Şimdi Ara

Celal Şengör hakkında eleştirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelecek Bilimdeyoutube
    Celal Şengör, Carl Sagan'a Neden Sahtekar Dedi?
    https://www.youtube.com/watch?v=BF_Irlm_Fn8

İnsan hata yapabilir, bir insana hele hele bilime kendini adamış, öğretmek için uğraşlar vermiş birine böyle bir ithamda bulunmak yakışmadı kendisine, sonuçta sen de hata yapabilirsin sana da mı sahtekar diyelim?
    Zaten senin anlattığın olay ile sahtekar kelimesi birbirine karşılık değil.
    Sahtekar doğruyu bildiği halde yalan şeyleri doğru diye gösteren kişiye denir, e bu adam öyle mi yapmış hayır.
    Kendisine sordun mu bu yaptığını da böyle hemen ithamda bulunabiliyorsun?
    Evrim Ağacı
    Carl Sagan: Akademik Bilime Derin Katkılar Sunmuş Dahi Bir Bilim Popülerleştiricisi - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/carl-sagan-akademik-bilime-derin-katkilar-sunmus-dahi-bir-bilim-populerlestiricisi-2994

• Eleştiri böyle olmaz yanlız. Ad Hominem yapmayı bırakıp Celal Şengör'ün ithamını çürütmen gerekiyor. Carl Sagan ne yapmış? Bilimi tanıtmış ve bunlar üzerinden baya bir para kazanmış.Ondan sonra ne yapmış? Tutturmuş uzaylılar var diye. Celal Şengör bizzat Carl Sagan'ın calistigi yerdeki baskandan boyle bir bilgi almis. Sen baskandan ve Celal Sengor'den iyi mi bileceksin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 1 Şubat 2020; 21:22:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok önce olmuş olay, en büyük eleştirisi "bilmediği işi satmaya kalkıyor" dedi. Sonrada bakmadım çalışmalarına dedi. Başkasından duyduğu "sahtekar" kelimesini kullanması hoş olmamış ve eminimki pişman olmuştur.
    "Yılmaz" bir Şengör savunucusu olarak, eleştirdiğin için tebrik ediyorum seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 1 Şubat 2020; 22:3:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herattaa

Eleştiri böyle olmaz yanlız. Ad Hominem yapmayı bırakıp Celal Şengör'ün ithamını çürütmen gerekiyor. Carl Sagan ne yapmış? Bilimi tanıtmış ve bunlar üzerinden baya bir para kazanmış.Ondan sonra ne yapmış? Tutturmuş uzaylılar var diye. Celal Şengör bizzat Carl Sagan'ın calistigi yerdeki baskandan boyle bir bilgi almis. Sen baskandan ve Celal Sengor'den iyi mi bileceksin?
    Kendiniz ile karıştırdınız heralde
    Kötü ironi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugarb

Çok önce olmuş olay, en büyük eleştirisi "bilmediği işi satmaya kalkıyor" dedi. Sonrada bakmadım çalışmalarına dedi. Başkasından duyduğu "sahtekar" kelimesini kullanması hoş olmamış ve eminimki pişman olmuştur.
    "Yılmaz" bir Şengör savunucusu olarak, eleştirdiğin için tebrik ediyorum seni.
    Ben zaten bir çok kez eleştirdim ama çok takılmadım, bu davranışını kendisine yakıştıramadım dediğim gibi.
    İmzamdaki konuda eleştirilerim neredeyse 1 yıldan uzun süredir mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Kendiniz ile karıştırdınız heralde
    Kötü ironi.

Alıntıları Göster
    Hay pardon senle kendimi karıştırdım galiba. Ad Hominem kelimesini daha bu konuda kullanıyorum.

Şaka bir yana. Sırf eleştirilmek için eleştirilmez yanlız.

• quote:

Hay pardon senle kendimi karıştırdım galiba. Ad Hominem kelimesini daha bu konuda kullanıyorum.

