Şimdi Ara

Geçmişteki hataların sürekli akla gelip can sikmasi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
15.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hani ne bileyim çalışmayıp kötü ya da ortalama bi liseye düşmek bi hatadır ok
    Ama bana göre yanlış bölüm seçi sırf parası için o bölümü okuyup sonrada çalışmak çok daha büyük bi hatadır.
    Ya da başka türlü özzzel hayatla ilgili hatalar vardır

Hangisi hocam sizinki? Ufaktan çıtlatın az buz bi yardım edebiliyorsak edelim, fikir varsa sunalım
  • bu bir tek bende oluyor sanıyordum...
    aklına gelince anlık bir sinir krizi yada ani bir can sıkıntısı sonra oldu bitti geçti diye kendini teselli etme..
    unutmak mümkün olmuyor olur olmaz yerde akla gelip can sıkan, sinir bozan anılar
  • Drima kullanıcısına yanıt
    yok öyle hatalar değil, bir anlık gaflet ile yapılan hatalar genelde özel oluyor..
    insan unutmaya çalıştığı şeyleri burada anlatmak istemiyor.. daha kötüleri var ama bir iki tane örnek vereyim.
    *üni'de sunum yaparken hoca soru sormuştu bende bir anlık dalgınlık "buyur abi" demiştirm (en önemsimsizi) ve bütün sınıfa rezil olmak
    * yine üni.de yaşanmış aklımın çıkmasına neden olan bir olay; sabah kalkıp okula geç kalacağım diye üstümü alalacele değiştirip okula koştum, derslere girdikten sonra aşağı yemekhaneye gittim yemek sırasındayım. o sırada nasıl olduysa bende sertleşme oldu () tabii aşağıya doğru olduğundan bende kimse fark etmeden bir el hareketiyle düzelteyim dedim (yapmaz olaydım) nasıl oldu anlamadım bir anda benimki pantolonun önünden çıkıverdi (anlatılmaz yaşanır) saniyenin 1/1.000 hızıyla içeri sokmaya çalışmam bir oldu girmemeye çalışmasıda cabası.. yemekhanede 50-60 kişi (kızlı erkekli) vardı Allah'tan kimse fark etmedi.
    (o zamanlar şu önü düğmeli boxer kullanırdım(bu olaydan sonra hiç kullanmadım) tabii evden acele ile çıkınca pantolonun düğmeleri açık kalmış ayarlasan olmaz yemin ediyorum en öyle atraksiyon yaşamadım daha )
    bunlar anlatabildiklerim anlatamadıklarım var sen düşün !
    edit:
    kısaca "ben bu mallığı nasıl yaptım" dediğiniz hatalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 5 Şubat 2018; 11:10:47 >

• Ben kendimi sorgulamaktan uyuyamiyorum gece 2 saat
  • türkiye'de her şey olabilirsiniz ama rezil olamazsınız

Diyor murathan mungan abi. Cokta sey etmemek lazım.
  • çocukken bisikletle yolda gidiyordum babam arabayla arkamdan geliyordu. yola bakmadan cıkınca baska araba uzun bi korna çaldı. çok utanmıştım. babamda tip tip bakmıştı. onu bile unutamıyorum aklıma gelince uykum kaçıyor bazen :) düşün yani neleri kafaya takıyorum. ne mallıklar yaptım bitanesi geçen hafta hatta. çok kötü rezil oldum birine karşı. bizim yapımız böyle. çok düşünüyoruz. takmamak lazım. hiç birşeyi takmayan insanlara çok imreniyorum.
  • youtube
    Hatasız Kul Olmaz Orhan Gencebay
    https://youtu.be/wzGENjrUuWg
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Yiğidin malı meydanda olurmuş lafının somutlasmis halisiniz hocam
  • +1000. Ben daha çok pedere sovuyom. Akşama kadar. İşsizim nasıl olsa vaktim çok.
  • Hayatta daha çok doğru yapıyorsak sebebi o hatalar zaten hocam, kimisi sadece anımsar kimisi kafaya takar. Bu insanın yapısıyla alakalı, takma desek zaten takacaksın fakat onların varlığı seni tamamlayan şeylerden biri...

Fakat kafaya takıyorsanız, konuşun hocam tanıdığınız yada tanımadığınız insanlarla dertleşin içinizi boşaltın, belki daha az zarar verir size
  • Psikolog. Antidepresan
  • Geçmişinizi unutmayın lakin kötü ve öyle hissettiren şeyleri unutun yoksa takıntı sendromu başlıyor iyi bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanHollandalı

Geçmişte yapılmış hatalar hiç bir zaman aklından çıkmayacak ilk önce bunu bil. Yaşlanınca edince olaylarını geçelim yani doğru değil.

