Eskiden z veya alfa kuşağını eleştirenlere "en azından bizim nesil sorguluyor, köleliği kabul etmiyor" falan gibi argümanlar kullanırdım. Ama bir Z kuşağı olarak görüyorum ki öncekiler neyse biz de oyuz alfalar da o. - Aynı ebeveynleri gibi bedavadan maaş almanın devlete atanmanın derdindeler. - Ebeveynleri gibi sosyal yaşamdan bir haber ve aşırı rahatlar. Sadece daha şık kıyafetler giyiyorlar. Yoksa hanzoluk ve kültürsüzlük seviyesi birebir aynı. - Bizim gördüğümüz muhalif ve düşünen gençler genelde sosyal medyada. Gerçekte x ve y kuşağından daha korkak ve sisteme göbekten bağlılar. - Gençler agırlıklı olarak daha muhafazakar veya radikal derecede seküler. Orta görüştü olan yok. Fanatikler. - Tarikatler bitmemiş. Hala tarikat propagandası yapan 20-25 yaş arası gençler görüyorum. Cübbeyle vs. dolaşan gençler görüyorum... - En azından x ve y kuşağı KISMEN DE OLSA fiziksel zorluklara ve çalışma hayatına dayanıklı. Genç insanlarda bu da yok. Hepsinin tek hayali arabayla piyasa yapmak. Instaya en şık fotoları atmak. Ben de z kuşağının başlarında doğmuş bir birey olarak özeleştiri yapıyorum. Lisede üniversitedeyken vs. sadece twittera bakarak herkes eleştiriyor gençler bahaneler yerine bilimle yönetilmek istiyor vs. diye kendimi gaza getiriyordum. Ama Türkiyenin neredeyse yarısını gezdim ve farklı farklı şehirlerde bir süre kaldıkça gözlemlerim fikrimi değiştirdi. 1000 yıllık aklı bilmiyorum ama matbaayı getirtmeyen zihin hala yaşıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim