Şimdi Ara

Çekim Gücü Konusunda Avea'ya Haksızlık Yapılmıyor mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
3
Favori
31.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brdst

avea ve diğer iki operatör arasında çok fark var bence. avea çekiyor gözükse bile konuşulmuyor. seste kesilmeler oluyor. ama yalan yok fiyat konusunda diğerlerine göre çok avantajlı.

haksızlık yapılan biri varsa o da aveanın müşteridir diye düşünüyorum.

Evet... Sorun tam da sizin belirttiğiniz gibi. Ülkenin %100 unde çekse bile
    doğru düzgün konuşamadıktan sonra neye yarar. Hala % 97 kapsama
    alanımız var diye de reklam yapıyorlar. Ben de operatörümü değiştirmeyi düşünenlerdenim.
    İşin kötüsü 6-7 kişi de benim kurbanım oldu. Onları da aveaya geçirmiştim.
    Çok pişmanım.
  • Bartın'ın Ulus ilçesinde yaşıyorum ben... Çok gariptir ki burada ne Turkcell'de ne de Vodafone'da 3G hizmeti var...Fakat 1 ay önce buraya Avea 3g hizmeti vermeye başladı. Ayrıca tarife ucuzluğu bakımından iki operatorden daha iyi işler yapıyor. Bugun bende geçiş için başvurdum. Keşke Vodafone gibi cep aile gibi bir paket yapsa tadından yenmeyecek...
  • Gaziantep'te avea full kapsama ile sorunsuz. hatta çoğu yerde 3G bile full çekiyor. ses kalitesi mükemmel hiç kesinti olmuyor. turkcell ile yaptığım görüşmelerde araya parazit giriyor sürekli ama avea tertemiz.

Gaziantep'te yaşayanlar kaliteyi ucuza almak istiyorlarsa hiç düşünmeden avea kullanılabilir bilginize ...
  • bende aveadan memnunum fakat memnun olmadım yönleride var yok değil mesela bazen odamda cekmiyor tek diş oluyor bazen 3-4 diş oluyor arada o kadarda olsun sonucda 9 tlye 10bin avea içi 1000 sms de her yöne olan 5 tlye 250 mb olan 10 dakikası 50 kuruş olan bi operatör görmedim telefonla pek işim olmaz genelde sms atarım cok nadir konuşma yaparım ama avedan memnunum arada bi sorun yapıyor o kadarda olsun :)
  • çekim konusunda sorun çok az yaşadım ben ancak 3-4 diş bile çekerken konuşurken kopma oluyor bazen
  • Bursa gibi bir sehirde azda olsa sorun yasamak can sıkıcı olabiliyor.

Sehir merkezinde evlerin,ofislerin iç odalarında çekmediğine çok kez şahit oldum.

Millet konuşmak için cama yaklaşıyor.
    Aptalca bir durum
  • Avea ile çekim sorunu yok denecek kadar az yaşıyorum artık
  • Herkes yazmış, tamamını okumaya yüreğim yetmedi, bende yazayım deneyimlerimi:

4 yıl turkcell kullandım, son 5 aydır avea müşterisiyim.

Derseniz ki kapsaması sorunlu mu? Bugüne kadar turkcell ile nerelerde çekim sorunu yaşadıysam aveada da aynı şekilde sorun yaşadım, onun dışında çekim gücü aynıydı.

Hatta turkcell'de konuşurken sesin kesik kesik gelmesi sorunu oluyordu, aveada onu da yaşamıyorum.

Turkcell ile avea arasında bir kaç fark söylemek gerekirse:

1) Turkcellde herhangi bir sorun için MH'yi ararsanız, en geç 10 dakika içerisinde derdinizi anlatmış ve olayı çözmüş olursunuz, bu durum para/kredi iadesi için bile olsa. Avea'da ilk 10 dakikada tele-mesaj sisteminden müşteri hizmetlerine ancak bağlanırsınız, genelde size bahaneler uydurarak başlarından savarlar ve işin içinde para/kredi iadesi gibi bir durum var ise, 1 aydan aşağı çözülmez.

2) Turkcell, inanılmaz kampanyalar yapıp, bangır bangır reklamlarla duyururken, bilbordları keyfi kiralayıp, abonelere mms'ler dağıtırken, avea'da bunları bulamazsınız. İnanılmaz avantajlı tarifelere sahiptir ancak bunu kendi çabalarınızla ya da arkadaşlarınızdan filan duymanız gerekir çünkü reklama ayıracakları "devasa" bütçeler yoktur, sebebi 3. maddede...

3) Turkcellden turkcell'e uzun uzun konuşturan bir tarife asla bulunmaz, bu nedenle ay boyunca sadece 1 turkcell abonesi ile aranızda konuşsanız dahi, 25TL'nin altında kolay kolay fatura ödemezsiniz (tecrübe ile sabittir) Ancak avea 9TL'ye aranızda konuşturur, hatta ayda 120dk her yöne görüşme de vererek adeta "coşturur"

Bu arada kırsalda çekmeme problemini yazan bir kaç kişi olmuş, sebebi tamamen teknik...

Turkcell ve VF, sistemlerini 90'lı yılların başlarında kurduklarından o dönem cihazların desteklediği frekanslar ile yayına başlamışlardı(850-900MHz). Bu bant aralığında taşınan veri boyutu düşük, ancak mesafe uzundu. Yani kalitesiz ses-uzun mesafe.

Avea 2000'li yılların başında kurulduğundan yeni standart olan 1800-1900MHz bantlarında yayın yapmaya başladı. Eski teknolojiye göre 2 kat daha kaliteli ses, eski mesafenin yarı mesafesi kapsama alanı demektir.

Şimdilerde ise herkes 2100MHz bandında yayın yapmaktadır ki, 3g için bu frekans gerekir, genel olarak ses kalite farkı ortadan kalkmıştır.

ANCAK, Turkcell ve VF'nin altyapısı daha eski olduğu için kırsalda, düşük bantta rahatlıkla kapsama yapabilirken, Avea'nın altyapısı düşük bantı desteklemediğinden sorun yaratmaktadır...

• addictive , teknik konu hakkında bilgim yoktu iyi oldu gerçekten

Şu her yöne 500dk her yöne 1000sms ve her ay 1GB tarifesi bile yeter Avea'ya geçmeye :) 1GB internet en son 9TL idi hala böyle mi bilmiyorum ama turkcellde 1GB bile 19 ya da 29 lira :)
  • ben yan apartmandaki annem'le konuşurken bile sorun yaşıyorum. ikimizinki de turkcell hem de.. İstanbul/Üsküdar/Bağlarbaşı'nda yaşanıyor bu olay.İstanbul'un göbeği sayılır. sürekli kesiliyor benim hattım odalarda dolşıyorum hat bulmak için. Bir de dağda taşta çeker yapıyorlar da ben geçen yaz köye gittim hiç biri çekmiyordu. pancere kenarına koyup hoparlör açık konuşmaya çalışıyorduk sinop'ta.. ben şu an Avea her yöne 500 dk+2000sms+sınırsız internet = 30 TL tarifesine geçeceğim. ben de 2 sene avea kullanmıştım ve bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. 4-5 sene önce.. şimdi daha da düzeltmişlerdir diye düşünüyorum..
  • Okulumda turkcell vinn 200 kb hizi gecemioken (3g kapsamasi yok) avea 4.4 mbps ile ucuyo bence turkcell azla abartilio. ailem koyde hicbir hat cekmio malesef ama turkcelle kalsa her erde cekio die reklam yapip kendini.kandirio

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hala aveanin berbat çektiğini düşünüyorum. Şu an halen tarifeleri ve çevremdekilerden dolayı kullanmaktayim ama. Bundan 3 sene önce turkcell ve aveayi beraber kullanırken dışarda gayet iyi çeken iki operatördür. Binaya girince avea ölür. Bana 1800- 900 demeyin. Bu bir açıklama değildir çünkü. Bunu halen geliştirmemek aveanin eksigidir ve düzeltmesi gerekir. Sonuçta müşteri elinde olana bakar. Ben halen aveayi ızmirde çektiremiyorum. Konuşmak için bina dışına çıkmak zorunda kalıyorum.

• bu konuda çok önyargılıydım. şimdi ben bimcell liyim. açıkçası geçmeden önce kafamdaki en önemli sorundu çekim problemi. ancak çıktığından beri yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve çok şükür ki 1 kez bile çekim sorunu yaşamadım. bunda telefonun payının olduğunuda söyleyenler var çekim kalitesi olarak ancak yinede bimcell in dolayısla aveanın ufak tefek sorunları dışında çekim problemi kalmadığını düşünüyorum. tabi dahada geliştirilmeli böyle kalsın gibi bişi demiyoruz elbette.
  • Bugun istanbulun ortasında, topkapıda telefonun çekmediğini gördüm
    İnternete bağlıydım, koptu baya bir süre bağlantı gelmedi.
    daha sonra bağlantı geldi, vatan caddesine girerken telefon çekmedi
  • En iyi kampanyaları sunmasına rağmen hala birçok kişi avea'ya soğuk bakıyorsa problem var demektir. Çekim gücü diğer 2 operatöre asla ulaşamaz...
  • Valla ablamın evinde avea çekmiiyor hayır dağ başıda değil bazı odalarda çekiyor bazılarında çekmiyor,böyle saçmalık görmedim
  • daha öncede forumda açılan konularda bahsetmiştim. Aveanın genelde iyi çektiği yerler büyük şehirler oralarda daha az sorun yaşanıyor. ama birde anadolu taraflarına gelin sinirden kartı kırıp atasım geliyor ama ucuz olduğu için sadece evimde kullanıyorum en basitinden merkezde markete giriyorum çekmiyor apatmanların merdivenlerde ilk 3.katında hat yok. eski günlerdeki gibi teli havaya kaldırıp hat arıyorum Ama 3g konusunda diğer operatörlere göre daha hızlı Aveanın anadoluya biraz daha yatırım yapması lazım daha çok eksilikleri var. şimdidlik dışarıda vodafone kullanıyorum çekim konusunda süper yeni bazlar taktı tek eksiği ses kalitesi..
  • bir keresinde taksim meydanında çekmemişti uzun bir süre
  • AVEA, eylül 2013 de TED kolejin içinde yani binalarda ve ODTÜ'nün içinde yani binalarda, anfilerde çekmiyor. Turkcell eskiden çok iyiydi. Her yerde çekerdi. Fakat artık Turkcell geriledi. Ankara'nın bir çok merkezi yerinde Turkcell 3G yok. Sağlıklı görüşme yapmak da çok zor. 3G konusunda Turkcell'in en azından Başkent Ankara'da ve İzmit'te çok ekmek yemesi lazım.
  • Bence de haksızlık felan yapılmıyor .evet istanbul gibi büyük şehirler de fazla problem olmuyor ama kırsalda bazen saç baş yolduruyor.tüm opatatörleri kullanmış biri olarak söylüyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.