Şimdi Ara

Cemaatçiler mi daha kötü yoksa militan ateistler mi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
2.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vahabiler hakkında yazılan kitaplar dahilmi

onlarda müslüman degilmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

onlarda müslüman degilmi

Onlar dahil değil ama müsluman değiller diyemeyiz çünkü Vahhabilik Şiiliğe karşı çıkmıştır yani Hazreti Ali'ye cephe alırlar aynı zamanda ölülere saygı göstermezler ve bir kişi öldüğünde bırakın türbeyi mezar taşı bile yapmazlar ve mevtayı ülkelerine göndermezler ve diğer ölenlerle üst üste gömerler bu yüzdendirki kutsal topraklarda ölen binlerce yurttaşımızın mezarı bile yoktur yani sonuç olarak Şiilik ve Vahhabilik mezhepleri müslumanlar tarafından kabul edilmezler ve soğuk bakılır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ultra Hasan

quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

onlarda müslüman degilmi

Onlar dahil değil ama müsluman değiller diyemeyiz çünkü Vahhabilik Şiiliğe karşı çıkmıştır yani Hazreti Ali'ye cephe alırlar aynı zamanda ölülere saygı göstermezler ve bir kişi öldüğünde bırakın türbeyi mezar taşı bile yapmazlar ve mevtayı ülkelerine göndermezler ve diğer ölenlerle üst üste gömerler bu yüzdendirki kutsal topraklarda ölen binlerce yurttaşımızın mezarı bile yoktur yani sonuç olarak Şiilik ve Vahhabilik mezhepleri müslumanlar tarafından kabul edilmezler ve soğuk bakılır

Alıntıları Göster
    Ama olmadı şimdi ,kendi iddiani kendin çürüttün

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Dünyanın ilk "İslami" terör örgütleri Osmanlı'nın yıkılmasından sonra değil, kurulmasından bile önce ortaya çıkmıştır. Dünyaya "Suikastçi" kavramını tanıtan ve batı dillerine "Assassin" kelimesini yerleştiren terör örgütü, Selahaddin Eyyubi döneminde, Eyyubi'yi bile korkutacak düzeyde terör estiriyordu.

Bunun yanı sıra, Osmanlı otoritesinin Vahhabiliğin başını ezmesinin nedeni bu inanış şeklinin yanlışlığı değil, Osmanlı usulü İslam'a ters düşüp rakip olmasıydı. Aksi halde, Osmanlı en büyük seferlerini müslümanların üzerine değil, hıristiyanların üzerine yapardı.

Alıntıları Göster
    Sağ ol aydınlandım. Aaa öyle miymiş demek Assasinler hıımmmm. Modern terörizmin kuruluşundan bahsediyoruz 1000li yılların ezoterik örgütlerinden değil. Günümüzün El Kaidesi, Işidi İsmaililiğe dayanmıyor. Ayrıca neyi yanlışlamaya çalışıyorsun onu da anlamadım. Osmanlı rakip olarak görüp eziyormuş ee? Vahabiliğin Arapçı ve fanatik potansiyelini görüp ezmişler sürekli. Aynı potansiyeli İngilizler de gördüğü için Arap isyanlarıyla önce İmparatorluk otoritesini bozdular coğrafyada sonrası zaten malum. İhaleyi komple burada İslam'ın üzerine yıkmak bildiğin meseleye at gözlüğüyle bakmaktır kimse kusura bakmasın. Millet alışmış her konunun altına "Hepsi İslam yüzünden" yazmaya. Adamlar gidecek orada burada konsensuslar toplayacak, üniversitelerinde doktrinler yazacak, milyon dolarlar saçıp organizasyonlar düzenleyecek, koskoca bir dinin en itibarsız en heretik grubunu elinden tutup kaldıracak ve ondan terör örgütleri yaratacak gözümün içine bakarak sonra ben de oturup diyecem ki işte hep müslümanlar yüzünden her şey. Bu çok basite kaçmak olur.

• MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    bakış açındaki derinlik hoşuma gitti. her ne kadar bu foruma fazla olsa da

yorumlarını takip etmek isterim kolay bir yolu varsa
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Genelde forumun bu kısmına pek yazmam. Çünkü şurada açılan çoğu konuyu tartışmak bana gereksiz yere enerji sarfetmek gibi geliyor. %90 ı birbirinin aynısı ya da sağdan soldan arak konular. Aynı zamanda forumda amacı ego kasmak olan çok ukala tip var işi sidik yarışına çevirmeye hevesli. Sadece ilginç bulduğum ya da gerekli gördüğüm konulara yazıyorum.

Bu millet islam sayesinde var yaklaşımı bence son derece yanlış bir yaklaşım özellikle ülkemizde inancını tam olarak bilmeyenlerin sayısının (iman ettiği kitabı kendi dilinde okumayanların incelemeyenlerin oranının hayli yüksek olduğunu düşünürsek %80-90larda diyanet rakamı) kaldı ki kendini müslüman olarak görmeyenlerin sayısının (ateist-deist-panteist-agnostik-Tengrici) sayısının gittikçe artıyor olması bu insanların Türklüğüne bir zarar vermiyor hatta bu insanların geçmişlerine milli değerlerine daha bağlandığını söyleyebilirim.Bugün isimsiz bir anket yapılsın %99 u müslüman dedikleri ülkede oran ne kadar aşağı düşer görürsün, arkadaşım var adam 20 yıldır ateist kimliğinde islam yazıyor daha ötesi yok yani.
    Kısacası bundan 20*30 yıl önce insanlar çok derinine inmeden araştırma gereği duymadan müslümanım diyip geçiyorlardı bugün yukarda bahsettiğim grupların sayısındaki artışın en büyük sebebi insanların dinlerini öğrenmeleri ve bunu mantık süzgeçlerinde bir yere oturtamamaları.

örnek olarak pkk demişsin ancak onların ki tamamen milliyet bazlı yani adamların derdi tasası güneyden başlayarak topraklarımıza sahip olup kendi devletlerini kurmak yoksa rizedeki sakaryadaki adamın dini neymiş pek ilgilendiklerini düşünmüyorum. Onlarla bağı olduğunu söyleyenlere oy verenlerin hepsinin ateist olduğunu düşünmüyorsundur sanırım aksine bir durum var zira

Gelelim balkanlarda yaşayan kandaşlarımıza o insanlar yıllarca asimile edildiler isimlerini bile kullanamadılar Naim Süleymanoglunun soyadı shalamanovdu mesela

• Kadına sahip çıkmazsan ya davulcuya ya zurnacıya kaçar derler.

İnsanın akli meleklerine sahip çıkmazsan ya cemaate ya da ateizme kaçabilir.

Bu nedenle insanı kendisinin ne olduğu konusunda uyarmak lazım.

Genelde siyasi duşunce sahibi gibi gorunenler de bu durum mevcuda benzer. Alkol yanlış kerhane kotu. Ben kapatıyorum bunları. Peki sen kapatıyor musun?

Hayır. Şimdi sen iyi ben kotu nasıl oluyoruz?

Aslında aynı şeyken birisi laf ebeliği ile kendi kişisel fikrini tek doğru gibi sunuyor.

Sabit fikirle he he diyor sonra kendi topluluğuna donup bunlar şöyle boyle deyip aklınca hakikatı beyan ediyorum diyor.

Akleden ise sakin ol radovan sen ne cemaatçi ne milliyetçi ne ateist ne falan filansın diyor. Ben senin neyin yaratılışı olduğunu biliyorum diyor. Bir zamanlar firavun Nemrut sezar napolyon adolftun şimdi ise busun deniyor.

Adam daha (felsefe tıpbiyoloji kimya fizik vs) anlamında annesini tanımıyor ve başkasını tanıdığını iddia ediyor ve bu doğru diyor.

Ben annemi bile tanımadım diyen bir topluluğa da ne cemaat ne de ateist denir. Yukardakiler de tanımamışlardı. İsimleri başkaydı ama hep aynı kişiydiler.

. Biz de eccuk murekkep yaladık memet emmiye tamam da bize de mi lulu.

........

Manipulatorluğun adı sanı bir şey biliyorum zannın bence hakikat kabul ediliyor olması gerekliliğimiş.

AKLEDİŞ saf tartışma zeminidir. Zira zemini olduğu iddia edilen duşuncelerin baskı anında insani yon olarak anne denilen kavrama kaçıp korkaklık ettiği ve zahiren cesur gibi davrandığı nettir.

....... Oluyor demek ki vahhabiler veya...... Oluyor ekonomik başarısızlık falan. Hayır her yol esasen bir yaratıcıya çıkar. Bu gerçeği gizleyen dunyada herkesi mutlu edecek ekonomi siyaset yapmak için kendi gençliğini hayatını heder edeceğini mi zannediyorsunuz? Tabi ki hayır. Bu kavramlar aklın cevapsız kaldığı yerde aynı aklın muazzam buluşlarım var uzaya bile çıktım enayi deme hali.

....................

Salt AKLEDİŞ ve sonuçları uzeeinden gitmeliyiz. Dunya bir gun sona erecek sonrası hakkında konuşurken o akıl toprak olmadan çözüm üretmek lazım.

• lawbreaker kullanıcısına yanıt
    tamam işte tarihi belgeler ışığında vardığım sonuç senin dediğine çıkıyor.

siaysi olarak proje ittihad ve terakki ile başlar
    ama çalışmalar daha eski
    tc kurulma aşaması bile proje amaç kuranı türk milletinin elinden almak
    daha sonraki partiler de bu değirmene su taşımaktan başka bir şey yapmadılar.
    günümüz itibariyle ismi müslüman olsa da namazsız ömür sürenlerin son nefeste islamın ilk şartını hatırlamaları pek mümkün görünmüyor

türklüğe bir zararı yok demişsin
    bana türklüğü tanımlar mısın
    kan bağı desen zaten osmanlı zamanında belki de daha öncesi farklı ırklarla yapılan evlilikler bunu bitirdi

bana göre karakter değişimidir. ve türk milleti asli karakterini kaybetme yolundadır belki de kaybetmiştir. en eski anlatılar da dahi zulme razı olmayan halk ile bugün adına türk denilen milletin aynı karaktere sahip olduğuna pek inanmıyorum

bir diğer mesele islamın sorgulama düşmanı olarak gösterilmesi

islamın yayılmasına vesile olan biatlara (akabe biatları) bak. gelenblere neye iman ettiğinizi iyi düşünün. sonunda elinizde ne varsa kaybedebilirsiniz. aileniz dahi düşmanınız olabilir şeklinde uyarılan insanlar biat ediyor. geçmişi yok sayıp günümüz insanların yaptığını bir topluma mal etmek yanlış olur. islam da bu yanlışın en büyük kurbanıdır.

pkk meselesi

projesi tutmayan egemenlerin milletin başına sardığı bir bela. ve evet apaçık islamla mücadele ediyorlar. sence bu soytarılara bir devlet kurdurup kendi başlarına bırakırlar mı

• Adamla deniz kıyısında karşılaştık. Sen kimsin nesin ne yapar edersin diye felsefi bir tartışmaya giriyorum.

Beynine yonelmiş olacağım ki adam goğe bakıp Allaaaah kuşlara bak kuşlara demeye başlıyor.

O kuşlar sen portakalda vitaminken de uçuyordu geberip olmaz olsun toprağa karıştıktan sonra da uçacak.

Sen kimsin diyorum aklına kuş tünüyor.

Felsefe kim biz kim kardeşim.

Zodion konu başlığı şartlı ve yonlendirici olmuş. Kuşlar mı insanlar mı daha fazla kafa basıncı taşır şeklinde değiştir istersen başlığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 30 Eylül 2018; 13:43:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

tamam işte tarihi belgeler ışığında vardığım sonuç senin dediğine çıkıyor.

siaysi olarak proje ittihad ve terakki ile başlar
    ama çalışmalar daha eski
    tc kurulma aşaması bile proje amaç kuranı türk milletinin elinden almak
    daha sonraki partiler de bu değirmene su taşımaktan başka bir şey yapmadılar.
    günümüz itibariyle ismi müslüman olsa da namazsız ömür sürenlerin son nefeste islamın ilk şartını hatırlamaları pek mümkün görünmüyor

türklüğe bir zararı yok demişsin
    bana türklüğü tanımlar mısın
    kan bağı desen zaten osmanlı zamanında belki de daha öncesi farklı ırklarla yapılan evlilikler bunu bitirdi

bana göre karakter değişimidir. ve türk milleti asli karakterini kaybetme yolundadır belki de kaybetmiştir. en eski anlatılar da dahi zulme razı olmayan halk ile bugün adına türk denilen milletin aynı karaktere sahip olduğuna pek inanmıyorum

bir diğer mesele islamın sorgulama düşmanı olarak gösterilmesi

islamın yayılmasına vesile olan biatlara (akabe biatları) bak. gelenblere neye iman ettiğinizi iyi düşünün. sonunda elinizde ne varsa kaybedebilirsiniz. aileniz dahi düşmanınız olabilir şeklinde uyarılan insanlar biat ediyor. geçmişi yok sayıp günümüz insanların yaptığını bir topluma mal etmek yanlış olur. islam da bu yanlışın en büyük kurbanıdır.

