Şimdi Ara

Çamurluk komple boyanması mı lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çamurlukta ufak bir hasarımız mevcut servis çamurluk komple boyanacak diyor bende lokal atalım boya dedim sedefli boya olduğu için komple boyanacak dedi.. O zaman düzeltip pasta atalım boya olmasın dedim düzelmek için boyayı kazıyoruz boya şart diyor sizce ne yapalım bu arabayı autoking filan yapar dedim adam onlar yapamaz bu onları aşar diyor..

• Bölgeyi pasta-cila ile bir temizleyin.

Boyada kırık-çatlak yok ise boyasız düzeltme yapan iyi (!!!) bir usta belki göze batmayacak kadar düzeltebilir.
    Ama boyada çatlak varsa boya gerekecektir.
  • sakın ola boyatma pasta ile gecer siddetle pasta atmanızı tavsiye ediyorum size
  • boyatılacak kadar kötü görünmüyor hocam.

önce pasta cile ile deneyin olmazsa en kötü ihtimalle boyatın.
  • Servise "perte ayırsanız" de
  • Bu şekilde pek bir şey anlamak mümkün değil biraz siyah boya çıkmış o yüzden bence biraz temizlenip bakılması lazım ancak sürtmeden dolayı çizikler mevcut o yüzden boyanması gerekebilir düzeltmeye gelince vakumla halledilebilir.
  • bal974 B kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum boya atılmasına karşı bir hassasiyetiniz varsa göze batmayacak şekilde bir düzeltme denenebilir, bunun dışında aracın çamurluk parçasının lokal boyanması elbette mümkündür, kısmi onarım yapılıp lokal boya atılabilir, fakat renk tutmama riski olduğunu unutmamak gerekir. bu tip durumlarda yapılan işlem genelde doğrultma ve macunla düzelterek işlem olan yere lokal boya atılabilir. Fakat renk farkı oluşmaması için parçanın tamamına bir vernik atılarak parçaya eşit bir parlakllık verilir.
  • 2010 FD6 kasa Civic'imiz var Tramerde 1400 TL'lik park halinde çarpma hasarı gözüküyor ilk sahibi bayan zamanında olmuş; sağ ön çamurluk boyanmış ama benim gözüme çok net bir şekilde kendini belli eden bir ton farkı var belki hep ben yıkayıp dikkatli bakıp incelediğim içindir başkaları pek fark etmedi şimdiye kadar. Bana kalırsa pastayla halledilebilirse sakın boyatmayın, boyanacaksa eğer işinin ehli birine yaptırın, çok geçmiş olsun
  • ongun w 115 O kullanıcısına yanıt
    aracı autoking gösterdik, lokal boya olcak dedi mini onarım dahilinde yaparız dedi ama autoking boyası atma yapıyor diye çok fazla yorum var internette tanıdığın astra h arabasındada aynı problem olmuş autoking boyası atma yapmış.. birde 3 mayıstan önce gün veremeyiz diyorlar bizde madem boya olacak hem arabanın rengide sedefli renk, lokalde renk farkı oluyor o halde çamurluk boyansın dedik ne yapalım aracı yarın teslim alacağız inşallah renk farkı vs. olmaz.. autoking için hem 15-20 gün bekleyecektik hemde lokal boyada renk tutmama ihtimali olacaktı aynı zamanda autoking boya atma riskinide göze almadık.
  • Kuşak gitmiş, çamurluk kasmış neyin pasta cilası Allah aşkına? nası doğrultacak o çamurluğu kaynakla çekmeden, ısıtıp çekiçlemeden?
    Boyatın gitsin.
  • temizletip cilalatın hasar büyük değil
    böylede binilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 16 Nisan 2014; 21:29:59 >
  • Çamurluk düzeltilir. Boyaya gerek yok..
  • Aracı aldık şimdi on puanlık uzmanlık sorumuz geliyor..

Birlikte boyanan tampon ve çamurlukta neden renk farkı olur?
  • autokingi tavsiye etmem.bende zamanında aracımı götürmüştüm ve boyada matlık vardı.
  • onboardx O kullanıcısına yanıt
    hasar onarımda kurumsallaşmış çok iyi bilinen firmalara ( isim vermek istemem ) gelen hasarlı araçlarda özellikle boya onarımlarında sadece hasarlı parçayı değil o parçaya en yakın parçayıda renk tutması için 1 kat vernik atarak parçanın orjinalliğini kaybetmesine yol açtıklarını çok iyi biliyorum, sadece yaptıkları işçiliğin ayıp ve eksikliğini kapatman adına aracın değer kaybetmesini önemsemeden bu yola başvuruyorlar. Kendi teyzemin aracını malum firmaya teslim ettiğimizde sadece sağ ön ve sağ arkakapı çıta altında hafif göçük vardı, kasko dan yaptırılmasını istedik. Araca bakmaya gittiğimde aracın ön ve arka stopları sökülerek 4 parça boyandığını gördüm 20 santimlik bir hasara ki oda çıta aldı neden aydınlatmalar sökülerek sağ yan boyandı anlam veremedim...
  • Plastik aksam ile öetal aksam beraber de boyansa ayrı ayrı da boyansa renk tutmaz.
    Ben size autokingi tavsiye ederdim eski arabamda bir çok yeri boyanmıştı. Sonuna kadar arkasında duruyorlar
    Hiç atma sorunu yaşamadım zaten parçanın tamamına vernik atıyorlar vermik varken boya ATAMAZ.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Autoking'i deneyin derim ama önce gitmeden bayiyi araştırın memnun olanda çok ağzı yananda çok.

