Şimdi Ara

Gençlerin de yaşlılardan bi farkı olmaması hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eskiden z veya alfa kuşağını eleştirenlere "en azından bizim nesil sorguluyor, köleliği kabul etmiyor" falan gibi argümanlar kullanırdım. Ama bir Z kuşağı olarak görüyorum ki öncekiler neyse biz de oyuz alfalar da o.

- Aynı ebeveynleri gibi bedavadan maaş almanın devlete atanmanın derdindeler.

- Ebeveynleri gibi sosyal yaşamdan bir haber ve aşırı rahatlar. Sadece daha şık kıyafetler giyiyorlar. Yoksa hanzoluk ve kültürsüzlük seviyesi birebir aynı.

- Bizim gördüğümüz muhalif ve düşünen gençler genelde sosyal medyada. Gerçekte x ve y kuşağından daha korkak ve sisteme göbekten bağlılar.

- Gençler agırlıklı olarak daha muhafazakar veya radikal derecede seküler. Orta görüştü olan yok. Fanatikler.

- Tarikatler bitmemiş. Hala tarikat propagandası yapan 20-25 yaş arası gençler görüyorum. Cübbeyle vs. dolaşan gençler görüyorum...

- En azından x ve y kuşağı KISMEN DE OLSA fiziksel zorluklara ve çalışma hayatına dayanıklı. Genç insanlarda bu da yok. Hepsinin tek hayali arabayla piyasa yapmak. Instaya en şık fotoları atmak.

Ben de z kuşağının başlarında doğmuş bir birey olarak özeleştiri yapıyorum. Lisede üniversitedeyken vs. sadece twittera bakarak herkes eleştiriyor gençler bahaneler yerine bilimle yönetilmek istiyor vs. diye kendimi gaza getiriyordum. Ama Türkiyenin neredeyse yarısını gezdim ve farklı farklı şehirlerde bir süre kaldıkça gözlemlerim fikrimi değiştirdi. 1000 yıllık aklı bilmiyorum ama matbaayı getirtmeyen zihin hala yaşıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Z kuşağını eski neyse buda o diyerek geçiştiremeyiz instagram tiktok tarzı bir şey eski nesilde var mıydı yoktu

Bu kuşakta iyi orta kötü yok çok iyi ve çok kötü var

Benim tahminim gelecekte z kuşağındaki yöneticiler çok zeki olacak ama yönettikleri kişiler bir işe yaramayacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt

son paragraf harika

• gençleri eleştiren bir yazı var, okuyunca z kuşağı geliyor akla ama yazı 2000 yıllık, yunan filozofun sözleri diyorlar.

yani insanoğlu hep aynıymış be ya.

• Nesillere ayırmanın bir anlamı yok. Yok boomer, yok x, yok z vs geçiniz.

İnsan doğduğu, büyüdüğü, doyduğu toplumun ortalamasıdır.

Fark olmaması doğal.

Ancak şu bir gerçek eski nesilde olan toplumculuk çatırdıyor ve gelişen Dünya insanı bireyselciliğe zorluyor ve kişi toplum içinde yalnızlaşıyor.

İlişkisi bile olsa yalnızlaşıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • + aile, din, cinsiyet gibi kavramlar da kalmıyor.

• konu sahibine sormak isterim, Matbaayı kim getirtmemiştir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.