Şimdi Ara

Park halindeki bir araç nasıl yanar? (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün tanıdığım bir ailenin 2012 model Fiesta adlı bir arabası gece 03:30 sularında park halindeyken alev aldı. Komşular durumu görüp hemen adama haber vermişler. Kundaklanma yok deniliyor ama büyük ihtimalle park halinde yandı ? böyle bir şey olabilir mi.Servise götürüyoruz başlarından savmak için arabanın öncesinde yapmış olduğu bir kazayla alakalı diye baştan savıyor.
    Ustalara arkadaşımla soruyoruz; saçmalık arabanın motoru koruyan şaseine bile darbe almamış ki airbaglar bile açılmamış diyor. Sadece arabanın kaldırıma vurması nedeniyle aks kırıldı diyor. Böyle bir kazadan arabanın yanması imkansız diyorlar. Sizce nasıl olabilir bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esprisyen -- 9 Ocak 2013; 14:20:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Park Halindeki Bir Araç Nasıl Yanar?

Park halindeki araçlar, çeşitli nedenlerle yangın çıkma riski taşır. Bu nedenleri anlamak ve önlem almak, aracınızı ve çevrenizi korumak için çok önemlidir.

Yaygın Nedenler:

• Elektriksel Arızalar: Elektrik tesisatındaki kısa devreler veya arızalar yangına neden olabilir.
    • Sıvı Sızıntıları: Yakıt, yağ veya hidrolik sıvı sızıntıları motor bölmesine damlayabilir ve tutuşabilir.
    • Sigara İzmaritleri: Aracın içine bırakılan yanan sigara izmaritleri, döşeme veya diğer yanıcı materyalleri tutuşturabilir.
    • Arıza Yapan Motor: Motor aşırı ısınırsa veya arıza yaparsa, motor bölmesinde yangın çıkabilir.
    • Arızalı Katalitik Konvertör: Egzoz sistemindeki katalitik konvertör, ısı üretir ve arızalanırsa bu ısı yangına neden olabilir.

Önlemler:

• Düzenli Bakım: Aracınızı düzenli olarak bakım yaptırmak, elektriksel arızaları ve sıvı sızıntılarını tespit ederek önlemeye yardımcı olur.
    • Dikkatli Sigara Kullanımı: Araç içerideyken asla sigara içmeyin ve yanan sigara izmaritlerini dikkatli bir şekilde atın.
    • Motor Isısının İzlenmesi: Motorun aşırı ısınmasını önlemek için soğutma sistemini?????? edin.
    • Park Etme Alanları: Aracınızı kuru ve gölgeli alanlara park edin, böylece motor bölmesi aşırı ısınmaz.
    • Yangın Söndürücü Bulundurmak: Aracınızda her zaman yangın söndürücü bulundurun ve nasıl kullanılacağını bilin.

Bu önlemleri alarak, park halindeki aracınızın yangın çıkma riskini önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Yangın çıkması durumunda, sakin olun ve aşağıdaki adımları izleyin:

• Derhal 112'yi arayın.
    • Araçtan güvenli bir şekilde uzaklaşın.
    • Yangını söndürmeye çalışmadan yangın söndürücüyü kullanın.
    • Acil servislerin gelmesini bekleyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Araçta hariçten takılı olan alarm ses görüntü vsvs sistemi herhangi birşey varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delgado

Araçta hariçten takılı olan alarm ses görüntü vsvs sistemi herhangi birşey varmı ?

Ses sistemi vardı. Ama kabloları söküldü sanırım.
  • şöyle bi örnek vereyim daha önce birebir olarak duran bir bmc kamyondan dumanlar çıktıgını görmüştüm..vasıta yaklaşık 2 gündür çalışmıyordu...araç yanmadan müdahale edildi...sigortadan kaynaklı bir kısa devre oldugu söylenmiş daha sonradan...benzer şekilde çamaşır makinasındaki statik elektrik de makina çalışmaksızın sadece prize takılı bir vaziyette sürekli evin sigortalarını attırdıgına şahidim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: evoXr

şöyle bi örnek vereyim daha önce birebir olarak duran bir bmc kamyondan dumanlar çıktıgını görmüştüm..vasıta yaklaşık 2 gündür çalışmıyordu...araç yanmadan müdahale edildi...sigortadan kaynaklı bir kısa devre oldugu söylenmiş daha sonradan...benzer şekilde çamaşır makinasındaki statik elektrik de makina çalışmaksızın sadece prize takılı bir vaziyette sürekli evin sigortalarını attırdıgına şahidim....

Hocam araca kontak vurulmadı. Araba park ediliyor saat akşam 8 sularında. Sonra gece 03:30da araba yanıyor.
    Yanabilir mi yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esprisyen

quote:

şöyle bi örnek vereyim daha önce birebir olarak duran bir bmc kamyondan dumanlar çıktıgını görmüştüm..vasıta yaklaşık 2 gündür çalışmıyordu...araç yanmadan müdahale edildi...sigortadan kaynaklı bir kısa devre oldugu söylenmiş daha sonradan...benzer şekilde çamaşır makinasındaki statik elektrik de makina çalışmaksızın sadece prize takılı bir vaziyette sürekli evin sigortalarını attırdıgına şahidim....

