Şimdi Ara

ceng için laptop önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
3
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu konularda pek bilgim yok ama iyi bir bilgisayar mühendisliğinde okurken kullanacağım laptop için hangi teknik özelliklere dikkat etmeliyim? Macbook pro batarya, ve kullanım kolaylığı olarak çok aklıma giriyor onda da seçim yaparken i5-i7
    ram ve gb olarak ne önerirsiniz. bütçe olarak 15k yı geçmemesi tercihimdir

• macbook pro 13 inch i5 8gb 256gb ssd kullanıyorum
  • sezer1578 kullanıcısına yanıt
    Yazılım okurken başka sistemleri de kurmam gerektiğini duymuştum. Bu konuda apple a başka sistemler kurmak zor mu linux vs. Yazılım yaparken ram yeterli kalıyor bu özellikle bu gibi uğraştıran durumlarda
  • Yazılım için alınacak bilgisayarın çok pahalı veya çok güçlü olmasına gerek yok. Mac Air alın geçin, Linux tabanlı olduğundan camianın büyük bir çoğunluğu Mac kullanır. Bazı uygulamalar Mac'de çalışmıyor ama kesin muadili oluyor problem olmuyor. SSD ve portatiflik anahtar burada.
  • Hafif bir şey al. Çok yüksek konfigürasyona gerek yok. Orta bir şey alsan fazlasıyla yeter.
  • 15 k yı geçmesin ne demek hocam?? Eğer verebiliyor isen okey ver ama iOS kodlamayacaksan orta halli bir PC fazlasıyla işinizi görecektir. SSD atar akarsınız. Bence 15k ya pro almak yerine daha ucuz bir şey alıp o parayla gezin :D
  • İstanbul cerrahpasa cengdd okuyan biri var youtubede onu izle
  • Hocam i7 alacaksanız 10. nesil olmasına dikkat edin. O paraya büyük ihtimalle daha düşük işlemci almazsınız ama 9. nesil i7 yerine 10. nesil i5 daha çok öneriliyor.
    Grafik, oyun işleriniz olursa ekran kartınız güçlü olsun. RTX'lere bakabilirsiniz.
    SSD mutlaka olsun demeyeceğim o segmentte SSD'siz bilgisayar yok zaten.
    Ekran boyutunu da göz ardı etmeyin. Ne derece portatif ne derece yerinde kullanacağınıza göre uygun bir boyut seçin.
  • Dell xps 2020 kasa bakin derim
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    macbook pro alınır o paraya
  • HAFİF !!!!!!!!!!!

SSD'Lİ !!!!!!!!!!!! : 120 GB LİK ALMA HEMEN DOLAR

MÜMKÜNSE RAMI YÜKSEK OLSUN 16 GB OLSA İYİ OLUR
  • 2 yil oncesine kadar mac kullandim apple silicon macler gelene kadar mbp almak sacmalik.olur, biraz beklerse baska.
  • xvmrx kullanıcısına yanıt
    bilgisayar mühendisliği okuyorum. Sadece bir program mac os 'da olmadığı içim windows kurmam gerekliydi. Onu da bootcamp ile rahatlıkta kurabiliyorsun. Her şeyi macbook da yapabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.