Şaka bir yana. Sırf eleştirilmek için eleştirilmez yanlız.

Alıntıları Göster
    Bu forumdaki üyeler bazen o kadar boş konuşuyor ki, içinde oksijen bile yok bu boşluğun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şengör Ortodoks zihin yapılı Sagan ise edebiyat yapan kötü bir felsefeci. Bilim insanı ve popüler bilimci kimliklerini azim ve başarılarını takdir ediyorum ama hem fikirsel hem de pratik anlamda fazla kale alınacak insanlar değiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Şengör Ortodoks zihin yapılı Sagan ise edebiyat yapan kötü bir felsefeci. Bilim insanı ve popüler bilimci kimliklerini azim ve başarılarını takdir ediyorum ama hem fikirsel hem de pratik anlamda fazla kale alınacak insanlar değiller.
    Carl Sagan'ın felsefeci bir kimliği mi vardı? Hiç bilmiyordum. Biraz baktım ama Garajdaki Ejderha haricinde pek fazla bir sey bulamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 2 Şubat 2020; 1:56:34 >
  • quote:

Carl Sagan'ın felsefeci bir kimliği mi vardı? Hiç bilmiyordum. Biraz baktım ama Garajdaki Ejderha haricinde pek fazla bir sey bulamadim.

Alıntıları Göster
    Sagan uhrevi, yalnızca bilime adanmış bir yaşantının filozofluğunu hatta peygamberliğini yapmaya çalışıyordu ama doğru dürüst ve tutarlı bir ahlak formülasyonu yok gibi görünüyor maalesef. Bir insan soluk mavi noktada yaşıyorum ve izafi olarak uzayda küçücüğüm o halde barış içinde yaşamalıyım demez, daha doğrusu demek zorunda değil akli olarak. Garajımdaki ejder Russell'ın çaydanlığının başka, belki yalnızca bir tık daha ileri hali muhtemelen özgün fikri değil. Şengör gümüş ilkeyi benimsediği için etik olarak Sagan'dan daha tutarlı ama Şengör daimi olarak abartarak konuşuyor, antropolojik olarak dışkı yemek normal o halde işkence değil vs diyerek de açıkça saçmalıyor. Antropolojik olarak da foseptik deliklerinden dışkı yemek normal değil çeşitli hastalıklar kapıp ölebilirsin. Bence uzman olmadıkları her alanda popüler ve daha gevşek tarzda ahkam kesmeye çalışmalarından kaynaklanıyor bunlar. Şengör aslında akademideki bu yargıyı yansıtıyor ve Sagan'a sahtekar diyor ama maalesef kullandığı sahtekar tanımına kendisi de giriyor bilimi popülerleştirip bir sürü büyük hata yaptığı ve bunu da anlaşıldığı üzere bilim filozofu Sir Karl Popper'a dayanarak meşrulaştırmaya kalkıştığı için. Carl Sagan'ın o zaman ne günahı olabilir? Carl Sagan en azından astronomi, kozmoloji ve astrofizikte insanlara geçerli ve teknik dilden arındırılmış yalın bilgiler verebilen, bilimi popülerleştirebilen birisiydi. Şengör gibi o da hata yapabilir... :d Ayrıca Şengör çok Ortodoks ve totolojik kafalı, Sagan'ın aksine inanılmaz tekrara düşebiliyor. Carl Sagan kadar güçlü bir kalemi yok hem zaten Carl Sagan'ın akademik kariyeri de kötü değil kendisi bilimsel çevreye girmiş, en önemli dergilerde çıkmış makale sahibi bir insan.

• Celal Şengör adamın dibidir. Her yönüyle örnek bir Türk aydınıdır ve günümüzdeki ender bulunan gerçek Atatürkçülerden birisidir.

Şu ülkedeki yaşayan en gerekli adamı karalamak bize ne kazandırır ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: FatihMete

Celal Şengör adamın dibidir. Her yönüyle örnek bir Türk aydınıdır ve günümüzdeki ender bulunan gerçek Atatürkçülerden birisidir.

