Merhaba arkadaşlar, Başlığa göre ilk akla gelen repeater kullanmak fakat hem birazdan bahsedeceğim sebep hem de bir kaç yazı okumam sebebiyle bir bilene danışmak istedim. Eski evimizde modem tam evin ortasındaydı ve haliyle hiç çekim sorunu yaşamıyorduk. Şimdi ise modem evin bir köşesinde olduğundan diğer köşede bağlantı sorunları yaşıyoruz. Daha önce yurt odamda internet çekmediği için TP-Link RE220 Repeater almıştım ve orada işimi görmüştü ancak evde denediğimde 80-85 mbps olan internet hızımı 20-30 mbps civarına çektiğini gördüm, artan Ping de cabası. Çok uzattım direkt sorulara geçeyim: Dipnot: Evin diğer köşesinde internet az da olsa çekiyor, tamamen çekmiyor değil fakat 85 mbps internet 6 mbps oluyor. 1) Benim repeater ile yaşadığım 85 mbits’i 20-30’a indirme durumunu daha iyi bir tekrarlayıcı ile çözebilir miyim yoksa genel olarak repeaterların tamamında bu sorun var mıdır ? 2) Repeater yerine mesh kullanımı nasıl oluyor ve uygun bir cihaz önerebilir misiniz? 3) Mesh ile kablo çekmem gerekir mi? Çünkü modemin yerini değiştirsem evin ortasından internet kablosu geçecek ve pek istediğimiz bir şey değil, kablosuz halletmek istiyoruz. şimdiden teşekkürler arkadaşlar, umarım Yardımcı olursunuz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim