Şimdi Ara

Celeron N3350 vs intel i5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • max. 1500tl harcayarak alınacak bilgisayar arayışında bu fiyat bandında sıfır notebooklarda N3350 işlemcilerden başka neredeyse seçenek yok. fakat celeron işlemcilere birçok yorumcu "çöp" demeyi tercih ediyor. hani aslında bu devirde ne kadar uğraşırsanız uğraşın ne kadar ekmek o kadar köfte. dolayısıyla daha az para harcayım daha iyisini alayım pek mümkün değil belki ama şöyle bir seçeneği de değerlendirmek gerekirse bu paraya i5 hatta i7 işlemcili ikinci el notebook alternatifler var. celeron işlemcili bilgisayar kullanan ve ikinci el bilgisayar almış satmış tecrübesi olanların değerli yorumlarını bekliyorum. söz ettiğim bilgisayarlardan birkaç örnek:

urun.n11.com
    Asus X540na-go067 N3350 4gb 500gb 15.6" Freedos - n11.com
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-x540na-go067-n3350-4gb-500gb-156-freedos-P280591845

urun.gittigidiyor.com
    HP ProBook 430 G2 (L3Q39EA) Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-430-g2-intel-core-i5-5-nesil-4gb-ram-500gb-hdd-14-1-notebook-383375812

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teber01 -- 11 Ekim 2018; 1:30:47 >

• bu ara bende biraz arastirdimda bu makineyi buldum zira n4200 4 cekirdekli cok daha guclu bir islemci. bir bakin derim ben.

• Johnny Quid kullanıcısına yanıt
    evet muhakkak ki bu daha güçlü bir işlemci zira benchmark listesinde N3350 673. sırada iken N4200 487. sırada. ama bu modelde ekran boyutunun 14" olması ve hafızanın 32gb olması da kimine göre iyi kimine göre kötü.

burdaki sıralamalara bakınca eski i5 işlemcinin bile yeni celeronlardan performanslı olduğu en azından kağıt üzerinde görülüyor gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: teber01

evet muhakkak ki bu daha güçlü bir işlemci zira benchmark listesinde N3350 673. sırada iken N4200 487. sırada. ama bu modelde ekran boyutunun 14" olması ve hafızanın 32gb olması da kimine göre iyi kimine göre kötü.

burdaki sıralamalara bakınca eski i5 işlemcinin bile yeni celeronlardan performanslı olduğu en azından kağıt üzerinde görülüyor gibi
    haklısınız hocam ssd'de takılmıyor diye biliyorum. harici taşımak gerekebilir sürekli. ben baya bir araştırdım 2k civarına kadar daha iyi bir makine yok şuan tr'de bunuda neden bu fiyata satıyolar anlayabilmiş değilim.

eksi yönleri var mesela 1366x768 olması fakat fhd bilgisayarlar yine 3k+ türkiye piyasasinda.

14'' olması benim için büyük bir artı, arkadaş ne düşünüyor bilmiyorum. ama günlük kullanım için 15,6'' den çok daha pratik, yeterli oluyor.

14 inch olmasına rağmen 1,7 kilo kısmen normal-ağır denilebilir boyutuna göre

sonuç olarak türkiye içinden bilgisayar bakılıyorsa ve bütçe bu kadar kısıtlıysa çok güçlü bir alternatif olmaya aday makine. tabi 32 gb hafızanın yükseltilemiyor oluşu, fhd olmaması dezavantajı. yine tercihen 14 inch olması dezavantaj veya avantaj olabilir.

• hocam ek olarak bir süre n3450'li yine acerin bir modelini kullandım. oda 4 çekirdekli n4200'den biraz daha kötü bir işlemci. 14 inch, 32gb hafiza, 4gb ram vardi tıpkı bu makine gibi. tek farkı fhd idi o bilgisayar buda eminim işlemciyi daha çok yoran bir durumdur.

günlük kullanımda hiç bir problem yaşamadım, rahatça kullandım. n3350'li bir bilgisayarıda deneme şansım olmuştu arasında dağlar vardi diyebilirim. 3350'li bilgisayar 2-3 sekmede bile kasıyorken n3450de hiç farkedilir bir kasma yaşamadım. tabiki hiç oyun oynamadım bu makinelerde.

ki n4200, benim denediğim n3450'den daha iyi bir işlemci. eğer günlük kullanım internet, video, ofis programları gibi kullanılacaksa bu bilgisayar oldukça yeterli olabilir. tabi oyun oynamayı düşünüyorsanız direk 2.el makinelere bakmaya başlayın. temiz bulursanız gayet alınabilir.

son olarak bende şuan kendime bir makine bakıyorum açıkcası ben bu makineyi almayı düşünmüyorum gearbest'ten jumper ve chuwi gibi makinelere bakıyorum. 14 inch, fhd, n4100 işlemcili şekilde bir arayışım var. muhtemelen 2 bin civarına kapatma ihtimalim var. düşünürseniz araştırabilirsiniz sizde yurtdışından notebook.

• Gidin 2. El alın. 2500 de olsa verin .
  • 1500 civarı ofis programı için arkadaşın eşine laptop bakıyoruz
    ortada laptop yok

2. el şunu aldık https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-garantili-asus-vivibook-608972828/detay/

bilgisayar kağnı gibi ocakta alınmış.
    amd çöpünde çöpü.

eski 10 yıllık ıntel işlemcili 3 gb ramlı masaüstüne win 8.1 kurunca jet gibi oluyor.

bu amd bildiğin zulum. hemen geri arayıp iade edip parayı aldık..

şimdi düzgün laptop arıyoruz fiyatlar uçuk

öneri lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben bir tane hp elitebook 8470p i5 3360m işlemcili bilgisayar aldım 1090 liraya elime ulaşınca performansı hakkında yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: teber01

ben bir tane hp elitebook 8470p i5 3360m işlemcili bilgisayar aldım 1090 liraya elime ulaşınca performansı hakkında yazarım
    mesaj atar mısın sonucu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.