Şimdi Ara

Geçmişteki hataların sürekli akla gelip can sikmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
15.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl baş edilir bunla. Çok canımı sıkıyor sürekli aklıma geliyor. Neyse olmuş bitmiş napalim diyorum ama olmuyor. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Geçmiş Cinsel Hataların Üstesinden Gelmek

Geçmişteki hatalar hayatında bir yük olabilir, özellikle de bunlar cinsel hatalarsa. Çocuklukta veya küçükken yapılan hatalar, kişiler büyüdükten sonra bile utanç ve suçluluk duygularına neden olabilir.

Geçmişte yaptığın cinsel hatalarından utanıyor veya pişmanlık duyuyorsan, bu hislerle başa çıkmanın sağlıklı yollarını bulmak önemlidir. İşte bazı ipuçları:

• Hatalarını kabul et: Geçmişte yaptığın hataları kabul etmek, bunları aşmanın ilk adımıdır. Hatalarının sorumluluğunu üstlen ve bunlardan ders almaya çalış.
    • Kendini affet: Hatalarından dolayı kendini affetmek önemlidir. Hepimiz hata yaparız ve bunlardan ders alarak ilerleyebiliriz.
    • Başkalarıyla konuş: Bir terapist, danışman veya güvendiğin bir arkadaşla konuşmak, geçmişteki hatalarınla başa çıkmana yardımcı olabilir.
    • Yardım ara: Yardıma ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan, çekinmeden bir ruh sağlığı uzmanına başvur.
    • Kendine zaman tanı: Geçmişindeki hataların üstesinden gelmek zaman alır. Sabırlı ol ve kendine karşı nazik davran.

Çocuklukta yapılan hatalar, özellikle cinsel hatalar, kişiler üzerinde kalıcı bir etki bırakabilir. Bununla birlikte, bu hataların üstesinden gelmek ve sağlıklı, tatmin edici bir hayata devam etmek mümkündür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yaşlanınca yaptığın hata sayısı arttıkça daha az önem vermeye başlıyorsun sürekli hata yapar insan kafana takma herkesin ne hataları var duymuyorsun
  • LegendClark L kullanıcısına yanıt
    İnsanin şu hayattaki en büyük düşmanı uzaktan akrabalarıymis onu anladim bir hatanı kolluyorlar resmen bir sey yapsa da dedikodusunu etsek diyorlar.

Bir işe girdi beceremedi çıktı

Bir is kurdu onu da batirdi beceremedi

Kac yasina geldi evlenemedi...

Daha da gider bu.

Burdan tüm uzak akrabalarin- yakinlari da teget gecerek- aluminyum diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geçen yine Vanda askerim -- 3 Şubat 2018; 11:24:37 >
  • Geçen yine Vanda askerim kullanıcısına yanıt
    Mezun degilmiydin ne işleri bunlar yaş kaç

• Acı anılar resmen insanı yavas yavas öğütüyor benim de acilen bir çıkış yoluna ihtiyacim var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmişte yapılmış hatalar hiç bir zaman aklından çıkmayacak ilk önce bunu bil. Yaşlanınca edince olaylarını geçelim yani doğru değil.

Hatalar şuan seni sen yaptı. Geçmeyecekler bunlar. Her aklına geldikçe üzüleceksin. Kusura bakma gerçekler bunlar. Tek rahatlama yöntemi sohbet etmek belki de. Nerden çıkarıyorsun bunları dersen bende hata-hatalar yaptım. Yeri geldi çok büyük yeri geldi ufacık. Ufacık olanı bile beni karamsar ederken büyükleri sen düşün. Çıkmıyor aklımdan. Zamanı geri alma şansımız yok keşke olsaydı..

Geri alabilseydik ömrümden ömür vermeye hazırdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam şey olmuş şeyin davası olmaz. Yolunuza bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanHollandalı

Geçmişte yapılmış hatalar hiç bir zaman aklından çıkmayacak ilk önce bunu bil. Yaşlanınca edince olaylarını geçelim yani doğru değil.

Hatalar şuan seni sen yaptı. Geçmeyecekler bunlar. Her aklına geldikçe üzüleceksin. Kusura bakma gerçekler bunlar. Tek rahatlama yöntemi sohbet etmek belki de. Nerden çıkarıyorsun bunları dersen bende hata-hatalar yaptım. Yeri geldi çok büyük yeri geldi ufacık. Ufacık olanı bile beni karamsar ederken büyükleri sen düşün. Çıkmıyor aklımdan. Zamanı geri alma şansımız yok keşke olsaydı..

Geri alabilseydik ömrümden ömür vermeye hazırdım.

Keşke olsa ama olmuyor işte. Bari unutabilseydik o da olmuyor. Geçmişi insanın peşini bırakmıyor maalesef..

• ilerde çok daha büyük hata yapınca

geçmişte g.zekalı gibi ufak şeyleri kafaya takıyordum.asıl üzülecek olay buymuş diyceksin.

böylece bir yandan yeni büyük olaya üzüleceksin,diğer yandan da geçmişte ufak şeylere üzülüp kendini boşyere yıprattığına üzüleceksin böylece üzüntüler sana double penetration yapacak. derken çifteli üzüntü bazı sağlık sorunlarını tetikliycek bi de o sağlık sorunlarına üzülürken bakmışsın ki triple takılıyorsun.yeter birader triple triple diyceksin sonra bakcaksın kurtuluş yok,dönüp bakcan millet bu derdin altından nasıl kalkıyormuş diycen ve ferdiye başlıycan hacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 3 Şubat 2018; 22:9:34 >

• ben de öyle büyük ve basit hatalar yaptım ki, geri dönüşü olmuyor kolay kolay. birşeyleri alıp götürüyor. bundan 10 - 15 yıl önce, bak sen şöyle şöyle hatalar yapacaksın deselerdi, yok canım mümkün değil derdim. ama yaptım o hataları. neden nasıl oldu bilmiyorum, oldu işte. safça şımarıkça şeyler yaptım, yol gösteren olmadı, hata yapıyorsun diyen olmadı, birsürü hata yaptım. işin tuhaf tarafı hala da yapmaya devam ediyorum istemesem de. mesela geçenlerde bir akrabayla büyük bir tatsızlık yaşadım, çok bunalmış bir anımda damarıma bastı, tutamadım kendimi. daha bir sürü şey var
    Tek derdin bu olsun ya hu. Imkanin varsa cevreni degistir. Ben okul bitsin bitmesin kendimi iyi kotu garantiye aldigim anda boyle yapacagim. Sehir disinda evimiz var. Orasi olmazsa koye yerlesmeyi planliyorum.

Hatalara gelince vallahi su an iyi kotu bir seyler uretiyorum kendimce. 2 senedir aklimdaki is uzerine yogunlastim. Cizim resimle falan ugrasiyorum. Bak iki senede bitti diyebilecegim bir eserim yok. Hepsi hatalarla dolu. Ama ilk calismayla son calisma arasinda muazzam fark var. Bunu hayat felsefem haline getirdim. Surekli cabalamak ve hatalar yapmak. Ama bu hatalarin farkina varmak. Sonu nereye gider bilmiyorum. En iyi ihtimalle istedigim hayata yaklasiyorum. Tavsiyem budur klise ama hatadan ders cikardigin anda o hata olmaktan cikiyor hatta basaridan daha degerli bence. Ama bos durursan ya da istemedigin gibi islerde sirf basarmak adina ugrasirsan asil hatan o olur. Ve insanligin cogunlugu bu durumda. Cunku o basarilar, senin hatani gostermiyor. Yaptigin iste mutlu degilsin ama ceosun bilmem nerenin. Bu ceo unvani mutlu olmadigini idrak etmenle aranda bir perde oluyor. Ha bugun istedigin bir seyi on yil sonra belki istemeyeceksin bilemiyorum ama dedigim gibi bu ileride yaptigin hata bile olsa onun ustune bir sey kattigin zaman degerli bir hayat surmus oluyorsun. Yoksa cok aptal degilse herkes google gibi bir sirket kurabilir ya da beyaz yakali olabilir. Ama bunu dedigim surecten gecenler ve gercekten isteyenler basarabiliyor. Cop bile toplamak istiyorsan bunda en iyisi olmaya ugras. Bugunun basarisi yarinin hatasi olabilir. Ya da bugunun hatasi yarinin basarisi. Buna karar vermek senin elinde.

• jerryyyy J kullanıcısına yanıt
    Akrabalarla olani en berbati adımın adını hic acimazlar sapiga da çıkarırlar deliye de çıkarırlar gavur bile derler elin adami demez ama o akraba denen tek hucreliler der hakli olsan bile derler... Çok zor bir şey.

yaş kaç?

• Nedense yorumları okuduktan sonra içime bir rahatlama geldi

• Hata yapmayan insan varmıdır. Ha evinde oturur etliye sütlüye karışmazsın hata yapmazsın. Ama onda da ilerde yıllarım evde oturmakla geçti deyip hata yaptım dersin. Yaptığımız hatalardan ders çıkarıp o hatalara tekrar düşmemek en iyisi. Arada benimde aklıma geliyor özellikle bir uğraşın olmayınca en önemsemiyeceğin şeye bile takıyorsun kafayı:)

• Bazen geçmiş aklıma geliyor ve canımı çok sıkıyor. Yaşlandıkça geçmişteki hatalarımın baskısı daha çok üzerime gelmeye başlıyor. Son iki yıldır çok radikal kararlar aldım, ya daha da dibe batacağım ya da çok sağlam çıkacağım. Hakkımızda hayırlısı ama umarım geçmişteki hatalar gerçekten insanı güçlendiriyordur.
    Benim için de kim bilir neler diyorlardır ama umrumda mı, değil. Bayram ziyaretlerinde bile gitmiyorum. Kim takar akrabaları, boşver. Elin ağzı torba değil ki büzesin.

Bu arada konuyu okuyunca bende yarattığı fikirler farklı oldu. Hani geçmişte sadece "o an" size aptalca gelmeyen bir davranışta bulunursunuz da aradan zaman geçince ne kadar aptalca davrandığınızı, komik veya utandırıcı hatalarda bulunduğunuzu anlarsınız ama geçmişte kaldığı için değiştiremezsiniz ya, işte bende öyle fikirler oluşturdu. Bir de ben takıntılı biriyim geçmişteki bu kötü anıları asla unutmam. Yani günün birinde birden aklıma gelir ve sinirlenirim mesela. Keşke şöyle yapsaydım, keşke böyle yapsaydım diye bir süre düşünür sonra aklımdan çıkarırım. İşte, konuya girince ilk aklıma gelenler bunlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 6 Şubat 2018; 7:54:33 >
  • Tek yapabileceğiniz hatalarınızı kabullenmek, anılarınızdan kurtulma imkanınız yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Geçen yine Vanda askerim

İnsanin şu hayattaki en büyük düşmanı uzaktan akrabalarıymis onu anladim bir hatanı kolluyorlar resmen bir sey yapsa da dedikodusunu etsek diyorlar.

Bir işe girdi beceremedi çıktı

Bir is kurdu onu da batirdi beceremedi

Kac yasina geldi evlenemedi...

Daha da gider bu.

Burdan tüm uzak akrabalarin- yakinlari da teget gecerek- aluminyum diyorum.

Çok doğru
    Tüm yapmamız gereken aluminyum demek hocam

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.