Belki servis haklıdır çizgiden ezilmiş çünkü.

Fiat 500 mü? Boyayın gitsin bence zaten bayanların elinde o modelin çoğu resim kağıdına dönüyor
  • Evet 500.. El kadar araba zaten boyanmadık yeri kalmadı gibi oldu

Aracın ön tampon komple boyandı çünkü önceden renk çok alakasız olmuştu kaza fotoğrafında belli biraz, bu kaza olmasa da boyanacaktı tampon.. Sağ çamurluk lokal boya yapılmış (Israrla komple boyanması lazım demişlerdi, autoking mini onarım dahilinde yapacaktı)..

Sol çamurluk ve ön tampon arasında renk farkı oldu uzaktan bile fark ediliyor galiba tamponunda sadece sağ tarafını lokal boyadılar. Sol çamurluk ucunda sürtme vardı ben tampon filan boyanacakken ucundan boya atasınız dedim lokal gibi, gerekmez pasta ile düzelir dediler bende düzeldiği kadar artık dedim. Aracı aldık, bahsi geçen yere bildiğimiz yağlı boya fırçası ile boya sürmüşler eski halinden daha beter durumda kalın bir boya tabakası oluşmuş durumda ama tampon rengi gibi durmuyor çamurlukta renk sırıtma yapmıyor. Bu durum tamponda lokal boya olduğu ihtimalini kuvvetlendiriyor gibi.

Sağ çamurluk lokal boya olan yerde akma var boya damlaları mevcut.. Bu akma dışında zaten en başından lokal istiyordum olmaz dediler ama renk uyumu bence iyi oldu aracın sol tarafı görünce iyiki çamurluk komple boyanmadı diyorum..

Sol taraftan boyalı tampon(?) ve boyasız çamurluk.. Burası biraz gölge güneşte iyice belli oluyor fark.. Böyle gölgede bile uzaktan fark ediliyor ya da ben kafayı çok taktım diye fark ediyorum bilmiyorum.

Sağ tarafta fotoğrafta belli olmayan akma dışında sıkıntı yok gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 22 Nisan 2014; 2:54:32 >

• autokinge 2 defa aracımı götürmüştüm.yapılan iş vasattı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qrio

Evet 500.. El kadar araba zaten boyanmadık yeri kalmadı gibi oldu

Aracın ön tampon komple boyandı çünkü önceden renk çok alakasız olmuştu kaza fotoğrafında belli biraz, bu kaza olmasa da boyanacaktı tampon.. Sağ çamurluk lokal boya yapılmış (Israrla komple boyanması lazım demişlerdi, autoking mini onarım dahilinde yapacaktı)..

Sol çamurluk ve ön tampon arasında renk farkı oldu uzaktan bile fark ediliyor galiba tamponunda sadece sağ tarafını lokal boyadılar. Sol çamurluk ucunda sürtme vardı ben tampon filan boyanacakken ucundan boya atasınız dedim lokal gibi, gerekmez pasta ile düzelir dediler bende düzeldiği kadar artık dedim. Aracı aldık, bahsi geçen yere bildiğimiz yağlı boya fırçası ile boya sürmüşler eski halinden daha beter durumda kalın bir boya tabakası oluşmuş durumda ama tampon rengi gibi durmuyor çamurlukta renk sırıtma yapmıyor. Bu durum tamponda lokal boya olduğu ihtimalini kuvvetlendiriyor gibi.

Sağ çamurluk lokal boya olan yerde akma var boya damlaları mevcut.. Bu akma dışında zaten en başından lokal istiyordum olmaz dediler ama renk uyumu bence iyi oldu aracın sol tarafı görünce iyiki çamurluk komple boyanmadı diyorum..

Sol taraftan boyalı tampon(?) ve boyasız çamurluk.. Burası biraz gölge güneşte iyice belli oluyor fark.. Böyle gölgede bile uzaktan fark ediliyor ya da ben kafayı çok taktım diye fark ediyorum bilmiyorum.

Sağ tarafta fotoğrafta belli olmayan akma dışında sıkıntı yok gibi..

Elinizde resimler var. Boşverin. Satacağınız zaman alıcıya gösterin yeter.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.