pkk meselesi

projesi tutmayan egemenlerin milletin başına sardığı bir bela. ve evet apaçık islamla mücadele ediyorlar. sence bu soytarılara bir devlet kurdurup kendi başlarına bırakırlar mı
    Tam ters şeylerden bahsediyoruz konuyla pek alakası yok ama şahsi fikrim islami devlet yönetim tarzı zaten bizim genlerimizle pek uyuşan bir sistem değil. Yıllarca gerçek islam bu değil diye geçiştirdiğimiz (bilmediğimiz yüzünden) şeylerin aslında sistemin içinde var olan şeyler olduğunu görünce daha çok gün yüzüne çıktı. Türk genlerinde kadın devlet yönetir arap toplumunda 2. sınıf durumdadır Türk toplumunda bazı şeylere tepki verilir ama arap kültüründe normaldir (çocuk gelinler çok eşlilik vs) Türk toplumu alkol tüketen bir toplumdur daha bir çok şey var.
    Tengriciyim ve sistemi inceledikçe genlerime ne kadar uygun olduğunu görüyorum gün be gün.

terör örgütü konusuna gelirsek elbette destekleyenler kukla yapacaklar ama dediğim gibi amaçlarının ateist bir devlet olacağını hiç sanmıyorum aksine onların işine gelen araştırmayan sorgulamayan direk biat eden insanlar yönetmek olur. Bir kişiyi elde edince tüm gücü kontrol etmek mi kolay olur demokratik uygulamaları en üst seviyede uygulayan bir cografyayı mı ?

bu nasıl tarih okuma arkadaşım

türk genlerinde kadın devlet yönetir

kaç tane türk kadın kağan var

tengriciyim derken kasıt herhalde gök tanrı inancı

bir konu açıp bilgileri paylaşsanda biz de faydalansak

hala sorgulamayan =islam modundasın bu yanlış
    ateizmin insana sunduğu sorgulama falan değil gününü gün edip hayvanca eğlenmektir. eğlence sarhoşulan en kolay kontrol edilen toplumdur. türk milletinin getrilmeye çalışılan kıvam da budur. terör örgütleri de bu kıvama toplumu getirmek için kullanılan araçlardan birisidir.

demokrasiden kasıt seçim ise artık istenilen sonuç bir iki tuşla elde ediliyor. halk sadece seçtiğini sanıp zıganaramıyor.
    aç araştır google elinin altında , Türk töresinde önemli kararları kaan katun birlikte alır kayda da öyle geçer.

Ateist değilim de toplumsal kuralların bir kısmının dini metinlerde yer alması demek onun kaynağının din olduğunu göstermez,
    sen ateistler vur patlasın çal oynasın takılıyor adam kesip tecavüz ediyor falan sanıyorsun herhalde.
    dinlere inananlar bunu bir karşılık bekleyerek yapıyorlar (sevap- cennet) inanmayanlar vicdanları öyle dediği için
    niye google senin gibi araştırmış birinden öğrenmek isteyebilirim.
    birlikte almak katunu tam yetkili yapmaz ki

hani bir söz var inanan inandığını, inkar eden inkar ettiğini bilmiyor sadedinde işte senin dediğin tam o
    şöyle bir düşün.

bir hayat yaşayacaksın sonunda toprak olacak solucanlara yem olacaksın. niye bu dünyada kendime sıkıntı yapacak şeyleri yapayım ki? hayatımı en rahata göre şekillendirir ne gerekiyorsa onu yaparım. her insanın içinde ahlak vardır. ahlak kelimesinin kökenine bakarsan yaratılma olduğunu görürsün. doğuştan insan ahlak üzerine doğar. islamın dediği gibi ama şartlara göre bunu güncelleyen insan dinin işine gelen tarafını alır. işine gelmeyeni görmezden gelir.
    Halk halak helak....

Yaratılmanın koku helaktan gelir.

Yaratıcının zatı dışındaki şey yaratıcıya tam imanla bilir ki onun zatı dışındaki helak olmuştur.

O cennet hurisi peşinde koşan altın saraylara tav olan bir şeye donuşur.

Bu yuzden rida makamı vardır. Cennetlerin ustudur.

........................

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

niye google senin gibi araştırmış birinden öğrenmek isteyebilirim.
    birlikte almak katunu tam yetkili yapmaz ki

hani bir söz var inanan inandığını, inkar eden inkar ettiğini bilmiyor sadedinde işte senin dediğin tam o
    şöyle bir düşün.

bir hayat yaşayacaksın sonunda toprak olacak solucanlara yem olacaksın. niye bu dünyada kendime sıkıntı yapacak şeyleri yapayım ki? hayatımı en rahata göre şekillendirir ne gerekiyorsa onu yaparım. her insanın içinde ahlak vardır. ahlak kelimesinin kökenine bakarsan yaratılma olduğunu görürsün. doğuştan insan ahlak üzerine doğar. islamın dediği gibi ama şartlara göre bunu güncelleyen insan dinin işine gelen tarafını alır. işine gelmeyeni görmezden gelir.
    Konu nerden dolaştı gene inançlara geldi bilmiyorum ama , sanırım teröristlerin ateizm hedefinden başladı neyse.
    Tam olarak anlatmak istediğim şeyi söylemişsin ölüp gideceğiz belki balıklara yem olucaz belki solucanlara belki yanıcaz belki parçamızı bulamıycaklar. O yüzden insan hiç kasmadan araştırıp inceleyip tartışıp elde ettiği verileri beyin süzgecinden geçirerek karar vermeli

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Adamla deniz kıyısında karşılaştık. Sen kimsin nesin ne yapar edersin diye felsefi bir tartışmaya giriyorum.

Beynine yonelmiş olacağım ki adam goğe bakıp Allaaaah kuşlara bak kuşlara demeye başlıyor.

O kuşlar sen portakalda vitaminken de uçuyordu geberip olmaz olsun toprağa karıştıktan sonra da uçacak.

Sen kimsin diyorum aklına kuş tünüyor.

Felsefe kim biz kim kardeşim.

Zodion konu başlığı şartlı ve yonlendirici olmuş. Kuşlar mı insanlar mı daha fazla kafa basıncı taşır şeklinde değiştir istersen başlığı.
    İnsanlardan daha iyisini beklediğim doğrudur ve sanki daha iyilerini yapabilecek gibiler hatta bazen bilerek böyle davrandıklarını düşünüyorum

Evet
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    kelime türetme felsefenin bir alt dalı mı
    genelde yaptığınız bu tür çalışmaların bir kaynağı var mı
    ahlak kelimesinin kökenini ararsanız h l k harflerinin yaratma anlamından geldiğini yazar arap dili anlatıcıları aynı harfler başka kelimelerde de kullanılabilir ama dili yeni baştan oluşturma hakkı vermez bu bize
    Kelime turetme değil. Algıda bir kısım sorunlar mevcut. Hz. Adem denen şahsiyet eşi ile birlikte cennetten atılmış diye inanıyoruz. Cennetten atılmak ne demek?

Helak olmaktır. Sırf tureme gosterebilelim diye yok o rasuldu zellezi vardı falan deniyor. Meal cilerin ne dediği belli değil yani.

Aynı şekilde insana halife deniyor halife de alter ego diye ornekleniyor.

Halife hilaf olandır. Rab ol der insan Turer ilah yemez içmez insan yer içer ilah olmez insan olur ilaahir.

İnsan ilaha hilaftır. Zerre misgal onun teala şerefini haysiyetini taşımaz.

.................

Cennetten ebedi yaşam yani tureme ve ayıp yerleri gorundu( meale inanmam ancak boyle yazılmış) falan gibi resmen cennette cimamsı bir şeyden oturu kovulmuşa benziyorlar.

Cennette cima olacağı duşuncesi en baştan sakat zaten. Bu kişi (meal gereği) cennetten atılmış. Boyle bir acı olamaz.

İlahi kudret seni katından kovuyor ve artık rahmeti den umit kesmeyin umabilirsiniz diyor. Cennete alacam da demiyor velev ki aldı yine aynı haltı yap bi daha yap bi daha aha işte ilahın bile seni unuttuğu dunya denen yerdesin.

Tecavuz var ilah nerede savaş var nerede falan.

İnsan helak edilmiş bir varlıktır. Bu konuda bana guven.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 2 Ekim 2018; 1:15:4 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.