Şimdi Ara

CENG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Marmara - İYTE - GTÜ - Türk Alman - Ege
    Bu üniler arasından eğitim,sosyal olanaklar,ulaşım,yurt,şehir değerlendirmesi yaparsak en iyisi hangisidir??

• Sosyal olanak=EGE
  • ege
  • Hocam sosyal anlamda ege bi adım önde biliyorum da mesela ege ing değil bu benim için problem.Bide ege de yurtlae hakkında bilginiz var mı?
  • BANA GÖRE

TAÜ İYTE MARMARA GTÜ EGE
  • Mazestraw kullanıcısına yanıt
    ing olmaması neden problem türkçe anlamıyor musnuz?
  • Hayır bilgisayar mühendisliği tamamen ingilizce bir alan. Kodlar vs hep ingilizce. Türkçe ceng okumak en az 3 0 geriden başlamak demektir.
  • SkyTurk45 kullanıcısına yanıt
    Peki eth zurich ve munih tekniğe hemen iletiyorum cs eğitimlerini İngilizceye çevirsinler mezunları 3-0 geriden başlıyormuş

Bir şey bilmeden ezberden konuşmak ne kadar kolay ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73752631F -- 12 Ağustos 2020; 15:43:31 >
  • Salak mısın? Bu nasıl bir bakış açısı.
  • Aralarında Eğitim olarak uçurumlar yok. Sunduklarıyla TAU 1 adım önce yurtdışı adına. Şehir bakımından Istanbul ve Gebze ilerisi için daha doğru tercih olur. Fiziksel ve sosyal bakımdan ise TR'nin en popüler ve köklü okullarından olduğu için Marmara, Ege tercih edilebilir.
  • Aynen kardesim zurich teknikle ege üniversitesi ayni kalibrede zaten
  • 2001'li tercih yapan velet bana salak mısın diyor. He salağım bir sen akıllısın. Sektörü ve mesleği çok iyi biliyorsundur eminim.
  • TAÜ yeni açılmasına rağmen gayet promising bir üniversite. Dil avantajı cazip geliyor.
  • İletin hocam da sizi ne kadar kaale alırlar bilemem. Bilgisayarın neden ingilizce okunması gerektiği gibi basit bir şeyin nesini anlamıdınız ki? Tüm yazılım dilleri ingilizce, kaynakların çoğu ingilizce. Basit mantık yani.
  • Kalibreden bahsetmiyoruz evladım eğitim dilinden bahsediyoruz. Arkadaş ingilizce okumamanın dezavantaj olacağını sanıyor ancak olmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Ayrıca %30 bölümlerde de hazırlık var ve bazı dersleri ingilizce alıyorsunuz. Orada da ingilizce bilmeniz gerekiyor yani

Zaten bilgisayar mühendisliği okuyan biri ingilizce bilmek zorundadır. %100 ingilizce eğitim veren okullar şırıngayla enjekte etmiyorlar ingilizceyi.
  • SkyTurk45 kullanıcısına yanıt
    Dostum %100 ingilizce okumayan biri ingilizce bilmeyecek mi ya? Zaten 4 yıllık eğitiminizin okula bağlı olan kısmı birikiminizin %20-30'unu oluşturacak, okulun daha farklı vasıfları var. Kalanını kendi kendinize tamamlıyorsunuz ve Türkçe kaynak olmadığı için teknik ingilizceye mecburen hakim oluyorsunuz. Türkçe bölümlerde de olayın terminolojisinin Türkçe verildiğini düşünmüyorum zaten. Papağan gibi yıllardır %100 ingilizce olmazsa okunmaz falan deniyor, bu bir zorunluluk olduğu için böyle değil
  • Kampüs ve sosyal hayat açısından :

Türk Alman : Kampüs çok küçük ve sosyal hayat yok . ( Lise 5 gibi diyen çok var )

Marmara : Şuanki kampüsü öğrenci sayısına göre biraz küçük kalıyor ama konumu çok iyi . Kampüsün Maltepeye taşınma olayı varmış araştırırsın

Gtü : Kampüs çok büyük ancak içi boş . Fakülteler birbirine çok uzak .Okulun içinden Marmaray geçiyor . ( 2022 ‘ ye kadar okulun içine yurt yapılma planı var . Yurt yapılırsa kampüs biraz hareketlenir ancak buna bel bağlama )

Ege : Kampüs ve sosyal hayat açısından aralarında en iyisi bu .

İyte : Çok bir fikrim yok ama şehre uzakmış sanırım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-523C67B3C -- 12 Ağustos 2020; 16:55:11 >
  • Cahil işte rehber hocasından arkadaşından falan duyuyor papağan gibi tekrarlıyor sonra.

Bir de öyle özgüvenli bir cehalet ki bu 18 yaşında çömez haliyle salak mısın falan yazıyor. Yazık cidden.
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Hocam TAÜ de hazırlığın çok zor olduğu söyleniyor
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Bazı üniversiteler terminolojiyi de Türkçe veriyor maalesef. Birkaç bu tarz yerlerden mezun arkadaşlarla konuştuğum zaman döngü (loop), bağıntılı liste (linked list) gibi kulak kanatıcı terimler duydum. Yine de İTÜ gibi eğitimi bir nebze kaliteli bir yer düşünülüyorsa yazılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 12 Ağustos 2020; 16:0:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.