Şimdi Ara

Çekirgenin bir zararı var mıdır? Odamda var bir tane.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
53.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tam perdenin üstünde duruyor şu anda.Uyuyo galiba.Çekirgenin insanlara bir zararı olur mu? Yakalayıp pencereden dışarı atayım mı yoksa kalsın mı öyle?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çekirgenin Zararı Var Mıdır?

Çekirgeler, genel olarak insanlara doğrudan zarar vermezler. Bununla birlikte, büyük sürüler halindeyken tarım alanlarına zarar verebilirler ve bitkileri yiyerek mahsul kayıplarına neden olabilirler.

Çekirgelerin insan sağlığına doğrudan bir zararı olduğu bilinmemektedir. Ancak bazı durumlarda, büyük sürüler çekirge istilaları, alerjik reaksiyonlar veya solunum problemlerine yol açabilir.

Çekirgenin Evdeki Varlığı

Evinizde bir çekirge varsa, genellikle zararsızdır. Ancak, çekirge evinizde çok fazla bitki veya yiyecek varsa, bunlara zarar verme olasılığı olabilir. Çekirgeyi dışarıya çıkarmak istiyorsanız, nazikçe bir kaba koyabilir ve dışarıda serbest bırakabilirsiniz.

Zararlı Çekirge Türleri

Bazı çekirge türleri tarım için zararlı olabilir, özellikle de büyük sürüler halindeyken. En zararlı çekirge türlerinden bazıları şunlardır:

• Çöl çekirgesi (Schistocerca gregaria)
    • Göçmen çekirge (Locusta migratoria)
    • Amerikan çekirgesi (Schistocerca americana)

Çekirge Zararlarını Önleme

Çekirge istilasını önlemeye yardımcı olmak için atabileceğin bazı adımlar şunlardır:

• Tarlaları ve bahçeleri yabani otlardan arındırarak çekirgelerin üreme alanlarını azalt.
    • Evin çevresindeki bitki örtüsünü düzenli olarak keserek çekirgelerin saklanma yerlerini ortadan kaldır.
    • Tarlaları korumak için çekirge öldürücü kullanmayı düşün.

Çekirgelerin insanlara doğrudan zarar vermediğini, ancak büyük sürüler halindeyken tarıma zarar verebileceklerini unutmamak önemlidir. Evinde bir çekirge varsa, genellikle zararsızdır, ancak evinde çok fazla bitki veya yiyecek varsa, bunlara zarar verme olasılığı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • garip bir hayvandır.. ses çıkarır sadece .. öldürme sakın
  • zararı olmaz.eğer büyükse ve daha önce tutmadıysan eldivenle tutup dışarı at ama küçükse elinle tutup atabilrsin(eldiven giy dememin sebebi dikenleri eline batmasın...)
  • dikkat et elbiselerini kesebilir böyle bi huyu vardır onun dışında zararı yoktur
  • cekirge bu ne yapacağı belli olmaz
  • Hayatım boyunca gördüğüm en tiksinç iğrenç varlık olması dışında yok galiba. O benim odama girseydi odamda uyuyamazdım ya da birine öldüttürürdüm. Böceklerden özellikle Çekirge kelebek ve güvelerden feci iğrenir ve tırsarım. Çekirge çok iğrenç eğer korkmuyosan vur kafasına pörtleğini çıkart. Hem tarlalara falan çok zarar veriyolar.
  • Katil Çekirge Olabilir dikka et sen yinede kardeşim
  • Gece bir yerlerine girmesin diye dışarı atmakta fayda var
  • Abi benim evde kobra var ısırırmı Tip tip bakıyor Bakışa bakışa aramızda duygusal bağ kurduk o dilini uzatır sisssss yapıyor bende elimi araya koyuyom birşey olmasın diye

bide gerçekten olursa ne yaparım be şaka maka gece gece giderim laptop yan yatır arasında
  • Babamla başarılı bir operasyon yaparak çekirgeye zarar vermeden pencereden dışarı salladık Balkona düşmüş olmalı ama balkona baktım yoktu.Odayı, perdeyi filan iyice kontrol ettim bulamadım.Heralde kaçıp gitti zavallı hayvan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cyanide_

quote:

Orjinalden alıntı: PaşaTuning

quote:

Balgam At !

Sana mı?

Sen Yenisin Galiba

Katılım zamanı: 26 Mart 2009

Sen çok mu eskisin
  • hiçbir zararı olmaz dostum, seni seni gıcık eder yalnızca tutup atabilirim diyorsan at zarar vermez
  • quote:

Babamla başarılı bir operasyon yaparak çekirgeye zarar vermeden pencereden dışarı salladık Balkona düşmüş olmalı ama balkona baktım yoktu.Odayı, perdeyi filan iyice kontrol ettim bulamadım.Heralde kaçıp gitti zavallı hayvan

Hayvana zarar vermeyerek bu işlemi gerçekleştirdiniz için teşekkürler

Banlanmışsın bu arada,neden acaba?Geçmiş olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuykil

quote:

Babamla başarılı bir operasyon yaparak çekirgeye zarar vermeden pencereden dışarı salladık Balkona düşmüş olmalı ama balkona baktım yoktu.Odayı, perdeyi filan iyice kontrol ettim bulamadım.Heralde kaçıp gitti zavallı hayvan

Hayvana zarar vermeyerek bu işlemi gerçekleştirdiniz için teşekkürler

Banlanmışsın bu arada,neden acaba?Geçmiş olsun

Çekirge'nin İntikamı.

İyi Kung-fu filmi olur bundan

• quote:

Orijinalden alıntı: Crimhead

quote:

quote:

quote:

Balgam At !

Sana mı?

Sen Yenisin Galiba

Katılım zamanı: 26 Mart 2009

Sen çok mu eskisin

eski evet knk

• Bi ara kavanoza koyup beslemistim lan hey gidi hey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O cekirge ölüp toprak olmustur simdiye beyler neyin yorumu bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.