Hocam araca kontak vurulmadı. Araba park ediliyor saat akşam 8 sularında. Sonra gece 03:30da araba yanıyor.
    Yanabilir mi yani?

dedigim gibi kısa devre varsa aractaki statik elektrikten kaynaklı yangın çıkma olasılıgı her aracta var...akü kutup başlarındaki yalıtımsızlık sebbeiyle oraya temas eden kaput ya da benzeri bir metalden kaynaklı aracta yangın çıkabilir...katalizörden kaynaklı yalıtımlı bir bir bölgede(lastiklerin topraga temas etmedigi bir noktada park halinden kaynaklı) yangın çıkabilir...daha pek çok sbebei vardır.bunlar benim tanıfdıklarımdan duyduklarım ya da şahit oldugum şeyler...

• Kaskosu yokmuydu aracın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu şekilde park eden var mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Geçen gün tanıdığım bir ailenin 2012 model Fiesta adlı bir arabası gece 03:30 sularında park halindeyken alev aldı. Komşular durumu görüp hemen adama haber vermişler. Kundaklanma yok deniliyor ama büyük ihtimalle park halinde yandı ? böyle bir şey olabilir mi.Servise götürüyoruz başlarından savmak için arabanın öncesinde yapmış olduğu bir kazayla alakalı diye baştan savıyor.
    Ustalara arkadaşımla soruyoruz; saçmalık arabanın motoru koruyan şaseine bile darbe almamış ki airbaglar bile açılmamış diyor. Sadece arabanın kaldırıma vurması nedeniyle aks kırıldı diyor. Böyle bir kazadan arabanın yanması imkansız diyorlar. Sizce nasıl olabilir bu?

araç ayrıca daha önce kaza yaptıysa ve akü degişmediyse kutup başlarındaki temassızlık ve akünün içindeki suyun iyon yapısından kaynaklı iyon - degerde elkektriktir ki bu da 2 kutbun pozitron ve elektronların kendi içinde çakışmasıyla (kutuplar dogru takılı olsa dahi) yaratabieceği bir tür kısa devredir...servisin söylediği konu muhtemel olabilir...

• quote:

quote:

Geçen gün tanıdığım bir ailenin 2012 model Fiesta adlı bir arabası gece 03:30 sularında park halindeyken alev aldı. Komşular durumu görüp hemen adama haber vermişler. Kundaklanma yok deniliyor ama büyük ihtimalle park halinde yandı ? böyle bir şey olabilir mi.Servise götürüyoruz başlarından savmak için arabanın öncesinde yapmış olduğu bir kazayla alakalı diye baştan savıyor.

araç ayrıca daha önce kaza yaptıysa ve akü degişmediyse kutup başlarındaki temassızlık ve akünün içindeki suyun iyon yapısından kaynaklı iyon - degerde elkektriktir ki bu da 2 kutbun pozitron ve elektronların kendi içinde çakışmasıyla (kutuplar dogru takılı olsa dahi) yaratabieceği bir tür kısa devredir...servisin söylediği konu muhtemel olabilir...

Hocam kazayla alakalı olarak. Sadece tamponda yırtılma sağ tarafında ve aks kırılması oldu.
    Aküye bir zarar gelmedi yani. Motor aksamına herhangi bir zarar olmadı.
    Ayrıca sanırım kaskosu yok bilmiyorum merakımı uyandırdığımdan sordum zaten bu soruyu.
    Benim tahminime göre "Ses sisteminin döşenmiş olan kablosundan çıktığı yönünde"

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Kaskosu yokmuydu aracın ?

Sanırım yok bilmiyorum. İlginç olan park halinde yanıyor olması :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Kaskosu yokmuydu aracın ?

Sanırım yok bilmiyorum. İlginç olan park halinde yanıyor olması :D

duran arabanın yanma sebebplerinden en önemli iki tanesini söyledim..servisin söyledigi konu en muhtemel konudur..daha önceden yaşadıgım tecrubelerden sabitle;aracın daha önce almış oldugu darbeyle alakalı akünün (buna hava şartlarının da etkisi bü,yüktür) kısa devreye mahal verecek bir kutuplaşma sonucu sigorta sistemindeki statik elektrigin(ki bu elektrik aracın aküsündeki elektrikle sürekli alışveriş halindedir)..ki yangına sebebiyet veren asıl bu durumdur...
    bu arada kazalı araçların aküsünün muhakkak bir serviste test edilmesi,niteliklerinin aynen varolup olmadıgının tespit ettirilmesi,aksi halde değiştirilmesi hususunu da vurgulamış olalım...
    burdan ne söylersek söyleyelim araçta o yangının nasıl çıktıgı konusunda net bir şey kimse söyleyemez...ama şu bir gerçek ki duran arabada kontak teması olmasa dahi yangın çıkar..buna ben dahil pek çok kişi şahit olmuştur muhakkak...bir uzmana aracın gösterilmesinde yarar var..

• Bence kundaklama hala daha mantıklı...
  • Fiestalarda kızdırma bujisi şase yapmakta bunun sonucunda ya akü bitmekte yada araç yanmakta. Ford bunu ancak 3yil sonra kabullendi. Benim 3defa Aküm bitti. Araba 2013model yıl 2017 anca role de hata olduğunu kabul etmiş ve ücretsiz değişim yapıyor. Fiestası olan servislere şasi numarası ile sorgulatsın. Isıtma buji role kampanyası adı altında yangın çıkaran akü bitiren role değiştiriliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.