Şimdi Ara

Çekilmesinden Ziyade Otoparkı Bulmak Mesele

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün resmi daireye evrağı teslim etmek üzere Ümraniye Medicana Hastanesi' nin önüne parkettim. İşim 5 dakika bir de araba yakın o yüzden çekilmeden dönerim diye düşündüm.
    Ama evrağı teslim alacak memur kılın teki çıktı "Git bundan 3 tane daha fotokopi çek" dedi.
    fotokopi için kırtasiyeye giderken araba ayakkabı mağazasının önünde yerindeydi:

Fotokopi çektim. Evrakı teslim etmek için döndüm. Bu defa memur bey "Al şu zımbayı evraklarını güzelce zımbala" dedi.
    Ben de bu bir sabır testi deyip birşey demeden zımbalayıp verdim. Bu defa memur bey beni oturttu ve evrağımla ilgili nasihatlerde bulunmaya başladı. Ben için ya sabır çekmeye başladım.
    5 dakika memur beyin nutkunu dinledim ve acele ile geri döndüm. Korktuğum başıma gelmişti araba 5 dakika içinde çekilmişti.

Daha önce orada arabam çekildiği için doğruca Tantavi' de bulunan yedi emin otoparkına gittim yürüyerek. Ama otopark terkedilmişti.
    Yanındaki oto tamirhanesine sordum: "Araçları artık Atakent Akdeniz caddesine çekiyorlar" dedi.
    Uzak olduğu için tekrar emin misiniz diye sordum evet dedi.
    Ama bana pek mantıklı gelmemişti çünkü nerden baksan 5 km mesafe vardı oraya kadar.

Otobüs durağına giderken yolumun üzerinde bir otopark gördüm. Otoparkın önünde iskemlede oturan amcaya sordum burada çekilen arabalar nereye götürülür diye.
    Bana Büyük Çamlıca' da Cami Şantiyesinin yanındaki otoparkı adres gösterdi.
    Orası daha yakın olduğu için önce oraya gideyim dedim. Yolun bir kısmını otobüsle gittikten sonra Çamlıca' ya yokuş yürüyerek çıktım. Bir de sıcak ve nemli hava olunca nefessiz kaldım.

Bahsedilen otoparka gittim, içeride birkaç araç vardı terkedilmiş gibiydi. Sonra bekçisini bulup sordum. Bana buraya 2 aydır araç çekilmediğini Atakent Akdeniz Caddesine çekildiğini söyledi.
    Kendi kendime "Ben neyin cezasını çekiyorum" dedim.
    Bu arada parasına değil ama bunca eziyeti çektirdikleri için bela okuyordum sürekli.

Tekrar Çamlıca' dan aşağı yürüyerek indim ve 2 otobüs değiştirip Atakent' e vardım. Bu defa Akdeniz Caddesi' nden aşağı 2 km yürüyerek nihayet arabamın çekildiği otoparkı bulabildim.
    Otoparkta ceza öderken görevliye: "En azından çevredeki esnafı bilinçlendirin, İstanbul' u dolaştım arabayı bulmak için. Esnaf bir de kendinden çok emin bir şekilde onlar 2 bölgeye ayrıldı buraya Çamlıca' daki otopark bakıyor dedi" dedim. Görevli de yaw he he tarzı bir cevap verdi.

Arabayı güç bela da olsa sağlam bir şekilde bulabildiğime şükrediyorum. Ödediğim 102 lira hiç umurumda bile değil.

• 1) Medicana Hastahanesinin karşısına park etmişsin önüne değil. Yola yandan girenlerin sola dönüşünü engelliyorsun.Oraya park edenlerden dolayı trafik eziyete dönüyor , o yüzden kesinlikle çekilmeli kabahatlisin , Otopark yok demişsin halbuki Hastahane otoparkları var ve Medicana'nın yanında 2 tane daha Hastahane var otoparklı , ya bölgeyi bilmediğinden yahut oto park parası ödememek için arbaanı hastahane otoparkına bırakmamışsın. Sonuçta Ümraniye'nin kalbine geliyorsun Otoparkı otopark parasını düşünecekcsin , imtina ediyorsan minübüse bineceksin.

2) Resmi daire Ümraniye Santral 'de yok , resmi daireden neyi kastediyorsun , en resmisi İgdaş Ayedaş var.

3) Tantavi yediemin 3-4 ay kadar önce dolandırıcılık sebebi ile kapatıldı.

4) Arabanın çekildiği nokta tam sınırda , 20 metre gerisi Üsküdar , Üsküdar topraklarında çekilirse Çamlıca , Ümraniye sınırları dahilinde çekilirse Atakent.

• quote:

Orijinalden alıntı: L&M

1) Medicana Hastahanesinin karşısına park etmişsin önüne değil. Yola yandan girenlerin sola dönüşünü engelliyorsun.Oraya park edenlerden dolayı trafik eziyete dönüyor , o yüzden kesinlikle çekilmeli kabahatlisin , Otopark yok demişsin halbuki Hastahane otoparkları var ve Medicana'nın yanında 2 tane daha Hastahane var otoparklı , ya bölgeyi bilmediğinden yahut oto park parası ödememek için arbaanı hastahane otoparkına bırakmamışsın. Sonuçta Ümraniye'nin kalbine geliyorsun Otoparkı otopark parasını düşünecekcsin , imtina ediyorsan minübüse bineceksin.

2) Resmi daire Ümraniye Santral 'de yok , resmi daireden neyi kastediyorsun , en resmisi İgdaş Ayedaş var.

3) Tantavi yediemin 3-4 ay kadar önce dolandırıcılık sebebi ile kapatıldı.

4) Arabanın çekildiği nokta tam sınırda , 20 metre gerisi Üsküdar , Üsküdar topraklarında çekilirse Çamlıca , Ümraniye sınırları dahilinde çekilirse Atakent.
    Ben haklı veya haksızlığımı ispat için değil çektiğim eziyeti paylaşmak için yazdım
    Bilgi için teşekkürler.

Resimdeki megané tam park ettiğim esnada çıkınca ben de ilerleyip onun yerine parketmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AeonFlux2016 -- 29 Haziran 2016; 16:00:10 >

• İyi olmus,trafik kurallarina uyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakVw5

İyi olmus,trafik kurallarina uyun.

Başınıza gelince bu şekilde düşünmeniz devam eder umarım.
    Yarın Park cezasına itiraz dilekçesini ilgili merciine vereceğim.
  • Akilsiz basin cezasini ayaklar ceker
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokberks

Akilsiz basin cezasini ayaklar ceker

Katılıyorum.
    Ayaklarım hala acıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MiaKaiser

Akilsiz basin cezasini ayaklar ceker
    Geçmiş olsun, böyle durumlarda taksiciler biliyor genelde otoparkın yerini, hatta gidersek şu kadar tutar diye net fiyat da verebiliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

Geçmiş olsun, böyle durumlarda taksiciler biliyor genelde otoparkın yerini, hatta gidersek şu kadar tutar diye net fiyat da verebiliyorlar

Alıntıları Göster
    İlk gittiğim otoparkta aracımı bulamayınca aklıma çalınmış olabileceği bile geldi.
    Malum terör eylemleri için araçları çalıp kullanıyorlar.

Züğürt tesellisi gibi bir ara kendime "Belki de arabayı birileri çalmak üzereydi de çekici alınca vazgeçtiler" bile dediğim oldu.

• Geçmiş olsun. Bir musibet, bin nasihattan iyidir. Daha dikkatli olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Geçmiş olsun. Bir musibet, bin nasihattan iyidir. Daha dikkatli olursunuz.
    Daha önce aracım çekildiği ve yakın yere bırakıldığı için ilk başta dert etmemiştim ama bu sıcakta bu kadar eziyet çekmek benim için unutulmaz bir nusubet oldu.
  • Memura uyuz oldum

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Memura uyuz oldum

Geçmiş olsun.
    Araba çekilince alo trafik aranır, şu noktadan arabam çekildi hangi otoparkta diye sorulur, gidip alınır benim bildiğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Memura uyuz oldum

Geçmiş olsun.
    Bu arada itiraz dilekçesinde "Anons yapılmadan aracın çekilmesi" unsurunu da belirtmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AeonFlux2016 -- 29 Haziran 2016; 17:09:18 >

• Ümraniye diyorsun çok pislik oranın trafiği. İsparktan bile araba çekildiğini Gördü bu gözler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Ümraniye diyorsun çok pislik oranın trafiği. İsparktan bile araba çekildiğini Gördü bu gözler.
    Bu araç kamerası..
    Sinekten yağ çıkaran detaylı anlatım..
    yoksa..

Sıcak fırsatlarda 195'e led monitör var, ondan al bişeciğin kalmaz..
  • Geçmiş olsun Hakan abi. Keşke direkt trafiği arayıp araç plakası ile sorsaydın nereye çekildi diye.
  • Geçmiş olsun zar zorda olsa bulmuşsunuz ve haklısınız bulmak bir mesele hadi bildiğin yerde neyse ya yabancı bir şehirde,bence emniyet bir uygulama yapsa artık herkeste akıllı telefon var.Araba hangi otoparkta otoparkın yol tarifi güzel olacağı düşüncesindeyim
  • ben ümraniyeye gidince 1 km geriye mahalle aralarına bırakıp yürüyorum, trafik var park yeride hiç bulunmuyor bulanlarıda işte böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ben ümraniyeye gidince 1 km geriye mahalle aralarına bırakıp yürüyorum, trafik var park yeride hiç bulunmuyor bulanlarıda işte böyle
    bu kadar eziyete ne gerek var anlamadım zaten bir mesajla öğrenebilirsiniz aracın nerede olduğunu
    PARK 34XX1382 yazıp 1550'ye gönderdiğinizde aracın hangi otoparka çekildiği bilgisi geliyor
    ya da en kötü ihtimal trafiğe bir telefon açıp öğrenebilirdiniz, bazıları can sıkıntısına bile sizi başka otoparka yönlendirebilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.