Şimdi Ara

sağlak biri için sol eli daha fazla kullanmanın beyin için avantajları var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
50.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sağ beyin sol tarafı sol beyin sağ tarafı yönetiyor ve 2 beyinin farklı görevleri var bunu az çok hepimiz biliyoruz. ben sağlağım ve sol tarafım sağ tarafıma göre aşırı zayıf kalıyor. anahtar kullanmak, klavye kullanmak gibi artık otomatiğe bağlanmış hareketler haricinde hiç denemediğim, hep sağ elimle yaptığım bir hareketi yapmaya çalışınca ben bile şaşırıyorum sol elimin zayıflığına. mesela her gün 10 dakika sol elle yazı yazmaya başlasam, bu sağ beynin daha iyi çalışmasına ve sağ-sol beynin dengelenmesine yardımcı olur mu? bilimsel bir açıklaması var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D980235F6 -- 24 Ekim 2009; 15:06:19 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sağlak Bireylerin Sol Eli Kullanmasının Beyin Üzerindeki Etkileri

Sol elle yazı yazmanın beyin üzerinde çeşitli faydaları vardır. Sağlak bireylerin sol ellerini daha fazla kullanmaları, beyinlerini uyarır ve bilişsel işlevleri geliştirebilir.

• Sol Elle Yazı Yazmanın Faydaları:

Sol elle yazı yazmak, beyindeki her iki yarım küreyi de harekete geçirir. Bu, dil işleme, problem çözme ve yaratıcılık gibi bilişsel işlevlerde gelişmelere yol açabilir.

• Sol Eli Kullanmak Beyni Geliştirir Mi?

Sağlak bireyler sol ellerini kullanmaya başladıklarında beyinleri yeni sinirsel bağlantılar oluşturur. Bu bağlantılar, bilişsel esneklik, bellek ve dikkat gibi alanlarda beyin gelişimini destekleyebilir.

• Sol Elle Yazmak Beyni Geliştirir Mi?

Bazı araştırmalar, sol elle yazan çocukların daha iyi sözel ve uzamsal yeteneklere sahip olduğunu göstermiştir. Bunun nedeni, sol el kullanımının beyindeki dil ve uzamsal işleme ile ilişkili bölgeleri harekete geçirmesidir.

• Sol Eli Geliştirmenin Faydaları:

Sol elini geliştirmek, sağlak bireyler için bir dizi avantaj sağlayabilir. Beyin gelişimini uyarmanın yanı sıra, el-göz koordinasyonu, ince motor becerileri ve el becerisini de geliştirebilir.

• Sağlak Olup Sol Eli Kullanmak:

Sağlak olup sol eli kullanmak, bazı zorluklara neden olabilir. Ancak düzenli uygulama ve sabırla, bireyler sol ellerini etkili bir şekilde kullanmayı öğrenebilirler. Sol el kullanımının beyin üzerindeki faydaları, olası zorluklara değebilir.

Sonuç olarak, sağlak bireyler sol ellerini daha fazla kullanarak beyin gelişimlerini uyarabilir, bilişsel işlevlerini geliştirebilir ve el becerilerini iyileştirebilirler. Sol el kullanımının beyin üzerindeki faydaları dikkate değerdir ve bireylerin sağ el baskınlıklarından uzaklaşmalarını teşvik etmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • diş fırçasını sol elle kullanarak başlayabilirsin.
  • Ben okumuştum ama kaynak veremeyeceğim. Sağ ile yapılan işleri sol ile yapmak, sol ile yapılanları sağ ile yapmak beyni geliştiriyormuş. Beynin kaydetme kapasitesi bilgi köprücükleri sayısı kadarmış. Sol ile yapıtğını sağ ile yapmaya başladığında yeni köprücükler gelişiyormuş. (Beynin alışkın olmadığı ve tanımadığı bir uygulama. Yeni bir matematik işlemi öğrenmek gibi.)

Birde Leonerdo Da Vinci 2 eliyle farklı yazılar yazabiliyormuş. Açıklaması şaşırtıcı: "Hayatımda bu yeteneğimin hiçbir faydasını görmedim."
  • eğer sağlaksanız ve kendinizi sol elle yazı yazmaya alıştırmaya çalışırsanız kekeme olabilirsiniz.
    Dünya üzerinde böyle insanlar var hatta bir ingiltere kralıda bu yüzden kekeme olmuş.

Ancak bunun dışında bir zararı var mı yok mu bilemiyorum.

NOT:bunlar sağdan soldan duyduklarım değil gerçekler, biraz sağdan soldan duymuşum gibi oldu o yzden yazayım dedim :)
  • yazı yazmaya çalışmak sadece bir örnekti, farklı hareketleri de solla yapmaya başlasak kekemeliğe kadar yolu mu var yani ilginç
  • Solağım ama günlük işlerimi yaparken sağ elimi kullanmaya çalışırım.
  • Valla ben sağlağım ama sol elimi daha çok kullanıyorum anlarsın ya
    edit:beyin için bi faydasınıda görmedim açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhıdıL -- 24 Ekim 2009; 19:24:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bak şimdi daha küçükken o beyinciklerin ortasında bir nokta vardır o nokta büyüğünce ayrılır buda hangi tarafı kullanırsan orası gelişir mesela yaşlanınca o noktalar daha çok ayrılıyor bu yüzdende yaşlılarda bazı şeyleri yapamama durumu olur duyma veyatta okuma gibi sağ elle yazıyorsa sol elinlede günde 5 dakka sol elinle alıştırma yapsan yazı gibi beyin için çok yararlıdır beyin seviyesi dümdüz yukarı çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackPeac3

eğer sağlaksanız ve kendinizi sol elle yazı yazmaya alıştırmaya çalışırsanız kekeme olabilirsiniz.
    Dünya üzerinde böyle insanlar var hatta bir ingiltere kralıda bu yüzden kekeme olmuş.

Ancak bunun dışında bir zararı var mı yok mu bilemiyorum.

NOT:bunlar sağdan soldan duyduklarım değil gerçekler, biraz sağdan soldan duymuşum gibi oldu o yzden yazayım dedim :)

istisnadır o kekemelik bence bende yazarım hem sağ hem sol ama çok şükür kekeme değilim
  • çalışmalara başlıyorum o zaman
  • Konu çok eski ama bu konuda okuyacaklar için birkaç şey yazmak istiyorum.
    Bende sağlağım ve sol elimi sol ayağımı çoğu zor işte kullanamıyordum. Top oynarım hep sağ ayak, yazı yazarım hep sağ, yemek yerim hep sağ, tornavida kullanırım hep sağ.
    Sonra birgün bu konu aklıma geldi, ben neden sol tarafımı kullanamıyorum ?
    Ve o günden sonra sol el ile alıştırmalara başladım. Solla yazılar yazdım(ilk başta çok zor ama 2 haftaya eliniz alışıyo) solla dişimi fırçaladım solla yemek yedim. Futbol maçlarında ise sol ayağımıda kullanmaya özen gösterdim, özellikle antremanlarda hep sol ayağımla vurdum.
    Şimdi sol tarafım neredeyse sağ tarafımla eşit sayılır. Bunların bana ne getirisi oldu ?
    En büyük getirisi vücudumun her iki tarafınıda kullanıyorum. Çoğu insan tek ele tek ayağa mahkumken ben yazı yazarken artık sol elimle başlıyorum ve yorulunca sağ elime geçip devam ediyorum veya futbolda topu sağ ayağımla sürüyorum açıyı yakalayınca sol ayağımda yapıştırıyorum ve genelde gol oluyo çünkü kaleci öyle bir hamle beklemiyor benden donup kalıyor. Zaten zidane'ın futbol videolarını izleyin ne demek istediğimi anlarsınız
    İnsanın tek bir beyin fonksiyonuna bağlı kalmaması lazım bence. Zaten dünyadaki en zeki insanlar baktığınızda iki elinide kullanabilen insanlar. Einstein doğuştan solak olup , sağ eliyle yazı yazabiliyor ve sağ eliyle enstürman çalabiliyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben ilkokulda bi elimde kurşun kalem diğerinde kırmızı kalem ikisini de kullanırmışım. Sonradan başlıkları falan aynı kalemle yazmaya başlayınca kalmadı öyle bir şey

• var kardeş uzayda nefes alabiliyorsun
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    Sizde Ambidextry olabilir. Şuan yeniden denemeleri başlayabilirsiniz eğer vücudunuz hemen tepki verip 1-2 gün içinde sol elinizle rahat bir şekilde yazı yazabilirseniz kesin ambidextry'siniz. Ambidextry üstün zekanın göstergesidir yalnız iki beyin arasındaki köprülerin ve bağlantıların çok sağlam olduğunu gösterir.

• giogo G kullanıcısına yanıt
    Dediğin şey aynı anda kullanmak oluyor sanırım, internetten baktımda. Benimki hatırladığım kadarıyla sırayla yazmaktı.Bi sağ bi sol.

Solağım bu arada az ônce merak edip denedim sağ elle çok berbat yazıyorum

• zQrba kullanıcısına yanıt
    Ambidextry iki elinide eşit şekilde hiçbir fark ve zorluk yaşamadan kullanabilen insanlara verilen tıptaki terim. Eğer küçükken kendi kendinize iki elinizlede yazıyorsanız büyük ihtimal ambidextry olmasa da ona yakın derecede bir özelliğiniz vardır. Çünkü ben bu konuyu ilk dönemler çok araştırdım ve etrafımdaki insanları çok iyi gözlemledim.
    Normal bir sağlak veya solak insan hiçbir zaman diğer elini zor işlerde tercih etmez. Kullandığı eli yorulsada, ağrısada onu kullanmaya devam eder gerekirse mola verir yine onunla devam eder.
    Siz küçükken daha yeni öğrendiğiniz birşeyi iki elinizlede yapıyorsanız dediğim gibi bu tarz birşeye sahipsinizdir çünkü daha yeni öğrendiğiniz zor bir işi bilinçsiz olarak iki ellede yapıyorsunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.