Hatalar şuan seni sen yaptı. Geçmeyecekler bunlar. Her aklına geldikçe üzüleceksin. Kusura bakma gerçekler bunlar. Tek rahatlama yöntemi sohbet etmek belki de. Nerden çıkarıyorsun bunları dersen bende hata-hatalar yaptım. Yeri geldi çok büyük yeri geldi ufacık. Ufacık olanı bile beni karamsar ederken büyükleri sen düşün. Çıkmıyor aklımdan. Zamanı geri alma şansımız yok keşke olsaydı..

Geri alabilseydik ömrümden ömür vermeye hazırdım.

Bu tür takıntılı düşünceler beyinde sağlıklı olarak işlenmediği için rahatsızlık veriyor.Yani bir nevi bad sector oluşuyor beyinde.Aynı rahatsızlık bende de var.Küçükken tacize uğramıştım hala aklımdan atamıyorum,2 hafta önce psikiyatriye gitmeye karar verdim.EMDR tekniğiyle o travmatik rahatsızlık veren düşünceyi yeniden işleyecek beyin ve artık duyarsızlaşmaya kafaya takmamaya başlayacaksın.Yani doktor bana böyle söyledi.

Bi cihaz var emdr de ,kulaklık takıyorsun ve eline 2 tane titreşimli şey veriyorlar ve o aklından çıkmayan düşüncelerle ilgili sohbet ediyorsun.Bu arada kulaklıktan beyine değişik değişik frekanslar yollanıyor.Bu tür sıkıntısı olanların araştırmasını tavsiye ederim.

Psikoterapide emdr kendini kanıtlamış bir yöntem.

• İnsana kafayi cizdiriyor beyin surekli gece akla getiriyor uyutmuyor
  • Bir ara ben de çok takılırdım geçmişe ama boşvermek en iyisi. Bikaç yıl önce nargile cafede tüttürürken bir arkadaşımın sözü beni bu söylediğim boşvermişliğe itiyor. Aynen şu:

Millete bakıyorum kim mutlu kim mutsuz diye, kanka geçmişe takılanlar ve geleceğiyle ilgili umutsuz olan insanları hiç mutlu göremedim. Herşey andan ibaret.

Kaç yıl oldu hala hayatımda uyguladığım bir söz.
  • Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    Bence ilacın doktor veya eczanede aranmaması gerekiyor. Dediğiniz gibi bir rahatsızlık veya hastalıksa bu rahatsızlığı hastalığı kansere benzetebiliriz yani. Ve ilerlemiş bir vaka ise sonucu tahmin edebiliyorsunuz.

Kişiden kişiye değişir tabi ki bu. Ya kazanacaksın yada kaybedeceksin. Güçlü olan kazanır ama güçlü birisi ile karşılaşamadım. Gün geçtikçe eriyoruz,bitiyoruz..
  • UçamayanHollandalı kullanıcısına yanıt
    Tek ilaç gelecekten umut sanırım.
  • Geçen yine Vanda askerim kullanıcısına yanıt
    Ya umutlarda tükenmişse. Çare yok ya. Bu böyle devam edecek.
  • Konu ve mesajlarda kendimi gördüm resmen.

Geçmişte yaptığım hatalar büyüğüyle küçüğüyle aklıma gelip duruyor. Bir turlu atamıyorum aklımdan. Allah'ım ne zor şey bu.

Ah şu zamanı geri alabilsek. Çok değil birazcık ... Acaba her şey daha farklı olur muydu, istediğimiz gibi ? Veya bu kaderimizde mi vardı; ne yaparsak yapalım, hangi yolu seçersek seçelim, sonucu asla değiştiremez miydik ? Her şey yine ne kadar değiştirmeye çalışsak da dönüp dolaşıp aynı yere mi gelirdi ? Bu, sonucunu belirleyebileceğimiz bir şey değil miydi ?

Ciddi anlamda insanin zihnini kemiren, önüne geçilmezse kendi kendini yiyip bitireceği ömründen ömür götüreceği bir durum. İnsanı kanser bile eder.
    O yüzden kilit nokta bence geçmişteki hatalardan ders çıkararak en azından bunları tecrube olarak sayarak geleceğimizi daha iyi şekillendirmeye çalışmak. Eğer inanıyorsanız bir yaratıcıya sığınmak, ondan destek almaya çalışmak, sizin için daha iyi şeyler hazırladığını düşünmek. Yardımcı olacak şeyler işte bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Angelo -- 11 Şubat 2018; 19:37:54 >

• Mr. Angelo kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmissiniz. Tek çare tanrıya güvenip gelecekten umut etmek.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.