Şimdi Ara

Çekilmesinden Ziyade Otoparkı Bulmak Mesele (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İstanbulu hiç bilmem iş için gitmistim 1-2 ay önce lüks bi araba kiraladim navigasyonla sağa sola gidiyorum neyse gideceğim yere vardım park edecek yer arıyorum bi ara sokağa girdim geniş bir yerde 2-3 tane süper lüks araç park etmiş bir tane bos yer vardı tabelalara baktım park yasak mı diye hiç görmedim diğer araçlarında varlığına güvenerek park ettim.Diger araçlarda yepyeni bir 7 serisi ve Audi a8 di.Neyse geri döndüm o araçlar duruyor benimki yok.Neyse otoparkı buldum çeken polisi falan buldum diger araçlar çekilmemiş niye benmkini cekiyorsunuz diye olay cikardim ama nafile
    Park ettiğim yeri belki bilen vardır önünde dev bir bina vardı garanti bankası binasiymis karşısında da bi hastane vardı tam ikisinin arası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuvnera geri döndü.

Geçmiş olsun olay için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ben ümraniyeye gidince 1 km geriye mahalle aralarına bırakıp yürüyorum, trafik var park yeride hiç bulunmuyor bulanlarıda işte böyle

Ümraniyede ara sokağa park ettim az kalsın keşler haraca baglayacakti

• 3.sinif altyapisi olmayan bir ulkede yasamanin cezasini cekiyorsunuz hepiniz.
  • Bütün İstanbul'u dolaşmanıza gerek yok,https://m.egm.gov.tr/onlineislem/cekilenarac . İnternetim yok diyorsanız;

PARK 34XX1382 yazıp 1550'ye SMS yolladığınızda gelen metin:
    34XX1382 Plakalı Araç 25.03.2011 14:58 Tarihinde YASAK PARK
    Nedeniyle YILMAZ Otoparkı'na Çekilmiştir.(2120000000)
    Ücret: Çekici(60)TL + Otopark(10)TL. IEM
  • quote:

Orijinalden alıntı: AeonFlux2016

Bugün resmi daireye evrağı teslim etmek üzere Ümraniye Medicana Hastanesi' nin önüne parkettim. İşim 5 dakika bir de araba yakın o yüzden çekilmeden dönerim diye düşündüm.
    Ama evrağı teslim alacak memur kılın teki çıktı "Git bundan 3 tane daha fotokopi çek" dedi.
    fotokopi için kırtasiyeye giderken araba ayakkabı mağazasının önünde yerindeydi:

Çekilmesinden Ziyade Otoparkı Bulmak Mesele

Fotokopi çektim. Evrakı teslim etmek için döndüm. Bu defa memur bey "Al şu zımbayı evraklarını güzelce zımbala" dedi.
    Ben de bu bir sabır testi deyip birşey demeden zımbalayıp verdim. Bu defa memur bey beni oturttu ve evrağımla ilgili nasihatlerde bulunmaya başladı. Ben için ya sabır çekmeye başladım.
    5 dakika memur beyin nutkunu dinledim ve acele ile geri döndüm. Korktuğum başıma gelmişti araba 5 dakika içinde çekilmişti.

Daha önce orada arabam çekildiği için doğruca Tantavi' de bulunan yedi emin otoparkına gittim yürüyerek. Ama otopark terkedilmişti.
    Yanındaki oto tamirhanesine sordum: "Araçları artık Atakent Akdeniz caddesine çekiyorlar" dedi.
    Uzak olduğu için tekrar emin misiniz diye sordum evet dedi.
    Ama bana pek mantıklı gelmemişti çünkü nerden baksan 5 km mesafe vardı oraya kadar.

Otobüs durağına giderken yolumun üzerinde bir otopark gördüm. Otoparkın önünde iskemlede oturan amcaya sordum burada çekilen arabalar nereye götürülür diye.
    Bana Büyük Çamlıca' da Cami Şantiyesinin yanındaki otoparkı adres gösterdi.
    Orası daha yakın olduğu için önce oraya gideyim dedim. Yolun bir kısmını otobüsle gittikten sonra Çamlıca' ya yokuş yürüyerek çıktım. Bir de sıcak ve nemli hava olunca nefessiz kaldım.

Bahsedilen otoparka gittim, içeride birkaç araç vardı terkedilmiş gibiydi. Sonra bekçisini bulup sordum. Bana buraya 2 aydır araç çekilmediğini Atakent Akdeniz Caddesine çekildiğini söyledi.
    Kendi kendime "Ben neyin cezasını çekiyorum" dedim.
    Bu arada parasına değil ama bunca eziyeti çektirdikleri için bela okuyordum sürekli.

Tekrar Çamlıca' dan aşağı yürüyerek indim ve 2 otobüs değiştirip Atakent' e vardım. Bu defa Akdeniz Caddesi' nden aşağı 2 km yürüyerek nihayet arabamın çekildiği otoparkı bulabildim.
    Otoparkta ceza öderken görevliye: "En azından çevredeki esnafı bilinçlendirin, İstanbul' u dolaştım arabayı bulmak için. Esnaf bir de kendinden çok emin bir şekilde onlar 2 bölgeye ayrıldı buraya Çamlıca' daki otopark bakıyor dedi" dedim. Görevli de yaw he he tarzı bir cevap verdi.

Arabayı güç bela da olsa sağlam bir şekilde bulabildiğime şükrediyorum. Ödediğim 102 lira hiç umurumda bile değil.

O değilde hakanım yengeyle arayı düzlediniz mi geçmiş olsun senmi hastasın neyin var özledik seni

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.