Şu ülkedeki yaşayan en gerekli adamı karalamak bize ne kazandırır ki?
    Karalama değil, doğru yaptığına doğru yanlış yaptığına yanlış diyoruz sadece, kendisi de bunu yapmasını söylüyor herkese.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Şengör yanlış yapacak adam değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9F20A5F61

Şengör yanlış yapacak adam değildir.
    İnterstellar zırva çünkü zırva dediği ve kitaplarının çoğunda tekrara düştüğü için öyle diyorum sanırım size totolojik demiştim görünce aklıma geldi. Şengör Popper'ın fikirlerinin papağanı gibi ama çok daha pozitivist ondan. Evrimsel psikoloji ve Nietzschevari yorumlar kullanmasa özgün görmek aşırı zor. Ayrıca analitik felsefeyi kabul etmeyen ve ciddiye almayan rasyonalist birisi. Sagan'a söyledikleri abartılı ve Sagan en az kendisi kadar sıradışı bir insan.

• quote:

Karalama değil, doğru yaptığına doğru yanlış yaptığına yanlış diyoruz sadece, kendisi de bunu yapmasını söylüyor herkese.

Alıntıları Göster
    Yanlışın da ötesinde otoriter yapılı doğulu toplumlara tıpkı Popper gibi liberal Avrupai kalıpları genel olarak öneriyor yanlışı söyleme imkanı tanıdığına inandığı için. Sagan'a göre ise hepimiz aynı evrenden, aynı atomdan vb geldiğimiz için kardeşiz bu yüzden hemcinslerimizi ve diğer canlıları sevmek ve gözetmek yerinde oluyor.

• quote:

İnterstellar zırva çünkü zırva dediği ve kitaplarının çoğunda tekrara düştüğü için öyle diyorum sanırım size totolojik demiştim görünce aklıma geldi. Şengör Popper'ın fikirlerinin papağanı gibi ama çok daha pozitivist ondan. Evrimsel psikoloji ve Nietzschevari yorumlar kullanmasa özgün görmek aşırı zor. Ayrıca analitik felsefeyi kabul etmeyen ve ciddiye almayan rasyonalist birisi. Sagan'a söyledikleri abartılı ve Sagan en az kendisi kadar sıradışı bir insan.

Alıntıları Göster
    İnterstellar konusunda, gerçek bilim gibi dedi Altaylı, o da o yüzden öyle dedi. imzağımdaki konudan ulaşabilirsin detaylı anlatım var.

• quote:

İnterstellar konusunda, gerçek bilim gibi dedi Altaylı, o da o yüzden öyle dedi. imzağımdaki konudan ulaşabilirsin detaylı anlatım var.

Alıntıları Göster
    [spoiler] Filmin sonunda tesseractlar kullanıldı ve filmde safi kuramsal sicim teorisinden faydalanıldı diye aklımda kalmış. Zamanda geriye yolculuk vardı. Şengör'ün bilim değil zırva demesi bu sebeple değil mi? Matematiksel teorik modellerin "bilim" olarak lanse edilmesi?

• Bu konu için söylemiyorum ama Celal Şengör çok afacan aklına geleni direk söylüyor. Bazen saçmaladığı doğrudur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

[spoiler] Filmin sonunda tesseractlar kullanıldı ve filmde safi kuramsal sicim teorisinden faydalanıldı diye aklımda kalmış. Zamanda geriye yolculuk vardı. Şengör'ün bilim değil zırva demesi bu sebeple değil mi? Matematiksel teorik modellerin "bilim" olarak lanse edilmesi?

Alıntıları Göster
    SPOILER Kitapların arasından kızı ile temasa geçmesi vs. SPOILER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 3 Şubat 2020; 2:49:31 >

• Adamın fotosunu gördüm çok şeker bir şeye benziyor

Kesinlikle sahtekar olamaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.