Şimdi Ara

Celal Şengör Gerçeği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Celal Şengör, Bilgiyi kaynağından okuyan ve Bilimsel yöntemi benimseyen değerli bir bilim adamıdır. Ve bilim adamları düşüncelerini , Din, Tarih ve Sosyal konularda dile getirebilir. Saçma sapan şeyler bile söyleyebilir. Kendisinin dediği gibi Bilim adamlarına, Bilim yaptığı sürece ve İyi eğitim verdiği sürece, Bireysel düşünceleri için sınırsız Toleranz tanınır. Herkes kendi fikrini söylemek özgürlüğüne sahiptir. Hiç bilmeden birisinin, Hiçbir kaynağa ve bilgiye sahip olmadan bir konu hakkında fikir belirtmesi ile Bir konuda iyi bilgi sahibi ve kaynaklara dayanarak, Bilgiyi ve kaynakları kendi bakış açısından yorumlaması aynı değildir.

Bilmeden konuşana Cahil,
    Bilip Bilgisini Teori halinde sunana Bilim Adamı nedir :)

Ve bilimde hiçbir zaman tam hakikat iddiası yoktur.

Celal Şengör ün Jeoloji ve Bilim Tarihi hakkında görüşlerini çok beğeniyorum ve severek takip ediyorum kendisini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilim en az felsefe kadar önemli

Çünkü felsefem akıllı ev sistemlerisiz düşünülemez

Tabi bilime giden yolda çeşitli açılımlar,ötekiye çagrı refahlamaları,hayret ettirici yaratıcılıklar da vardır

• Argumentum ad verecundiam ülkemizde atasporudur :) Her Türk genci mutlaka hayatı boyunca birkaç defa ya maruz bırakılır ya maruz bırakır. Sadece Celal Şengör olayı değil yani.
  • Ben hiç böyle bir davranışta bulunan kişi görmedim, adama ve hayranlarına laf atmak için yazılmış saçma bir şey.
  • Dogru olabilir aslinda. Sevenlerinin her zaman bir elestiri geldigi zaman "Ad Hominem yapma" deyisine bakarsak elestiriye acik olmadiklarini gosteriyor.Sayin Sengor'un dediklerinin "mutlak dogru oldugunu" sanisini bize veriyor bu da. Insanlar hata yapabilir, veya dediklerinin her seyi dogru olmayabilir. 1 2 program seylerini izledikten sonra "kendi yanlisi gorup hata yaptigini" ifade eder oldugunu dusunuyorum. Tabi elestiriye acik olmayan sevenlerinin kisinin sevilen kaynagi etkileyecegini bize gostermez. Sevenlerinin birazi eger ki felsefe yapiyorlarsa ki boyle bir tutum icinde olmalari biraz da yanlis. "Elestirisel tutum" her zaman icin gerekli olan bir seydir.

"Hegel Sarlatandir" diyor kendisi "Sayin Sengor'un elestirisi yanlis" denildigi zaman "Idealist misin?,Hegelci misin? Elestiri her zaman olur" gibi seyler goruyorum yorumlarda ama genel olarak elestirinin de bir adabi vardir. Sanirsin hegel platon'mus gibi bir izlenim yaratilmaya calisiliyor ama hegel,ortaya attigi goruslerinin hepsi dogru karsit goruslerinin hepsi "Mutlak Yanlis,Zindik v.s" dedigini gormedim acikcasi. Diyalektik'te 2 dakika da curutulecek bir sey de degildir. He yanlistir ona laf etmem ama curutus sekli de onun tabiriyle bir "Zirvadan" ibaret.

Zindik benzetmedir bilgi.

• Her şeyden önce bir bilim adamı tabii ki.
  • En sevdiğim bilim adamlarından birisidir Celal Şengör. Tarih, Jeoloji, Bilim Tarihi bilgisi çok ileri düzeyde. Aynı zamanda Dini bilgisi fena değil. Siyasi Konularda Kendi Dünya görüşüne göre yorumlarda bulunuyor. Görüşlerini bildirmesi doğaldır. Herkes fikrini söyleme hakkına sahiptir ama kimsede o görüşlere katılma zorunluluğu taşımaz. Kaldiki kendisi nadir de olsa bunu dile getirir.

Bilim insanı Gozlemsel ve Deneysel, Kaynağı olan bilgilerde bile sorgulanır. Hele ki Beşeri konularda Fikirleri size göre doğru olmayabilir.

Bilgisi değerli ama Bilgiyi yorumlaması herkes için değerli ve geçerli olmak zorunda değildir.

• CELAL ŞENGÖR doğru yolu bulma yolunda hızla ilerliyor.

her konu hakkında sonucu dine bağlıyor.

YÜCE ALLAH ne kadar büyük.

ahmet arslan da aynı yolda her konuyu dine bağlıyor.

hangi ilim öğrenmiş olmak önemli değil demekki

ister felsefe ister jeoloji ister biyoloji ister fizik vs sonunda galip olan a değinmeden edilemiyor.

"la galibe illallah "
  • Malum kişi(kitapların özetini dinleyen) her konuda konuşuyor birşeyler sallıyor kendince hiç birşey dediğinizi duymadık.
  • Bu konuya gelen cevaplar çok güldürdü
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.