İki gün önce tek yönlü cadde üzerinde giderken sokaktan çıkan araç beni bekledi tam ben geçerken freni mi kaçırdı gaza mı bastı bilmiyorum sağ ön çamurluktan başladı sağ arka kapıya kadar taktı tamponu araç suçlu olduğunu kabul etti suçun bende olmadığına da eminim ancak tramerde bazen cadde sokak ayrımı yapılmadığı sağdan gelen araca her daim yol vermem gerektiği gibi konular okuyup şüpheye düştüm 1-) sokaktan tek yön gidiş olan caddeye bağlanan ve benim ilerlediğim yöne gidecek olan araca tramer beni uğraştırmadan 100 de 100 suç verir mi? 2-) fotoğrafta arka kapıda hafif yırtılma var kaportacılar düzeltip boyayabileceklerini söylüyorlar. kaportacıda 2000-2500 civarında düzeltip macunlatıp boyatmak mı mantıklı yoksa servise vermek mi 3-) eğer sevise verirsem çoğu kişi servisin uğraşmayıp kapıları değiştireceğinden bahsediyor iki kapı değişimi yetkili serviste ne kadara mal olur aracın daha önce kazası yok ve trafiğe çıkış tarihiyle 3 yaşını doldurmadı kapıları değişirlerse değer kaybı isteğinde ne kadarını geri alabilirim. önerilerinize ve görüşlerinize ihtiyacım var sizce ne yapılmalı Çilemiz bitmiyor; ben mi abartıyorum bilmiyorum ama tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var daha önce bu başlıkta kazadan bahsetmiştim en son aracı servise verdik psa grubunun ankaradaki bir yetkili servisine aracın iki kapısını değiştirip ön çamurluğun düzeltilip boyanacağını söylediler o an hasar kaydı korkumdan bahsedip çamurluk boyanmadan halledilemez mi? diye sordum olmaz dediler peki lokal boya olsun dedim olmaz dediler iyi dedim madem öyle yapın dedim bir hafta sonra aracı teslim almaya gittim usta durup dururken sizin arka çamurluk daha önce boyanmış dedi? yok dedim ben boyatmadım alırken de ekspertiz yaptırdım dedim. üstelemedim ama kafama takıldı niye usta durup dururken bana eskiden boyanmış bir yerden bahsetsin ki diye düşündüm kaza anında çektiğim fotoları inceledim ve içime kurt düştü eski fotolarda araç kirli olmasına rağmen hiç boya görünmüyor ama servisten aldığım araç temiz olmasına rağmen bir renk atması hafif işlem var gibi geldi acaba bu araç serviste hasar alıp boyanmış olabilir mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumdayim -- 3 Şubat 2021; 23:10:28 > |
Kaza Sonrası Araç Kapısı Hasarı Onarımı
Bir kaza sonrası araç kapılarında oluşan hasarlar, kapı değişimi, kapı sacı değişimi veya düzeltip macunlama gibi farklı onarım seçeneklerini gerektirebilir. Bu seçeneklerden hangisinin uygun olduğu, hasarın boyutuna, yerleşimine ve aracın modeline bağlıdır.
Kapı Değişimi
Ciddi hasar gören veya onarılamayacak durumda olan kapılar, değiştirilmesi gerekebilir. Kapı değişimi, aracın değer kaybına neden olabilir, ancak güvenlik ve estetik açıdan en iyi çözümdür. Kapı değişimi fiyatı, aracın modeline, kapının yerine ve işçilik maliyetlerine göre değişir.
Kapı Sacı Değişimi
Kapı sacı, kapının dış metal parçasıdır. Kapı sacında oluşan küçük ezik veya çizikler, sacın değiştirilmesiyle onarılabilir. Kapı sacı değişimi, kapı değişimine göre daha uygun maliyetli bir seçenektir ve aracın değer kaybını en aza indirir.
Düzeltip Macunlama
Küçük ezik veya çizikler, düzeltilerek ve macunlanarak da onarılabilir. Bu yöntem en uygun maliyetli seçenektir ancak hasarın kalıcı olarak giderilmesini garanti etmeyebilir.
Değer Kaybı
Kapı değişimi, aracın değerini düşürebilir. Değer kaybı, hasarın boyutuna, değiştirilen parçaların sayısına ve aracın modeline bağlı olarak değişir. Aracın değer kaybını azaltmak için kapı sacı değişimi veya düzeltip macunlama gibi daha az maliyetli onarım seçeneklerini değerlendirmek faydalı olabilir.
Hasarın onarımı için en uygun seçeneği belirlemek için yetkili bir servis veya sigorta şirketine danışmanız önerilir.