Şimdi Ara

Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
10
Favori
15.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hepimizin eline sağlık hocam.

• Neselikelebek N kullanıcısına yanıt
    Çok iyi teşhis etmişsiniz hocam bence de TT istasyon tespit etmesi en kolay operatör. Turkcell ile Vodafone biraz daha zor. Tek istasyonu bulabilmek için yarım saat yemişliğim, vardır.

Benim taktiklerim şöyle:
    -İstasyon olduğundan şüphelendiğim lokasyonu çember veya dörtgen biçiminde dolaşmaya başlarım. Mobil şebeke hücre temelli yapısı sebebiyle bir baz istasyonunun çevresinde farklı sektörler oluşur. Yani atıyorum bir istasyonun doğusunda farklı bir sektörden yayın, batısından farklı bir sektörden yayın kuzeyinde farklı bir sektörden yayın bulunur. Bu yüzden sektörleri izleyerek binayı bulmaya, alanı daraltmaya çalışırım. Bir binadan şüphelenir hale geldi isem çevresinde dolaşmaya başlarım binanın, eğer istasyon o binada ise sektörler binanın farklı cephelerine geçtikçe değişmelidir. Ancak sektör sıralamalarını bilmek lazım. TT en basiti. Her frekansın ve yönün farklı cell kodu var. Örneğin 800Mhz için 11, 12, 13, 14 diye gider sektörler. İlk rakam frekansı, ikinci rakam sektörün yönünü ifade eder. TT için:
    1x'ler 800Mhz, 2x'ler 1800Mhz (1450 EARFCN 20Mhz'lik), 3x'ler 2600Mhz, 4x'ler 1800Mhz (1306 EARFCN 10Mhz'lik)

Yani bir binanın etrafında dönerken cell 12'den cell 22'ye değişti ise bu orada bir istasyon bulunduğuna işaret olamaz ancak 12'den 11'e, 21'e, 31'e, 41'e veya bunların 3,4'lü kombinasyonları (13, 23. 33 gibi) ile değişiyorsa o binada %90 istasyon vardır.

Turkcell'de mantık yine aynı lakin ufak bir fark var. Onlarda ilk rakam sektörü, ikinci rakam frekansı belirtir. 17. 27. 37. 47 örneğin 2100 Mhz (100 EARFCN)'nin cell kodlarıdır.

Vodafone ezberimde yok ama onlarınki de Turkcell gibi yanlış hatırlamıyorsam.

Tabi her zaman insan emin olamıyor çünkü bazen bir alanda çok sayıda birbirine yakın baz istasyonu, varsa insanı yanıltabiliyor. Bu durunda gözle teşhis lazım. Mesela sizin attığınız fotoğraf baz olabilir, keza ucunda havalandırma ızgarası bulunan kalın baca, klima motoru görünümlü kutular potansiyel baz istasyonlarıdır. Zamanla tecrübe ede ede anlayacaksınız, zaten biraz eğreti dururlar genellikle.

Tabi bu da yetersiz kalabiliyor, bir silahınız daha var. Bulun binanın giriş kapısını. Açık ise eğer girişte mesken kullanımının ötesinde daha profesyonel türde enerji panosu varsa, fiber giriyorsa, kalın kalın kablolar giriyorsa o binada istasyon vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    +1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke iPhone da kullanabilsek bunu hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Bunlarda var baca gibi ve bina üzerinde barakaya benzer.

Bana önerebileceğiniz düzgün çalışan sahte konum uygulaması var mı? E devlette BTK'nın Baz istasyonu ölçüm bilgileri kısmında bulunduğumuz konuma en yakın baz istasyonunu konumumu bul diyerek istasyona bulunan mesafe bilgilerini metre cinsinden gösterebiliyor. Evden o konumdaymış gibi test etmek istiyorum. Aklıma bu yöntemi kullanmakta geldi. Playstoredan bir uygulama kurdum başlangıçta çalıştı şimdi çalıştıramıyorum.

Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neselikelebek -- 20 Şubat 2022; 23:19:24 >

Fake GPS başarılıdır oldukça

• maxi909 M kullanıcısına yanıt

Evet Fake GPS başarılı. Silindir biçimli nesnenin bulunduğu çatıya konumumu sabitleyip aldığım sonuç 7 metre. Teşekkürler... Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] 

Bu baca gibi görünenleri BTK doğruladı, 6 metre Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neselikelebek -- 21 Şubat 2022; 0:8:31 >

• Topladığım veriler bazen cellmapper'a geç yansıyabiliyor. Dün bu avm önündeki direkten şüphelenmiştim uygulama tamamen buraya sabitlemiş. Markaları silerek paylaşmak istedim. iki ayrı cepheden görüntüsü. En üstte havalandırma ızgarası var. Siz ne diyorsunuz bu bir baz istasyonu mu? Yoksa ben iyice paranoyak mı oldum ?Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] 

Hocam BTK'nın sinyal çlçüm verisine çok güvenmeyin derim. İstikrarsız olabiliyor. Bunlar zaten baz, ayan beyan belli.

Eğer baz istasyonu var ise içerisinde. Direğin etrafında 360 derecelik bir tur attığınızda sektörlerin değiştiğini göreceksiniz.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Hocam tek başına BTK verilerine dayanarak asla istasyon sabitlemiyorum. Cellmapper ile yeterli veri oluşturunca zaten büyük oranda yerini tespit etmiş oluyor. Gözümle görmeden asla istasyon sabitleme yapmıyorum. BTK ile doğrulamayı yan yana inşa edilmiş sokakları dar yüksek binaların bulunduğu, gözlem yapma imkanımızın bulunmadığı alanlarda en son seçenek olarak kullanılabilir. Bilinen yerlerde onca deneme yaptım sapma oranı gayet düşük. Cellmapper hiç ummadığım kadar şey öğretti bana. Her gördümüzün su deposu, baca, havalandırma boşluğu olmadığı gibi. Ne kadar safmışız Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] Baz istasyonlarının ayrı hücrelerle farklı yönlere yayın yapması gibi... Belki daha çok şey öğreneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neselikelebek -- 24 Şubat 2022; 12:41:15 >
  • Şehri neredeyse bitirdim. Vodafone ağırlıklı gezindim, Turktelekom ile biraz daha gezinti yapacağım. Büyük kısmını bisiklet turlarıyla hallettim.

Maşallah, neresi hocam burası?

Anonim kalalım hocam. Operatörler bilgilerimizi açığa çıkarıyorlar diye mahkemelik olurmuyuz bunu düşünmeye başladım. Tespit ettiğim baz istasyonları bildiğimiz baz istasyonları gibi değil, büyük çoğunluğu baca ve varil gibi. Neden böyle bişey yapıyorlar ki gizleme taktiğimi bu?

Gizliyorlar çevreden tepki gelmemesi için. Genelde binaların üstünde çünkü.

• Az miktarda denemelik Turkcell... (Arkadaş hattı)

İstatistik kısmı çalışmıyor diye hiç bakmıyordum. Vodafone sıralamasında 20. sıraya yerleşmişim. Turktelekom sırasında yokum. Siz Turktelekom da 1. sıraya yerleşmişsiniz. Başka operatör haritalıyor musunuz?

Ekleme: 3G sıralamasında hem vodafone hem TTelekom 20. siradaymışım. Hata veriyor diye bu kısımla ilgili değildim...

Bu da son puanlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neselikelebek -- 2 Mart 2022; 18:9:33 >

Merhaba. Hayır hocam, tek operatör haritalıyorum. Puanınız gayet iyi hocam maşallah. Listedekilerin büyük kısmı forumdaşlarımız. Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] 

Liteye biraz geç yansıyabiliyor hocam ara ara kontrol edin derim.

• cellmapper sitesi açılmıyor ve uygulamada giriş yapılmıyor sizde de durum aynı mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.