağımı asfalt sesinden ağrıtan,ıslak yolda bir kere kaymama sebep olan,virajlarda en sinir olduğum şeyin yani aracı yan yatmasına sebep olan
    GOODYEAR firmasının kulaklarını o kadar çınlattımki bu lastikleri taktıktan sonra.

ya arabada ne asfalt sesi kaldı nede virajlarda yan yatma sorunu.
    meğerse bizim ceratoların ses yalıtımı fena değilmiş demekki.

arkadaşlar lastiği kesinlikle tavsiye ediyorum.herkesin düşüncesi farklı olabilir bu konuda ama o kadar memnun kaldımki hele sessizliğinde ve virajlarda sanki düz yolda gidiyormuş hissi vermesini bana bunlar bile kafiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 15 Ağustos 2013; 5:54:09 >

• fren lere yeni yazılım geliyor herkes okusun.....

En son Kore'den gelen mühendisler iki gün test yaptılar ve sorunun çözümü için yazılım geliştirildi... Bu yazılımın bayilere gelmesi 3 hafta ila 1 ayı bulacak. BU süre diliminde araçları daha dikkatli kullanın. Öndeki araç ile mesafeyi gereğinden fazla bırakın... Ne siz ne de biz üzülelim... Yazılım için neden bu kadar bekliyor dersek, bunun sebebi ise fabrikaa tarafındaki onay süreci, yazılımın diyagnoz cihazına uyarlanmasından dolayı. Bültenler bütün bayilere dağıtılacak ve sorundan şikayeti olan kişilerin araçlarına yüklenecek. Aslında yazılımın getirisi ABS hassasiyetinin kısmen azaltılması. Belli şartlarda (ABS nin devreye girdiği) fren mesafesinde duruma göre %15-20 mertebesinde iyileşme sağlayabiliyor. %18 denen değişiklik aslen frenaj mesafesi.

• drangelman kullanıcısına yanıt
    dostum çok güzel anlatım olmuş. paylaşımın için teşekkürler..

yalnız fren hidroliği zaten en az 2 senede bir değişmelidir diye biliyorum..
    fabrikanın kötü hidrolik koymasıda muhtemelel tabi..bu söylediklerini dikkate alıp en kaliteli fren hidroliği ile ilk bakımda değişim yaptırtacağım servise..

lastik konusuna gelince, son zamanlarda continentaller için iyi şeyler söylüyorlar doğrudur.. ancak, 40 bin km ye geldiğinde hala aynı özelliğini koruyacakmı acaba?

zira michelin bu konuda kendini kanıtlamış.. tek geçerim doğrusu .

her halükarda iyi lastik, güle güle kazasız belasız kullananı dilerim.. .

• bir başka örnek alıntı

""Bu konuda başımdan nerdeyse büyük bir kaza atlattım Allah tan hasarsız bir kazaydı. Bu konunun böyle çözüme kavuşacak olması sevindirdi. Ben kaza sonrası servisede gittim çelik motoruda aradım birşeyden anladıkları yok zaten. ABS nin çalışması böyle olur cevabıyla geçiştiriyorlar. Sanki biz bilmiyoruz gibi.Benim bindiğim araç çeşitli markalarla birlikte 26 ncı arabam. Yenisinede bindim eskisinede bindim. Doğan SLX in freni bile bundan daha iyi. Ama inşallah bu sorun çözülür. Çocuklarım bile bu arabaya binmekten korkar oldu. Bu konuda emeğe geçen arkadaşlara teşekkür ederim. Selamlar""""
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.