Şimdi Ara

Dizel araçta egr/manifold temizliği ne zaman yapılmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

170 bin km'de 1.6 hdi 90 hp aracım var, geçen günlerde araçta bir arıza peydah oldu turbo hortumu çatlamış çözdük filan da hazır araç servise girmişken egr ve manifold temizletmek istedim, usta tam gaza bastı araç 4000 d/d civarı siyah duman attı 40-50 km yüksek devir kullan ya da istersen ben üst kapağı açar kurum temizlerim boşa para harcama şeklinde bir cümle kurdu. ben depoyu fulleyip yaklaşık çeyrek depo çevre yolunda 4000 devirde aracı sürdüm, 3. viteste 130 km/h civarını geçmemeye dikkat ettim bundan sonra gaza abanınca siyah duman filan kalmadı.

Merak ettiğim benim bu yaptığım sürüş kurumları ne kadar temizlemiştir, motor parçalarını söküp temizlemek ile eş değer olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 12 Ağustos 2022; 2:37:56 >

• Sürüş temizliği ile kimyasal temizliği arasında çok fark var. Kendimden biliyorum

Egr ve emme manifoldunu bizzat söküp kimyasalla temizletmeniz ile kmlerce yüksek devirde basıp temizlemeye çalışmanız arasında çok fark var. Kimisi 80 binde bir kimisi 100 binde bir çıkarılıp temizletmeyi öneriyor ama ben bunun 50-60 bin kmde bir yapılmasından yanayım.

Şu kuruma bakın araba boyası gibi simsiyah. Bunu gazlayarak çözmeniz bi süre sonra çok zor. Baya ilaç harcadık temizlemek için düşünün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Asla elle temizleme kadar olmuyor. Benimde 1.3 multijet aracım 170 bin civarlarında yolda giderken debriyaja basınca stop etme, rölantide devrin 500 lere kadar düşüp bir anda 2000 lere kadar çıkması problemi vardı. Ama bunu bir anda yaptı öncesinde saat gibi çalışıyordu.

Yetkili serviste emme manifoldu, turbo palleri ve egr temizliği yapıldı. Şu anda saat gibi çalışıyor. Manifoldu bana da gösterdiler hava girecek yer kalmamış. Devir aralıklarına ve yakıt kalitesine dikkat etmeme rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 12 Ağustos 2022; 7:41:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devirli kullanarak emme manifoldundaki kurumu temizleyemezsiniz öyle bir şey olsaydı ben erada temizlenirdi dünyanın devrini cevirttim temizlik amacıyla boş ve motora zarar ve yük sadece egr temizlendi manfolddaki kurum yerinde kaldı bizzat kendim söküp temizledim 2.5 saatimi aldı manifolddaki kurumu temizlemek öyle devirli kullanmakla olmaz sorun varsa söktürüp temizletin yoksa hiç elletmeyin egr temizligi yapıp devam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • egr temizleyici ürünler var denemenizi tavsiye ederim.

• Egr temizleyici gibi geçici çözümler yerine manifold egr fiziksel temizlik şart. Iyice tıkanan a kadar.devam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lpg basıncı ne olmalı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.